Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο

hackermon1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά πέρασα στα παιδαγωγικά Ρόδου αλλά επειδή είμαι και νέος φοιτητής θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος πως λειτουργούν τα πράγματα στα πανεπιστήμια.εκτός αυτού αν χρειαστώ να λείψω κάποια στιγμή για περίπου 8 με 9 μέρες πρέπει να επιβάλλω κάποιο σχετικό δικαιολογητικό ή δεν πρέπει να κάνω τίποτα.ευχαριστώ εκ των προτέρων.:-D

Δημοσ.

Παρε τηλ τη γραμματεια να σου πουν καθε σχολη εχει τα δικα της... Εγω οταν γραφτηκα ηθελε ακτινογραφια θωρακα και εξετασεις απο αλλους 2 γιατρους οχι οτι τα κοιταξε κανεις.

Δημοσ.
εκτός αυτού αν χρειαστώ να λείψω κάποια στιγμή για περίπου 8 με 9 μέρες πρέπει να επιβάλλω κάποιο σχετικό δικαιολογητικό ή δεν πρέπει να κάνω τίποτα.

Καλό αυτό !!!

θα το κάνω quote και εδώ

πέρα από τη πλάκα

Δε ξέρω πως είναι τα παιδαγωγικά τώρα αλλά αρκετά χρόνια πριν ήξερα άτομο που κατέβενε Ρόδο μόνο για την εξεταστική.

Δημοσ.

Συγχαρητήρια και καλή αρχή. Το πώς λειτουργούν τα πανεπιστήμια είναι μεγάλη κουβέντα. Μια εύκολη απάντηση είναι "υπολειτουργούν". Για το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχω ιδέα, αλλά γενικά, το πανεπιστήμιο δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο. Όποτε θες πας, όσο θες πας και λογαριασμό δε δίνεις σε κανένα. Εξαίρεση αποτελούν τα τμήματα που έχουν εργαστήρια, φροντιστήρια και κάποιες υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Δεν ξέρω αν τα παιδαγωγικά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, θα σε συμβούλευα, στο πρώτο έτος τουλάχιστον, να είσαι συνεπής και να πηγαίνεις σε όσο το δυνατό περισσότερα μαθήματα μπορείς, ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωτικά. Θα σε βοηθήσει να κάνεις παρέες και να μπεις στο κλίμα της σχολής, αλλά και να μη χάσεις το τρένο και χάνεις τους Σεπτεμβριους σου με τις επαναληπτικές και τα χρωστούμενα. Αν έχεις πιο συγκεκριμένες απορίες, ρώτα, γιατί ήσουν πολύ αόριστος.

Δημοσ.

πρέπει συγκεκριμένα να λείψω από τις 12-20 Νοεμβρίου.απλώς δεν ξέρω αν απαιτείται να κάνω κάποιο δικαιολογητικό.θα γίνει τίποτα αν λέιψω δλδ?

Δημοσ.
Οκ αυτά τα ξέρω απλώς ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα αν απουσιάσεις περίπου 8 μέρες

Άυτό που εννοούσα είναι ότι, αν δε πειράζει εσένα, μπορείς, συνήθως, αν απουσιάζεις όχι 8 μέρες αλλά 80 - 100 μέρες. Οι παρουσίες είναι προαιρετικές (με εξαίρεση τα εργαστήρια εφόσον υπάρχουν)

Δημοσ.

Χαλαρωσε, δεν θα το καταλαβει κανεις δεν θα ενδιαφερθει κανεις... Αλλά αν εχεις κατι υποχρεωτικο τοτε απλως θα παρεις απουσια στα εργαστηρια των ΤΕΙ π.χ. ειναι υποχρεωτικες οι παρουσιες σου στο 80% των μαθηματων δηλαδη στα 10 μαθηματα που συνηθως γινονται να εχεις 8 παρουσιες δικαιολογιες για τον οποιοδηποτε λογο απουσιασες δεν δεχονται... Εσυ που εισαι παιδαγωγικο μαλλον δεν θα εχεις υποχρεωτικο μαθημα και οπως ελεγε ενας καθηγητης μου οι θεωριες ειναι υποχρεωτικες το απουσιολογιο απαγορευεται ;)

Δημοσ.

Οκ θα πάω αύριο στη γραμματεία να ρωτήσω επίσης. δηλαδή αν λείψω από υποχρεωτικό μάθημα πρέπει να έχω και κάποιο δικαιολογητικό?

Δημοσ.

Όπως και στο σχολείο, κάποιες απουσίες επιτρέπονται (αν τυχόν υπάρχουν υποχρωτικές παρουσίες). Αν τώρα εκείνες τις 8 μέρες τύχει να χάσεις 2 μαθήματα, ενώ επιτρέπεται 1 μόνο παρουσία, ίσως σου ζητήσουν καποιο δικαιολογητικό ή σου πουν να κάνεις την παρουσία με άλλη ομάδα. Πάντως, κράτα αυτό το thread και ξαναδιάβασέ το σε 2 χρόνια. ΘΑ γελάσεις, πίστεψέ με. Πάντως, όλοι αγχωμένοι ήμασταν στην αρχή...

Δημοσ.

ναι το ξέρω απλώς είμαι αγχωμένος.απλώς πρώτη φόρα :). δηλαδή κάθε εβδομάδα συνήθως πόσα υποχρεωτικά μαθήματα έχει.

Δημοσ.

Ρε. Ανάλογα λέμε. Αν είσαι σε ιατρικές επιστήμες, θα σαι κάθε μέρα στα νοσοκομεία. Αν είσαι φυσικό θα σαι 2 τη βδομάδα στο εργαστήριο.

Αν είσαι φιλοσοφική δε θα χεις καν υποχρεωτικά. Και λογικά σε αυτή την κατηγορία θα σαι και εσύ.

Πρωτοετείς με άγχος ρε, που ξανακούστηκε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...