Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

@pittas: Όταν φτάνεις σε τέλμα, άλλαζε κάτι. Άλλαξε στυλ προπόνησης, διατροφή ή και τα δύο. Το σώμα σου προσαρμόστηκε στα δεδομένα κι έτσι έμεινε στάσιμο, δεν έχει λόγο να αλλάξει.

Σόκαρε το λίγο. Π.χ. αν κάνεις 3*8, ανέβασε κιλά και κάνε 4*6. Βάλε στο ρεπερτόριο άλλες ασκήσεις, κτλ

• Like 1
Δημοσ.

@pittas καλησπερα

Ομολογω πως πρωτη φορα βλεπω σε προγραμμα να ειναι οι κοιλιακοι και οι ραχιαιοι μια μερα μονοι τους!! Στο πε καποιος γυμναστης ή εσυ το εκανες ετσι;

Για 4μερο προγραμμα θα μπορουσες να χωρισεις τη γυμναστικη σου σε ανω/κατω σωμα . Αν και να σου πω το 3.5 με μπερδεψε λιγο :P

Σχετικα με την αεροβια θα σου πω οτι το παρακανεις στην κλιση κι ενω εχεις θεματακια , ετσι μπορει και να τα χειροτερεψεις. Θα προτεινα να μειωσεις την κλιση και ν αυξησεις την ταχυτητα. Βασικα ΑΝ εχεις θεμα με γονατα να κοψεις τελειως την κλιση.

Μπορεις να κανεις διαλειμματικη προπονηση υψηλης εντασης να εναλασσεις δηλαδη τρεξιμο με γρηγορο περπατημα, το οποιο θα διαρκει περι τα 20-25', λιγοτερο δηλαδη απ ο,τι κανεις τωρα.

Σχετικα με το φαγητο φροντιζε να μην περναν αρκετες ωρες χωρις να εχεις φαει ωστε να κρατας ξυπνιο τον μεταβολισμο σου ολη μερα.

Καλημερα, αυτο ακριβως στηριζεται καπου;

Δημοσ.

Καλημερα

@pittas δεν εννοω να μη γυμναζεις κοιλιακους και ραχιαιους αλλα να μην αφιερωνεις μια προπονητικη μερα μονο εκει. Αλλωστε οι κοιλιακοι ειναι μια μυικη ομαδα που μπορεις να τη γυμναζεις και καθε μερα που λεει ο λογος.

Για την ανηφορα στο ειπα γιατι μου το χουν πει οι γιατροι για τα δικα μου γονατα κι επειδη ανεφερες κι εσυ θεματακια.

Εχεις κ θεμα στη μεση, εξακολουθω να τη θεωρω υπερβολη αλλα εσυ ξερεις

@papakitou υπαρχουν ανθρωποι που τρωνε 1-2 φορες τη μερα κι αυτες με μεγαλη χρονικη αποκλιση. Ε αυτοι καταστρεφουν το μεταβολισμο τους

• Like 1
Δημοσ.

@papakitou υπαρχουν ανθρωποι που τρωνε 1-2 φορες τη μερα κι αυτες με μεγαλη χρονικη αποκλιση. Ε αυτοι καταστρεφουν το μεταβολισμο τους

Δεν ξέρω κι εγώ εδώ και πόσο καιρό έχει γίνει debunk αυτός ο μύθος.

• Like 3
Δημοσ.

Για τους κοιλιακούς εμένα, το πρόγραμμα που έχω στο γυμναστήριο μετά τον διάδρομο/ποδήλατο έχει πάντα κοιλιακούς ραχιαίους καθημερινά.

Ανέκαθεν βασικά , όποτε πήγαινα διαχρονικά έστω και περιστασιακά γυμναστήριο, πάντα οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι ήταν στις αναπόσπαστες ασκήσεις.

Δημοσ.

Φυσικα και δεν ειναι καλο να τρως 2 φορες τη μερα. Εμενα πχ για τις ταχυκαρδιες στο φαγητο ο γιατρος με ρωτησε αν περνανε μεγαλα διαστηματα που δεν τρωω. Το οτι σε καποιον δε δημιουργει προβλημα δεν παει να πει οτι ειναι το ενδεδειγμενο ή οτι δε θα του δημιουργησει στο μελλον.

Δε βαζω πηγη γιατι δεν ειναι κατι που διαβασα στο ιντερνετ , οταν μου το χει πει ομοτιμος καθηγητης του πανεπιστημιου δεν εχω αναγκη να ψαχνω τον γουγλη.

Απο κει και περα ο καθενας κανει ο,τι θελει.

