Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως αν τον είχα στο γυμναστήριο εννοείται πως θα του έλεγα να έρθει 4 μέρες

Αν τα κάνεις σωστά καλό είναι να πηγαίνεις περισσότερο, πας μπροστά όχι πίσω, προοδεύεις!

Αν τα κάνεις λάθος τότε όντως είναι καλύτερα να πηγαίνεις λιγότερο, 3 .2 η και καμία μέρα!

Αμοιβαία η αγάπη Δήμητρα :-)

ναι αλλά είναι νιουμπάκι και ολομόναχος στο γυμναστήριο...

καλά αν σε είχαμε όλοι στο γυμναστήριο 7μερα θα χτυπούσαμε 

επιτέλους θα έκανα και στρατιωτικές ελεύθερες με μπάρα που τόσο τις φοβάμαι 

Ενεκα των συζητησεων

post-387656-0-97505800-1472677696_thumb.jpeg

• Like 4
  • Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

George : ασπραδι αυγων συν μπανανα ή συν πατατα

George : ασπραδι αυγων συν μπανανα ή συν πατατα

σε αυτό αναφερόμουν  το υπογραμμισμένο "αυτόν" δεν καταλάβαινα, ουσιαστικά δεν καταλάβαινα τι είδος κύκλο κάνεις. να γίνεσαι πιο συγκεκριμένος όταν θες να πεις κάτι για να μπορούμε να το αντιληφθούμε

Παρεμπιπτόντως, το να μου απαντήσεις με τον παρακάτω τρόπο δεν το βρίσκω και σαν καλή επιλογή

εάν συνεχίσεις να αναφέρεσαι (και σε μένα προσωπικά) με αυτό το ύφος, λυπάμαι αλλά εμένα προσωπικά δεν θα με βρεις πρόθυμη να σου απαντήσω. 

δεν ξέρω αν το progress σου ήταν αργό ή όχι, πάντως η testo στα 21 σου είναι το υπέρτατο εργαλείο σου (και σας για τους υπόλοιπους) 

είπαμε και είπες και συ, δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο μόνο. 

το καλύτερο είναι το try and fail 

και πάλι διαφωνώ να ξεκινήσεις φουλ στις 4μέρες (μην το πάρεις προσωπικά μαους σε αγαπώ και το ξέρεις) 

καλύτερα να περάσει ένα στάδιο εγκλιματισμού και σταδιακά να βρίσκεις ρυθμούς, ασκήσεις, εντάσεις, τεχικές κτλ 

αγάλι αγάλι 

Κανένα ύφος, δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.

έγραψες πριν "προσδιορίζεις ένα αυτόν που δεν καταλαβαίνω ποιον εννοείς" κι ακόμη δεν κατάλαβα σε τί αναφέρεσαι

...εγώ δεν έγραψα τη λέξη "αυτόν" ούτε το υπογράμμισα, όπως έγραψες μόλις τώρα, οπότε και πάλι δεν καταλαβαίνω σε τί αναφέρεσαι.

Η γραμματική επεξήγηση ήταν για να καταλάβω την αναφορά σου.

...δηλαδή και τώρα σκέφτομαι αν καταλάθος προσθέτεις το τελικό "ν" στο "αυτό" κι εκείνο που αναφέρεσαι είναι στην ουσία η παρακάτω πρότασή μου

"Αυτό, σε συνδυασμό με τις σταθερές κοιλιακών/ραχιαίων, δεν είναι ούτε full body ούτε split ακριβώς"

λέξη "αυτόν" εγώ δεν έγραψα, και δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπο (όπου μπαίνει το τελικό "ν"), αλλά στον διαχωρισμό full/split

...όπως ειπα και πριν, δεν έγραψα τί κάνω εγώ αναλυτικά, γιατί δεν θα το απαιτούσε η απάντηση...

Θεωρείται μορφή split. 

Η σύγκριση που έκανα εγώ στο άρθρο μου ήταν τα 2 άκρα, χωρίς να σημαίνει ότι είναι τα μόνα που υπάρχουν. Σαφώς και υπάρχουν αποδοτικά προγράμματα που δεν είναι ούτε full body ούτε σπλιτ (πχ push/pull/legs). Έγω όμως προσωπικά τα καλύτερα gains τα έχω δεί με 4-5 φορές την εβδομάδα full body. Εκείνη την περίοδο είδα μέχρι και ραγάδες στα χέρια (keep in mind, οτι δεν ημουν αρχαριος οπότε το progress ηταν ήδη αργό, γιαυτό με εξέπληξαν οι ραγάδες). 

