Προς το περιεχόμενο

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το GPS των αρχαίων


FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καραγκιοζοκαταστασεις μονο στην Ελλαδα θα δειτε σε ολο το κοσμο....συγγηνουνται μονο στην ιδεα και εμεισ εδω λεμε σιγα μωρε....νεο-ελληνα κλασσικε στο μυαλο φτωχε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@GCMH: Μιας και ασχολούμαι με την συγκεκριμένη (ας πούμε) υπο-κουλτούρα, διαφωνώ με τον ορισμό GPS διότι γνωρίζω εκ των προτέρων πως αυτό θα γελοιοποιηθεί από διάφορους φαιδρούς "ερευνητές" που θα σπεύσουν να προσδώσουν με βάση το συγκεκριμένο εύρημα και την πιθανολογούμενη χρήση του, διαστάσεις πέρα κάθε σοβαρότητας σχετικά με την αρχαία τεχνολογία - μηχανολογία. Αν ασχοληθείς έστω και ελάχιστα με τον συγκεκριμένο χώρο όπου δρουν δεκάδες «ερευνητές της αρχαίας γνώσης» μπορείς να καταλάβεις απόλυτα τις επιφυλάξεις μου και τον συντηρητισμό μου απέναντι σε τέτοιου είδους μεγαλοστομίες, ενδεχομένως διότι έχω γίνει μάρτυρας στυγνής εκμετάλλευσης κατά τα άλλα μορφωμένων αλλά ευκολόπιστων ανθρώπων από διάφορους «ερευνητές» που δεν διστάζουν να αλλοιώσουν την ερμηνεία των αρχαίων κειμένων κατά το δοκούν ώστε να επιτύχουν τον σκοπό τους (αφαίμαξη των ηλιθίων).

 

Όσον αφορά τον Μηχανισμό, πρόκειται για ένα θαύμα της αρχαίας μηχανικής, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, όμως ενδεχομένως να ήταν ένα μεμονωμένο θαύμα, το απόσταγμα γνώσης μιας μικρής «βιοτεχνίας» που είχε το known-how το οποίο κληροδοτήθηκε από μια προγενέστερη παράδοση (βλ. επίσης από που κατάγεται ο μηχανισμός αλλά και τους .. μηχανολογικούς απογόνους του, χρόνια μετά .... - δες το βιβλίο του Λάζου επ' αυτού). Οι αρχαίοι προγονοί μας ήταν θαυμάσια μυαλά (στον βαθμό που τους επέτρεπε η εποχή τους) εξαιρετικοί στην θεωρία αλλά λιγότερο εντατικοί στην πράξη ή καλύτερα στην εφαρμογή - παραγωγή.

 

Κλείνοντας, σπεύδω να υπενθυμίσω ότι τα πρώτα χρόνια, όταν ακόμα ο μηχανισμός ήταν σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό (το οποίο είχε αφυπνησθεί από τις «μοδάτες» τότε θεωρίες του «Νταίνικέν» -1968+ ως το τέλος του 1970 περίπου), η ονομασία «Υπολογιστής» που του είχε αποδοθεί έγινε αιτία για μια μεγάλης κλίμακας παραπληροφόρηση του κοινού από τέτοιους κύκλους («ερευνητών») ώστε μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα η κοινή γνώμη ούσα αποσβολωμένη ρωτούσε να μάθει περί του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή των Αντικυθήρων προσδίδοντας σε αυτό το εύρημα μυθικές (. . . φαιδρές) διαστάσεις.

