vags76 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Εχω συνδεση connx με το εν/ασυρματο router της Philips.εχω εγκαταστησει τον router στο σαλονι και απο κει με ethernet καλωδιο συνδεω το 1 pc. Στο δωματιο εχω 2 pc και θελω να συνδεσω και τον δευτερο πανω στο router χωρις να τραβηξω καλωδιο και χωρις να χρησιμοποιησω την ασυρματη δυνατοτητα συνδεσης(για λογους ασφαλειας και ταχυτητας). πως μπορω να το κανω αυτο??σκεφτομουν την αγορα ενος απλου και φτηνου οσο γινεται switch και απο κει με 2 μικροτερα καλωδια να συνδεσω τους 2 υπολογιστες. ειναι εφικτο αυτο??και εχει κανεις υποψη του που μπορω να βρω ενα φτηνο 2καναλο switch η δεν υπαρχει κατι τετοιο??εχει να προτεινει κανεις κατι αλλο?? Παρακαλω την βοηθεια σας
100 010 00 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Στο δωματιο εχω 2 pc και θελω να συνδεσω και τον δευτερο πανω στο router χωρις να τραβηξω καλωδιο και χωρις να χρησιμοποιησω την ασυρματη δυνατοτητα συνδεσης(για λογους ασφαλειας και ταχυτητας). πως μπορω να το κανω αυτο?? Ουτε ασυρματα ουτε ενσυρματα ουτε ο ντειβιντ κοπερφιλντ δε το κανει φιλε μου. Οπως σωστα ειπες με switch, αλλα παλι θα τραβηξεις καλωδιο
vags76 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 ισα ισα δεν ειπα οτι θελω να αποφυγω τα καλωδια φιλε μου. απλα εχεις υποψη σου που θα βρω φτηνα switch???e-shop??ππλαισιο???
100 010 00 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Με αυτο θα κανεις τελεια τη δουλεια σου....μη παρεις κατι φθηνοτερο.... μπορει να το μετανιωσεις για 5 ευρω διαφορα, ενω αυτο το χρησιμοποιουν και επαγγελματικα
Blackman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 ...και θελω να συνδεσω και τον δευτερο πανω στο router χωρις να τραβηξω καλωδιο και χωρις να χρησιμοποιησω την ασυρματη δυνατοτητα συνδεσης(για λογους ασφαλειας και ταχυτητας). ...QUOTE] δυστυχώς αυτό είπες... και όπως και να έχει είτε απευθείας ή μέσω switch πάλι θα τραβήξεις καλώδια...μόνο που τώρα θα είναι 2 και πιο κοντά και θα πρέπει να συνδέσεις και ένα καλώδιο ρεύματος από το switch. η λύση του switch είναι η καλύτερη για να μπορεί να συνδεθεί και κανάς φίλος σου αν φέρει το pc ή laptop του σπίτι σου και δη στο δωμάτιο σου...
vags76 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 ευχαριστω πολυ guys. καλο υπολοιπο καλοκαιρι και στους 2 σας
takistmr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 To philips έχει ενσωματωμένο 4-πορτο switch... γιατί να αγοράσεις άλλο???
koprodogis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 παροτι δηλωσες οτι δεν θελεις να συνδεθεις ασυρματα οι λογοι που εβαλες στην παρενθεση δε νομιζω οτι ειναι τοσο σωστοι. Ουτε σε ασφαλεια αλλα ουτε σε ταχυτητα υπολοιπεται η ασυρματη δικτυωση. Αν εχεις καποια 24αρα γραμμη μπορει να χασεις ισως ταχυτητα, εφοσον εχεις κλειδωσει αρκετα ψηλα και αυτο θα οφειλεται στην ποιοτητα του ρουτερ σου(για το οποιο δεν εχω προσωπικη αποψη-εμπειρια) Οσο για την ασφαλεια νομιζω ειναι ρητορικη η ερωτηση αν ειναι ασφαλη τα ασυρματα δικτυα, αλλωστε δεν εχουμε ολοι διπλα μας ενα χακερα που φτιαχνεται να σπαει ασυρματα
tampatas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Ουτε ασυρματα ουτε ενσυρματα ουτε ο ντειβιντ κοπερφιλντ δε το κανει φιλε μου. Οπως σωστα ειπες με switch, αλλα παλι θα τραβηξεις καλωδιο Χαχαχαχαχαχαχα. Έγραψες. Όσο για το switch, μια χαρά είναι, το έχω βάλει σε 2 γραφεία και δουλεύει jet. Αν και εδώ που τα λέμε τα περισσότερα την ίδια δουλειά κάνουν, σιγά το ζόρυ που τραβάνε, αλλά τεσπα είναι μια χαρά.
vags76 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 τακης το χω υποψη μου για το ρουτερ της philips οτι εχει ενσωματωμενο switch αλλα αν δεν βαλω 2ο switchακι θαπρεπει να τραβηξω καλωδιο 12 μετρα για να φτασει στο δωματιο. ενω ετσι θα μπορεσω να κανω αργοτερα και πατεντα να περναει και σε 2ο δωματιο ακομα πιο μακρια.Σωστα??
Blackman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 πάντα εξαρτάται το τι θες να κάνεις... εγώ είχα τραβίξει 20 μέτρα καλώδιο... μέχρι τα 50 δεν έχεις πρόβλημα...αλλά είναι πιο ακριβό το καλώδιο οπότε αυτό που σκέφτεσε μάλλον είναι πιο λειτουργικό για αυτό που θες να κάνεις
vags76 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 ολα ενταξει με το switchακι guys, αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι ενω μπορω να διαβαζω τους σκληρους απο το 1 pc στο αλλο δεν μπορω να μεταφερω αρχεια δλδ. ενω εχω και τα 2 pc ανοιχτα κανω run με το ονομα του 2ου βρισκω τον σκληρο τον ανοιγω αλλα παω ναμεταφερω αρχεια απο την 1 μερια στην αλλη μου λεει access denied check if the disk is write protected κτλ κτλ. τους κανω share κ παλι τα ιδια. μηπως πρεπει να μεταφερω τα αρχεια που θελω πρωτα στον shared folder και απο κει να τα τραβηξω??? καμια ιδεα κανεις???
vags76 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Hi again guys!! Ζητησα βοηθεια προσφατα για την αγορα ενος switch.Τελικα πηγα στο e-shop και αγορασα το 3COM που μου προτεινατε και δουλευει ρολοι. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης ενω μπορω να διαβαζω τους σκληρους μου ειτε κατσω στο 1 pc ειτε στο αλλο δεν μπορω να μεταφερω αρχεια δλδ. ενω εχω και τα 2 pc ανοιχτα κανω run με το ονομα του 2ου βρισκω τον σκληρο τον ανοιγω αλλα παω ναμεταφερω αρχεια απο την 1 μερια στην αλλη μου λεει access denied check if disk is write protected κτλ κτλ. τους κανω share κ παλι τα ιδια. μηπως πρεπει να μεταφερω τα αρχεια που θελω πρωτα σε shared folder και απο κει να τα τραβηξω??? καμια ιδεα κανεις???
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν θα πρέπει να βρίσκονται σε shared (sub)folder και ο χρήστης σου θα πρέπει να έχει τα κατάλληλα permissions read/write για να κάνεις τη δουλειά σου.
vags76 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 οκ antonl κατανοητο το πρωτο πρεπει να τα χω σε shared folder αλλα ο χρηστης ειμαι εγω και στα 2 και μπαινω σαν admin. πως θα σεταρω τα read write permissions??απο τα user accounts??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.