DIMITRISG Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 εκανα μαγνητική στην πλάτη και ηλεκτρομυογραφημα και δεν μου βρηκαν τίποτα, θα κανω και μια μαγνητική στο κεφάλι την άλλη δευτερα αλλα εκει ειναι σιγουρο οτι δεν θα βρουν τίποτα Εδω και δυο μέρες εχω σταματησει να κουτσαινω και το παταω καλα , αλλα εχω τα μουδιασματα (μυρμιγκίασμα το λεμε; ) Παντως η μαγνιητικη ειναι καταπληκτικη εξεταση και μου εδωσαν και CD με ολη την εξέταση -καλα φρικαρα οταν ειδα τοσο καθαρα την σπονδυλικη μου στηλη λες και μ εχουν ανοιξει και μου παιρνουν φωτπγραφια με 2 + megapixels !!! μονο που η εφαρμογη τρέχει σε windows και mac οποτε πεεασα απο το wine (emulator) για να εχω το περιβαλλον πλοηγησεις του CD (διαφορετικα μπορω να δω τις εικονες μια μια). αλλα την αλλη δευτερα που θα παω θα τους ρωτησω γιατι δεν υποστηριζουν και το linux δηλαδη
maqqis Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 εκανα μαγνητική στην πλάτη και ηλεκτρομυογραφημα και δεν μου βρηκαν τίποτα, θα κανω και μια μαγνητική στο κεφάλι την άλλη δευτερα αλλα εκει ειναι σιγουρο οτι δεν θα βρουν τίποτα Εδω και δυο μέρες εχω σταματησει να κουτσαινω και το παταω καλα , αλλα εχω τα μουδιασματα (μυρμιγκίασμα το λεμε; ) Παντως η μαγνιητικη ειναι καταπληκτικη εξεταση και μου εδωσαν και CD με ολη την εξέταση -καλα φρικαρα οταν ειδα τοσο καθαρα την σπονδυλικη μου στηλη λες και μ εχουν ανοιξει και μου παιρνουν φωτπγραφια με 2 + megapixels !!! μονο που η εφαρμογη τρέχει σε windows και mac οποτε πεεασα απο το wine (emulator) για να εχω το περιβαλλον πλοηγησεις του CD (διαφορετικα μπορω να δω τις εικονες μια μια). αλλα την αλλη δευτερα που θα παω θα τους ρωτησω γιατι δεν υποστηριζουν και το linux δηλαδη μαγνητική εγκεφάλου το συντομότερο - μήν το αφήσεις έτσι..
klainmaingr Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 να πω οτι ελεγα βλακιες οπως ειπες πολυ σωστα, μιας και ηταν απλα το νευρο απο τον αγκωνα οπως ειπε ο παθολογος που ειχα παει για μια αλλη υποθεση, και απλα η κινηση που κανεις στην ασκηση με τα βαρακια (χωρις βαρακια την κλασσικη πανω κατω προς τα μπροστα) ειναι η πιο σωστη αντιμετωπιση.οπως καθομε στο γραφιο μου στο σπιτι, η ακρη του γραφιου παταει το νευρο στον αγκωνα. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο αριστερό μου χέρι (μούδιασμα (λίγο) στο μικρό και στον παράμεσο) Απο ένα γρήγορο google υπάρχουν φυσικά επεμβάσεις που σου λύνουν το πρόβλημα αλλα όσο είδα οι περισσότεροι συνιστούν ξεκούραση.. Όντως με λίγη ξεκούραση ήρθε λίγο στη θέση του το πράγμα αλλα τώρα τελευταία που ξαναέπιασα pc άρχισε πάλι Θα τα πετάξω απο το παράθυρο όλα
maqqis Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 για το linux του το λες ε? :Ppp Ένας λόγος παραπάνω
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 dimitrisg περαστικα, περασα περιπου τα ιδια δυο μηνες τωρα, δυστυχως η μαγνητικη μου εδειξε διαφορα προβληματα, τη ζητησα και σε cd και ηθελα να μου πεις αν ειναι εφικτο να τη μετατρεψει κανεις σε αρχειο για να στη στειλει mail καπου. οσο για την ιατρικη και τα υπολοιπα, νομιζω πως δεν ειναι η επιστημη που εχει απομακρυνθει απ τον αρρωστο, αλλα οι ''επιστημονες'' ... οι περισσοτεροι απλα δεν ειναι ανθρωποι, και αντε να γιατρεψεις τον αλλο αμα το μονο που σκεφτεσαι ειναι το πώς θα του αλαφρυνεις τη τσεπη. φταιμε ομως λιγο-πολυ ολοι γιαυτο, αν δε μας δωσει ο γιατρος χαπια τον σιχτιριζουμε, αν δεν παμε στη φιρμα να τακουμπισουμε χοντρα δε νοιωθουμε καλα, αμα μας πουν να προσεχουμε τη σταση μας και τη διατροφη μας καθε μερα απλα βαριομαστε ... α, ειμαι γιατρος η ιδια
