Προς το περιεχόμενο

Βρετανικό τηλεπαιχνίδι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας!

BossDoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να παραθέσεις την πηγή σου? Σε ποιο βιβλίο έχει καταγραφεί αυτή η φράση?

Thanks! :)

Γιατί υπάρχει κάποια καταγραφή πχ που να λέει ότι οι Κρήτες ήταν Έλληνες ή οι Λέσβιοι??

Εκείνη την εποχή ο όρος Έλληνας ήταν ίδια περίπτωση με τη σημερινή Ευρώπη. Στην ευρώπη έχουμε πάνω κάτω ίδιο πολιτισμό, ίδια γλώσσα (αγγλικά) και τοπικές διαφορές. Αν αύριο επιτεθεί η Αμερική ή η Κίνα, θα ενωθούμε όλοι μαζί για να πολεμήσουμε. Επίσης έχουμε και μικροπροδότες Άγγλους, αλά Σπάρτη!!

Same case.

Δεν υπάρχει Ελληνικό κράτος στα αρχαία χρόνια. Ούτε καν φυλή. Υπήρχε ελληνικός πολιτισμός με εύρος επιρροής πολλές πόλεις κράτη. Όπως σήμερα η Ευρώπη....

Έλληνας σήμερα δε σημαίνει "φυλή". Σημαίνει πολιτισμός και για τα δεδομένου του 5000πχ , σημαίνει "ανθρωπότητα", διότι όλοι οι άλλοι λαοί , είτε ήταν αποτυχημένες προσπάθειες πολιτισμού (πχ Αίγυπτος) είτε απλά βάρβαροι-εχθροί της ανθρώπινης εξέλιξης.

Δημοσ.

Ooohh wait!

-Ποσους σφαγιασε στια διαβα της αυτη η "τεραστια προσωπικοτητα" για να διαδωσει τον πολιτισμο της*?

Τον ελληνικο καφε τον φραφεις με "Ε" κεφαλαιο? :-D

Φίλε ανθέλληνα (μιας και σε πολλές περιπτώσεις σε έχω δει να αηδιάζεις με το κάθε τι Ελληνικό) το θέμα μας είναι στο πόσους έσφαξε ή τι εθνικότητα είναι;Μπορείς να ανοίξεις άλλο thread με θέμα "Οι σφαγμένοι που άφησε στο πέρασμά του ο Αλέκος".

Και τον Ελληνικό καφέ εγώ τον γράφω με κεφαλαίο Ε και επίσης το Ελληνοποίηση και το Ελλαδίτης και το Ελληνόπουλο και διάφορα άλλα που σιχαίνεσαι να βλέπεις.Κάνε μας τη χάρη και μείνε σε ότι λέει η ιστορία της χώρας σου και όχι να μας βγάζεις το μένος σου για ότι σου θυμίζει Ελλάδα.

Αν εσύ γράφεις στα @@ σου διάφορες μεγάλες προσωπικότητες, άσχετα με ότι έκαναν ή όχι στα @@ μας πρέπει να σε γράφουμε κι εμείς σαν τίποτα που είσαι.

Στο θέμα τώρα, το video το είχα δει πριν κάποιο καιρό στο http://taxalia.blogspot.com/2008/09/blog-post_6169.html.

Στη συγκεκριμένη σελίδα λέει που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος (κανάλι, Πρεσβεία της Ελλάδας) για παράπονα κλπ για το εν λόγω video.

Αν κάποιος μπορεί να συντάξει μια επιστολή παραπόνων στα Αγγλικά καλό θα ήταν να το κάνει.

Δημοσ.

