pankou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Με τράκαρε ασφαλισμένος της Commertial Value, Ευτυχώς είχαμε μονο υλικές ζημιές, αλλά στο χώρο του ατυχήματος στον εμπειρογνώμονα του, δήλωσε ψευδή στοιχεία υπέρ του. Στη συνέχεια μετά από δύο μέρες και αφού του τηλεφώνησα αποφάσισε να δηλώσει ακριβώς ό,τι έγινε στην πραγματικότητα αλλά μου είπε πως θα πάει την Δευτέρα δηλαδή μετά από μία εβδομάδα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ξέρει κάποιος αν γίνεται αλλαγή στοιχείων δήλωσης ατυχήματος και μετά από πόσες μέρες μπορεί να γίνει. Υπάρχει κάποια προθεσμία; Θα έπερνα στην ασφαλιστική αλλά τέτοια ώρα δεν δίνουν τέτοιες πληροφορίες.
pankou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Εσυ υπογραψες αυτα που γραψε αυτος? Όχι, μόνο αυτός υπέγραψε.
nikos_e34 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 εδω δεν ντραπηκε να πει ψεματα μπροστα σου και νομιζεις οτι μετανιωσε και θα πει την αληθεια? γιατι εισαι τοσο αφελης? η τροχαια τι ειπε?
pankou Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 εδω δεν ντραπηκε να πει ψεματα μπροστα σου και νομιζεις οτι μετανιωσε και θα πει την αληθεια? γιατι εισαι τοσο αφελης? η τροχαια τι ειπε? Δυστυχώς φωνάξαμε μόνο τις ασφάλειες, δεν έχω και εγω εμπειρεία από τροχαία για να ξέρω τι πρέπει να κάνω. Μετά μου είπαν ότι θα έπρεπε να καλέσω και την αστυνομία.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δυστυχώς φωνάξαμε μόνο τις ασφάλειες, δεν έχω και εγω εμπειρεία από τροχαία για να ξέρω τι πρέπει να κάνω. Μετά μου είπαν ότι θα έπρεπε να καλέσω και την αστυνομία. Για να έρθει η αστυνομία, θα πρέπει να υπάρχουν και σωματικές βλάβες. Η αστυνομία δεν έρχεται (και ορθώς πράττει) σε κάθε τρακάρισμα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, η μισή Ελλάδα θα έπρεπε να στελεχώνει την ΕΛ.ΑΣ. και να προστρέχει στα ατυχήματα της άλλης μισής.
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 παρεδωσε, έχω την εντύπωση, ότι σε περίπτωση διαφωνίας για το ποιος φταίει, η τροχαία έρχεται! Τουλάχιστον σε δική μου περίπτωση, όπου αυτός που με τράκαρε, δεν δεχόταν ευθύνη, φώναξα τροχαία, και ήρθε για καταγραφή του ατυχήματος!
momotis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Για να έρθει η αστυνομία, θα πρέπει να υπάρχουν και σωματικές βλάβες. Η αστυνομία δεν έρχεται (και ορθώς πράττει) σε κάθε τρακάρισμα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, η μισή Ελλάδα θα έπρεπε να στελεχώνει την ΕΛ.ΑΣ. και να προστρέχει στα ατυχήματα της άλλης μισής. Διαφωνω, η αστυνομια ερχεται παντα οταν την καλεις για τροχαιο ατυχημα ασχετως με το αν υπαρχουν σωματικες βλαβες η οχι,ιδιαιτερα οταν ο αλλος δεν δεχεται να συνεργαστει μαζι σου. Εχω γινει μαρτυρας τα τελευταια χρονια σε αρκετα τροχαια που δεν χρηζουν ιδιαιτερου κινδυνου,ποσο μαλλον τραυματισμου και παντοτε εχω δει την αστυνομια να ερχεται και να καταγραφει το συμβαν. Νομιζω οτι ειναι θετικο να παρισταται ενας αστυνομικος σε καθε τροχαιο προς αποφυγην περαιτερω διενεξεων και παρεξηγησεων. Το αν η δυναμη δεν ειναι επαρκης η δεν φτανει εγκαιρως στο σημειο του τροχαιου ειναι μικρο θεμα αν αναλογιστουμε το πως ειναι μοιρασμενη και κατανεμημενη σημερα και για ποιους λογους μαλιστα.
Chrisxxx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Για να έρθει η αστυνομία, θα πρέπει να υπάρχουν και σωματικές βλάβες. Η αστυνομία δεν έρχεται (και ορθώς πράττει) σε κάθε τρακάρισμα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, η μισή Ελλάδα θα έπρεπε να στελεχώνει την ΕΛ.ΑΣ. και να προστρέχει στα ατυχήματα της άλλης μισής. Δεν πρεπει να γινει καταγραφη του ατυχηματος ειδικα απο τη στιγμη που δεν συμφωνησε ο ενας με την εκδοχη του αλλου; Για μενα τουλαχιστον η διαδικασια εχει ως εξης: τηλ. στην τροχαια για καταγραφη του ατυχηματος και μετα τηλ. στις ασφαλιστικες και αν γινεται να ερθει και ο πραγματογνωμονας αμεσα γι'αυτο το λογο αλλωστε δεν πληρωνονται ολοι αυτοι; Δεν μιλαω φυσικα για καποιο σπασμενο καθρεπτη ή καμια γρατζουνια αλλά για πιο σοβαρο ατυχημα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 @ antreaslam, momotis, Chrisxxx: Αυτή την εντύπωση είχα, δεν αποκλείεται όμως να είναι λανθασμένη. Θα ρωτήσω δύο γνωστούς μου που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. και θα επανέλθω.
