Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω βγαλει 2 φορες το γονατο απο γλιστρημα σε ολισθηρο δαπεδο, και εχω χαλαρες αρθρωσεις.

Μ αρεσει πολυ το ελλειπτικο αλλα 1) φοβαμαι μη χαλασει την ωρα που χω βαλει γκαζια και μου βγει παλι κανα γονατο ( ακουγεται ηλιθιο αλλα το σκεφτομαι μονο κ ανατριχιαζω) καξ 2) δεν εχω ελλειπτικο και δεν εχω 400 για να παρω ενα καλο.

Οποτε κατα βαση ψαχνω προγραμμα η μεθοδο αεροβικης που να απαιτει τον ελαχιστο εξοπλισμο.

Stepper τοτε, οικονομικο & ευκολο στη μεταφορα απλα πολυ βαρετο

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Βαρη ποσο καιρο κανεις;

Αεροβιο εγω θα ελεγα να κανεις δυο μερες. Θα τα φτυσεις

Εξω απο το σπιτι δεν μπορεις να βγαινειις να πηγαινεις για εντονο περπατημα;

Δημοσ.

Stepper τοτε, οικονομικο & ευκολο στη μεταφορα απλα πολυ βαρετο

Το πιο φθηνο που χω βρει ειναι 40 ευρω και κανει πολυ φασαρια. Ειναι μεν φορητο αλλα μονο αν μετακινειαι με αμαξι. Και παλι, φανταζεσαι πχ να πηγαινω στο φιλο μου και να πηγαινοφερνω ενα στεππερ? Το λιγοτερο αστειο.

Δημοσ.

Εχω βγαλει 2 φορες το γονατο απο γλιστρημα σε ολισθηρο δαπεδο, και εχω χαλαρες αρθρωσεις.

Μ αρεσει πολυ το ελλειπτικο αλλα 1) φοβαμαι μη χαλασει την ωρα που χω βαλει γκαζια και μου βγει παλι κανα γονατο ( ακουγεται ηλιθιο αλλα το σκεφτομαι μονο κ ανατριχιαζω) καξ 2) δεν εχω ελλειπτικο και δεν εχω 400 για να παρω ενα καλο.

Οποτε κατα βαση ψαχνω προγραμμα η μεθοδο αεροβικης που να απαιτει τον ελαχιστο εξοπλισμο.

Καλημερα, μιας και θα γινεται σπιτι η δουλεια, προτεινω τετοιου τυπου προγραμματα 

θα βρεις πολλα 

Δημοσ.

Βαρη ποσο καιρο κανεις;

Αεροβιο εγω θα ελεγα να κανεις δυο μερες. Θα τα φτυσεις

Εξω απο το σπιτι δεν μπορεις να βγαινειις να πηγαινεις για εντονο περπατημα;

Σοβαρη προσπαθεια ξεκινησα εδω και 2 βδομαδες. Εδω που μενω ειναι εξοχη-ερημια χωρις πεζοδρομιο και με διαφορα ζωακια ενιοτε. Στου ζωγραφου που θα παω ψιλοσυντομα ειναι τιγκα στην ανηφορα και κατηφορα( ανηφορα γουσταρω, κατηφορα ζοριζει παρα πολυ τα γονατα μου)

Θελω κατι πρακτικο. Σκεφτηκα βιντεακια απο youtube μετα μουσικης αλλα τις περισσοτερες φορες ξεκινανε χαλαρα κ μετα αρχιζουν κατι ακροβατικα- χορο- αναποδοστηριξεις απο το ταβανι και καπου εκει τα παραταω.

Καλημερα, μιας και θα γινεται σπιτι η δουλεια, προτεινω τετοιου τυπου προγραμματα 

https://www.youtube.com/watch?v=W_AHHQj7eaM

θα βρεις πολλα

Ενδιαφερουσα λυση, θα το ψαξω. Αν βρω και κατι φιλικο προς τα γονατα θα μαι κομπλε. Το μινιμουμ τετοιων προγραμματων πρεπει να ναι 20 λεπτα για να πω οτι κατι εκανα?