Καλώς, όμως ως προς το ερώτημα:

Σε ένα τέτοιο μέσο/συνδυαστικό πρόγραμμα, που δεν είναι πλήρως κατατετμημένο ανά μυϊκή ομάδα (και συνεπώς δεν ισχύει τόσο το αρνητικό που περιγράφεις, όταν χάνεται μια προπόνηση), αν κάποιος χάσει μια προπόνηση, αξίζει να προσαρμόσει κάπως την αμέσως επόμενή του προπόνηση, για λόγους αναπλήρωσης, ή όχι;

Το Full Body για μενα προσωπικά είναι αρκετά χρονοβόρο...ήδη θέλω πάνω από 75 λεπτά για να βγάλω ένα τέτοιο μικτό/συνδυαστικό πρόγραμμα + ο χρόνος μετακίνησης από/προς το γυμναστήριο.

Δημοσ.

ναι αλλά είναι νιουμπάκι και ολομόναχος στο γυμναστήριο...

καλά αν σε είχαμε όλοι στο γυμναστήριο 7μερα θα χτυπούσαμε 

επιτέλους θα έκανα και στρατιωτικές ελεύθερες με μπάρα που τόσο τις φοβάμαι Ενεκα των συζητησεων

Εκλαψα με το μεμε

• Like 1
Δημοσ.

Κανένα ύφος, δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.

έγραψες πριν "προσδιορίζεις ένα αυτόν που δεν καταλαβαίνω ποιον εννοείς" κι ακόμη δεν κατάλαβα σε τί αναφέρεσαι

...εγώ δεν έγραψα τη λέξη "αυτόν" ούτε το υπογράμμισα, όπως έγραψες μόλις τώρα, οπότε και πάλι δεν καταλαβαίνω σε τί αναφέρεσαι.

Η γραμματική επεξήγηση ήταν για να καταλάβω την αναφορά σου.

...δηλαδή και τώρα σκέφτομαι αν καταλάθος προσθέτεις το τελικό "ν" στο "αυτό" κι εκείνο που αναφέρεσαι είναι στην ουσία η παρακάτω πρότασή μου

"Αυτό, σε συνδυασμό με τις σταθερές κοιλιακών/ραχιαίων, δεν είναι ούτε full body ούτε split ακριβώς"

λέξη "αυτόν" εγώ δεν έγραψα, και δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπο (όπου μπαίνει το τελικό "ν"), αλλά στον διαχωρισμό full/split

...όπως ειπα και πριν, δεν έγραψα τί κάνω εγώ αναλυτικά, γιατί δεν θα το απαιτούσε η απάντηση...

Καλώς, όμως ως προς το ερώτημα:

Σε ένα τέτοιο μέσο/συνδυαστικό πρόγραμμα, που δεν είναι πλήρως κατατετμημένο ανά μυϊκή ομάδα (και συνεπώς δεν ισχύει τόσο το αρνητικό που περιγράφεις, όταν χάνεται μια προπόνηση), αν κάποιος χάσει μια προπόνηση, αξίζει να προσαρμόσει κάπως την αμέσως επόμενή του προπόνηση, για λόγους αναπλήρωσης, ή όχι;

Το Full Body για μενα προσωπικά είναι αρκετά χρονοβόρο...ήδη θέλω πάνω από 75 λεπτά για να βγάλω ένα τέτοιο μικτό/συνδυαστικό πρόγραμμα + ο χρόνος μετακίνησης από/προς το γυμναστήριο.

Ναι στα σπλιτ ανα μυικη ομαδα κανονικα πρεπει να αναπληρωσεις αλλιως μενει "πισω" στν ρυθμο εκγυμνασης σε σχεση με τα αλλα.

παντα οταν εφαρμοζα τετοιο σπλιτ "θυσιαζα" δευτδρουσες μικροτερες ομαδες οπω δικεφαλοι-τρικεφαλοι κ στηθος(ως γυναικα μιλαω εδω) κ φροντιζα να κανω καθε βδομαδα τις μεγαλες

Ο,τι σε βολευει να κανεις, αρκει να βλεπεις αποτελεσματα.

