Προς το περιεχόμενο

Στο μικροσκόπιο τα επόμενα Windows


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

XP ρε παιδιά.. τι λέτε τώρα τα κάναν τόσο "εύκολα" τα Vista που στην τελική είναι απίστευτα δύσκολο να τα συνηθίσεις!!! Αφήστε που θέλουν και τρελό pc... Γιατί να τα αλλάξω τα καλά μου ΧP αφού κάνω τα πάντα τέλεια; Για τα φρου φρου και τα αρώματα που ούτε καλόγουστα δεν είναι;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα προσπάθησα να αφαιρέσω το vista από ένα laptop hp και να βάλω xp αλλά δεν έβρησκα πουθενά οδηγούς για κάρτα γραφικών και ήχου. Εν τω μεταξύ ο κλασικός driver της nvidia δεν ήταν αποδεκτός από το λειτουργικό. Α ρε μήνυση που θέλουνε ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήθελα να 'ξερα όλοι εσείς που λέτε διάφορα για τα Vista τα έχετε δοκιμάσει;

Σε μένα γιατί παίζουν άψογα;

Γιατί όλα ανοίγουν σφαίρα;

 

Θεωρώ ότι με ένα σύγχρονο επεξεργαστή και με 2 GB RAM παίζουν τα πάντα!

Σωστά αυτά που λες. Μήπως όμως είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνεις το κανόνα????:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευτυχωs που τα βιστα τα εχω απο τοτε που βγηκαν σε DSP και η χασουρα ειναι μικροτερη.

 

 

Ευτυχώς που δεν τα έβαλα (και δε θα τα βάλω ποτέ) γιατί

α) δεν είμαι θύμα της προπαγάνδας της M$

β) καλύτερα να τα κάνω δωρεά στην Canonical τα χρήματά μου, παρά να τα δώσω στην M$ για το απόλυτο bloatware / spyware που αποκαλεί λειτουργικό...

 

@ didymos : http://blog.360.yahoo.com/blog-5eBV_xc2f7bzj3BxQg--?cq=1&p=13

 

Y.Γ. Μακάρι τα Win7 να είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση... Μέχρι τότε, Ubuntu και "άγιος ο Θεός". Η κατάκτηση του 15% των pc σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα στα επόμενα 6 χρόνια είναι εφικτή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει ενδιαφέρον πάντως να διαβάσει κανείς το τι λένε στα εσωτερικά τους email, τα στελέχη της Microsoft σχετικά με την αποτυχία και τα προβλήματα των Vista:

http://blogs.chron.com/techblog/archives/2008/02/microsoft_executives_vistas_a_pain_for_us_too.html (εκεί θα βρείτε την lite έκδοση των 17 σελίδων)

 

* Ένα μεγάλο μπάχαλο προήλθε από τις πολλές εκδόσεις στις οποίες κυκλοφόρησαν τα Vista, από την προσπάθεια επίσης της MS να μην χαλάσει το χατίρι της Intel ώστε τα Vista να τρέχουν στα απαίσια Intel 9xx VGA κυκλώματα που χρησιμοποιούν οι low cost φορητοί, από την πολύχρονη και γεμάτη αναβολές σχεδίαση τους, από τους ανέτοιμους και χαμηλής ποιότητας drivers, τις υψηλές απαιτήσεις του Aero κτλ. Αλλά το πιο αστείο είναι πως ένα laptop των 2,500$ που αγόρασε στέλεχος της MS με τα Vista επάνω ήταν όπως είπε επί λέξη ένα "2,500$ email machine!" , τόσο χάλια δηλαδή λόγο όλων αυτών των προβλημάτων! --και προσοχή! Τα λένε τα υψηλόβαθμα στελέχη της MS όλα αυτά, όχι εγώ!

 

Μετά από αυτά, η έκπτωση της τιμής των Vista, η απενεργοποίηση εν μέρη του αυστηρού συστήματος προστασίας τους από τις πειρατικές εκδόσεις, η παράταση ζωής στα XP και φυσικά η συντομότερη έλευση των Windows 7 φαίνεται ότι πιο λογικό μπορεί να κάνει η MS, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις φήμες για έναν μίνι Kernel απαρτιζόμενο από μόλις 100 αρχεία και memory footprint 20-25MB σε αντίθεση με το "τέρας" που λέγεται Vista Kernel κτλ (προσοχή: συγκρίνω Windows με Windows όχι με άλλα O.S.)

 

Υ.Γ.

