Προς το περιεχόμενο

Νέος αντίπαλος για το Centrino της Intel


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα, στην διεθνή έκθεση Cebit, θα ανακοινωθεί η νέα πλατφόρμα της AMD για φορητούς υπολογιστές με το όνομα Puma, που έρχεται να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη πρόταση της Intel, Centrino.

 

Η νέα πλατφόρμα της AMD θα στηρίζεται στον καινούργιο 65nm Turion X2 Ultra επεξεργαστή. Το κύριο του χαρακτηριστικό θα είναι ο τριπλή τύπου σχεδίαση που επιτρέπει στους δύο πυρήνες και στο ενσωματωμένο north bridge να λειτουργούν σε διαφορετική τάση και συχνότητα για το μέγιστο της απόδοσης τους.

 

Το δυνατό χαρτί της πλατφόρμας σύμφωνα με την AMD θα είναι οι επιδόσεις στον τομέα των γραφικών. Αυτές θα είναι τετραπλάσιες του chipset γραφικών της προηγούμενης σειράς (Kite) ενώ θα υποστηρίζει αναπαραγωγή 1080p HighDefinition Video, συμβατότητα με το DirectX 10.1 και άλλα.

 

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το χαρακτηριστικό Hybrid CrossfireX που επιτρέπει την μεταβολή της επεξεργαστικής ισχύος της πλατφόρμας ανάλογα με την εφαρμογή που εκτελείται κάθε φορά. Έτσι, διαφορετικά θα συμπεριφέρεται όταν εκτελείται κάποιο απαιτητικό 3D παιχνίδι και διαφορετικά όταν μία εφαρμογή γραφείου, συνδυάζοντας έτσι την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιδόσεις.

 

Η πλατφόρμα Puma θα είναι διαθέσιμη το 2ο τετράμηνο του 2008.

 

Source.png Πηγή: pcpro

Source.png Πηγή: pcw.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον έμαθαν απο τα λάθη τους όπότε θα περιμένουμε μόνο ανταγωνιστικές τιμές και φθηνούς επεξεργαστές για το κοινό, καθώς η πράσινη εταιρεία υπερέχει ξεκάθαρα στα παιχνίδια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
καθώς η πράσινη εταιρεία υπερέχει ξεκάθαρα στα παιχνίδια..

 

όχι πια...από τότε που βγήκαν οι Core 2 τα έχασε και αυτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω παίδες, εγώ δεν είμαι αισιόδοξος δεδομένου ότι αν δει κανείς το Roadmap της Intel μέχρι το τέλος του έτους είναι απίστευτα δυνατό και για κάποιο λόγο τουλάχιστον σε εμένα φαίνεται πιο αξιόπιστο. Από αυτά που διάβασα στο παραπάνω άρθρο τπτ δεν με κάνει να πιστέψω ότι η πλατφόρμα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με τους 45nm Centrino, πόσο μάλλον με τους Nehalem αν αυτοί αποδειχθούν άξιοι των προσδοκιών...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...