Προς το περιεχόμενο

Η φθηνότερη (180max) αξιοπρεπής οθόνη.

michalis2610

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα να αγοράσω μια οικονομική οθόνη για να πλαισιώσω το IDO Silver που έχω και κάθεται στο σαλόνι. Η χρήση που θα κάνω είναι κυρίως νετ και office και πολύ σπάνια κανένα ελαφρύ παιγνίδι και ταινίες.

Εχω δύο περιορισμούς πέραν του budget.

1ον Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του IDO (nvidia 6150 νομίζω) δεν πιστεύω να σηκώνει για 22'' αλλιώς θα πήγαινα προς τα εκει (εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα με το 2ον)

2ον Η απόσταση από τα μάτια είναι ~60cm.

Σκεφτόμουνα ακόμα και για LCD-TV (εκεί θα ανέβαινα στη τιμή) για να μην έχω μονίμως το σύστημα ανοιχτό αλλά κυρίως για να μου μείνει σαν TV μιας και δεν σκοπεύω να την κρατήσω για πολύ (θα πάω για σοβαρό πάνελ σε κανένα χρόνο).

Αλλαγή δεδομένων, βλέπε παρακάτω ποστ.

Δημοσ.

Σαν επιδόσεις, ελαφρά καλύτερη μου φαίνεται η LG, γιατί προσφέρει 0 καμμένα pixels, αλλά σαν εμφάνιση η Samsung. Όπως και να΄χει, εγώ σου προτείνω την Samsung.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δυστυχώς τελικά δεν θα μπορέσω να πάω για καμία από τις δύο.

Διαβάζοντας αδιάλειπτα τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω ότι η ανάλυση 1680χ1050 είναι υψηλή για την κάρτα μου και αναγκαστικά θα πρέπει να κατέβω στις 1440χ900, κάτι που ήθελα τόσο πολύ να αποφύγω...

Βρήκα δύο παλαιότερα μοντέλα της Samsung τα 931BW και 961BW για τα οποία έχω διαβάσει τα καλύτερα αλλά 200 ευρώ + τα μεταφορικά πάει πολύ οπότε...καληνύχτα.

Οπότε με βλέπω για μία από τις 3 και σαν εναλλακτική έχω υπόψην και την ViewSonic NX1940W ώστε όταν αναβαθμίσω να μου μείνει τουλάχιστον σαν TV.

Για την πιό οικονομική LG με βλέπω (αξιοπρεπή χαρακτηριστικά, DVI στα 150Ε) εσείς τι προτίνετε?

Δημοσ.

Λες ε...γιατί όμως? Λόγο ποιότητας (δεν βρίσκω κανένα review για καμία από αυτές) ή είναι κάτι που δεν βλέπω, γιατί κατά τα άλλα και οι δύο LG δείχνουν καλύτερες από χαρακτηριστικά. Μόνο στο χρόνο απόκρισης είναι καλύτερη η Samsung αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.

ΥΓ: Την ViewSonic NX1940W μήπως την έχει κανείς να πει μια γνώμη γιατί θα με ενδιέφερε.

Δημοσ.

Kαι για πιο λογο να εχει προβλημα η 6150 με την αναλυση της οθονης....

Στα παιχνιδια απλα θα ριχνεις αναλυση-ειναι δεδομενο οποια οθονη/τηλεορασηκαι να παρεις-.

Σε desktop/ταινιες δεν θα εχει κανενα προβλημα η 6150...

Δημοσ.

Μα αυτό είναι κυρίως που με προβληματίζει. Οτι με την 22άρα θα πρέπει να κατεβάζω την ανάλυση της οθόνης στα 1024χ600 και φοβάμαι το έντονο "pixelασμα" . Χώρια που θα φαίνονται τα πάντα ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Αν δεν ήταν αυτό θα την είχα παραγγείλει ήδη την 2232BW από το Pixmania. Με 230 ευρώ θα ήμουν κομπλέ, τώρα όμως...

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι να παρεις μαγαλυτερη οθονη και το πολυ πολυ τσιμπας καμια 9500gt αν δεν την παλευεις καθολου.

Δημοσ.
το πολυ πολυ τσιμπας καμια 9500gt αν δεν την παλευεις καθολου.

Δεν γίνεται! Για αυτό παιδεύομαι σαν τον δι@ολο. Το IDO δεν παίρνει αναβάθμιση GPU. Δεν υπάρχει ούτε θύρα, ούτε χώρος...

Το κούρασα λίγο το θέμα πάντως. Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας. Μάλλον για την γνωστή Samsung με βλέπω εκτός και αν μου την δώσει και αγοράσω αυτήν :lol: ! Ούτως ή άλλως για παιγνίδι δεν υπάρχει χρόνος οπότε για office-internet που την θέλω θα είμαι οκ.

Χαιρετώ.

Δημοσ.

Εγώ πήρα τη ViewSonic NX1940W από πλαίσιο, σαν φθηνή λύση για τηλεόραση δωματίου. Μιά χαρά είναι για τα λεφτά της. Ένα κολλημένο pixel στην άκρη με χάλασε λίγο αλλά ούτε που διακρίνεται από μισό μέτρο και πάνω οπότε no big deal...

Δημοσ.

Σηκώνει νομίζω και παραπάνω George αλλά το θέμα είναι είναι τι γίνεται στην εκτός desktop χρήση. Θα τρέξω κανένα βίντεο ή θα παίξω μια φορά στο τόσο κανένα παιγνίδι και δεν θα παλεύεται η κατάσταση.

Ποσο να την κατεβάσεις την ανάλυση? Θα είναι σαν μ@λ@κία η εικόνα. Αυτό σκέφτομαι. Αλλιώς αγοράζω ακόμα και την 24'' Iolar.

gtsamour ευχαριστώ πολύ για το feedback αν και νομίζω ότι η Viewsonic απομακρύνεται από τις επιλογές μου. Ακόμα πάντως δεν έχω κατασταλάξει.

ΥΓ: Ευτυχώς βάφω το σπίτι και με όλο αυτό το ψιλοχάος έχω λίγο χρόνο μέχρις ότου να κάνω την αγορά και να μπερδευτώ ακόμα περισσότερο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...