Προς το περιεχόμενο

Η ΑΕΠΙ Σε μπουγατσατζιδικο!

ZELDA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Είναι δυνατόν να απαγορεύεται το ραδιόφωνο(!) σε ένα μαγαζί;

Δηλαδή να τους διαολοστείλεις τους τύπους, τι γίνεται; Γιατί δεν μπορώ να διακρίνω κάτι νόμιμο στην όλη φάση;

Οι μόνοι που το καταλαβαίνουν είναι οι εισπράκτορες της ΑΕΠΙ. Στα καφέ/μπάρ στάνταρ απαγορεύεται το ραδιόφωνο χωρίς άδεια, π.χ. στο μαγαζί που δουλεύω πληρώνουμε 1000 ευρώ ετησίως για την άδεια μουσικής.

Απ' ότι έχω καταλάβει το θέμα είναι ότι απαγορεύεται η δημόσια αναπαραγωγή των έργων "διάνοιας" όπως τα λένε και στο σινεμά πριν την ταινία (ε, δε κρατιέμαι κάθε φορά γ@μιέμ@ι στα γέλια μέσα στην αίθουσα) χωρίς να τους καταβάλεις το ανάλογο αντίτιμο.

Αν τους διαολοστείλεις φίλε μου, ως ΑΕ σου κάνουν δικαστήριο για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων κλπ και η κατάληξη...δε θέλω να ξέρω.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
nick[;2003045'']Μπορείς να την βγάλεις με κανένα mp3 player?

και με αυτό θα του ζητάνε $$$

και με βίντεο, dvd, κασσέτες, δίσκους, συνδρομητικό, τηλεόραση.... τα πάντα.

Αν το παρακολουθούν/ακούν και οι πελάτες, αποτελεί και αυτό έναν απο τους λόγους που -μερικοί- έρχονται στο μαγαζί σου. Ισως δευτερεύοντα, τριτεύοντα, αλλα κάποιους επιρρεάζει.

εκτός αυτών, με το mp3, θα τον βάλεις στον πειρασμό να ρωτήσει που τα βρήκες τα κομμάτια. Ολα απο ripping δικών σου cd ?

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Αν το παρακολουθούν/ακούν και οι πελάτες, αποτελεί και αυτό έναν απο τους λόγους που -μερικοί- έρχονται στο μαγαζί σου. Ισως δευτερεύοντα, τριτεύοντα, αλλα κάποιους επιρρεάζει.

[...]

Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Εάν ένας εργαζόμενος σε τέτοια επιχείρηση εστίασης έχει ραδιοφωνάκι για την προσωπική του τέρψη, είναι παράλογο να μην το ακούει και κάποιος πελάτης. Δεν μπορούμε δηλαδή να ζητήσουμε από τον εργαζόμενο να φοράει walkman!

Το βασικό είναι τόσο γενικά ο προορισμός του καταστήματος (γαμώτο, δεν θα πάω σε σουβλατζίδικο ή σε τυροπιττάδικο ή σε μπουγατσάδικο για να ακούσω μουσική!) όσο και η εγκατάσταση της μουσικής: άλλο ένα ραδιοφωνάκι κοντά στον εργαζόμενο κι άλλο στερεοφωνική εγκατάσταση που διαχέει τη μουσική σε όλον τον χώρο.

;)

Δημοσ.

Θέλουν να μας πουν τώρα δηλαδή οτι η βανδή και η βίσση τόσα χρόνια με τις εισφορές απ τα πατσατζίδικα και τα σουβλατζίδικα ζούσανε?

Πολύ γύφτοι ρε φίλε....Άμα ξανάρθει ο τύπος κάντου πακέτο μια με κρέμα για την Δέσποινα γιατί δεν την ταϊζει καλά ο Ντέμης και έχει αδυνατίσει τώρα τελευταία

Δημοσ.

Βαλε ξενη μουσικη και να δουμε τι θα σου πουν!!! Η ΑΕΠΙ αντιπροσωπευει απ οτι γνωριζω τα δικαιωματα της Ελληνικης και ΜΟΝΟ βιομηχανιας..

Δημοσ.

Δηλαδη αν ακουω ραδιο ντι ντζεη! ειμαι οκ? εισαι σιγουρη Ριτσα για αυτο που λες?

Απο το site της ΑΕΠΙ

Η ΑΕΠΙ εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού ρεπερτορίου (9200 συνθέτες, στιχουργοί, κληρονόμοι, εκδότες)

- Η εκπροσώπηση του ρεπερτορίου είναι παγκόσμια μέσω των συμβάσεων με 207 ομόλογους οργανισμούς σε 109 χώρες

- Η ΑΕΠΙ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το σύνολο σχεδόν του διεθνούς ρεπερτορίου (2.000.000 συνθέτες, στιχουργοί, εκδότες)

- Η ΑΕΠΙ διαθέτει πείρα και τεχνογνωσία 75 χρόνων συνεχής και αδιάλειπτης λειτουργίας

- Η ΑΕΠΙ συνεργάζεται στενά με τις δύο παγκόσμιες συνομοσπονδίες για τα πνευματικά δικαιώματα, BIEM και CISAC

Δημοσ.

