Προς το περιεχόμενο

Δεν μπουτάρει Win XP...βοήθεια...


sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά,καλησπέρα.

Ενώ μέχρι χτες όλα ήταν καλά,ξαφνικά σήμερα προσπαθώντας να ανοίξω τον υπολογιστή,είδα ότι δεν φόρτωνε τα Win XP,αλλά έλεγε να του πω από πού θέλω να bootάρει,χωρίς στην ουσία να δέχεται τίποτα.

Μπήκα στο setup και είδα ότι δεν δείχνει το σκληρό σαν WDC WD1200JS όπως συνήθως,αλλά σαν Hard Disc.Επαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις,αλλά τίποτα.

Αφού φόρτωσα το live CD Ubuntu 7.10 και μπούταρα από το CDROM,μου φόρτωσε το Ubuntu,έκανα κάτι άλλες δουλειές,και όταν πήγα να το κλείσω,έκανε έναν συνεχή έντονο ήχο,και αφού άλλαξα πάλι το boot priority,μου αναγνώρισε κανονικά το WD σκληρό,και μπούταρε κανονικά.

Τώρα,το βράδυ,πάλι η ίδια ιστορία.

Το Ubuntu δεν κολλάει πουθενά,απλώς φόρτωσα live CD για να στείλω κανένα e-mail,κλπ.

Δεν έχω Linux στο pc.

 

Τι συμβαίνει;Κάθε φορά,δηλαδή,θα ιδρώνουμε για να μπουτάρει κανονικά;Μήπως τα παίζει ο σκληρός;:hmm:

 

Οποιαδήποτε βοήθεια,δεκτή.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε κανένα BIOS Update άν μπορείς και κοίτα να σώσεις τα ρυθμιστικά στο BIOS. Άν δε στα κρατήσει, γιατί μάλλον αυτό κάνει, κάνε 2 απλές κινήσεις:

 

1. Δοκίμασε να βγάλεις το PC σου απο το ρεύμα και να πιάσεις όλες τις επαφές πίσω στο κουτί όσο είσαι γειωμένος με το άλλο χέρι στο κουτί σου. Μετά πάτα πολλές φορές το restart και το power on κουμπί. Έτσι θα αποφορτίσεις πυκνωτές και ίσως στατικά φορτία που σου προκαλλούν το πρόβλημα.

 

2. Δοκίμασε να αλλάξεις μπαταρία άν το βήμα 1 δε κάνει τίποτα. Μπορεί να έχεις χρόνια το PC σου και η μπαταρία σου να μην επαναφορτίζεται πλέον... Οπότε όταν κλείνεις το PC να χάνει τα ρυθμκιστικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..Δεν είμαι βέβαιος,απλά έχω την εντύπωση ότι δεν γίνεται καμμία επαναφόρτιση της μπαταρίας-την ίδια δε εντύπωση έχω για το ότι είναι-δεν είναι η μπαταρία πάνω στη μητρική,το BIOS κρατάει τις ρυθμίσεις,αρκεί να φτάνει πάντα ρεύμα στο τροφοδοτικό.

Η δε διαδικασία της αποφόρτισης,δεν είναι καθόλου κακή ιδέα...

Κι όσο για το σύμπτωμα του να αναφέρεται το BIOS στον δίσκο ως "hard disk",νομίζω ότι έχει να κάνει ακριβώς με το ρεύμα..Σε 'μενα τουλάχιστον όποτε έχει κάνει κάτι παρόμοιο(..βγάζοντας "κινέζικα" πάντως),είτε σε δίσκο,είτε σε drive,to θέμα διαπίστωσα ότι ήταν το τροφοδοτικό...Μπορεί να θέλει αλλαγή,μπορεί απλά το συγκεκριμένο molex που δίνει ρεύμα στο δίσκο κάπου να έχει τραβήξει κάποιο ζόρι(δοκίμασε να τον συνδέσεις σε άλλο)-τσέκαρε κι όλας μέσα στο molex τα pins του-καμμιά φορά είτε έχουν χαλαρώσει,είτε ακόμα τραβηχτεί προς τα πίσω κλπ...

Και δε θα 'κανες άσχημα ν' άλλαζες και μια καλωδιοταινία (2 -3 ευρώ είναι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...