Τα email της εταιρίες χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικού υλικό από τις αρχές που εκδικάζουν την μήνυση κατά του "Vista Capable" logo - όποιος έχει διάθεση ας βρει όλα τα email της προδικασίας (είναι 175 σελίδες όπου η MS θάβει τα Vista και ψάχνει το τι πήγε στραβά μαζί τους ;))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ναι ΟΚ, και τι να βάλω Ubuntu και Kubuntu;

Αφού το Linux δεν είναι για τον απλό χρήστη.

Πρέπει να κάτσω να κάνω διδακτορικό να μάθω Linux;

 

Από τη μια έχω κάποιον που ρίχνει κλεφτές ματιές στο PC μου και από την άλλη ένα λειτουργικό που δεν ξέρω να το χειριστώ.

Είμαι ο τυπικός χρήστης που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 80% των χρηστών στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε τώρα και κάποιες ευκαιρίες που σκάνε ενίοτε (Carrefour) και βρίσκεις Vista Ultimate με 140 ευρώ, πρόσθεσε και το ότι παίζουν το ίδιο γρήγορα και απροβλημάτιστα (πλέον) και βρες μόνος σου που γέρνει η ζυγαριά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να πω παιδιά! Ανήκω και εγώ στους μέσους Έλληνες χρήστες υπολογιστών με λίγες παραπάνω γνώσεις. Κατά καιρούς έχω ακούσει τα άπειρα για τα Vista και τα προβλήματα τους αλλά μέχρι τώρα ποτέ δεν έχω κάτσει να τα δοκιμάσω στο PC μου!! Αυτό που με κάνει να διστάζω είναι ότι χρησιμοποιώ σχεδιαστικά προγράμματα και δεν έχω συμβατότητα με κάποια παλαιότερα προγράμματα που χρησιμοποιώ!! Για Ubuntu αν και τα έχω χρησιμοποιήσει δεν κάνω λόγο μιας και δεν έχω προγράμματα για αυτά (σχεδιαστικά). Και τέλος η πλειοψηφία χρησιμοποιεί Windows όσο και αν κάνει κάποιους αυτό να τσατίζονται!!

 

Φιλικά πάντα. :|

 

Υ.Γ. Για τα καινούργια τώρα Windows 7 ας περιμένουμε να δουμε και να προσευχόμαστε να μην είναι ένας πάταγος τόσο δύσπεπτος όπως και τα Vista. :|

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ didymos

«Ήθελα να 'ξερα όλοι εσείς που λέτε διάφορα για τα Vista τα έχετε δοκιμάσει;»

Εγω ηθελα να ηξερα εαν εσυ εχεις δοκιμασει καποια έκδοση λινουξ?

 

«Αφού το Linux δεν είναι για τον απλό χρήστη.»

Πιστευω οτι είναι για τον απλό τον χρηστη, απο την στιγμή που περιέχει ενα τόσο γραφικό περιβάλλων καθως και ΟΛΕΣ τις εφαρμογες που χρειαζεται καποιος χρησtης Δωρεάν!

Σαν απλός χρηστης γιατί χρειάζεσαι < Vista Ultimate > ? Τι παραπάνω έχουν τα Vista που δεν έχουν τα ΧΡ και το λινουξ?

 

 

<Πρέπει να κάτσω να κάνω διδακτορικό να μάθω Linux; >

Γιατι θα πρεπει να κάτσεις να κανεις διδακτορικό? Για να μαθεις απλος να χρησιμοποιείς καποιες εντολές στο τερμιναλ? Για να μάθεις να κανεις καποια πραγματα και στα Windows , δεν αφιέρωσες καποιο χρονο? To ιδιο σχεδον χρονο χρειάζεσαι και για το λινουξ. Σκεψου ότι σαν απλος χρήστης δουλευεις και τα Windows και δεν αξιοπιεις ολες τις δυνατοτητες τους. Ενας επαγγελματίας αξιοποιεί περισσοτερο τις δυνατοτητες τους και για να μπορεσει να το κανει θα πρεπει να ασχοληθεί χρονια ισως να σπουδασει ισως και να αποκτησει καποιο διδακτοτικό.

 

Προσωπικα πιστευω ότι τα Vista ηρθαν και εδωσαν σε πολλους την δυνατοτητα να γνωρισουν καποιο άλλο λειτουργικο, linux, MacOS.

 

Παντα φιλικά!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ didymos

«Ήθελα να 'ξερα όλοι εσείς που λέτε διάφορα για τα Vista τα έχετε δοκιμάσει;»

Εγω ηθελα να ηξερα εαν εσυ εχεις δοκιμασει καποια έκδοση λινουξ?

 

Βεβαίως κι έχω δοκιμάσει Linux πριν κανά 2 χρόνια είχα βάλει SUSE την έκδοση DVD κιόλας.