Σημειωτεον, παντα το αεροβιο προσπαθω να το κανω το ορωι μολις ξυπνησω και πιω καφε, με αδειο στομαχι

Δημοσ.

Κοινως κοπελια πας για τρεξιμο χωρις καμια πηγη ενεργειας και χωρις να εχεις μεταβολισμο και οργανισμο αθλητη.Καλη τυχη.

• Like 2
Δημοσ.

Πρωινο αεροβιο μ αδειο στομαχι κανουν αυτοι που χουν φτασει ηδη πολυ χαμηλα σε λιπος, και θελουν ενα τακ ακομα. Μιλαμε δηλαδη για εμπειρα ατομα με υψηλους στοχους

Στη περιπτωση σου ταλαιπωρεισαι τζαμπα

• Like 1
Δημοσ.

45'  γρήγορο περπάτημα 4 φορές τη βδομάδα -παράλληλα με το γυμναστήριο που αναφέρεις.

Ο σίγουρος τρόπος για να μην τραυματίστείς, και εύκολο να ενταχθεί στην καθημερινότητά σου.

Πχ. από ζωγράφου κατεβάινεις (ή επιστρέφεις από) κέντρο με τα πόδια. Στο τσακίρ κέφι, μπαίνεις στην πανεπιστημιούπολη και κάνεις ένα γύρο ακούγοντας πριζωτική μουσική, σε ρυθμό ένα τικ πριν αρχίσεις να τρέχεις.

Με τις ασκήσεις του youtube κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα τραυματισεις αρθρώσεις κατά λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Κοινως κοπελια πας για τρεξιμο χωρις καμια πηγη ενεργειας και χωρις να εχεις μεταβολισμο και οργανισμο αθλητη.Καλη τυχη.

Να καψω λιπος θελω. Αν υπαρχει πιο ευκολος και πιο σωστος τροπος ειμαι προθυμη να τον ακουσω :)

45'  γρήγορο περπάτημα 4 φορές τη βδομάδα -παράλληλα με το γυμναστήριο που αναφέρεις.

Ο σίγουρος τρόπος για να μην τραυματίστείς, και εύκολο να ενταχθεί στην καθημερινότητά σου.

Πχ. από ζωγράφου κατεβάινεις (ή επιστρέφεις από) κέντρο με τα πόδια. Στο τσακίρ κέφι, μπαίνεις στην πανεπιστημιούπολη και κάνεις ένα γύρο ακούγοντας πριζωτική μουσική, σε ρυθμό ένα τικ πριν αρχίσεις να τρέχεις.

Με τις ασκήσεις του youtube κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα τραυματισεις αρθρώσεις κατά λάθος.

Καπως ετσι το ειχα σκεφτει και ουτως η αλκως παιζει πολυ γρηγορο περπατημα οταν ειμαι αθηνα και εκτος προγραμματος γυμναστικης. Για τια μερες που δεν θελω να βγαινω εξω για κανενα λογο ειναι καλη ιδεα να κανω επιτοπιο μετα μουσικης στο δωματιο ου η ειναι υπερβολιμα ηπιο και αχρηστο?

Δημοσ.

Για τια μερες που δεν θελω να βγαινω εξω για κανενα λογο ειναι καλη ιδεα να κανω επιτοπιο μετα μουσικης στο δωματιο ου η ειναι υπερβολιμα ηπιο και αχρηστο?

Χωρίς να είμαι ειδήμων, και μιλώντας από προσωπική εμπειρία:

Σαν αρχάρια που είπες ότι είσαι, ενδέχεται να προκύψουν τραυματισμοί από τυχαία βίντεο ασκήσεων, που δεν ξέρεις αν ενδείκνυνται για το επίπεδό σου ή για τις κατασκευαστικές σου ανάγκες /αδυναμίες.

Ανέφερα το συστηματικό περπάτημα στα πλαίσια ενός νέου τρόπου ζωής που θα εντάξεις οργανικά στην καθημερινότητά σου, ώστε το cardio να μην φαίνεται σαν αγγαρεία. Για τον πρώτο καιρό. (στη συνέχεια που θα ανέβεις level και θα έχεις δυναμώσει, το ψάχνεις και με άλλο είδος άσκησης)

Στο γυμναστήριο κάνε ό,τι σου πουν, όπως και να χει.

