Προς το περιεχόμενο

Στο μικροσκόπιο τα επόμενα Windows


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το τι είναι o kernel μπορεις να διαβασει στα παρακατω λινκ. Είναι απλώς να παρεις μια ιδεα. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια ενός λειτουργικού συστηματος.

 

http://magaz.hellug.gr/12/05_kernel-1.html

 

και

http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_(computer_science)

 

Μια συγκρηση αναμεσα σε λινουξ και vista kernel υπαρχει παρακάτω¨:

 

http://widefox.pbwiki.com/Kernel%20Comparison%20Linux%20vs%20Windows

 

Πιστεύω ότι και τα ΧΡ, το λινουξ και το Macos σε υπερκαλύπτουν για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς.

 

To Ubuntu δεν είναι αναγκη το κανεις εγκατάσταση για να το δεις σε λειτουργία, ισως να μην το δεις με όλα του τα 3δγραφικά, αλλα θα δεις ένα ολοκληρο λειτουργικο να τρέχει από το cd και να σε καλυπτει τις αναγκες σου. Κατεβασε τo live cd γραψτω και κανε restart.

 

Εάν είχε πρόβλημα μπορείς να δοκιμάσεις και το Fedora.

 

*Λείπαμε παρά πολύ, αλλα σήμερα δεν έχω άλλο χρόνο.*

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μαλλον μετα τα Βιστα που πληρωνονται ακριβά, σχεδιάζει και πάλι να μας τα αρπάξει κανονικά, ο χρόνος και οι χρήστες θα δέιξουν τι επιθυμούν στην αγορά...

 

+ 1 Και από εμένα. Δυστηχώς ενώ σχεδόν όλοι εάν όχι όλοι είμαστε τσαντισμένοι μετα σvista η Microsoft τα κονόμισε για τα καλά.Πάντος η ιστορία με τα millenium διδάσκει ότι μετά από μία κακή έκδοση έρχεται μία και καλή. Προσοχή όμως όταν βγούν μην βιαστήτε και μην παρασηρθήται από την προώθηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα το πω κι ας είμαι off topic. Πριν από κάνα μήνα είπα να δοκιμάσω και το Ubuntu 7.10. Λοιπόν, Window$ μπαίνω πια μόνο για τίποτα δουλειές στο Photoshop (και αυτό μέσα από Virtualbox)... ό,τι θέλω (ή σχεδόν) το κάνω μέσα από linux: messanging, email, internet, TV, games (ένα παίζω, το EVE Online που έχει client για linux), office, multimedia... Και ούτε εντολές linux ξέρω, μη νομίσει κανείς ότι είμαι κανείς hacker. Πλέον η υποστήριξη της κοινότητας ακόμα και σε ελληνικά site είναι μεγάλη. Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω το ubuntu 7.10 "τρέχει" και από το live CD χωρίς εγκατάσταση για δοκιμή (είναι βέβαια σαφώς πιο αργό). Το καινούριο 8.4 (για όσους δεν το ξέρουν σημαίνει "2008 Απρίλιος") θα γίνεται εγκατάσταση και σαν πρόγραμμα ΜΕΣΑ στα Window$ για ακόμα πιο γρήγορη δοκιμή! Για κάποιον που δεν έχει τον υπερυπολογιστή και δεν τον ενδιαφέρουν κυρίως τα games και θέλει να κάνει τη δουλειά του οικονομικά, νόμιμα, γρήγορα, στυλάτα και με ασφάλεια (και -γιατί όχι- να είναι και "in" ;-)) πιστεύω ότι το Ubuntu είναι σχεδόν μονόδρομος.

 

Και ερχόμενος στο θέμα μας, να τα χαίρονται τα Window$ 7 και τα 17 και όσα βγάλουν από δω και μπρος. Εγώ "είδα το φως" και δεν γυρνώ πίσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάβαζα ένα άρθρο χτες σχετικά με τα Windows 7.

 

Η MS θα χάσει την αγορά λειτουργικού αν τα subnotebooks που έχουν αρχίσει να κατακλίζουν την αγορά βγαίνουν αποκλειστικά με Λίνουξ. Τα ΟΕΜ ΧΡ θα είναι εκτός αγοράς σύντομα (άδειες για κατασκευαστές) και τα Vista δεν μπορούν να τρέξουν στα μικρά αυτά μηχανήματα.

Αυτό ωθεί την MS στον μονόδρομο ότι τα Windows 7 θα πρέπει να είναι πιο ελαφρία ακόμα και από τα ΧΡ, αν δεν θέλουν να βρεθούν με την επόμενη γενιά χρηστών να γνωρίζουν αποκλειστικά Λίνουξ.

 

(εκτός από το Asus ΕΕΕPC, ΗΡ, Lenovo, Acer κ.α. έχουν ανακοινώσει αντίστοιχα προϊόντα μέχρι το καλοκαίρι αποκλειστικά με Λίνουξ).

Και μιάς και αναφέρθηκε το compiz. Αν βάλετε eeeXubuntu στο EEEPC παίζει άνετα το Compiz-Fusion!!!! Αναρωτιέμαι το πιο άχρηστο από άποψης δυνατοτήτων Aero, μπορεί να τρέξει σε 512MB RAM, Celeron D 900mhz και κάρτα γραφικών που δεν υπάρχει!!!!

 

Σχετικά με τα Codecs για τα DVD που ανέφερε ο φίλος παραπάνω.

Τα DVD codecs στα Vista και τα XP που τα έχεις βρει; Μιάς και είτε θα βάλεις VLC με αμφίβολα αποτελέσματα, είτε θα πρέπει να αγοράσεις πρόγραμμα, είτε το πρόγραμμα ήρθε με το PC. Ο Μedia Player δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχεις τα codecs. Εκτός αν έχεις βάλει πειρατική εφαρμογή.

 

Η MS μου έδωσε Vista Business τσάμπα. Περιτό να αναφέρω ότι με το που τα έβαλα κάθονται σε ένα δίσκο. Δεν μπορώ να δουλέψω σε Visual Studio 2005, ένα σωρό μλκς της ασφάλειας δεν μου επιτρέπουν ούτε σε debug mode να κάνω μια εφαρμογή.

Χρειάζονται πολλαπλάσιο χρόνο να φορτώσουν, είναι πιο βαρία από ο,τι άλλο υπάρχει και δεν προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα XP. Η μόνη διαφορά ΧΡ με VISTA είναι το DX10.

Το DX10 είναι για παιχνίδια. Και τα όσα λίγα το υποστηρίζουν είναι μακράν πιο αργά από την ΧΡ DX9 έκδοσή τους στο ίδιο ακριβώς μηχάνημα με ελάχιστες διαφορές στα γραφικά.

 

Σε Linux που χρησιμοποιώ κατα κόρον πλέον δεν έχω ανοίξει το κέλυφος να γράψω καμμιά εντολή. Και ότι θέλω να εγκαταστήσω, δεν ψάχνω δέκα ώρες στο Google. Ανοίγω το synaptics και επιλέγω την εφαρμογή που θέλω από εκεί και εγκαθήσταται στο σύστημα. Το 99.9% του των εφαρμογών Linux είναι εκεί μαζεμένες.

 

Επίσης αν δεν μπαίνω στο PC της δουλειάς μέσω logmein, χρησιμοποιώ το mono για να κάνω την δουλειά μου αντί για το Visual Studio, με θαυμάσια αποτελέσματα.

 

Για παιχνίδια, τα μόνα που παίζω (ακόμα και στα ΧΡ) είναι το ogame (web based) και το EVE-Online που έχει Λινουξ client.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...