oranje Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 παιδια σας πρηζω για τελευταια φορα.αυτα τα θεματα ειναι της εξεταστικης οποτε βοηθατε μια ψυχη.ο,τι να και να πω ειναι λιγο για τη βοηθεια σας. Παρακάτω δίνεται μια <<υψηλού επιπέδου>> δομή ελέγχου. Γράψτε τον αντίστοιχο κώδικα σε γλώσσα Assembly. IF (( AL < 12 ) AND ( BL > 2 )) THEN CX = CX + 1 ELSE CX = CX – 3 END IF και α) Ποιο είναι το άθροισμα και οι τιμές των ενδεικτών AF,SF,ZF,CF,OF και PF μετά την πρόσθεση των : 62Α0Η + 4321Η. β) Εάν μία φυσική διεύθυνση είναι η 5Α230Η όταν ο CS είναι ίσος με 5200Η, ποια θα ήταν η φυσική διεύθυνση εάν ο CS γίνει ίσος με 7800Η; Η απάντηση να δικαιολογηθεί.
tab0u Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Δεν ήμουν ποτέ καλός στην assembly,αλλά θα προσπαθήσω μιας και δίνω και την δευτέρα!Ο κώδικας σου πρέπει μάλλον να είναι αυτός: cmp al,12 ;sygkrisi me 12 jae allios ; an al>=12 tote phgaine sto allios(else) cmp bl,2 ;sygkrisi me 2 jbe allios ;an bl<=12 tote phgaine sto allios(else) inc cx ;ayksisi tou cx kata 1 jump telos ;phgaine sto telos allios: sub cx,3 ;afairesi tou 3 apo to cx telos: ;o ypoloipos kodikas,i h diakopi termatismou a)σε αυτό φίλε φτιάξε ένα απλό πρόγραμμα που να προσθέτει τις δύο τιμές και δες με έναν debugger τισ τιμές των ενδεικτών.Μπορείς και να τα υπολογίσεις μόνο σου φυσικά αλλά δεν έχω το μυαλό τώρα για να κάτσω να υπολογίσω β)η φυσική διεύθυνση βρίσκεται με τον ακόλουθο τρόπο.Έχουμε την βάση τμήματος(CS στο ερώτημα) και την απόσταση: βαση τμήματος:απόσταση. Δοθείσας μίας βάσης τμήματος την πολλαπλασιάζουμε με το 16 και στο αποτέλεσμα που προκύπτει προσθέτουμε την απόσταση. Επομένως 5200Η χ 16 = 52000 Άρα η απόσταση ισούται με 5Α230Η - 52000Η = 8230Η Επομένως αν η βάση τώρα έχει την τιμή 7800Η, η φυσική διεύθυνση θα είναι (7800Η χ16)+ 8230Η=78000+8230=80230Η Υ.Γ.Ελπίζω να μην έχω κάνει κανένα λάθος ,αν ναι συγγνώμη αλλά και γω την Δευτέρα δίνω assembly.Δεν είμαι καλός.
afnman Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε μου, Τα θέματα απο οτι φαινεται ειναι βάτα,που σημαίνει οτι αμα κάτσεις να διαβάσεις,θα μπορεσεις να τα λύσεις και να περάσεις το μάθημα.... Εγω πάλι αν ήμουν στην θέση σου,θα προτιμούσα να επαίζα Λόττο...
Directx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 cmp al,12 ;sygkrisi me 12 jae allios ; an al>=12 tote phgaine sto allios(else) cmp bl,2 ;sygkrisi me 2 jbe allios ;an bl<=12 tote phgaine sto allios(else) inc cx ;ayksisi tou cx kata 1 jump telos ;phgaine sto telos allios: sub cx,3 ;afairesi tou 3 apo to cx telos: ;o ypoloipos kodikas,i h diakopi termatismou Αντί για jump βάλε jmp.
oranje Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 συμφωνω οτι θελει διαβασμα αλλα αν δεν το κατεχεις δυσκολευεσαι παρα πολυ.σας ευχαριστω ολους!
oranje Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2008 α) Ποιο είναι το άθροισμα και οι τιμές των ενδεικτών AF,SF,ZF,CF,OF και PF μετά την πρόσθεση των : 62Α0Η + 4321Η. Κάνεις την πρόσθεση στο δυαδικό και αναλόγως, αν έχεις αποτέλεσμα 0 πχ, ο ZF γίνεται 1, άν έχεις κρατούμενο ο CF = 1, βοηθητικό κρατούμενο AF = 1, overflow OF = 1 κλπ ελπιζω na se βοηθησει αν δεν το εχεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.