Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Κανει ρε να πας τοσο νωρις στο ειπε ο γιατρος?

Ευκαιρια ειναι παντως  να τουμπανιασεις τα ποδια .

Δεν χρησιμοποιώ το δεξί χέρι καθόλου. Ακόμη και την μπάρα με το ένα χέρι και το ποδι την ετοιμάζω. Κάνω αερόβιο και πόδια μόνο. Αν και δεν έχουν θέμα από μέγεθος(σε πλάτος σε μήκος έχουν 🤣)  

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Κάποιες φορές μετά το γυμναστήριο, το μεσημέρι, παίρνω και τρώω ένα κοτόπουλο σούβλας.

Όμως αισθάνομαι ότι  παραείναι σκέτο σαν διατροφική αξία, αλλά δεν θέλω να το συνοδέψω με ρύζι ή μακαρόνια γτ παχαίνουν και κινούμαι υποθερμιδικά.

Σκέφτηκα να τρώω μαζί και κάποια βραστά λαχανικά, που να φτιάχνονται εύκολα, δλδ ζέσταμα νερού, πέταμα μέσα και τέλος. Ένα που "ανακάλυψα" πρόσφατα είναι το μπρόκολλο και μου αρέσει.

Θυμύζω ότι σκοπός είναι να εμπλουτίσω το μεσημεριανό γεύμα με καλά συστατικά και ιχνοστοιχεία ή βιταμίνες κτλ χωρίς να παχαίνει όμως (γιαυτό η πατάτα πχ αποκλείεται)

Τι άλλες προτάσεις έχετε? Και κάποια γνώμη πάνω στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Κάποιες φορές μετά το γυμναστήριο, το μεσημέρι, παίρνω και τρώω ένα κοτόπουλο σούβλας.

Όμως αισθάνομαι ότι  παραείναι σκέτο σαν διατροφική αξία, αλλά δεν θέλω να το συνοδέψω με ρύζι ή μακαρόνια γτ παχαίνουν και κινούμαι υποθερμιδικά.

Σκέφτηκα να τρώω μαζί και κάποια βραστά λαχανικά, που να φτιάχνονται εύκολα, δλδ ζέσταμα νερού, πέταμα μέσα και τέλος. Ένα που "ανακάλυψα" πρόσφατα είναι το μπρόκολλο και μου αρέσει.

Θυμύζω ότι σκοπός είναι να εμπλουτίσω το μεσημεριανό γεύμα με καλά συστατικά και ιχνοστοιχεία ή βιταμίνες κτλ χωρίς να παχαίνει όμως (γιαυτό η πατάτα πχ αποκλείεται)

Τρως κοτοπουλο σουβλας και φοβασαι το ρυζι, μακαρονια βραστα?

Φαε φαγοπυρο. Αλλιως εποχικη σαλατα τουμπανιασμενη. Πχ λαχανο καροτο λιγο λαδι, μπολικο ξυδι 

Αλλα εχεις τεραστιες επιλογες για διατροφη. Εγω τωρα σκεφτομαι να βαλω και λιγο ψαρι στο μενου μου. Οπως γλωσσα ή φιλετο βακαλαο.

Πολλα μπαχαρικα να χρησιμοποιεις. Οπως σκορδο, πιπερια, τζιτζερ, ριγανη.

Τα λαχανικα δεν σε χορταίνουν, απλα σε κανουν να μην πεινας, αλλα οχι βραστα δεν τα ετρωγα.

Γρος-> μηπως επρεπε να φας λιγο? Τι υψος εχεις;

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

βρε η πατάτα θα σε παχύνει ? όχι το ένα κοτόπουλο σούβλας?  
φάε λιγότερο κοτόπουλο , κατα 200ρι γρ ψημένο ,  200-250γρ πατάτα και σαλάτα κ ελαιόλαδο κ θα είσαι gold μετά την προπόνηση (αυτά ειναι randomιές βέβαια σε ποσότητες αλλα απ το να φας εντελώς random καλύτερα να φας απ τις σωστές πηγές). 
στα "υγειηνά" η ποσότητα παχαίνει, plus η πατάτα ειναι ότι καλύτερο για μετά την προπόνηση , εννοείται βραστή/ψητή 
επίσης καλό ειναι να το φτιάχνεις μόνος σου για να αποφεύγεις τους τόνους λάδια που πιθανόν του βάζουν κ το ψήνουν αλλα οκ αυτά για αρχή για κάποιον που δε θέλει να ακολουθήσει μια διατροφή 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Liverpool89 said:

Στην θεση σου θα εφτανα τα 70κιλα σταδιακα.