DVD δε μπορούσα να δω, έπρεπε να κατεβάσω codecs... και γιατί ρε μάστορα δε μπαίνεις κάπου να τους κατεβάσεις μόνος σου (είπα εγώ στο λειτουργικό...).

 

Παρόλα αυτά θα το κράταγα αν μπορούσα να συνδεθώ στο internet για να κάνω τη δουλειά μου αλλά... δυστυχώς drivers δεν υπήρχαν... έπρεπε να κάνω κάτι αλχημείες τις οποίες ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ήθελαν βαθύτερη γνώση του λειτουργικού.

 

Εν πάσει περιπτώσει, εγώ δεν κατακρίνω το Linux και το κάθε δωρεάν λειτουργικό αλλά από τη στιγμή που δεν είναι όσο εύκολα είναι τα Windows (τα σημερινά τουλάχιστον), δε βλέπω να έχω επιλογές...

 

Να το πω και πιο απλά;

Πιστεύω ότι τα Windows θα αντικατασταθούν μόνο όταν εφευρεθεί λειτουργικό ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ από αυτά!

Ε, το Linux δεν είναι τέτοιο, τι να κάνουμε τώρα...

 

Α, και δεν έχω κόμπλεξ να παραδεχθώ ότι στην αρχή δοκίμασα τα Vista για την εμφάνισή τους, είναι ωραία τα ρημάδια.

 

Αναγνωρίζω επίσης ότι το μόνο μέχρι τώρα λειτουργικό που θα μπορούσε να ισοπεδώσει τα Windows είναι αυτό των MAC αλλά δυστυχώς για μας ο Gates το έπαιξε πιο έξυπνα το παιχνίδι με την ανοιχτή αρχιτεκτονική των PC και τις παράνομες κόπιες Windows και το κέρδισε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρεις ποσό έχει εξελιχθεί το λινουξ εδώ και δυο χρόνια? Σε προκαλώ να κατεβάσεις την εκδοση Ubuntu 7.10 την θεωρώ την πιο φιλική για έναν νέο χρήστη. Δεν χρειάζεται ουτε να τα εγκαταστησεις αφου το CD είναι live και ετσι μπορεις να δεις τη αναγνωριζει και τι όχι από τις συσκευες που έχεις.

 

<DVD δε μπορούσα να δω, έπρεπε να κατεβάσω codecs... και γιατί ρε μάστορα δε μπαίνεις κάπου να τους κατεβάσεις μόνος σου (είπα εγώ στο λειτουργικό...).>

 

Γιατι με τα Vista εάν θέλεις να δεις ένα βιντεο με συγκεκριμενη κωδικοποιτηση δεν πρεπει να κατεβασεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ από το ιντερνετ τον αντιστοιχο codec?

Εχεις δοκιμασει να εγκαταστησεις ένα προγραμμα, ένα codec στο λινουξ?

 

Ξερεις ποσοι χρηστες είχαν και έχουν προβληματα επειδη δεν υπαρχουν driver για Vista ώστε να αναγωριστουν οι συσκευες τους? Ξέρεις ποσες ασυμβατότητες υπαρχουν?

 

<Πιστεύω ότι τα Windows θα αντικατασταθούν μόνο όταν εφευρεθεί λειτουργικό ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ από αυτά!>

 

Υπαρχουν!!!!

 

<Α, και δεν έχω κόμπλεξ να παραδεχθώ ότι στην αρχή δοκίμασα τα Vista για την εμφάνισή τους, είναι ωραία τα ρημάδια.>

 

Δεν έχεις δει την εμφανιση στο λινουξ!! Κανε μια αναζητηση στο youtube για το compiz-fusion!!! Και θα δεις τι εμφανιση έχουν!!

 

Για ρίξε και μια ματια και στο λεοπάρδαλη!

 

Το λινουξ και το Macos δεν είναι Windows και ουτε πρόκειται να γινουν, την στιγμή που θα γίνουν θα ερθει και το τέλος τους.!!

 

Για την ώρα το μόνο χαμένο λειτουργικό που κανείς δεν θελει να το βάλει είναι τα Vista, ολοι εχουν παραμείνει στα ΧΡ και παρα πολλοι έχουν δοκιμασει κατι άλλο! Για αυτό τρεχουν ολοι στην MS για να βγαλουν ένα νέο λειτουργικό!

 

Οσο για την Αpple !!! Προσφαιρει το Πακετο!!1 Ένα σουπερ Πακετο! Που, εάν το δουλεψεις λιγο καιρο θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο για τον χρονο που έχασες στα Windows.

