Προς το περιεχόμενο

Heroes Season III

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
και το μπλέξιμο συνεχίζεται...

Ίδιο περίπου post έχω κάνει και στο e.r. Από την προηγούμενη βδομάδα έχω προβλέψει να βγαίνει ο Kring και να ζητάει συγνώμη από τους viewers, όπως είχε κάνει και πέρυσι ξεχασιάρικά μου παιδιά.

• Απαντ. 547
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο μόνη λύση είναι να έχει την ικανότητα του Hiro κάποιος από τους σεναριογράφους και να πάει πίσω στο χρόνο να ξαναγράψει όλα τα επεισόδια από το Five Years Gone μέχρι σήμερα :-D. Ό,τι και να κάνουν από 'δω και πέρα δε σώζεται, τέτοιο μπουρδέλο δεν έχει ξαναγίνει. Και είναι κρίμα, γιατί η πρώτη σεζόν ήταν πολύ φρενήρης και εντυπωσιακή. Μάλλον οι τύποι δεν το είχαν σκεφτεί εξαρχής και ποτέ δεν βρήκαν τρόπο να διατηρήσουν τη συνέχεια στο οικοδόμημα που είχαν δημιουργήσει. Έμπλεξαν τα timelines και τα μπούτια τους, προσπαθώντας να εντυπωσιάζουν σε κάθε επεισόδιο. Προσωπική άποψη είναι ότι μάλλον από ένα σημείο και μετά άρχισαν να στοχεύουν αποκλειστικά στις πιο μικρές ηλικίες που γουστάρουν να ψαρώνουν και να λένε wtf... Επίσης, αν είχαν μείνει πιστοί στα facts της πρώτης σεζόν και τις αρχικά δύο διαφορετικές timelines και μόνο, δηλαδή να κινηθούν μόνο γύρω από την έκρηξη, τον Peter και τον Sylar (που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν τα εξάντλησαν μέχρι εκείνο το απαράδεκτο φινάλε της 1ης σεζόν) και να επεκταθούν σε μία πιθανή δεύτερη συντέλεια (κάτι που διαφαινόταν στο Five Years Gone) η σειρά θα είχε εξελιχθεί καταπληκτικά. Πλέον δεν ξέρουν πως να μαζέψουν τα ασυμάζευτα, και αντί να αρχίσουν να τα μαζεύουν συνεχίζουν σε κάθε επεισόδιο να κάνουν πουτάνα ό,τι έχουν δείξει στο παρελθόν, σαν να κοροϊδεύουν όσους βλέπουν ακόμα τη σειρά κατάμουτρα - ό,τι σε συνάρπασε στα προηγούμενα επεισόδια το ακυρώνουν. Συνοψίζοντας, η συμπεριφορά των σεναριογράφων μου θυμίζει τις παπαριές που έχουν κάνει Πήτερ και Χίρο που όποτε γύρισαν στο παρελθόν τα έκαναν μαντάρα - μόνο που αυτοί το κάνουν σε real time και χαλάνε το παρελθόν και το μέλλον ταυτόχρονα!:-D

ΥΓ: Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι όλη η διαμάχη με το Lost όταν άρχισε το Heroes, και η σύγκριση της 1ης του σεζόν με το Lost. Κοίτα να δεις που έχει ο καιρός γυρίσματα... Το βλέπω να πηγαίνει μέχρι και για κόψιμο, παρά το πλήθος των fan - άλλωστε από ένα σημείο και μετά η σχέση έγινε "όσο με πληγώνεις τόσο με πωρώνεις". Χμμ, όχι, θα βάλω κανα Dexter να δω μέχρι να ξαναρχίσει το Lost, δεν είμαι τόσο απελπισμένος...

Δημοσ.

Κάπως έτσι τα βλέπω και γω τα πράματα konnak. Καλά συγκρίσεις καλύτερα να μην γίνονται(είναι ντροπή και ιεροσυλία.-) και νταξ, υπάρχουν καμιά 19 άλλες τρέχουσες σειρές να βλέπουμε μέχρι να αρχίσει το Lost. Το Dexter συνεχίζει ακάθεκτο πάντως.