Φίλε Liopyr που μάλλον δεν είσαι Έλληνας, όπως και ο Χαν και ο Χίτλερ έτσι και ο Μ. Αλέξανδρος έσφαξε πολλούς. Τράβα στους σφαγμένους των δύο πρώτων και ρώτα τους γι' αυτούς και οι απαντήσεις που θα πάρεις είναι φονιάς και δολοφόνος. Τράβα μετά και σε αυτούς του Μ. Αλέξανδρου και αυτό που θα ακούσεις είναι πατέρας. Μάθε ιστορία αν και μάλλον δεν σε ενδιαφέρει και πολύ γιατί μάλλον το μόνο κοινό που έχεις με Έλληνα είναι ότι γεννήθηκες στην ίδια χώρα με αυτόν και τίποτε άλλο. Για μια ακόμη φορά σε λυπάμαι.

Δημοσ.
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να παραθέσεις την πηγή σου? Σε ποιο βιβλίο έχει καταγραφεί αυτή η φράση?

Thanks! :)

Γιατί υπάρχει κάποια καταγραφή πχ που να λέει ότι οι Κρήτες ήταν Έλληνες ή οι Λέσβιοι??...

Ο φίλος Postare μια φράση που την είπε ο Μέγας Αλέξανδρος. Εγώ απλά ρωτώ πότε την είπε, που την είπε και από ποιον ιστορικό έχει καταγραφεί?

Απλά πράγματα.

Αλλιώς και εγώ λέω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είπε ότι είναι Κινέζος... ;)΄

Φιλικά! :-)

Δημοσ.

Ooohh wait!

-Ποσους σφαγιασε στια διαβα της αυτη η "τεραστια προσωπικοτητα" για να διαδωσει τον πολιτισμο της*?

D

Αφήνω στην άκρη την ανικανότητα κάποιου να κρίνει ιστορικά .Έναν ηγέτη του προ Χρηστού, δεν τον κρίνεις από το αν σκότωσε 10, ή αν έβρισε . Δε κρίνεις το γείτονα!!!

Η φύση έχει καταστρέψει 10δες φορές τη ζωή στον πλανήτη στο 90%. Αυτό ήταν και ο λόγος της εξελικτικής διαδικασίας που οδήγησε στον άνθρωπο μέσα από μια διαδικασία προσαρμογών!

Άρα η φύση είναι εγκληματίας!! Μόνο που αν δε το έκανε , θα είμασταν ακόμα μικρόβια!!

Δε λέω ότι το να σκοτώνεις είναι καλό, αλλά το να σκοτώσεις έναν Πέρση που σου έχει ήδη επιτεθεί 3 φορές και σε απείλησε με αφανισμό, και παράλληλα να διαδώσεις πολιτισμό και πνεύμα που διατηρείταιστους αιώνες, δεν είναι και ότι χειρότερο

Από τους περισσότερους ίστορικούς, ο Αλέξανδρος παρόλα τα λάθη του , κρίνεται ως ο καλύτερος ηγέτης που είχε η ανθρωπότητα σε θέματα σεβασμού λαών , νόησης και management. Ο καλύτερος που είχαμε, όχι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε!!

Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει άλλος ηγέτης που να τον πλησιάσει στο μικρό του δαχτυλάκι, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυσκολίες μια διακυβέρνησης, μήπως κάποιοι κρίνουν αυστηρά? Κάποιοι που δεν έχουν διοικήσει ούτε 5 άτομα???

ΑΑ, η μάνα του Ξέρξη αυτοκτόνησε όταν πέθανε ο Αλέξανδρος!!! Μάλλον γιατί ήταν κακός!!!

Δημοσ.
Ο φίλος Postare μια φράση που την είπε ο Μέγας Αλέξανδρος. Εγώ απλά ρωτώ πότε την είπε, που την είπε και από ποιον ιστορικό έχει καταγραφεί?

Απλά πράγματα.

+1. Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα όταν διάβασα το εν λόγω ποστ. Χώρια ότι η φράση "Η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα;" πραγματικά δεν θα μπορούσε να είχε ειπωθεί τότε αφού κυριαρχούσε η έννοια πόλη-κράτος - εξ' ου και οι πάμπολλες εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ των "Ελλήνων".

Δημοσ.

Απλά πράγματα.

