Προς το περιεχόμενο

Απορία Word

Arioch79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα σκανάρισα κάποιες σελίδες ενός βιβλίου και τις πέρασα από το ABBYY FineReader για να τις επεξεργαστώ στο Word.

Μετά από πολύ κόπο κατάφερα να τις μορφοποιήσω όπως ήθελα (κάθε σελίδα αποτελείται από αρκετά text boxes).

Κάθε σελίδα την επεξεργάστηκα ξεχωριστά (ως ξεχωριστό αρχείο Word).

Αφού τελείωσα με την επεξεργασία, προσπάθησα να εννοποιήσω όλα αυτά τα αρχεία. Σε κάθε απόπειρά μου, όμως, για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, το word άλλαζε αυτόματα τη μορφοποίηση του κειμένου (γραμματοσειρά, μέγεθος γραμματοσειράς και στοίχιση). Τα text boxes πήγαιναν εκεί που έπρεπε, αλλά το κείμενο μέσα τους είχε άλλη μορφοποίηση από αυτή του αυθεντικού αρχείου.

Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε είτε έκανα ένα απλό select all --> copy --> paste, είτε select all objects --> copy --> paste, είτε insert text from file. Ακόμα κι όταν προσπάθησα να κάνω copy/paste κάθε text box ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα, αυτό που γίνεται είναι ότι αλλάζει το μέγεθος της γραμματοσειράς από 12 σε 20, τα γράμματα γίνονται bold και italics και αλλάζει και η στοίχιση.

Το φαινόμενο δεν παρατηρείται όταν κάνω copy/paste σε ένα άλλο έγγραφο ΜΟΝΟ το κείμενο του text box. Οπότε συμπεραίνω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα text boxes.

Να σημειώσω ότι δεν μπορώ ούτε καν να διορθώσω δια χειρός τη μορφοποίηση του επικολλημένου text box, γιατί για κάποιο λόγο, παρ' ότι εφαρμόζω ακριβώς την ίδια μορφοποίηση του αυθεντικού text box, τα γράμματα εμφανίζονται "κολλημένα" μεταξύ τους, σαν να είναι συμπιεσμένα. Έχω ψάξει μήπως αυτό οφείλεται σε κάποια άλλη επιλογή μορφοποίησης, αλλά δεν έχω βρει κάτι.

Όλα αυτά στο Word 2007.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια μπορείτε να μου παρέχετε.

Δημοσ.

Mια πρόταση: Άνοιξε το 1ο αρχείο, πήγαινε στο τέλος του, βάλε αλλαγή ενότητας στην επόμενη σελίδα (Διάταξη σελίδας ››› Αλλαγές ››› Αλλαγές ενοτήτων ››› Επόμενη σελίδα) και κάνε εισαγωγή του 2ου αρχείου (Εισαγωγή ››› Αντικείμενο ››› Κείμενο από αρχείο). Συνέχισε παρομοίως με τα επόμενα αρχεία, αν φυσικά δεν αλλοιώνονται τα έγγραφά που εισάγεις, και αποθήκευσε με νέο όνομα όλο το έγγραφο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...