Προς το περιεχόμενο

προβλημα απο γυμναστηριο

alt10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μια ωρα καναμε !!! πανω κατω ... παιδια δεν μπορω ηταν να βγω και τους το ακυρωσα . να ρωτησω κατι... αμα πιεστω τις πρωτες βδομαδες υπαρχει περιπτωση να μου κανω κακο?? μετα δεν θα πωναω ετσι???

Δημοσ.
Βασικά, δεν τον δουλεύει, αλλά τέλος πάντων...
Πράγματι.

Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο να πιέσεις τον εαυτό σου όσο μπορείς την επόμενη του πιασίματος,παρά να ξεκουραστείς 2 μέρες και μετά ξανά γυμναστική.

Δημοσ.

Χαλάρωσε.Ένα καψιματάκι είναι.Εγώ την πρώτη φορά που πάτησα βγήκα και μετά ζητούσα από φίλους να με βοηθήσουν με το Μπουφάν.Η είχα κάνει 300 κοιλιακούς συνεχόμενους και για να σηκωθώ από το κρεβάτι ρόλαρα κάτω.Πήγαινε και κάνε διατάσεις σστους πιασμένους μυς και προπονήσου χαλαρά.Αλλά πάντα διατάσεις πριν και μετά την άσκηση για να αποφεύγεις τέτοια περιστατικά

Δημοσ.

Η επιμονή στην ένταση μετά από σοβαρό πιάσιμο είναι λάθος και μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση έως και να προκληθεί σοβαρή μυική θλάση. Οταν το μυικό σύστημα δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε μια δεδομένη ένταση , τότε την μειώνουμε καθώς και τον συνολικό όγκο ασκήσεων. Ενα χαλαρό section καρδιοαναπνευστικής μορφής και κυκλικής με πολύ μικρή ένταση (λίγα κιλά στα βάρη) σε μορφή αποθεραπείας είναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος. Οταν περάσει ο καθυστερημένος μυικός πόνος (κανά 6αρι μέρες) τότε , ανεβαίνει και η ένταση προοδευτικά. Το μεγαλύτερο λάθος είναι όταν οι αρχάριοι ξεκινάνε απότομα με πολλά κιλά απο όσα πρέπει και με μεγάλο όγκο ασκήσεων και αυτό το λάθος έκανε ο φίλος.

Δημοσ.

Αυτο που επαθες ειναι αρκετα συχνο οταν αρχιζεις εντονη εκγυμναση... και τα βαρη ειναι αρκετα!Περιπου σε μια βδομαδα θα εχεις αποθεραπευτει! Απλα "επισκευαζονται" οι μυικες ινες! Η τακτικη που ακολουθησες στην τελευταια σου προπονηση ειναι καλη(αεροβια ασκηση και ελαφρια βαρη) Επισης διατροφη πλουσια σε υδατανθρακες βοηθαει στην γρηγοροτερη αποθεραπεια. Μην ζοριζεσαι γατι θα τραυματιστεις (θλαση) και θα μεινεις αρκετο καιρο εκτος προπονησεων. Αρχικα με ρεγουλα λοιπον. :-)

Δημοσ.

Κυκλικη για κανα 2-3 εβδομαδες στο 60% του μεγιστου που μπορεις. Μετα πας στο 75-80% για κανα 2 μηνακια και μετα πας σε κατι πιο εξειδικευμενο... Εγω τουλαχιστον ετσι εκανα παλιοτερα στο γυμναστηριο.

Δημοσ.

εγω πάντως στην θέση σου δεν θα έκανα τίποτα από άσκηση για τουλάχιστον 3 μέρες. Γιατί θεωρώ πως υπάρχει καλή πιθανότητα να έχεις κάνει καλή ζημιά στους δικεφάλους σου, που θα φανεί πιό σίγουρα στο 3ήμερο.

Ο καθυστερημένος μυικός πόνος είναι η πρώτη διάγνωση που έρχεται φυσιολογικά. Στην περίπτωσή σου όμως ο πόνος δεν ήταν και τόσο καθυστερημένος: εμφανίστηκε αμέσως μετά την λήξη της προπόνησης. Smells like θλάση. Ο κμπ είναι χαρακτηριστικός, εμφανίζεται 24 ως και 72 ώρες μετά την αιτία που τον προκάλεσε (έντονη άσκηση), και επιπλέον δεν είναι σταθερός, μόνιμος πόνος που δεν θα σε αφήσει να κοιμηθείς, όπως λες ότι συνέβη.