είχα πάει και 72 αλλα αρκετό λιπος ξαναέπεσα στα 62 για συμάζεμα. ειμαι γυρω στο 15% πάνω κάτω τώρα.

έχω ανεβει αρκετά.

θα ξαναανεβω στα κιλά, μετα σεπτέμρη θα προσπαθησω τωρα με ισοθερμιδικα να καθαρισω λιγο ακομα κοιλια (εχω ποσταρι και πικ φουλ)

στόχος μου ειναι τα 64κιλά με κανά 13% body fat καθαρό.

τα 70άρια στο υψος μου και στα μάτια μου υειναι αποκρουστικά..

με τη φώτο ηθελα να δείξω πως στα 62 κιλα πριν και μετά με μυιεις υπάρχει χοντρή διαφορά χωρίς να έχω αυξήσει τόσο τη μάζα μου.

Επεξ/σία από γροσερισοπ
Δημοσ.

Ενοειτε οτι εσυ ξερεις καλυτερα το σωμα σου. Αλλα κατα την γνωμη μου, αυτο που κανω εγω σε μενα. Μην ανεβοκατεβαινεις σε τετοιο μεγαλο εύρος κιλων. Εκτος απο λιπος χανεις και ογκο.

Τωρα που σαι 62 κιλα και εχεις 15% λιπος δεν ειναι το καλυτερο να κατεβεις αλλο. Για να βαλεις κιλα θα παρεις και λιπος. Μην σε αγχωνει, ειδικα που χεις και πάθος με το ποδηλατο μην μασας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Τρως κοτοπουλο σουβλας και φοβασαι το ρυζι, μακαρονια βραστα?

Φαε φαγοπυρο.

Τα λαχανικα δεν σε χορταίνουν, απλα σε κανουν να μην πεινας, αλλα οχι βραστα δεν τα ετρωγα.

Είπα ότι θέλω λίγα για συνοδευτικό ώστε να υπάρχει λίγο ποικιλία στα συστατικά εκείνουν του γεύματος. Για να είμαι χορτάτος το κοτόπουλο είναι αρκετό

6 ώρες πριν, Vapir είπε

βρε η πατάτα θα σε παχύνει ? όχι το ένα κοτόπουλο σούβλας?  
φάε λιγότερο κοτόπουλο , κατα 200ρι γρ ψημένο ,  200-250γρ πατάτα και σαλάτα κ ελαιόλαδο κ θα είσαι gold μετά την προπόνηση (αυτά ειναι randomιές βέβαια σε ποσότητες αλλα απ το να φας εντελώς random καλύτερα να φας απ τις σωστές πηγές). 
στα "υγειηνά" η ποσότητα παχαίνει, plus η πατάτα ειναι ότι καλύτερο για μετά την προπόνηση , εννοείται βραστή/ψητή 
επίσης καλό ειναι να το φτιάχνεις μόνος σου για να αποφεύγεις τους τόνους λάδια που πιθανόν του βάζουν κ το ψήνουν αλλα οκ αυτά για αρχή για κάποιον που δε θέλει να ακολουθήσει μια διατροφή 

Πρώτα απόλα δεν τρώω ένα ολόκληρο κοτόπουλο, το έθεσα λάθος. Τρώω μισό, δηλαδή 500g ζυγισμένο μαζί με κόκκαλα κλπ. Και είμαι 90+ κιλά οπότε μπορώ να πω ότι αποτελεί ένα αρκετά ελαφρύ γεύμα. Καμιά ώρα μετά από αυτό σηκώνομαι και κάνω δουλειές με φουλ ενέργεια, κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν με κανένα μαγειρευτό γεύμα, βάζοντας μέσα και τα σπιτικά. Αυτό για να κάνω σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγάλο το γεύμα.