Δημοσ.

Φυσικα και δεν ειναι καλο να τρως 2 φορες τη μερα. Εμενα πχ για τις ταχυκαρδιες στο φαγητο ο γιατρος με ρωτησε αν περνανε μεγαλα διαστηματα που δεν τρωω. Το οτι σε καποιον δε δημιουργει προβλημα δεν παει να πει οτι ειναι το ενδεδειγμενο ή οτι δε θα του δημιουργησει στο μελλον.

Δε βαζω πηγη γιατι δεν ειναι κατι που διαβασα στο ιντερνετ , οταν μου το χει πει ομοτιμος καθηγητης του πανεπιστημιου δεν εχω αναγκη να ψαχνω τον γουγλη.

Απο κει και περα ο καθενας κανει ο,τι θελει.

Ε μα sorry το είπες όσο πιό γενικά γίνεται και αναφέρεσαι όμως σε πολύ συγκεκριμένη κατάσταση μετά. 

Επίσης αυτό το δεν ξέρεις τι θα σου δημιουργήσει στο μέλλον...τόσο classic. Ε μην μας το κρύβετε πες τε το μας να ξέρουμε.

Δημοσ.

Δεν εχω να βαλω καποια πηγη το εχουν αναφερει ανθρωποι επιστημονες που εμπιστευομαι απολυτα, συνεπως το πιστευω και εγω :)

Φιλική συμβουλή: Στο κόσμο του fitness και της διατροφής, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν απο αυτά που ξέραμε, επειδή γίνονται συνέχεια καινούριες έρευνες που καταρρίπτουν παλιές πεποιθήσεις που είχαν καθιερωθεί σαν κανόνας στους κύκλους των γυμναστηρίων. Καλό είναι να το ψάχνουμε και λίγο μόνοι μας να δούμε άμα έχουν βγει καινούριες έρευνες που να καταρρίπτουν ή αποδέχονται τους συγκεκριμένους κανόνες.

Κανένας δεν είναι τόσο μεγάλη αυθεντία που πρέπει να παίρνεις τα λόγια του/της τοις μετρητοίς, χωρίς πρώτα να το έχεις ψάξει εσυ ο ίδιος. Σίγουρα έχουν παραπάνω γνώση στο αντικείμενο, άμα το έχουν σπουδάσει αλλά δεν παύει ο τομέας της διατροφής να είναι ένας τομέας που συνεχώς βγαίνουν αντίθετες έρευνες που η μία ακυρώνει την άλλη και καμιά φορά πρέπει να είμαστε και λίγο καχύποπτοι σε κάθε τι που λέγεται. Αυτή είναι η γνώμη μου. :)

• Like 5
Δημοσ.

Εδώ και μερικούς μήνες, προσπαθώ να τρώω 4 φορές την ημέρα σε λογικές ποσότητες(μικρά και μεγάλα γεύματα συνολικά) ή 3 οπωσδήποτε, γιατί αν φάω μόνο 2, οι ποσότητες θα ξεφύγουν πάρα πολύ και παίρνω εύκολα κιλά.

Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι ο οργανισμός, να καταστραφεί δηλαδή και τέτοιοι μύθοι, ακόμα και μετά από βαριά προπόνηση να μην φας τίποτα για μια ημέρα(που δεν ξέρω κάποιον να μένει νηστικός τόσο) .

Δεν αποδείχθηκε ποτέ κάτι τέτοιο σε πειράματα και κάτι "αναβολικά παράθυρα" και λοιπές χαζομάρες που μας διέδιδαν ξένα περιοδικά ήταν άρες μάρες κουκουνάρες, για να πουλάνε τα σκευάσματά τους.

Απλά, καλό είναι όλα να γίνονται με μέτρο και να φροντίζεις τον οργανισμό σου, αν θέλεις και αυτός να αποδίδει το μέγιστο!

Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση το στομάχι να μην αφομιώσει διαφορετικές τροφές όταν τις τρώμε μαζί: είδα και σχετικό ντοκυμαντέρ με χημικές αναλύσεις καθώς και χίλια δύο σε ξένα φόρουμ όπου καταρρίπτεται και είναι ακόμη ένας μύθος που υπάρχει.

Αυτό που αποδείχθηκε στο πείραμα, ήταν πως ότι συνδυασμό και να βάλεις να χωνέψει κάποιος, η μέγιστη ποσότητα από κάποια τροφή που ίσως να πάει χαμένο το κυρίως συστατικό της είναι κάτω του 3-4%. Ψίλοι στα άχυρα δηλαδή.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...