Δημοσ.

Ένας τρόπος υπάρχει να σωθεί το Heroes. Δε νομίζω να έχουν τα cohones όμως να το κάνουν.

Να κάνουν επιτέλους τον Χίρο χρήσιμο με 2 τρόπους. Πρώτα να σταματήσει να λέει: Άι χαβ τουου σέιβ δέι γουόρλντ όπου σταθεί και όπου βρεθεί για να μην πάω και τον βρω και του βάλω τον Άντο μόνιμο κλύσμα. Στη συνέχεια να πάει στο παρελθόν και να κάνει μόνιμο reset στο μπουρδελοtimeline που έχουν δημιουργήσει. Όλα gone, να συνεχίσει η σειρά από εκεί που ήταν στο τέλος της πρώτης season :-)

Δημοσ.

Να σου πω κάτι; Κάθε σειρά δικαιούται και μία κακή σεζόν. Και το Lost στη 2η σεζόν ήθελε πολύ υπομονή για να μην το παρατήσεις. Αλλά ποτέ δεν πείραξαν την συνέχεια της σειράς για να διατηρήσουν τα νούμερα ψηλά. Σίγουρα και εκεί κάπου μπλεχτήκανε, αλλά επειδή την κεντρική ιδέα την είχαν από την αρχή δεν τα γάμησαν όλα πάνω στην κρίση. Αργά αλλά σταθερά άρχισαν να τα μαζεύουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση (τώρα, αν δεν σου άρεσε η κατεύθυνση δικαίωμά σου, αλλά δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις ότι πηγαίνουν όπου τους πάει ο άνεμος). Ειδικά η 4η σεζόν έσπειρε, και αν η περιβόητη θεωρία που κυκλοφόρησε επαληθευθεί, τότε οι επόμενες δύο σεζόν θα είναι ανεπανάληπτες - αν δώσουν προσοχή στο να πουν την ιστορία καλά και ομαλά (και όχι όλα μαζί στο τελευταίο δίωρο επεισόδιο), κάτι που πιστεύω θα κάνουν αν κρίνω από το πως έχουν πει τα μέχρι τώρα γεγονότα, και λόγω της πολυπλοκότητας όσων μένουν να ειπωθούν.

Ας κλείσω εδώ το offtopic, ελπίζω να μην ξεκινήσει κανα flame τώρα, και εγώ λάτρεψα το Heroes μέχρι και το επεισόδιο Five Years Gone. Μετά κατάλαβα (αλά Sylar) πως δουλεύουν οι σεναριογράφοι: δεν έχουν ιδέα τι κάνουν!

• Moderators
Δημοσ.

Βασικά για το μπάχαλο της ιστορίας πλέον είμαι σίγουρος ότι είναι σκόπιμο από τους σεναριογράφους. Απλά νομίζω ότι το όλο θέμα το χειρίστηκαν λάθος σκηνοθετικά και σεναριακά και μάλλον θα χάσουν πολλούς fan από αυτή τη διαδικασία.

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο που αναφέρει ο konnak ότι δεν ξέρουν τι γράφουν, αλλά imho αυτό δεν ισχύει για δύο λόγους:

α) Το συγκεκριμένο κεφάλαιο Villains, θα καταλήξει με το 13ο επεισόδιο της τρέχουσας season υπό την ονομασία Wars. Oπότε λογικά πρόκειται για κάτι που βασίζεται σε κάποιο προαποφασισμένο σχέδιο με αρχή μέση και τέλος, και τέλος πάντων υπάρχει ημερομηνία λήξης για το μαρτύριό μας (unlike some other tv series όνομα και μη... LOST :devil:).