Οπότε εγώ, για τον φόβο των Ιουδαίων που λένε, θα απέφευγα την άσκηση για 2-3 τουλάχιστον 24ωρα. Αν όντως είναι κμπ, στα 3 24ωρα το πολύ θα έχει υποχωρήσει σημαντικά. Θα έχεις χάσει το όφελος την ελαφράς άσκησης στην αντιμετώπισή του.Θα έχεις αποφύγει όμως το (σοβαρό κατ εμέ) ενδεχόμενο μεγαλύτερης βλάβης με την άσκηση.

Τι μπορείς να κάνεις; Συχνή εφαρμογή πάγου τις πρώτες 24 ώρες, πιο αραιή στην συνέχεια, καθώς και πολύ ήπια διάταση μετά το 24ωρο.

Αυτά. Σου εύχομαι να κάνω λάθος.

Δημοσ.

σιγουρα εισουν επαγγελματιας πολιστας?

εγω απ οσο ξερω κ βαρη σηκωνουν ακομη κ μεσα στην πισινα κ απ ολα...

εδω πας για ακυρα αθληματα κ σε βαζουν στο γυμναστηριο κ στις πρωτεινες κ συ τιποτα?

επισης το γυμναστηριο ή καλυτερα ο γυμναστης ειναι γτπ...

Δημοσ.

Ναι , αν και ήθελα να το αποφύγω αυτό.., τα γνωστά μηχανήματα των γυμναστηρίων καλά είναι, απο το τίποτα δηλαδή, αλλά ουσιαστική προπόνηση δύναμης , "έξυπνη" και με σοβαρό αποτέλεσμα δεν γίνεται ούτε με τα pec-deck , ούτε με τις τροχαλίες , ούτε με τους αλτήρες , ούτε με τα smith κτλ κτλ. Μάλιστα με το smith μπορεί να δημιουργηθεί χρόνιο πρόβλημα στην κινητική αλυσίδα αν χρησιμοποιηθούν πολλά κιλά. Τα γυμνατήρια είναι μια καλοστημένη απάτη Γενικά παίζει η εξής νοοτροπία: βάζουν ένα γυμναστή που τον πληρώνουν 3 ευρώ την ώρα , για να κουμαντάρει ίσως και 30 ασκούμενους ταυτόχρονα.(τρέχα γύρευε, μετά απορούμε γιατί αυτός ασχολείται με τις γκόμενες του γυμναστηρίου μόνο...). Η γραμματεία ωστόσο των γυμναστηρίων μπορεί να έχει και 2-3 άτομα τα οποία ξέρουν πολύ καλά να σε πουλάνε και να σε αγοράζουν , αφου σε βάζουν να πληρώνεις με πιστωτική 3 χρόνια συνδρομή ξέρω γω.. :P Το πρωτόκολο γύμνασης ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , διαδρομος - μηχανήματα - τέλος. Ουτε που ξέρει ο ασκούμενος τι θέλει απο τον ευατό του, όταν θα παει στο γυμναστήριο το γλυκό δένει ακόμα περισσότερο , αυτός και το ΧΑΟΣ ! Η κατάσταση είναι τραγική , οι γυμναστές ειναι γτπ , οι φουσκωτοί ανεγκέφαλοι θεωρούνται οι γνώστες του αντικειμένου (και αυτοί ένα πρωτόκολο έχουν μόνο splits- πρωτείνη - φάρμακα ) και το μόνο καλό τελικά είναι οτι μπορεί να δεις κάπου κάπου και κανα ωραίο κώλο, αυτό μόνο.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση με τα γυμναστήρια, βέβαια για τους λίγους που ξέρουν να εκμεταλευτούν τον χώρο , το γυμναστήριο είναι το δευτερεύων μέσο για πετύχουν τους στόχους τους γιατί ασχολούνται σίγουρα με κάτι υπαίθριο, και αυτό γίνεται οταν αυτοί χρησιμοποιούν τα ελεύθερα βάρη (μπάρες, μονοζυγο, δίζυγο , παγκους) ως επι των πλείστων ή χρησιμοποιούν τα μηχανήματα για θεραπευτικούς/αποθεραπευτικούς λόγους.

Αυτό είναι το moto της σημερινής αθλητικής νοοτροπίας για το μέσο κόσμο : Γίνε Τούμπανο ! Όλα τα άλλα...

Δημοσ.

κι εγώ το έχω πάθει αυτό πάντα όμως την πρώτη εβδομάδα στο γυμναστήριο. μετά που έμπαινα σε ένα πρόγραμμα δεν είχα προβλήματα. αλλά εγώ πάντος συνέχιζα κανονικά τις ασκήσεις και μου περνούσε ο πόνος την επόμενη κιόλας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...