Προς το περιεχόμενο

Warwick ή Lancaster

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για MBA σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Όσον αφορά στα Αγγλικά πανεπιστήμια είμαι μεταξύ του Lancaster και του Warwick.

Επειδή ξέρω ότι στο forum συχνάζουν πολλοί έλληνες της Αγγλίας θα ήθελα το feedback κυρίως από αυτούς, ακόμα καλύτερα και από άτομα που έχουν σπουδάσει στην Αγγλία management ή κάτι συναφές.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Warwick έχω ακούσει οτι είναι top, και δύσκολο.

Τύχαινε πολλές φορές να πηγαίνω στο campus του Warwick για parties.

Βασικά είναι όλο το uni ένα campus και πέρα από αυτό απέραντα χωράφια , φύση και λοιπά.(και το κάστρο)

Η κοντινότερη πόλη είναι το Coventry πού είναι για κλάματα. Και μετά το Birmingham που επίσης δεν λέει και πολλά. London στην 1μιση ώρα περίπου αν θυμάμαι καλά.

Πάντως σαν campus και εγκαταστάσεις μαμάει το uni. Και σαν uni γενικότερα είναι από τα πιο top της Αγγλίας.

Για το Lancaster δεν έχω ιδέα.

Δημοσ.

Αν σε παιρνει, Warwick χωρις δευτερη σκεψη.

Τα βοσκοτοπια παιζουν και στο Λανκαστερ και η κοντινοτερη αξιολογη πολη ειναι το μαντσεστερ με 2 ωρες eta.

Δημοσ.

Συμφωνώ για Warwick δαγκωτό, θα διαφωνήσω για το Birmingham. Πέρασα ένα χρόνο εκεί, στο MSc μου, μπορώ να πω ότι η πολή λέει πολλά σε όλες τις παραμέτρους διασκέδασης (αν αυτό σε απασχολεί). Όσον αφορά στο Warwick, είναι από τις "παραδοσιακές" δυνάμεις της Αγγλίας σε management studies, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πληροφορίες στα αντίστοιχα sites και στο British Council.

Δημοσ.

Τι εννοείς "αν σε παιρνει" ?

1. Οικονομικά ? Ναι με παίρνει

2. Πτυχίο, βαθμός, εργασιακή εμπειρία ? Δε ξέρω. Μηχανικός είμαι με πτυχίο από ΕΜΠ 7,64. Αν και σχετικά μεγαλούτσικος (32 τώρα 33 όταν κάνω αίτηση).

3. GMAT ? στα καλά μου (όταν έκανα παλιότερα προετοιμασία) έπιανα ~700 (υπήρχαν και άλλες φορές που τα σκ@τwnα)

4. TOEFL ? θα δώσω τελευταίο. Το 105 που γράφει το site τους νομίζω ότι το έχω (αν και όπως και όταν έδωσα παλιά CPE στο Oral τα κάνω λίγο μούσκεμα)

Συμφωνώ για Warwick δαγκωτό, θα διαφωνήσω για το Birmingham. Πέρασα ένα χρόνο εκεί, στο MSc μου, μπορώ να πω ότι η πολή λέει πολλά σε όλες τις παραμέτρους διασκέδασης (αν αυτό σε απασχολεί).

Δε με απασχολεί καθόλου. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θα μου φανεί παράδεισος. Εδώ και αρκετό καιρό μένω μια από τις "χειρότερες πόλεις" του κόσμου - (εκτός Ελλάδας)

Δημοσ.

DrLo τα τοπ business schools στο νησι ζητουν μινιμουμ 2-3 χρονια εργασιακης εμπειριας σχετικης με το αντικειμενο για να σε παρουν στα ΜΒΑ τους.

Το γουορικ ειναι ενα απο αυτα.

Δημοσ.
Warwick έχω ακούσει οτι είναι top, και δύσκολο.

Τύχαινε πολλές φορές να πηγαίνω στο campus του Warwick για parties.

Βασικά είναι όλο το uni ένα campus και πέρα από αυτό απέραντα χωράφια , φύση και λοιπά.(και το κάστρο)

Η κοντινότερη πόλη είναι το Coventry πού είναι για κλάματα. Και μετά το Birmingham που επίσης δεν λέει και πολλά. London στην 1μιση ώρα περίπου αν θυμάμαι καλά.

Πάντως σαν campus και εγκαταστάσεις μαμάει το uni. Και σαν uni γενικότερα είναι από τα πιο top της Αγγλίας.

Για το Lancaster δεν έχω ιδέα.

Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο, όσο για το campus είναι σαν να κάνεις διακοπές σε ξενοδοχείο πολυτελείας.

Το Coventry είναι μικρή πόλη, χωριό θα έλεγα αλλά έχει και εκεί μέρη για διασκέδαση περίπου 20 λεπτά με το λεωφορείο (αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν το 12) από το campus του Warwick.

Δημοσ.

Warwick

για business studies ενα απο τα καλυτερα ειναι το city του λονδινου. ειναι και ο γραμμενος εκει ξαδερφακι του καραμανλη :P

http://www.ihu.edu.gr/cv_grammenos.html

Υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας Κα. Μαριέττα Γιαννάκου η σύνθεση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, η οποία έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Γραμμένος, Καθηγητής City University of London

Αντιπρόεδρος: Χριστόφορος Κουτίτας, Καθηγητής Α.Π.Θ.

Μέλη: Στέλλα Δρούγου, Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Αθανάσιος Καΐσης, Καθηγητής Α.Π.Θ.

Μάριος Λεβή, Καθηγητής City University of London

Στέλιος Μαλικούρτης, Πρέσβης ε.τ.

Πέτρος Μαραγκός, Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Νικόλαος Μπακατσέλος, Επιχειρηματίας

Ιωάννης Στασινόπουλος, Επιχειρηματίας.

Δημοσ.
DrLo τα τοπ business schools στο νησι ζητουν μινιμουμ 2-3 χρονια εργασιακης εμπειριας σχετικης με το αντικειμενο για να σε παρουν στα ΜΒΑ τους.

Το γουορικ ειναι ενα απο αυτα.

Το ξέρω. Έχω ήδη ρωτήσει με mail το Warwick τι ακριβώς ορίζεται ως "managerial work". Εργάζομαι από το 2003. Σε κατασκευαστικές εταιρείες μηχανικοί μπορεί να κάνουν managerial work.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω λίγο το παλιό μου αυτό thread.

Έχει κάποιος ιδια αντίληψη για το πιο από αυτά τα πανεπιστήμια (η προγράμματα αντίστοιχα) είναι πιο "ζορικο" να βγάλεις ? (απαιτεί μεγαλύτερη αφοσίωση , κόπο, χρόνο κλπ) ?

Δημοσ.

To Warrick ειναι πιο δυσκολο πανεπιστημιο γενικα και πιο καταξιωμενο οπως ειχαν πει και οι παραπανω. Εμενα πριν απο μια 7ετια με ειχε δεχθει αμεσως το Lancaster, ενω το Warrick οχι. Ειχα διαλεξει βεβαια Aston γιατι μου φανηκε καλυτερο το course. Το Lancaster ειναι αρκετα απομονωμενο μερος και θα βαρεθεις γιατι δεν εχει τιποτα να δεις στην περιοχη. Το Warrick ειναι τεραστιο σαν πανεπιστημιο και campus και μια φορα που πηγα για παρτακι μ'αρεσε αρκετα η ατμοσφαιρα του.

Γενικα ειναι ενα σκαλι παραπανω το Warrick απο το Lancaster, ομως και τα 2 θεωρουνται πολυ καλα uni.

Δημοσ.

Γενικα ειναι ενα σκαλι παραπανω το Warrick απο το Lancaster, ομως και τα 2 θεωρουνται πολυ καλα uni.

τι ανέκδοτο είναι αυτό τώρα......στα rankings το Lancaster

είναι ανώτερο

Δημοσ.

Στο Lancaster σπούδασε εκανε ο κολητος μου MBA, το είχε ψάξει πολύ και γενικα ήταν απο τα καλύτερα πανεπιστήμια που είχε βρεί στον τομέα managment. Μόλις τελείωσε τον δέχτηκαν και στην Toyota Βρυξελών, αν και στο τέλος δεν πήγε.

Παντος απο ζωη το Lancaster είναι μαυρο χάλι και σαν πόλη και σαν campus και είχα την ευκαιρια να το διαπιστώσω και ο ίδιος, δεν ξέρω βεβαια κατα πόσο σε νοιαζει αυτό.

Δημοσ.
τι ανέκδοτο είναι αυτό τώρα......στα rankings το Lancaster

είναι ανώτερο

Στα rankings σε τι? Σε ποια σχολη?

Business Studies ειναι σιγουρα καλυτερο το Warrick.

Γενικα καθηγητες και φοιτητες απο προσωπικη αποψη το Warrick το ειχαν για καλυτερο, εχει καλυτερη φημη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...