HighT3ch Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Όχι αυτό που λέει ο paredwse είναι σωστό. Η τροχαία έρχεται μόνο για περιπτώσεις που υπάρχουν σωματικές βλάβες, όμως σε ειδικές περιπτώσεις που υπάρχουν διαφωνίες, τσακωμοί κλπ επεμβαίνει. Όμως ο κανόνας που ισχύει κατά κύριο λόγο είναι ο πρώτος. Σε περίπτωση που καλέσεις την τροχαία για απλό τρακάρισμα υπάρχει το ενδεχόμενο ο αστυνόμος να σου κάνει μήνυση για άνευ λόγου κλήση της τροχαίας. Έτυχε σε μένα που χτύπησα μιας το αμάξι στον προφυλακτήρα και αυτή ενώ της έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος να καλέσει την τροχαία (μια φιλική δήλωση αρκούσε) τους κάλεσε. Όταν ήρθαν (ύστερα από καμιά ώρα) της τα έψαλλαν χοντρά και στο καπάκι της έκαναν μήνυση γιατί τους κάλεσε άνευ λόγου και δέσμευσε όχημα και πλήρωμα.
aGka8l Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Και οκ δεν ερχοντε οι μπατσοι π ξερω γω οτι θα παει ο αλλος αυριο να μ κανει δηλωση
Highlander Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Για να έρθει η αστυνομία, θα πρέπει να υπάρχουν και σωματικές βλάβες. Η αστυνομία δεν έρχεται (και ορθώς πράττει) σε κάθε τρακάρισμα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, η μισή Ελλάδα θα έπρεπε να στελεχώνει την ΕΛ.ΑΣ. και να προστρέχει στα ατυχήματα της άλλης μισής. Δεν ξέρω τι κάνετε στην Αττική αλλά εδώ αν δεν έρθουν γίνεται show. Απλά μπορεί να περιμένεις και 2 και 3 ώρες. Φυσικά ο τηλεφωνητής σου λέει να τα βρείτε μεταξύ σας κλπ. Πριν από μερικά χρόνια είχα ένα μικρό μπλέξιμο που ευτυχώς τελείωσε ομαλά μετά από λίγες ημέρες. Από τότε ΠΑΝΤΑ καλώ τροχαία. Την τελευταία φορά έπεσε πάνω μου ένας ηλικιωμένος, χωρίς δίπλωμα, αλλοδαπή ταυτότητα κλπ. Αν το άφηνα έτσι θα έτρεχα ακόμα. ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ λοιπόν. Cheers George
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δεν ξέρω τι κάνετε στην Αττική αλλά εδώ αν δεν έρθουν γίνεται show.Απλά μπορεί να περιμένεις και 2 και 3 ώρες. Φυσικά ο τηλεφωνητής σου λέει να τα βρείτε μεταξύ σας κλπ. Πριν από μερικά χρόνια είχα ένα μικρό μπλέξιμο που ευτυχώς τελείωσε ομαλά μετά από λίγες ημέρες. Από τότε ΠΑΝΤΑ καλώ τροχαία. Την τελευταία φορά έπεσε πάνω μου ένας ηλικιωμένος, χωρίς δίπλωμα, αλλοδαπή ταυτότητα κλπ. Αν το άφηνα έτσι θα έτρεχα ακόμα. ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ λοιπόν. Cheers George Κοίτα, εσείς εκεί κάτω είστε και λίγο πειραγμένοι, σε λίγο θα θέλετε αστυνομία για να κατουρήσετε. Σοβαρά τώρα, τουλάχιστον στην Αθήνα ξέρω (από γνωστούς μου στην ΕΛ.ΑΣ.) ότι δεν έρχεται περιπολικό για το παραμικρό τρακάρισμα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, σοβαρά βρε παιδιά, θα έπρεπε να έχουμε τα 3/4 της αστυνομικής δύναμης της χώρας στους δρόμους για τα μικροτροχαία. Εννοείται ότι ο κάθε ένας που είναι συμμέτοχος (κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο) σε τρακάρισμα θέλει το περιπολικό για να δει ότι έχει δίκιο. Αλλά είναι ανέφικτο, στο κάτω-κάτω για ιδιωτική διαφορά πρόκειται, όχι για κανά αδίκημα. Άλλωστε ο αστυφύλακας ή ο αρχιφύλακας που θα έρθει και να σου πει "δίκιο έχεις" τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις; Η όποια "διάγνωση" του αστυνομικού οργάνου δεν παράγει... δεδικασμένο. Edit: Ένα μικρό "κολπάκι" για να έρθει η αστυνομία είναι να "χτυπήσετε" (στο πόδι, στη μέση, 'ωχ πονάει το κεφάλι μου') και φωνάξτε αστυνομία επικαλούμενοι 'σωματική βλάβη' σας. Εάν έχετε την γυναίκα σας μαζί, για να υπάρχει τραυματισμός ρίξτε της ένα μπουκέτο (όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει ή, και να μην υπάρχει, ξέρει αυτή) και μετά φωνάξτε αστυνομία. Για να είναι πιστευτό, φροντίστε να βγάλει αίμα...
Fan Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Στην Ιταλία πάντως οι carabinieri έρχονται μόνο εάν υπάρχουν σωματικές βλάβες. Στην πραγματικότητα όταν γίνεται ατύχημα όπου οι υλικές ζημιές δεν είναι μεγάλες (πχ προφυλακτήρας κτλ) υπάρχει περίπτωση και να μην κατέβουν καν από το αυτοκίνητο τα άτομα και απλώς να φύγουν!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.