Φίλε μου είσαι σε μπουγατσάδικο. Αν ισχύει αυτό που λέει ο paredwse (ότι δεν έχεις κάνει εγκατάσταση ηχητικού συστήματος για να ακούγεται σε όλο το μαγαζί επίτηδες ο ήχος) τότε μπορείς να τους τραβήξεις και στα δικαστήρια για εκφοβισμό και κατάχρηση δικαιοδοσίας (αν υπάρχει τέτοιος όρος, δε προλαβαίνω να κάτσω να ψάξω σε βιβλιοθήκες).

Κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα όριο. Απ' ότι φαίνεται έχουν βγει έξω προς εύρεση εσόδων και μάλλον έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα την επόμενη φορά που θα σου ζητήσουν χρήματα να ζητήσεις να συμψηφιστούν με δική σου απαίτηση για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης που σου προκαλλούν τραγούδια αυτών που εκπροσωπούν.

Δημοσ.

πραγματικο γεγονος στην πολη μου στην Καλαματα σε ταβερνα . Μπουκαρει η ΑΕΠΙ και αρχιζει να λεει ολα αυτα που λετε στον μαγαζατορα , να πληρωσει και τα λοιπα. Ο μαγαζατορας τον στελνει απο κει που ρθε! βγαζει το CD απο το στερεο και ηταν του πατερα του ! ειχε πατερα μουσικό . Και τους λέει θα πληρωσω τον πατερα μου ; Και του ζητησανε συγγνωμη και φυγανε. Το αναφερα για το τραγελαυτικο της ιστοριας.

Δημοσ.

Aυτή η ιστορία πάντως στέκει σαν λογική, όσο θα έστεκε αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε πως εκπροσωπεί του παραγωγούς καφέ στην Βραζιλία, και θέλει ταρίφα επειδή πουλάω καφέδες στο μαγαζί μου... :rolleyes:

Οι εν λόγω ''κυριοι'' έχουν επισκευθεί το netcafe που δουλεύω.

Ήρθαν, έριξαν μια ματιά, είπαν το ποίημα τους, τους καλημερίσαμε και έφυγαν.

Μετά από λίγο καιρό, ήρθε ένας λογαριασμός ύψους 450ε .

Φυσικά δεν έχει πληρωθεί, και αν υπάρξουν συνέπειες, θα σας ενημερώσω...

Αλήθεια, τόσο φοβεροί εμπειρογνώμονες είναι οι κύριοι, που έβγαλαν ταρίφα χωρίς να ρωτήσουν καν πόσα τετραγωνικά είναι το μαγαζί?

Βάση ποιών κριτηρίων βγαίνει η τιμή?

nick[;2002887'']Αν κάποιος πει ότι δεν παίζει μουσική καλλιτεχνών που να προστατεύονται από το συγκεκριμένο σωματείο ??

Επειδή τυχαίνει να έχω αρκετό υλικό από ανεξάρτητες παραγωγές,τους έκανα ακριβώς την ίδια ερώτηση, και μάλιστα με mail ώστε να έχω αποδείξεις, και η απάντηση που πήρα ήταν χοντρικά ήταν γιατί επιθυμώ εγγράφως μία τέτοιου είδους απάντηση, από την στιγμή που υπάρχουν τα τάδε τηλ.

Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση να μου απάντησε bot, γιατί ήταν γραμμένη σχεδόν σε καθαρεύουσα... :rolleyes:

Δεν ξαναασχολήθηκα άλλο μετά...

edit: Τώρα θυμήθηκα...

Τους είχε πάρει και τηλέφωνο ο ιδικτήτης του μαγαζιού, και τους είπε πως από εδώ και πέρα το μαγαζί θα παίζει μόνο ανεξάρτητες παραγωγές, καλλιτέχνες που δεν εκπροσωπούνται από την ΑΕΠΙ.

Αυτήν την φορά, η δικαιολογία που είπαν για να πάρουν το μαρούλι, ήταν πως από την στιγμή που ένας πελάτης μπορεί να χρησιμοποιεί το internet ακούγοντας ραδιόφωνο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να να πληρώσουμε την εν λόγω συνδρομή, επειδή τους προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία (έστω) έμμεσα...

Δημοσ.

και αυτα δεν ειναι τιποτα, μεσα στο 2008 ερχονται και αλλα, ο προυπολογισμος του 2008 προβλεπει τους περισσοτερους φορους και εισφορες απο την ιδρυση του ελλ. κρατους...

Δημοσ.

αν ακουει ραδιο δηλ.καποιον ραδ/φωνικο σταθμο αφου πληρωνει αυτος στην αεπι γιατι να πληρωνει κ αλλος?

Δημοσ.
αν ακουει ραδιο δηλ.καποιον ραδ/φωνικο σταθμο αφου πληρωνει αυτος στην αεπι γιατι να πληρωνει κ αλλος?

ειναι σαν να πληρωνεις 2 φορες το ΦΠΑ για το ιδιο προιον

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...