Δημοσ.

Δημητρα οχι δεν εχει προσφορες. Πριν ηταν μεγαλυτερη η τιμη και αν ηθελες να σου βγαινει πιο οικονομικα μπορουσες να παρεις off peak συνδρομη (δηλ να μπορεις να κανεις τσεκ ιν ως τις 4 & απο τις 21:00) ή να μην εχεις πισινα ή υπηρχε και συνδρομη Σαββατοκύριακου.

Τωρα με τα 80€ ειναι για ολους η πισινα και all day check in και παροχή πετσετων.

Βεβαια εμενα αυτο με τη πισινα με χαλασε γιατι -λογικα- θα χει περισσοτερο κοσμο και δεν ειναι και καμια τεραστια..

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάντως αν τον είχα στο γυμναστήριο εννοείται πως θα του έλεγα να έρθει 4 μέρες

Αν τα κάνεις σωστά καλό είναι να πηγαίνεις περισσότερο, πας μπροστά όχι πίσω, προοδεύεις!

Αν τα κάνεις λάθος τότε όντως είναι καλύτερα να πηγαίνεις λιγότερο, 3 .2 η και καμία μέρα!

Αμοιβαία η αγάπη Δήμητρα :-)

Mau εσύ που απ οτι κατάλαβα είναι και η δουλεια σου τι θα μου προτεινες να εκανα ?

Δημοσ.

Φώτη και Mau, που να βγείτε κι έξω με το ποδήλατο. Βουνό, άσφαλτος, δεν έχει σημασία, εκεί να δείτε πως "πετάνε" τα τρίωρα!

Δεν διαφωνω  wizzy  καμμια σχεση το ποδηλατο που κανετε εξω -που το βρισκω και ενδιαφερον- με το στατικο που κανουμε indoor  και ειναι βαρετο .

• Like 4
Δημοσ.

μου έσκασε όρεξη για φασόλια/φακές στο άκυρο ενώ τρώω σπάνια λολ 
αν θυμάμαι καλά η φακές θέλουν μαζί ρύζι (υπάρχει κάτι άλλο εκτός απο αυτό?)  για να είναι ολόκληρη πρωτεΐνη , τα φασόλια? explain λίγο τις επιλογές μεταξύ τους όποιος γνωρίζει γιατι δεν τα έτρωγα ποτέ αν και λαχανικά τρώω πολλά :P

thx 

• Like 1
Δημοσ.

αν θυμάμαι καλά η φακές θέλουν μαζί ρύζι (υπάρχει κάτι άλλο εκτός απο αυτό?)  για να είναι ολόκληρη πρωτεΐνη , τα φασόλια? explain λίγο τις επιλογές μεταξύ τους όποιος γνωρίζει γιατι δεν τα έτρωγα ποτέ αν και λαχανικά τρώω πολλά :P

thx 

Για τις φακές, επειδή οι πρωτεΐνες φυτικές προέλευσης δεν προσφέρουν τα πλήρη αμινοξέα των ζωικών πηγών, καλό είναι να συνδυάζονται με ρύζι, για τη συμπλήρωση των ελλείψεων που υπάρχουν στο καθένα (φακόρυζο λοιπόν).

Επίσης, μαγείρεψε τις φακές μαζί με λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, για να απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος...εγώ δεν φτιάχνω φακές χωρίς:

- σκόρδο,

- κρεμμύδι και κυρίως

- Σέλινο (ένα κλωνάρι, δύο το πολύ είναι αρκετά).

Στη γεύση - αλλά και στο αίσθημα κορεσμού σε μένα τουλάχιστον - βοηθάνε πολύ και τα καρότα κατά τη γνώμη μου, κόψε δύο σε λεπτές ροδέλες.

Επίσης λένε πως τα μπαχαρικά αυξάνουν κάπως τις καύσεις, προσωπικά στις φακές προτιμώ να βάζω σπόρους πιπεριού ολόκληρους (όχι πολύ, ένα-δύο κουταλάκια του γλυκού).

Και λίγο αλατάκι επίσης, ανάλογα τις προτιμήσεις.

Ύψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ξεχωριστή γεύση, προσωπικά τις αγαπώ πολύ τις φακές.

...

Για φασόλια εγώ λατρεύω την ακόλουθη συνταγή

- 500γρ φασόλια μέτρια

(μούλιασμα 8 ώρες σε κρύο νερό...επειδή έχει ζέστη ακόμη, άλλαξε το νερό στο μισό χρόνο, γιατί μπορεί να μυρίσουν)

- 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο)

- 3-4 καρότα σε ροδέλες

- δύο κόκκινες πιπεριές τύπου φλωρίνης ψιλοκομμένες

- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή μια συσκευασία κονσέρβας + λίγο συμπυκνωμένη ντομάτα (1 κ.γ.)

- 2 μεγάλα κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- αλάτι, πιπέρι

Αν θέλω να το κάνω "σούπα-ντούπα" γεύμα, βάζω και 300γρ λουκάνικο με υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας (δυστυχώς ποικίλει πολύ...από 60% έως 92-95%, διάλεξε τα τελευταία)

Στη χύτρα ταχύτητας θέλει γύρω στα 20-25 λεπτά αναλόγως.

Συμπλήρωσέ το με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι, καταπληκτικό πιάτο.

• Like 2
Δημοσ.

καλά αυτά τα τρώω έτσι κ αλλιώς , απλά όσπρια δεν έτρωγα αν και στο στρατό γούσταρα πολύ σε μια φάση που είχαμε γαμάτο μάγειρα αλλα δε θυμόμουν τους συνδυασμούς, στο στρατό κλαιν δεν τα κοίταζα καν αυτά , έτρωγα ότι γούσταρα :-)  

Δημοσ.

καλά αυτά τα τρώω έτσι κ αλλιώς , απλά όσπρια δεν έτρωγα αν και στο στρατό γούσταρα πολύ σε μια φάση που είχαμε γαμάτο μάγειρα αλλα δε θυμόμουν τους συνδυασμούς, στο στρατό κλαιν δεν τα κοίταζα καν αυτά , έτρωγα ότι γούσταρα :-)  

Είχατε καλό μάγειρα στο στρατό; Μεγάλη υπόθεση...

Εμάς έναν επαγγελματία μάγειρα που είχαμε στη Κύπρο, τον πήραν κατευθείαν στη λέσχη αξιωματικών να τους μαγειρεύει...όχι θα κάθονταν να σκάσουν...

Δημοσ.

thx 

Ουτε καν ομως ,δεν  θυμαμαι  τι γευση εχουν :)

• Like 3
Δημοσ.

thx 

Βάλε μια κατσαρολα με φακές και ρυζάκι μέσα και μολις βράσουν κλειστο .... μετα ριξε το λάδι βαλε και μαϊντανο αμα θελεις. Χωρις γαλακτοκομικα εχω ακουσει για να απορροφηθει ο σιδηρος πχ οχι φακές με φετα τυρι ... εγω ετσι τις τρωω

καλο ειναι να συνηθισει κάποιος και τα οσπρια γιατι προσφέρουν πολλά στον οργανισμο.

Δημοσ.

thx 

Για τις φακές, επειδή οι πρωτεΐνες φυτικές προέλευσης δεν προσφέρουν τα πλήρη αμινοξέα των ζωικών πηγών, καλό είναι να συνδυάζονται με ρύζι, για τη συμπλήρωση των ελλείψεων που υπάρχουν στο καθένα (φακόρυζο λοιπόν).

Κι εγώ αυτό νόμιζα μέχρι που από περιέργεια μπήκα USDA να δω το amino acid profile των φακών και του ρυζιού. 

Πρώτον: Οι φακές όχι μόνο έχουν μια χαρά προφίλ αμινοξέων, αλλά έστω και να μην είχαν και χρειάζονται κάποια άλλη πηγή για να "συμπληρωθούν" αυτή δεν πρέπει να είναι το ρύζι μιάς και υπερέχει σε όλα τα αμινοξέα η φακή. 

Δεύτερον: Ακόμη και να μην ήταν πλήρες το προφίλ αμινοξέων, η ποσότητα bcaa (και κυρίως της λευκίνης) που έχουν οι φακές είναι πάρα πολύ καλή οπότε κλαίν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...