nikos_e34 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 φιλε λεφτερμαν ο καλος γιατρος σου ζηταει ηλεκτρομυογραφημα,μαγνητικη κλπ ωστε να εχει μια ΠΛΗΡΗ εικονα για το τι γινεται με τον ασθενη... πολοι ιατροι δημοσιου με μια ακτινογραφια εχουν πεσει σε διαγνωστικα λαθη λογω του συνδρομου του ωχαδερφισμου... επισης σωστο ειναι αυτο που ειπε και ενας αλλος χρηστης οτι ιατρικη μεσω νετ δεν γινεται...ευχαριστως να ερχοσουν να σε δω για να βγαλουμε την ακρη αλλα ειμαι κοντα στα 1100 χλμ μακρια απο σενα σε αλλο κρατος επομενως λιγο αδυνατο καποια πραγματα ομως ειναι εμφανη και καποια πραγματα οχι...δλδ ο πονος στο στηθος,εμετος,μουδιασμα κλπ θελει οπωσδηποτε να γινει ηλεκτροκαρδιογραφημα ωστε να φανει αν προκειται για εμφραγμα και προληπτικα δινετε στον ασθενη νιτρογλυκερινη σε χαπακια η ISOKET σπρει μετα το ΗΚΓ μπορεις να πεις με σιγουρια οτι προκειται για εμφραγμα...μου εχει τυχει εμενα προσωπικα να εχει ο ασθενης ,συγνωμη στους συναδελφους που μπορει να διαβαζουν τωρα, "παλλινδρομηση οισοφαγου" (?) να το πω ετσι?και ειχε τα ιδια συμπτωματα μονο που δεν υπηρχε μουδιασμα στο χερι...το μουδιασμα δεν εμφανιζετε σε ολους τους ασθενεις... οταν μου λες ομως οτι εχεις μουδιασμα στο λαιμο και στο χερι και ο γιατρος σου γραφει αγχολυτικα και παυσιπονα και δεν σε στελνει κατευθειαν για μαγνητικη και ηλεκτρομυογραφημα ε τοτε λιγο πολυ ο συναδελφος "βαριεται" να μην πω την καταλληλη λεξη και θεωρηθω χυδαιος... επισης για το ωλενιαιο συνδρομο (δοκτορ κωστη ετσι λεγεται cubital tunnel syndrome?) στο λεω επειδη εγω ο ιδιος πασχω απο αυτο γιαυτο θεωρησα σωστο να σου πω περι τινος προκειται... καλη σας μερα επισης να παραθεσω οτι το ηλεκτρομυογραφημα εκτος του οτι μας δειχνει εαν η διαπεραστικοτητα του νευρου ειναι σωστη επισης μπορουμε μεσω αυτου να καταλαβουμε που γινεται το μπλοκαρισμα...στον αγκωνα η στον καρπο...μετα αφου το λοκαρουμε χρειαζετε μια ακτινογραφια η ακομα καλυτερα μαγνητικη να καταλαβουμε τι ειναι αυτο που το μπλοκαρει και εν συνεχεια να δοθει σε ορθοπεδικο χειρουργο η νευροχειρουργο ωστε να κανει τις αντιστοιχες ενεργειες...μη στεροειδη αντιφλεγμωνοδη μεσα και βιταμινες Β δεν λυνουν το προβλημα τις περισοτερες φορες αλλα θελει τοπικη χειρουργικη επεμβαση
DIMITRISG Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 dimitrisg περαστικα, περασα περιπου τα ιδια δυο μηνες τωρα, δυστυχως η μαγνητικη μου εδειξε διαφορα προβληματα, τη ζητησα και σε cd και ηθελα να μου πεις αν ειναι εφικτο να τη μετατρεψει κανεις σε αρχειο για να στη στειλει mail καπου.οσο για την ιατρικη και τα υπολοιπα, νομιζω πως δεν ειναι η επιστημη που εχει απομακρυνθει απ τον αρρωστο, αλλα οι ''επιστημονες'' ... οι περισσοτεροι απλα δεν ειναι ανθρωποι, και αντε να γιατρεψεις τον αλλο αμα το μονο που σκεφτεσαι ειναι το πώς θα του αλαφρυνεις τη τσεπη. φταιμε ομως λιγο-πολυ ολοι γιαυτο, αν δε μας δωσει ο γιατρος χαπια τον σιχτιριζουμε, αν δεν παμε στη φιρμα να τακουμπισουμε χοντρα δε νοιωθουμε καλα, αμα μας πουν να προσεχουμε τη σταση μας και τη διατροφη μας καθε μερα απλα βαριομαστε ... α, ειμαι γιατρος η ιδια ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ σ'ευχαριστώ πολύ και περαστικά και σε σένα Μπορεις να συμπιέσεις όλο το CD σε ενα zip αρχείο (το cd σε μένα είναι 27 mb) και μετα απ οτι ειδα σε μένα τουλάχιστο τρέχει η εφαρμογή κανονικά μεσα απο τον φακελο που εγραψα το cd στον σκληρό δισκο. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να ειναι image σε CD. Τις φωτογραφίες μια μια τις έχει σε έναν φάκελο με το επίθετό μου για ονομασία, αλλα μεσα απο την δικη του εφαρμογή είναι οτι καλύτερο γιατί έχει τις λεζάντες , τι είναι το καθένα κλπ Αν χρειαστείς περισσότερη βοήθεια πες μου Δημητρης
DIMITRISG Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Τελικά σημερα εκανα την μαγνητικη στο κεφάλι. Και μάλλον την έκανα απο κουπες που λένε γιατι απ οτι φαινεται ειναι σκλήρυνση κατά πλάκας. Θα πάω σε νευρολόγο τελος του μηνα, ψαχνω να βρω και τίποτα πληροφορίες σχετικά στο ιντερνέτ. Αν να χαθουνε θελαν δε θελαν με αγχωσανε. (καλα δεν θα τρελαθουμε κιολλας ) Καποιος που συζήταγα σήμερα μου είπε οτι έχει ενα φίλο με το ιδιο προβλημα (αν τελικα ειναι αυτο) και δουλεύει κανονικά και είναι και υδραυλικός που είναι φυσική εργασία. Και κάνει μια ένεση μια φορά την βδομαδα. bbbaaahhh
doctorkostis Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Επιβεβαιωσε το γιατι αν οντως ειναι αυτο που σου ειπαν θα πρεπει να παρεις φαρμακευτικη αγωγη...Μην περιμενεις το τελος του μηνα,καλο θα ηταν να πας συντομα...
DIMITRISG Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 γμτ επειδη μου ειπαν να παω στην νευρολογο του νοσοκομειου (αλλά στο εξωτερικό της γραφείο) και καλα επειδη ειναι η καλυτερη, ειναι σε διακοπες μεχρι της 20 του μηνα.! ολα του γάμου δυσκολα
malaperda Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 φιλε λεφτερμαν ο καλος γιατρος σου ζηταει ηλεκτρομυογραφημα,μαγνητικη κλπ ωστε να εχει μια ΠΛΗΡΗ εικονα για το τι γινεται με τον ασθενη... πολοι ιατροι δημοσιου με μια ακτινογραφια εχουν πεσει σε διαγνωστικα λαθη λογω του συνδρομου του ωχαδερφισμου...επισης σωστο ειναι αυτο που ειπε και ενας αλλος χρηστης οτι ιατρικη μεσω νετ δεν γινεται...ευχαριστως να ερχοσουν να σε δω για να βγαλουμε την ακρη αλλα ειμαι κοντα στα 1100 χλμ μακρια απο σενα σε αλλο κρατος επομενως λιγο αδυνατο καποια πραγματα ομως ειναι εμφανη και καποια πραγματα οχι...δλδ ο πονος στο στηθος,εμετος,μουδιασμα κλπ θελει οπωσδηποτε να γινει ηλεκτροκαρδιογραφημα ωστε να φανει αν προκειται για εμφραγμα και προληπτικα δινετε στον ασθενη νιτρογλυκερινη σε χαπακια η ISOKET σπρει μετα το ΗΚΓ μπορεις να πεις με σιγουρια οτι προκειται για εμφραγμα...μου εχει τυχει εμενα προσωπικα να εχει ο ασθενης ,συγνωμη στους συναδελφους που μπορει να διαβαζουν τωρα, "παλλινδρομηση οισοφαγου" (?) να το πω ετσι?και ειχε τα ιδια συμπτωματα μονο που δεν υπηρχε μουδιασμα στο χερι...