Θυμάμαι ότι συμμετείχες σε θρεντ για πισίνα, τελικά πήγες/ θα πάς;

• Moderators
Δημοσ.

Εχω ξεκινήσει γυμναστήριο απο την προηγούμενη εβδομάδα (βασικα Functional), και το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαφορα και αερόβιο και trx κλπ.

Ερωτηση: απο φαγητο τι παιζει πριν το γυμναστήριο? Φαση πόση ωρα πριν δεν τρώμε ή ξερωγω πρεπει να τρωμε κατι Χ ωρα πριν?

Ειμαι σιγουρος πως κανω βλακεια γιατί τρωω πρωινο και επειτα εχω γυμναστήρι στις 6 ξερωγω και δεν εχω φαει κατι.

Βασικα αυτη είναι και γενικα η συνηθεια μου ανεξαρτήτως γυμναστικής.

Απλως δεν ξερω τι παιζει με τη διατροφή σε φαση χρονου, σε φαση ποιότητας κομπλέ.

Εντελώς αρχάριος προφανως ε.

• Like 1
Δημοσ.

κοιτα ενα μικρο γευμα 2 ωριτσες πριν , σε φαση να εχει και πρωτεινη και υδατανθρακα μεσα ειναι το ιδανικο..

• Like 1
Δημοσ.

Εχω ξεκινήσει γυμναστήριο απο την προηγούμενη εβδομάδα (βασικα Functional), και το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαφορα και αερόβιο και trx κλπ.

Ερωτηση: απο φαγητο τι παιζει πριν το γυμναστήριο? Φαση πόση ωρα πριν δεν τρώμε ή ξερωγω πρεπει να τρωμε κατι Χ ωρα πριν?

Ειμαι σιγουρος πως κανω βλακεια γιατί τρωω πρωινο και επειτα εχω γυμναστήρι στις 6 ξερωγω και δεν εχω φαει κατι.

Βασικα αυτη είναι και γενικα η συνηθεια μου ανεξαρτήτως γυμναστικής.

Απλως δεν ξερω τι παιζει με τη διατροφή σε φαση χρονου, σε φαση ποιότητας κομπλέ.

Εντελώς αρχάριος προφανως ε.

Ολα ειναι σχετικα.Ουτε ειναι καλο να τρως κατι αμεσως πριν το γυμναστηριο ουτε να πηγαινεις μετα απο πολλες ωρες να γυμναστεις χωρις τροφη.Απο την αλλη ειναι σημαντικο και τι στοχους εχεις.Αν θελεις απλα να αποκτησεις μυικοτητα και γραμμωση αλλα δεν σε νοιαζουν οι μεγαλοι μυες,απλα καθαρη διατροφη και ξεκουραση αναλογα με το προγραμμα σου,αρκει.

Καθενας επισης ειναι διαφορετικος.Εγω το πρωι πρωι, παω στο γυμναστηριο χωρις να εχω φαει τιποτε απο τις 9 το βραδυ την προηγουμενη μερα.Μου δινει μια ενεργητικη νευρικοτητα που με βοηθαει στα βαρη, Τρωω ενα γευμα με πρωτεινη και υδατανθρακες οταν γυρισω σπιτι.

Επομενως τα βασικα ειναι,μιας και εισαι newbie,καθαρη τροφη, αρκετη ξεκουραση και υπνος τουλαχιστον 6 ωρες και οχι υπερπροπονηση. Επισης καλυτερα μεσαια προς μεγαλουτσικα βαρη και τελεια φορμα,παρα τεραστια βαρη και κακη φορμα ,που ειναι και επικινδυνο για τραυματισμους.Σιγα σιγα,χτιζεις την ποιοτητα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι υπαρχει μυικος ιστος(μυικη μαζα) λεγετε.Ανεβαζει τον μεταβολισμο μονιμως.Κοινως προσπαθησε πολυ στα βαρη και τρωγε οσο ποιο πολυ πρωτεινη μπορεις.Σαν γυναικα να ξερεις θελεις διπλασια προσπαθεια απο τους αντρες ισως και παραπανω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...