Προς το περιεχόμενο

Εκμετάλευση των ΑΜΕΑ και Ενδεχόμενη απάτη με "Συνδρομές"


passenger57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα τελευταία 2-3 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, κυκλοφορεί ένας τυπάκος μία τσάντα στον ώμο και αθεώρητες αποδείξεις ζητώντας χρήματα για να" βοηθήσουμε τα ανήμπορα και κατατρεγμένα ανάπηρα παιδάκια". Ο τύπος αυτός έχει κρεμασμένη στον λαιμό του ένα κορδόνι με κάποια πιστοποίηση που υποτίθεται πως είναι έγυκρη, συνεργάτου Συνδέσμου ΑΜΕΑ στην Αθήνα.

 

Η παρέα μου πάμπολες φορές μου έχει επισημάνει πως είναι απάτη το όλο θέμα και πως έχουν ακούσει να τον έχουν "πιάσει" αρκετές φορές για την "παράνομή του" δράση.

 

Ημουν πολύ καχύποπτος για το όλο ζήτημα και φυσικά δεν του είχα δώσει χρήματα ποτέ, όταν περνουσε απο τις καφετέριες και τα φαγάδικα της περιοχής μου.Μία μέρα πριν απο 3-4 μήνες έτρωγα στην Ναύπακτο και στο διπλανό τραπέζι έτρωγε ο τυφλός πρώην βουλευτής του Πασοκ Αιτ/νιας κ. Κουρουμπλής με την παρέα του.Σε λίγο νά'σου ο τυπάκος με το μπλόκ αποδείξεων στο χέρι. Πλησιάζει το τραπέζι του κ. Κουρουμπλή και ζητά για άλλη μία φορά χρήματα για τα ανήμπορα ανάπηρα παιδάκια. Ο τ. Βουλευτής και τ.Υφυπουργός αρνήθηκε να του δώσει λέγοντάς του πως δεν πιστεύει πως μαζεύει τα χρήματα για τα ΑΜΕΑ. Εκείνος υπερασπίζεται το έργο του και τότε ο κ. Κουρουμπλής εμφανώς νευριασμένος τον προτρέπει να φύγει αμέσως, αλλιώς θα καλέσει την αστυνομία και θα τον καταγγείλει για απάτη, λέγοντάς του εν ολίγοις πως ξέρει τι δουλειά κάνει και πως γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στους Συλλόγους των ΑΜΕΑ.

Φυσικά μετά απο λίγο αυτός έφυγε και συνέχισε στις επόμενες καφετεριες το έργο του.

 

Αυτό πριν απο καιρό αυτό.Επροχθές βρισκόμουν στο cafe Θεατράκι της Πάτρας και έπινα τον καφέ μου όπου και εμφανίστηκε αυτός ο τύπος. Μου κάνει εντύπωση πως δεν τον έχουν μαζέψει ακόμα.Έδωσα επίτηδες ένα ευρώ και πήρα την απόδειξη κ την δημοσιεύω και ρωτώ:

 

1) Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει αυτός ο σύλλογος και άν ειναι έγκυρος?

 

2) Γνωρίζει κανείς αν αυτός ο τύπος διαπράττει απάτη στο όνομα των ΑΜΕΑ?

 

3) Είναι νόμιμο, εφόσον λαμβάνει χρήματα κανονικά, να δίδει αποδείξεις μή θεωρημένες απο εφορία?

 

Όποιος γνωρίζει κάτι ας μας διαφωτίσει!

 

Παραθέτω την απόδειξη μαζί με την φωτογραφία του τύπου.Δεν νομίζω πως είναι υπερβολικό να ποστάρω την φωτογραφία του αφού ειδικά στην περιοχή μου είναι γνωστή φάτσα και κάνει αυτό που κάνει δημόσια χωρίς φόβο.

 

apodeiksimu6.jpg

 

amea2dx7.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι δεν στελνεις αυτες τις πληροφοριες στο σωματειο που λεει η αποδειξη

εαν σου πουν οτι δεν εχει σχεση μαζι τους τοτε βαλε οσες φωτογραφιες θελεις

τι θα γινει ομως εαν εινα οντως για τον σκοπο αυτο ο ανθρωπος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν είναι όντως για αυτόν τον σκοπό...τότε του αξίζουν ΠΟΣΤΕΡ και συγχαρητήρια....όχι φωτογραφία...άγαλμα να του κάνουμε.Πάντως το τηλέφωνο αυτό δεν αντιστοιχεί από τον ΟΤΕ σε κανένα Aγγελιαφόρο των ΑΜΕΑ.Πάντως αν προσκρούω στα ήθη και αντιβαίνει το post μου σε οποιαδήποτε νομοθεσία...ας το σβύσει ο moderator.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν αποκλείεται, αν είναι διαβασμένος ο τύπος, νομότυπα να είναι καλυμμένος.

 

Αν δεν είναι τότε του αξίζει μια καταγγελία και ένα "-" στον πρώην βουλευτή που δεν ενήργησε ώς όφειλε, να καλέσει δηλαδή την αστυνομία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χειρότερο είναι ακριβως αυτό που ανέφερε ο DrLo. Ότι πέρασε και δεν άγγιξε από τον βουλευτή. Η απειλή δεν μπορεί να έπεσε τυχαία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...