Ότι ο Αλέξανδρος αισθανόταν ΚΑΙ Έλληνας με την ένοια που είχε η λέξη τότε, είναι αυτονόητο και αποδεδειγμένο και με εσκαφές και από ιστορικούς. Αλλά και να μην ήταν, τότε στον ευρωπαικό χώρό, μόνο ελληνικές πόλεις κράτη υπήρχαν. ΕΝΑΣ πολιτισμός έπαιζε στο γεωγραφικό χώρο της σημερινής Ελλάδας. Ότι κυκλοφορούσε εκεί με κρατική δομή (δε μιλάω για φυλές αγρίων), με τα σημερινά δεδομένα ήταν Ελληνικό.

Απλά μπερδεύουμε τη σημερινή ένοια του όρου "έλληνας" με την ένοια του ΤΟΤΕ.

Δηλαδή ο όρος "Ευρώπη" θα έχει την ίδια ερμηνεία σε 1000 χρόνια από σήμερα???

Όμως δε μπορεί να έρθει ο μογγόλος σε 1000 χρόνια, να εγκατασταθεί πχ στην Αυστρία και να λέει "είμαι Ευρωπαίος"!!!

Δημοσ.
Φίλε Liopyr που μάλλον δεν είσαι Έλληνας, όπως και ο Χαν και ο Χίτλερ έτσι και ο Μ. Αλέξανδρος έσφαξε πολλούς. Τράβα στους σφαγμένους των δύο πρώτων και ρώτα τους γι' αυτούς και οι απαντήσεις που θα πάρεις είναι φονιάς και δολοφόνος. Τράβα μετά και σε αυτούς του Μ. Αλέξανδρου και αυτό που θα ακούσεις είναι πατέρας. Μάθε ιστορία αν και μάλλον δεν σε ενδιαφέρει και πολύ γιατί μάλλον το μόνο κοινό που έχεις με Έλληνα είναι ότι γεννήθηκες στην ίδια χώρα με αυτόν και τίποτε άλλο. Για μια ακόμη φορά σε λυπάμαι.

Αυτα τα μαθαινουμε απο τα ιστορικα βιβλια των λαων αυτων ή απο τα δικα μας?

Των νικητων?

Και αν ειναι απο δικα τους, θα ηθελα μια πηγη για να της ριξω μια ματια.

Παντως και μονο το γεγονος οτι αναγκαστηκες να συγκρινεις τον Αλεξανδρο με τον Τζενγκις Χαν και τον Χιτλερ, σημαινει κατι...

Δημοσ.
Αυτα τα μαθαινουμε απο τα ιστορικα βιβλια των λαων αυτων ή απο τα δικα μας?

Των νικητων?

Και αν ειναι απο δικα τους, θα ηθελα μια πηγη για να της ριξω μια ματια.

Παντως και μονο το γεγονος οτι αναγκαστηκες να συγκρινεις τον Αλεξανδρο με τον Τζενγκις Χαν και τον Χιτλερ, σημαινει κατι...

Δυστυχώς τα περισσότερα τα έκαψαν οι Ρωμαίοι. Στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ που παρέμεινε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και ΜΕΤΑ το θάνατό του. Από ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ!!

Όσο για το Τζέκις Χαν, που ήταν σφάχτης, θεωρείται από αρκετούς ότι συνέδραμε στην ένωση Ανατολής και Δύσης και σε μεγάλη ανάπτυξη με τους νέους φιλελεύθερους νόμους που εισήγαγε!

Δημοσ.

Η ερώτηση που έχω πάντα όταν λέγεται κάτι τέτοιο είναι τί σημασία έχει αν είναι Έλληνας ή όχι; Αν όσο ζούσε του λέγανε ότι η ύπαρξή του και μόνο θα δημιουργούσε διπλωματικά επεισόδια χιλιάδες χρόνια μετά θα γέλαγε με την ανοησία μας...