β) Η περσινή απεργία τους έδωσε πολύ χρόνο να σκεφτούν κάτι ολοκληρωμένο και στην θεωρία τουλάχιστο "ανώτερο" από την 2η season (που όντως είχε μαύρα χάλια από ένα σημείο και έπειτα).

Πάντως στο χθεσινό επεισόδιο υπήρξαν άγαρμπα πλάνα και εφέ που με χάλασαν -πέρα από το όλο χάλι της "εξέλιξης της πλοκής-λέμε-τώρα". (πχ

η ξεκάρφωτη σκηνή με τη αυτοκτονία της Tracy

Δημοσ.

Απλώς ήθελα να κάνω μία διόρθωση στον Praetorian. Αύριο μπορεί να ξυπνήσεις και να μην υπάρχει σειρά Heroes. Η σειρά LOST όμως θα υπάρχει μέχρι το 2010. Υπάρχει δηλ. προγραμματισμένη ημερομηνία τέλους του "μαρτυρίου" μας. Απλώς δεν ήθελα να αφήσεις να εννοηθεί πως οι δημιουργοί του Heroes ξέρουν έστω και για το επόμενο επεισόδιο τι τους γίνεται, ενώ οι διάφοροι σεναριογράφοι του LOST όχι. Οι κ. Lindeloff & Cuse εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις (βλ. τύπου Comicon) και απαντούν σε ερωτήσεις των οπαδών, τους δίνουν μέχρι και δώρα (ffs) από το set ή το catalogue της σειράς που ταιριάζουν στη φύση των ερωτήσεων. Απαντάν (ή όχι) για τα επόμενα δύο χρόνια και σου δίνουν την εντύπωση πως ξέρουν 110% τι θα παιχτεί μέχρι εκείνον τον μοιραίο Μάιο. Αν έχεις κάτι αντίστοιχο να μου δείξεις από Tim Kring, είναι ευπρόσδεκτο.

• Moderators
Δημοσ.
Απλώς δεν ήθελα να αφήσεις να εννοηθεί πως οι δημιουργοί του Heroes ξέρουν έστω και για το επόμενο επεισόδιο τι τους γίνεται, ενώ οι διάφοροι σεναριογράφοι του LOST όχι. Οι κ. Lindeloff & Cuse εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις (βλ. τύπου Comicon) και απαντούν σε ερωτήσεις των οπαδών, (...)Αν έχεις κάτι αντίστοιχο να μου δείξεις από Tim Kring, είναι ευπρόσδεκτο.

Χμ... Δεν παρακολουθώ πια επισταμένα τις δηλώσεις του Kring ή το blog του Greg Beeman ή τα items(/galleries/interviews) στο 9th wonders site ή τις Behind The Eclipse συνεντέυξεις στο CBR ή τα δωρεάν graphic novels που βγαίνουν εβδομαδιαία από το NBC official site των Heroes (well you get the point ;) ).

Έχω εγκαταλείψει επίσης το σπορ να παρακολουθώ κάθε bit από παρελκόμενη πληροφορία/δήλωση/podcast etc από το LOST (που προφανώς έχει αποκτήσει τεράστια ορμή/αδράνεια by now, για πολλούς και διάφορους λόγους που δε θα αναλύσω εδώ).

Είμαι σίγουρος ότι οι σεναριογράφοι του LOST "ξέρουν που το πάνε" πλέον, όπως είμαι σίγουρος ότι στην αρχή δεν είχαν ιδέα ή -πιο πιθανό ίσως- το πήγαιναν κάπου αλλού που δεν τους βγήκε/το εγκατέλειψαν/το άλλαξαν εντελώς γιατί είχαν τα περιθώρια (η σειρά είναι ο ορισμός της εντροπίας σεναρίου). To δε φινάλε θα δώσει νέες επικές διαστάσεις στον ορισμό far fetched (imho anyway). Επίσης και στο κεφάλαιο Villains των Heroes και στο LOST, θα ξέρουμε 100% αν τα (κατα)κρίναμε δίκαια ή άδικα όταν κλείσει η ενότητα/ιστορία τους, και αυτό που τόνισα εγώ είναι ότι στο Heroes αυτό θα γίνει στο 13ο επεισόδιο της τρέχουσας season (κοντή... γιορτή), ενώ στο LOSΤ θα γίνει (έστω) μετά από δύο ακόμα full season (το 2010) (το οποίο απαιτεί τρομερό suspension of disbelief imho ή πολλή πόρωση).

