Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • 0
Hlapatsas

Ανοιγμα .exe

Ερώτηση

Λοιπόν, η απορία που έχω μπορεί να ακούστεί κάπως παράξενη και γελοία..

Υπάρχει τρόπος να <<ανοίξω>> ένα .exe??

Έχω λίγες γνώσεις από προγραμματισμό και αυτές όχι από αντικειμενοστραφή.

Υπάρχει τρόπος να ανοίξω ένα .exe και να δω τον κωδικα του για παράδειγμα με visual basic?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα

Φιλε μου .Πριν καιρο ειδα καπου τον τροπο να μπορεσεις να κανεις Protect την εφαρμογη σου .

Μπορουσε να ανιχνευσει καποια Debugg προγραμματα και με το που εβρισκε κατι τετοια αυτο εκλεινε αυτοματα .

Τωρα μπορεις να κανεις Encrypt στην εφαρμογη σου ετσι ωστε παει καποιος να την ανοιξει να βλεπει αλαμπουρνεζικα .

καλο απογευμα

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να ανοίξεις το .exe με ένα Disassembler. Θα δείς φυσικά την Assembly και όχι κάποιο ανώτερο κώδικα.

Υπάρχει τρόπος όμως. Άν το πρόγραμμα που θές να δείς είναι γραμμένο με C/C++ ή Delphi έχω βρεί κατα καιρούς κάτι πολύ καλούς De-Compilers.

Με έναν De-Compiler που είναι καλοφτιαγμένος μπορεί να εξάγεις έως και το 90% του καθαρού κώδικα, εάν και εφόσον δεν έχει υποστεί optimizations κατά το compiling.

 

Ψάξε λοιπόν για De-Compilers στο Google.com.

Καμία απορεία δεν είναι γελοία φίλε μου και φυσικά όλα είναι δυνατά στο χώρο τον PC.

 

Πιστεύω να σε βοήθησα...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Άν το πρόγραμμα που θές να δείς είναι γραμμένο με C/C++ ή Delphi έχω βρεί κατα καιρούς κάτι πολύ καλούς De-Compilers.

Με έναν De-Compiler που είναι καλοφτιαγμένος μπορεί να εξάγεις έως και το 90% του καθαρού κώδικα, εάν και εφόσον δεν έχει υποστεί optimizations κατά το compiling.

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος καλός decompiler για C/C++/Delphi... Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, μπορείς εύκολα να βρεις κάποιον decompiler για Visual Basic. Υπάρχει επίσης το SmartCheck της NuMega, ένα καλό debugger για VB.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα

Δοκιμασε το Vb Reformer

Θα μπορεσει να κανει decompile τις φορμες αλλα οχι τον kωδικα .

Αδυνατο να δεις κωδικα .Μονο κωδικα assembly

καλο βραδυ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και υπάρχει για C/C++/Delphi και μάλιστα είναι και Open Source.

 

Για VB είναι σαφώς πιο δύσκολο γιατί ο κώδικας είναι Intermediate και optimized σε μια ενδιάμεση γλώσσα πρίν γίνει Objective C και μετά ξαναγίνει optimized για να γίνει compiled και linked με shared libs της C/C++ του MS Visual Studio.

 

Τα παραπάνω δεν ισχύουν κατά τον ίδιο τρόπο για τα Visual Studio.NET.

 

Φίλε Aesmade δεν έχεις καλή γνώση πάνω στο θέμα και σου προτείνω να διαβάσεις τα Knowledge database και τα manual στα developers pages της Microsoft για τις γλώσσες αυτές και το πρε-.NET Visual Sτudios.

Μή λέμε ότι θέλουμε και μπερδεύουμε ή πεδεύουμε το κόσμο...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρέπει να το κάνεις obsfucate με την βοήθεια ενός obsfucate utility, οπότε ο κώδικας θα γίνει μεν περισσότερο πολύπλοκος στην εκτέλεση του (άρα και στην άμεση κατανόηση του από την μελέτη του αρχείου μέσο του Reflector) δίχως όμως να επηρεάζει την λειτουργία που επιτελεί.

 

Τώρα αν θυμάμαι καλά (δεν ασχολούμαι πολύ με .NET) το ίδιο το Visual Studio προσφέρει κάποιον obsfucator και στις free εκδόσεις του (αλλά με κάποια features κλειδωμένα φυσικά).

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Λοιπόν, η απορία που έχω μπορεί να ακούστεί κάπως παράξενη και γελοία..

Υπάρχει τρόπος να <<ανοίξω>> ένα .exe??

Έχω λίγες γνώσεις από προγραμματισμό και αυτές όχι από αντικειμενοστραφή.

Υπάρχει τρόπος να ανοίξω ένα .exe και να δω τον κωδικα του[..]?

 

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1713547&postcount=2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασα το Reflector .NET σε ενα προγραμμα που εχω φτιαξει σε C# και δουλευει μια χαρα (βλεπω το 99.99% του κωδικα). Υπαρχει καποιος τροπος οταν δημιουργω ενα προγραμμα να "προστατεψω" το κωδικα μου ωστε προγραμματα σα το Reflector να μη μπορουν να τον διαβασουν?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...