 

@fsbmaniac: Άκουσε φίλε μου, έξω ξέρουν πολύ καλά γιατί συγκινούνται με την αρχαιότητα – εδώ και ξέρω πολύ καλά τι λέω, συγκινούνται ή καλύτερα πωρώνονται για λάθος λόγους (συνήθως από ημιμάθεια) καθώς ονειρεύονται αυτόματα συστήματα πλοήγησης στα Πλοία των Φαιάκων, Αυτόματα Ρομπότ κατασκευασμένα από τον Ήφαιστο (βλ. Θεραπαινίδες, Τάλος –ομιλώ για τον Μινωικό Sentinel), υπέρ τεχνολογίες θαμμένες κάπου στα έγκατα του Ολύμπου (με Πύλες που ανοίγουν συγκεκριμένες μέρες & ώρες), Αυτόματα Συστήματα Μάχης που προστάτευαν τους Δελφούς από τις επιθέσεις των Περσών (βλ. Αυτό-νοών – A.I.), Τεχνολογίες Λέιζερ (βλ. Κάτοπτρα του Αρχιμήδη), πειράματα DNA (βλ. Αιγυπτιακό Πάνθεο, Δήμητρα, Αθηνά – Ήφαιστος, Πρώτους Αθηναϊκούς Βασιλιάδες - Ερεχθείο), Πυρηνικές Εγκαταστάσεις σε Ναούς (βλ. Ναοδομία που υποτίθεται ότι ακολουθεί τον σχεδιασμό Πυρηνικών Αντιδραστήρων), Όπλα μαζικής καταστροφής στα Ινδικά έπη, Πτητικές συσκευές (βλ. Βιμάνας), Συσκευές ελεύθερης ενέργειας (βλ. αρχαίες Λυχνίες) και πολλά άλλα πράγματα που δεν τα παραθέτω λόγο χώρου & θεματολογίας του παρόντος φόρουμ.

 

Απέναντι, λοιπόν, σε όλους αυτούς τους τύπους προτείνω αφενός μεν να αφήσουν τον Νταίνικεν (ή τον Ζαχαρία) κατά μέρους και να πιάσουν την "Άγνωστη Τεχνολογία στον Όμηρο" του καθηγητή Παϊπέτη (και αν έχουν κότσια την ανθρωποκεντρική ερμηνεία των Ομηρικών επών κατά Λιαντίνη ...) , μελετώντας ειδικά τα συμπεράσματα του, ώστε να μάθουν οι Νεοέλληνες να θαυμάζουν και να αγαπούν τους Αρχαίους προγόνους τους για αυτά που ΗΤΑΝ και όχι για αυτά που ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ότι ήταν (εκτός και αν πρόκειται για πραγματικά φτωχούς στο μυαλό Νεοέλληνες οπότε πάσο :-D).

 

Αυτά.

 

Υ.Γ.

Και αν υπάρχουν αρχαία μυστήρια .. οι περισσότεροι θαμπωμένοι από τα παραπάνω δεν θα τα δουν ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι αρχαίοι πολιτισμοί δημιουργούσαν η παρήγαγαν τεχνολογία για να κάνουν καλύτερη την ζωή τους και να εξερευνήσουν το άγνωστο. Στα τωρινά χρόνια όλα γίνονται για καθαρά εμπορικούς λόγους και τίποτα άλλο. γι' αυτό δεν υπάρχει και η αντίστοιχη ποιοτική ανάπτυξη!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω θελω να δω ενα σημερινο GPS ,μεσα στην θαλασσα,για κανα δυο χιλιαδες χρονια,τι θα εχει μεινει-γινει????χεχεεχεχεχεε....

:-) Φαντάζομαι ότι όταν το βρουν, δεν θα έχουν καμία ελπίδα να λειτουργεί, όπως ακριβώς και ο μηχανισμός των αντικυθήρων.

Στα τωρινά χρόνια όλα γίνονται για καθαρά εμπορικούς λόγους και τίποτα άλλο. γι' αυτό δεν υπάρχει και η αντίστοιχη ποιοτική ανάπτυξη!!!!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε... Δεν είναι όλες οι έρευνες κατεθυνόμενες από τις εταιρείες... Υπάρχει και σήμερα ποιοτική ανάπτυξη. Το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω θελω να δω ενα σημερινο GPS ,μεσα στην θαλασσα,για κανα δυο χιλιαδες χρονια,τι θα εχει μεινει-γινει????χεχεεχεχεχεε....

 

Απλά δεν θα μπορούν με τίποτα να καταλάβουν τη χρήση του γιατί πολύ απλά σχεδόν όλο θα έχει λιώσει :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...