kavatzoulas Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 καλησπερα σε ολους. εχω μια εργασια να παρουσιασω (εργαστηριο ανατομιας ,τομη καρδιας) που χρειαζεται να συνδεσω μια βιντεοκαμερα σε φορητο υπολογιστη που με τη σειρα του θα δινει σημα σε ενα προτζεκτορα υψηλης αναλυσης(εχει εισοδο μονο vga και οχι svideo). ολη η παρουσιαση θα ειναι σε real time και θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο προγραμμα που μπορει να μου επιτρεψει να κανω αυτη τη παρουσιαση. ευχαριστω προκαταβολικα για καθε βοηθεια σας.
kurkosdr Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Οσον αφορα τη συνδεση με τον προτζέκτορα, τα πραγματα ειναι απλά. Θα συνδεσεις της εξοδο vga που εχει το λαπτοπ σου στο προτζεκτορα. Μετα, μεσα από τις ρυθμισεις οθονης των windows θα επιλεξεις να κανει "clone desktop" στην δευτερη οθονη. Δηλαδη με αλλα λογια, να κανεις τον προτζεκτορα να δειχνει ότι δειχνει και η κυρια οθονη (αν μπροει καποιος να δωσει step by step οδηγιες, ας το κανει). Τωρα, οσον αφορα τη συνδεση laptop με κάμερα. Δεν μας ειπες αν η κάμερα ειναι αναλογικη η ψηφιακη. Αμα ειναι αναλογικη (δεν εχει δηλαδη εξοδους firewire/usb2.0) αλλα μονο αναλογικες rca-composite (κιτρινο-ασπρο-κοκκινο), τοτε, αμα το λαπτοπ σου δεν εχει video in (που πιθανοτατα ΔΕΝ εχει) χρειαζεσαι ενα tv tuner. Μεσα από το προγραμμα του tv tuner, μπορεις να βαζεις την εικονα της καμερας (που εχεις συνδεσει στο tv tuner) σε full screen και να κανεις τη παρουσιαση. Αμα ειναι ψηφιακη (εχει εξοδο usb2.0 ή firewire) την συνδεεις κατευθειαν στο laptop, και ειτε με το προγραμμα που ηρθε μαζι (αν εχει) ή με ενα προγραμμα επεξεργασιας βιντεο (πχ powerdirector, movie maker) μπορεις να βαλεις την εικονα από την βιντεοκαμερα σε full screen. ΥΓ Γιατι δεν συνδεεις κατευεθειαν την καμερα στον προτζεκτορα, με εναν παμφθηνο ανταπτορα από rca-composite (η τελος παντων σε οτι βγαζει η καμερα) σε svideo? Πιο βολικο μου ακουγεται. Εκτος και αν θες ταυτοχρονα με την εικονα της καμερας να προβαλεις και εικονα από τον υπολογιστη (πχ παρουσιασεις powerpoint, σελιδες στο net κ.λ.π.) οπότε η συνδεση βιντεοκαμερας στο λαπτοπ και του λαπτοπ στον προτζκετορα που προτεινες ειναι ο μονος δρομος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.