Όπως οι Γερμανοί λοιπόν λένε ότι ο Χίτλερ είναι Αυστριακός και ο Μόσταρτ Γερμανός, έτσι και οι γείτονες λένε ότι ο Αλέξανδρος ήταν "Μακεδόνας". Και;

Δημοσ.
[...]

Όμως δε μπορεί να έρθει ο μογγόλος σε 1000 χρόνια, να εγκατασταθεί πχ στην Αυστρία και να λέει "είμαι Ευρωπαίος"!!!

Πριν ~500 χρόνια εγκαταστάθηκαν κάτι άγγλοι/γάλλοι/πορτογάλοι/ισπανοί στην ήπειρο της Αμερικής. Σήμερα λένε ότι είναι Αμερικάνοι. Το ίδιο και για τους Αυστραλούς.

[...]

Όπως οι Γερμανοί λοιπόν λένε ότι ο Χίτλερ είναι Αυστριακός και ο Μόσταρτ Γερμανός, έτσι και οι γείτονες λένε ότι ο Αλέξανδρος ήταν "Μακεδόνας". Και;

Φαντάζομαι πως το πρόβλημα είναι πως δεν το λένε μόνο οι γείτονες :>

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι είχε ένα επίπεδο ο Άλεξ, μία κλάση, πως να το κάνουμε. Αφού έσφαζε όσους ήταν απαραίτητο, άφηνε στους υπόλοιπους την ελευθερία να λατρεύουν όποιον θεό θέλουν και να διατηρούν τα πολιτιστικά τους στοιχεία εφόσον είχαν αποδεχθεί την υποταγή τους. Δεν ήταν δηλαδή βάρβαρος σαν κάτι άλλους σφάχτες, αυτός έσφαζε με το γάντι. Ακόμα και στους σφάχτες ρε φούστη μου είχαμε τους καλύτερους ναμ!

Πέρα από την πλάκα, πιστεύω ότι ο λόγος που πολλοί από μας είμαστε τόσο ευαίσθητοι σε εθνικά θέματα είναι λόγω παιδείας. Έτσι έχουμε μάθει από μικροί στο σχολείο και αυτό ήταν απαραίτητο για την χώρα μας από την στιγμή που υπήρχαν τόσες απειλές. Από το σχολείο παίρνουμε την κατεύθυνση που χρειάζεται. Για μας για παράδειγμα ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν μεγάλος αλήτης, για τους απέναντι ο μεγαλύτερος εθνικός ευεργέτης. Έτσι και οι Σκοπιανοί έχουν μάθει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν προγονός τους, άλλο που δεν ισχύει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολλές φορές η αλήθεια δεν είναι όπως την έχουμε μάθει, αλλά επειδή έχουμε μάθει έτσι από μικροί αδυνατούμε να δούμε την άλλη πλευρά. Σαν την θρησκεία ένα πράγμα.

Το μόνο σίγουρο για μένα για τον Μέγα Αλέξανδρο είναι ότι ήταν κατακτητής με ότι αυτό συνεπάγεται, και επειδή την ιστορία την γράφουν οι νικητές όπως πολύ εύστοχα σχολίασε κάποιος πιο πάνω, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ήταν και τόσο καλό παιδί όσο λένε.

Δημοσ.
Πριν ~500 χρόνια εγκαταστάθηκαν κάτι άγγλοι/γάλλοι/πορτογάλοι/ισπανοί στην ήπειρο της Αμερικής. Σήμερα λένε ότι είναι Αμερικάνοι. Το ίδιο και για τους Αυστραλούς.

Φαντάζομαι πως το πρόβλημα είναι πως δεν το λένε μόνο οι γείτονες :>

Υπάρχει όμως μια αισθητή διαφορά! Οι αμερικάνοι δεν λένε ότι είμαστε Ινκας΄, λένε ότι είμαστε Αμερικάνοι, γεωγραφικά! Αρνούνται κάποια σχέση με τους Ινδιάνους!! Οι γέιτονες λένε (οι περισσότεροι) ότι είναι απόγονοι του Αλεξάνδρου!!!

Το ίδιο είναι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...