kurkosdr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Γιατι τα επανεγραψιμα δισκακια καιγονται αμα κανεις full διαγραφη αντι για γρηγορη, ανεξαρτητως drive? Σε ενα Nec 2510A (καινουριο τοτε): Βαζω CD-RW sony. Κανω πληρη διαγραφη από το nero, καρβουνο ο δισκος από την πρωτη εγγραφη Αμεσως μετα (ουτε καν κλεισιμο του nero και ξανανοιγμα) βαζω δευτερο, ιδια μαρκα, ιδιο μαγαζι, μαζι τα χα παρει εκεινη την μερα (3 για την ακριβεια). Βαζω γρηγορη διαγραφη. Το εν λογω δισκακι, μαζι με το τριτο, παντα τα κανω γρηγορη διαγραφη, και εδω και χρονια, εχω κανει 15+ εγγραφες στο καθενα, με υπηρετουν πιστα και ταπεινα από τοτε. Ναι ιδια δισκακια, αρα δεν παιζουν ασυμβατοτητες drive με μαρκα! Ηταν θεμα διαγραφης. Σημερα, στο drive του laptop (= διαφορετικο drive, δεν παιζει το γνωστο παραμυθι δεν συνεργαζεται το drive με τα δισκακια) . Βαζω DVD+RW της phlips. Παω να γραψω με το DVD decrypter, και εκτος του οτι αποφασισε εντελώς μοναχό του οτι ο δισκος πρεπει να διαγραφει, αρχισε χωρις να ρωτησει να κανει full erase, ουτε καν quick (τουλαχιστον το nero ειχε την ευγενεια να ρωτησει τι διαγραφη θελω να κανω). Καρβουνο και ο philips. Και πω στοιχημα ότι αυριο που θα παω και θα παρω δευτερο και (αφου εγκαταστησω επιτελους το nero στο φορητο) κανω quick erase, δεν θα χω προβλημα. Οποτε εδω σας θελω: Αφου τα επανεγραψιμα δισκακια καιγονται κατα κανονα στο full erase, ανεξαρτητως drive, γιατι υπαρχει full erase? Τι τελος παντων δινει παραπανω από το quick, που δεν λιωνει τον δισκο? Αφου τα δισκακια καιγονται κατα κανονα στο full erase, γιατι τα τιμημενα τα προγραμματα το εχουν σε περιοπτη θεση στα μενου τους, και μερικα ακομα πιο τιμημενα σαν default χωρις να ρωτησουν? (ναι, τον ντικρύπτορα κοιταζω αυτην την στιγμη, και οχι με καλο τροπο). Το ειχαμε συζητησει και στο pcmag καποτε, ακρη δεν θυμαμαι να βγαλαμε...
cyberking Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 το full erase είναι για πλήρη διαγραφή όχι για καταστροφή και τα δισκάκια δεν έπρεπε να καίγονται κάτι άλλο συμβαίνει φίλε.μήπως τρέχεις άλλα προγράμματα κατά τη διάρκεια της εγγραφής;
gtsamour Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Εμένα πάντως ποτέ δε μου κάηκε δισκάκι σε full erase. Σίγουρα κάτι άλλο παίζει. Δοκίμασε άλλη μάρκα δισκάκια
mvaggel Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Το Quick Erase πάει και σβήνει μόνο την περιοχή που φυλλάσεται η λίστα με τα αρχεία που έχει το δισκάκι, ενώ το Full Erase πάει και "ισιώνει" όλη την επιφάνεια του δίσκου, με αποτέλεσμα η ακτίνα να το χτυπάει περισσότερη ώρα και άρα να το θερμαίνει περισσότερο. "Κανονικα" το writer αναγνωρίζει με τι δισκάκι έχει να κάνει και ανάλογα προσαρμόζει την ταχύτητα-ισχύ που εφαρμόζει. Αν για κάποιο λόγο τα δικά σου έχουν ξεκαλιμπραριστεί και δίνουν full power, τι να πω? Μήπως τους έκανες κανα firmware update τελευταία?
S2Katana Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Εμένα πάντως ποτέ δε μου κάηκε δισκάκι σε full erase. Σίγουρα κάτι άλλο παίζει. Δοκίμασε άλλη μάρκα δισκάκια Aκριβώς!Εγώ δουλεύω με TDK.
stefanos_79 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Ειλικρινα κι εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο που λεει ο φιλος.Εχουν περασει πολλα δισκακια απο τα χερια μου αλλα οταν ειχε προβλημα ενα δισκακι δεν μπορουσα να κανω ουτε full erase ουτε quick erase.Λογικα ειχε κλεισει ο κυκλος ζωης εγγραφων-διαγραφων
accipio Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Τι εννοείς "καίγονται"; Ότι καταστρέφονται και πλέον δεν αναγνωρίζονται; Δεν έχω ξαναδεί / ακούσει κάτι τέτοιο, πολύ περίεργο μου φαίνεται, και δε μου έχεις συμβεί ποτέ ως τώρα. Έχω κάνει πολλές φορές πλήρη διαγραφή επανεγγράψιμων dvd διαφορετικών κατασκευαστών με διάφορους συνδυασμούς εγγραφέων (recorders) και κατά κανόνα με το Nero, και δεν "κάηκε" κανένα δισκάκι. Αντιθέτως, κάποιες φορές η πλήρης διαγραφή ήταν ο μόνος τρόπος να "συνεφέρω" δισκάκια που για κάποιο λόγο δεν "συμπεριφέρονταν" σωστά (π.χ. δεν αναγνωρίζονταν).
De@th L0rd Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Μήπως το πρόγραμμα εγγραφής που χρησιμοποιείς και στα 2 pc είναι ελαττωματική (bugaρισμένη) έκδοση?
blackled Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δε μου έχει συμβεί ποτέ. Δες για το dvd-r που έχεις, στης εταιρίας το site ποιες μάρκες προτείνει.
kurkosdr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Τι να σου πω. τα dvd+rw που χρησιμοποιω ειναι της philips. Σημερα εβαλα nero (μονο το burning rom και toolkit εννοειται) και με quick connect το δισκακι γραφτηκε αψογα. Ιδια μαρκα, ιδια παρτιδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.