Δημοσ.

Διάβασα που λες, το Beeman's Blog, κάποια entries στο 9th Wonders και την συνέντευξη Behind the Eclipse: week 1. Καθόλου κολακευτικά αυτά που διάβασα για τη σειρά. Τελικά πέρα από τη φύση των δυνάμεων, την δυστοκία(η οποία τελικά δεν είναι δυστοκία αλλά ένα ασταμάτητο brainstorming το οποίο τους οδηγεί από δω και από κει) των σεναριογράφων και την μορφή της αφήγησης ,θα πρέπει να προσθέσουμε πλέον και τους παραγωγούς (και τις περικοπές που κάνουν στον προϋπολογισμό της σειράς-και το πόσο μετράει η γνώμη τους για το κάθε τι) ως τα ψεγάδια της σειράς. Κρατώ ως μόνο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ξέρουν τι σημαίνει η έκλιψη.

Δημοσ.

Εμένα τα επεισόδια αυτά μου δίνουν την εντύπωση ότι όντος κάποιος κρύβεται πίσω από όσα συμβαίνουν.

Κάτι αντίστοιχο της φωτογραφίας από το παρελθόν σε προηγούμενη σεζόν.

Πολλά τα timelines.. ναι μπλέξιμο τρελό.. Αλλά όχι απαραίτητα κακό.

Δημοσ.
Χμ... Δεν παρακολουθώ πια επισταμένα τις δηλώσεις του Kring ή το blog του Greg Beeman ή τα items(/galleries/interviews) στο 9th wonders site ή τις Behind The Eclipse συνεντέυξεις στο CBR ή τα δωρεάν graphic novels που βγαίνουν εβδομαδιαία από το NBC official site των Heroes (well you get the point ;) ).

Έχω εγκαταλείψει επίσης το σπορ να παρακολουθώ κάθε bit από παρελκόμενη πληροφορία/δήλωση/podcast etc από το LOST (που προφανώς έχει αποκτήσει τεράστια ορμή/αδράνεια by now, για πολλούς και διάφορους λόγους που δε θα αναλύσω εδώ).

Ούτε εγώ κάθομαι να ψάχνομαι να βρω απαντήσεις ψαχουλεύοντας τα εργαλεία marketing (κακά τα ψέματα) της εκάστοτε σειράς με μεγάλο fan base. Τα μόνα που έχω παρακολουθήσει είναι η τελευταία συνέντευξη των σεναριογράφων του Lost, της πρώτης μετά την 4η σεζόν, και έχω διαβάσει και εκείνο το mega spoiler site (πιθανότατα προϊόν διαρροής εκ των έσω).

Είμαι σίγουρος ότι οι σεναριογράφοι του LOST "ξέρουν που το πάνε" πλέον, όπως είμαι σίγουρος ότι στην αρχή δεν είχαν ιδέα ή -πιο πιθανό ίσως- το πήγαιναν κάπου αλλού που δεν τους βγήκε/το εγκατέλειψαν/το άλλαξαν εντελώς γιατί είχαν τα περιθώρια (η σειρά είναι ο ορισμός της εντροπίας σεναρίου). To δε φινάλε θα δώσει νέες επικές διαστάσεις στον ορισμό far fetched (imho anyway). Επίσης και στο κεφάλαιο Villains των Heroes και στο LOST, θα ξέρουμε 100% αν τα (κατα)κρίναμε δίκαια ή άδικα όταν κλείσει η ενότητα/ιστορία τους, και αυτό που τόνισα εγώ είναι ότι στο Heroes αυτό θα γίνει στο 13ο επεισόδιο της τρέχουσας season (κοντή... γιορτή), ενώ στο LOSΤ θα γίνει (έστω) μετά από δύο ακόμα full season (το 2010) (το οποίο απαιτεί τρομερό suspension of disbelief imho ή πολλή πόρωση).