 

Τα Windows είναι ένα λειτουργικό που κατέχει ένα πολύ μεγαλο μεριοδιο της αγορας. Ετσι καποια προγραμματα έχουν αναπτυχθει μονο για Windows και πολλοι επαγγελματίες πρεπει να χρισιμοποιουν και Windows .

 

 

H MS έκανε το ιδιο λαθος που έκανε και παλιότερα, εβγαλε ενα αχρηστο λειτουργικό. Τωρα βλεπει πως εαν δεν σημαζεψει τον kernel της δεν θα μπορεσει να βγαλει στην συνεχεια καποια νεα εκδοση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρεις ποσό έχει εξελιχθεί το λινουξ εδώ και δυο χρόνια? Σε προκαλώ να κατεβάσεις την εκδοση Ubuntu 7.10 την θεωρώ την πιο φιλική για έναν νέο χρήστη. Δεν χρειάζεται ουτε να τα εγκαταστησεις αφου το CD είναι live και ετσι μπορεις να δεις τη αναγνωριζει και τι όχι από τις συσκευες που έχεις.

 

<DVD δε μπορούσα να δω, έπρεπε να κατεβάσω codecs... και γιατί ρε μάστορα δε μπαίνεις κάπου να τους κατεβάσεις μόνος σου (είπα εγώ στο λειτουργικό...).>

 

Γιατι με τα Vista εάν θέλεις να δεις ένα βιντεο με συγκεκριμενη κωδικοποιτηση δεν πρεπει να κατεβασεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ από το ιντερνετ τον αντιστοιχο codec?

Εχεις δοκιμασει να εγκαταστησεις ένα προγραμμα, ένα codec στο λινουξ?

 

Ξερεις ποσοι χρηστες είχαν και έχουν προβληματα επειδη δεν υπαρχουν driver για Vista ώστε να αναγωριστουν οι συσκευες τους? Ξέρεις ποσες ασυμβατότητες υπαρχουν?

 

<Πιστεύω ότι τα Windows θα αντικατασταθούν μόνο όταν εφευρεθεί λειτουργικό ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ από αυτά!>

 

Υπαρχουν!!!!

 

<Α, και δεν έχω κόμπλεξ να παραδεχθώ ότι στην αρχή δοκίμασα τα Vista για την εμφάνισή τους, είναι ωραία τα ρημάδια.>

 

Δεν έχεις δει την εμφανιση στο λινουξ!! Κανε μια αναζητηση στο youtube για το compiz-fusion!!! Και θα δεις τι εμφανιση έχουν!!

 

Για ρίξε και μια ματια και στο λεοπάρδαλη!

 

Το λινουξ και το Macos δεν είναι Windows και ουτε πρόκειται να γινουν, την στιγμή που θα γίνουν θα ερθει και το τέλος τους.!!

 

Για την ώρα το μόνο χαμένο λειτουργικό που κανείς δεν θελει να το βάλει είναι τα Vista, ολοι εχουν παραμείνει στα ΧΡ και παρα πολλοι έχουν δοκιμασει κατι άλλο! Για αυτό τρεχουν ολοι στην MS για να βγαλουν ένα νέο λειτουργικό!

 

Οσο για την Αpple !!! Προσφαιρει το Πακετο!!1 Ένα σουπερ Πακετο! Που, εάν το δουλεψεις λιγο καιρο θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο για τον χρονο που έχασες στα Windows.

 

Τα Windows είναι ένα λειτουργικό που κατέχει ένα πολύ μεγαλο μεριοδιο της αγορας. Ετσι καποια προγραμματα έχουν αναπτυχθει μονο για Windows και πολλοι επαγγελματίες πρεπει να χρισιμοποιουν και Windows .

 

 

H MS έκανε το ιδιο λαθος που έκανε και παλιότερα, εβγαλε ενα αχρηστο λειτουργικό. Τωρα βλεπει πως εαν δεν σημαζεψει τον kernel της δεν θα μπορεσει να βγαλει στην συνεχεια καποια νεα εκδοση!

 

OK, επειδή δε θεωρώ τον εαυτό μου ψαγμένο τύπο, θεωρώ a priori ότι έχεις δίκιο.

Μου εξηγείς σε λίγες γραμμές τι έχει ο kernel και σε προβληματίζει; Εγώ δε στην πράξη, δε διαπιστώνω κάτι που να με χαλάει.

Σημειωτέον ότι η χρήση που κάνω είναι το MS Office, προγράμματα της Adobe, P2P και αναπαραγωγή οπτικο-ακουστικού υλικού, ενίοτε και High-Def. Αυτά.

 

Υπόσχομαι πάντως να ξαναδοκιμάσω Ubuntu, αν και μια έκδοση που πήγα να βγάλω από το laptop, μου ρήμαξε το MBR (το λέω σωστά; )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...