το μουδιασμα δεν εμφανιζετε σε ολους τους ασθενεις... οταν μου λες ομως οτι εχεις μουδιασμα στο λαιμο και στο χερι και ο γιατρος σου γραφει αγχολυτικα και παυσιπονα και δεν σε στελνει κατευθειαν για μαγνητικη και ηλεκτρομυογραφημα ε τοτε λιγο πολυ ο συναδελφος "βαριεται" να μην πω την καταλληλη λεξη και θεωρηθω χυδαιος... επισης για το ωλενιαιο συνδρομο (δοκτορ κωστη ετσι λεγεται cubital tunnel syndrome?) στο λεω επειδη εγω ο ιδιος πασχω απο αυτο γιαυτο θεωρησα σωστο να σου πω περι τινος προκειται... καλη σας μερα επισης να παραθεσω οτι το ηλεκτρομυογραφημα εκτος του οτι μας δειχνει εαν η διαπεραστικοτητα του νευρου ειναι σωστη επισης μπορουμε μεσω αυτου να καταλαβουμε που γινεται το μπλοκαρισμα...στον αγκωνα η στον καρπο...μετα αφου το λοκαρουμε χρειαζετε μια ακτινογραφια η ακομα καλυτερα μαγνητικη να καταλαβουμε τι ειναι αυτο που το μπλοκαρει και εν συνεχεια να δοθει σε ορθοπεδικο χειρουργο η νευροχειρουργο ωστε να κανει τις αντιστοιχες ενεργειες...μη στεροειδη αντιφλεγμωνοδη μεσα και βιταμινες Β δεν λυνουν το προβλημα τις περισοτερες φορες αλλα θελει τοπικη χειρουργικη επεμβαση Ενας φιλος μου ειχε ακριβως τα ιδια συμπτωματα δηλαδη μουδιασμενα το εναμιση δαχτυλο.Αυτο λεγεται ωλενιο νευριτιδα.Εκανε ΔΥΟ εγχειρησεις την μια στο Ασκληπειο στη Βουλα η οποια δεν πηγε καλα και την δευτερη στο Ιατρικο στο Μαρουσι η οποια πηγε καλα.Το θεμα ειναι οτι και καλα να παει η εγχηρηση το νευρο αναπλαθεται με ενα ρυθμο 3 εκατοστα το μηνα οποτε αν η αποσταση απο τον αγκωνα μεχρι το καρπο ειναι 45 εκατοστα μπορει να παρει και 15 μηνες για να φτιαξει.Αυτο το δειχνουν τα ηλεκτρομυογραφηματα που πρεπει να γινονται κατα καιρους και που δειχνουν εαν ειναι στα ορια του φυσιολογικου και σε συγκριση με το καλο χερι στην περιοχη του αγκωνα και προς τα κατω.
DIMITRISG Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Τελικά δεν εχω τιποτα στο κεφάλι! (?) Σημερα το απόγευμα είχα πάει στο νευρολόγο. Με το που βλέπει τις φωτογραφιες αμεσως μου λέει : τι καθονται και διηγουνται οι ασχετοι! Και οτι δεν έχω τίποτα και λέει οτι ειναι ψεγαδια αυτα που λέει ο ραδιολογος και οτι λιγο πολυ ολοι εχουμε και δεν εχει να κανει με καμια παθηση και οτι δεν εχω κανενα πρόβλημα απολύτως!! Μου έδωσε συνταγή για ακομα μια μαγνητική λιγο πιο ψηλα απο τη μέση επειδη παραπονιέμαι και για το χέρι, δεν θα μου βρούνε τίποτα αλλά ας το κάνω να ειμαστε σιγουροι είπε. Επίσης τραβηξε μια γραμμή στο συμπέρασμα της μαγνητικής εγραψε οτι δεν ειναι τίποτα και το υπέγραψε και έβαλε και την σφραγίδα της. Γιατι μου λέει οτιδηποτε και να συμβει, με αυτο θα νομιζουν οτι έχω σκλήρηνση!! ουφ! Καλη Ανάσταση
leftermann Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Φίλε καλά ξεμπερδέματα. Οι γιατροί λένε "ένας γιατρός, μία γνώμη. Δύο γιατροί, δύο γνώμες. Τρεις γιατροί, τρεις γνώμες". Εύχομαι το δίκιο να το έχει η τύπισσα...
-NetHawk- Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Ρε παιδια καλο θα ηταν να μην μιλαει ο καθεις για τετοιου ειδους θεματα(το σωστο βεβαια θα ηταν να μην ανοιγονται τετοιου ειδους θεματα). Τωρα οσο αναφορα το μουδιασμα στο μικρο δακτυλο και στον παραμεσο σιγουρα προκειται για συμπιεση του ωλενιου νευρου και θα πρεπει να το κοιταξεις εφοσον ειναι κατι το οποιο υφισταται μονιμως και οχι παροδικως(πχ μετα απο παρατεταμενη πιεση του νερου) Επισης απο οσο ξερω το νευρο δεν αναπλαθεται καθολου(ποσο μαλλον 3εκ το μηνα).Οποτε για αυτο προτεινω να μην γραφει ο καθεις το μακρυ του και το κοντο του γιατι παραπληροφορει τον κοσμο γυρω απο ευαισθητα θεματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.