Μια παρατήρηση σε αυτό: σε μία καλοκαιρινή συνέντευξη των δύο γνωστών σεναριογραφών του Lost, όπου αναλύθηκαν εν πολλοίς τα γεγονότα της 4ης σεζόν, είπαν κάτι πολύ σημαντικό: ότι όταν ολοκληρωθεί η σειρά, κάποιος θα μπορεί να παρακολουθήσει ξανά τον πιλότο και να δει εκεί ένα "κρυμμένο στοιχείο" ("hidden clue"), που θα αποτελεί απόδειξη ότι ξέραν ακριβώς πώς θα τελειώσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Συμφωνώ ότι στην 2η σεζόν έδιναν την εντύπωση ότι δεν ήξεραν πως να το πάνε, αλλά πιστεύω μόνο όσον αφορά το τι να πουν πρώτα και τι αργότερα και όχι τόσο με το προς τα που θα πάει γενικά το story. Επίσης, ξέρουμε από την τρίτη σεζόν ότι η σειρά θα κλείσει σε 5 ή 6 (λόγω της απεργίας) σεζόν. Και τέλος. Στο Heroes ακόμα έχουν το άγχος του αν θα υπάρξει επόμενη σεζόν, και έτσι όπως το πάνε μάλλον δεν το βλέπω για πολλά ακόμα Volumes.

Τέλος πάντων, υπάρχουν άλλα τόπικ να πιάσουμε το Lost οπότε καλύτερα το παρών να το αφήσουμε στην ησυχία του. Από την κουβέντα βγαίνει ότι και οι δύο είμαστε απαιτητικοί θεατές και όχι fanboys του εκάστοτε προϊόντος.

Δημοσ.
Έχει καταντήσει καρικατούρα το Heroes. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να σταματήσω να το βλέπω. Ούτε καν για να περνάει η ώρα δεν αξίζει πλέον, αισθάνομαι ότι χάνω μονάδες IQ κάθε λεπτό που βλέπω.

Αυτο ακριβως εννοιωσα και εγω χθες, εχει αρχισει να γινεται χασιμο χρονου...

Δημοσ.

Ασε που νομίζεις οτι έχεις παρακολουθήσει κανα δύωρο ενώ στην πραγματικότητα είναι μόνο 45 λεπτά.

Δημοσ.
Μια παρατήρηση σε αυτό: σε μία καλοκαιρινή συνέντευξη των δύο γνωστών σεναριογραφών του Lost, όπου αναλύθηκαν εν πολλοίς τα γεγονότα της 4ης σεζόν, είπαν κάτι πολύ σημαντικό: ότι όταν ολοκληρωθεί η σειρά, κάποιος θα μπορεί να παρακολουθήσει ξανά τον πιλότο και να δει εκεί ένα "κρυμμένο στοιχείο" ("hidden clue"), που θα αποτελεί απόδειξη ότι ξέραν ακριβώς πώς θα τελειώσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Να δηλώσω εξαρχής ότι δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο Lost (ναι είμαι weirdo, έχω δει σειρές που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους και δεν έχω δει Lost).

Στο point μου τώρα, αυτό που περιγράφεις δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει ακόμα και αν δεν είχαν ιδέα πως θα τελειώσει. Αρκεί να πετάς συχνά πυκνά ψίχουλα και να ελπίζεις ότι κάποια στιγμή θα σε βοηθήσουν να βρεις το δρόμο σου πίσω :-) Σίγουρα καλύτερο απ' το να μην έχεις που να πιαστείς όπως το Heroes πάντως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...