Από εκεί και πέρα, παιδιά, διαβάζετε λίγο πιο προσεκτικά τι γράφει κάποιος. Είπα ότι θέλω κανα λαχανικό για να μην είναι τελείως φτωχό το γεύμα. Για ποικιλία. Από εκεί και πέρα ούτε μπόντυμπίλντερ είμαι ούτε κάνω πρωταθλητισμό για να είμαι υποχόνδριος.

Μακαρόνια και ρύζι σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση γτ δεν είναι συνοδευτικά, αλλά δεύτερο κύριο γεύμα, και άμα μετρήσω και το τυρί που θα μπει από πάνω μιλάμε για 500+ θερμίδες. Οπότε νομίζω ότι είναι σαφές ότι αποκλείονται. (όποιος πει να τα τρώω χωρίς τυρί ας πάει στην κόλαση από τώρα :P ) Τρώω μια δυο φορές την εβδομάδα κοτόπουλο βραστό με ρύζι ή μακαρόνια, αλλά μιλάμε για άλλη περίπτωση. Εγώ ρώτησα για την μέρα που θα φάω σούβλας. Btw έχει ελάχιστη ντιζόν γύρω γύρω οπότε δεν είναι πρόβλημα το λάδι.

Και από την στιγμή που κινούμαι υποθερμιδικά γτ θέλω να χάσω 6-7 κιλά ακόμα, ό,τι μπορεί κανείς να αποφύγει (σε λογικά πλαίσια) καλό είναι, γιαυτό είπα όχι στις πατάτες.

Οπότε κανα άλλο εύκολο λαχανικό έχουμε υπόψην τελικά; Κανα καρότο μου φαίνεται καλή επιλογή

Το φαγόπυρο δεν το γνωρίζω, θα το κοιτάξω. edit: παχυντικό τίγκα.

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Εγω εχω ξηγηθει ατμομαγειρα  και πεταω συχνα μεσα μπροκολο  καροτο και καμια φορα και καμια πατατουλα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Spect~ είπε

Δεν χρησιμοποιώ το δεξί χέρι καθόλου. Ακόμη και την μπάρα με το ένα χέρι και το ποδι την ετοιμάζω. Κάνω αερόβιο και πόδια μόνο. Αν και δεν έχουν θέμα από μέγεθος(σε πλάτος σε μήκος έχουν 🤣)  

Αρα δεν στο ειπε ο γιατρος ,πρωτοβουλια δικη σου ειναι .Οκ δωσε μου το τηλ του να σε δωσω ξερα .

Γενικα προσεχε πολυ το κομματι αυτο  η αποκατασταση ειναι πολυ σημαντικη ,μην τρελαινεσαι να επανελθεις γρηγορα επικεντρωσου στο να επανελθεις σωστα γιατι θα το βρεις μπροστα σου .

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Αρα δεν στο ειπε ο γιατρος ,πρωτοβουλια δικη σου ειναι .Οκ δωσε μου το τηλ του να σε δωσω ξερα .

Γενικα προσεχε πολυ το κομματι αυτο  η αποκατασταση ειναι πολυ σημαντικη ,μην τρελαινεσαι να επανελθεις γρηγορα επικεντρωσου στο να επανελθεις σωστα γιατι θα το βρεις μπροστα σου .

Μην αγχώνεσαι θα του το πω αύριο και περιμένω αντιδράσεις. Του έχω πει βέβαια ότι θα πάω για αερόβιο και πόδια. Το ξέρω ότι τώρα αρχίζει το δύσκολο κομμάτι και το σημαντικότερο της επέμβασης. Η μαλακια γίνεται σε αυτό το στάδιο όχι στα προηγούμενα. 

Όπως και να χει δεν ακούμπησα τίποτα με το δεξί χέρι στο γυμναστήριο, αρσεις θάνατου έκανα με το αριστερό μόνο, λαβή της μπάρας στη μέση και σήκωμα με το ένα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...