Προς το περιεχόμενο

Παραβίαση Λειτουργικού από Ιο?

efi22preb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή σας ημέρα.

Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ανοίγω χθές τον desktop που έχω (X Home-SP3) και μόλις loggάρει στα Win, μου πετάει το Avast! (το prof υπόψη) Alert για trojan.

Το κάνω Delete, μου το ξαναπετάει, το ξανακάνω del, ομοίως και 3η φορά.

Αφού δείχνει ότι όλα οκ, πάω να πατήσω Έναρξη, τίποτε κλεψύδρα παντού.

Πάω να μπώ στην Διαχείριση Εργασιών να δώ τί προγράμματα τρέχει, σιγή ιχθύος από το σύστημα (Κλεψύδρα μόνιμη πλέον).

Κάνω reboot, μπαίνω σε Ασφαλή Λειτουργία, κάνω επαναφορά σε προηγούμενη ημερομηνία ώστε αν έχει "Τσιμπήσει" κάτι (αν και κλειστό το pc 2 εβδομάδες και τη τελευταία φορά, που το άνοιξα έκανα Windows Update και Avast! Update και το έκλεισα πάλι)να επανέλθει το σύστημα. Τ-ί-π-ο-τ-α και εδώ.

Βοηθήστε με αν μπορείτε, καθώς η επανεγκατάσταση στην παρούσα φάση είναι σχεδόν απορριπτέα (αναρίθμητες οικογενειακές φωτογραφίες μέσα και τραγούδια πού δεν έχω προλάβει να τα κάνω κάπου back-up).

Παρένθεση: Το μόνο θετικό είναι ότι στον C είναι όλα τα προγράμματα, ενώ στον D όλα τα αρχεία, αλλά το το αρνητικό είναι πού θα ξαναβρώ όλα τα προγράμματα μετά :fear:

Κάθε βοήθεια δεκτή αρκεί να γλυτώσω το αρχείο τόσων ετών..

Ευχαριστώ...

Φιλικά, Έφη (και καλώς σας βρήκα)

Υ.Γ. Η μόνη κίνηση που έκανα την τελευταία φορά ήταν να βάλω την κάρτα μνήμης (kingston 1Gb) του κινητού γιατί μου εμφάνιζε πρόβλημα στο κινητό, για να την φορμάρω, αλλά τότε δεν μου είχε κολλήσει. Την υποπτεύομαι, αλλά δε ξέρω αν και κατά πόσο μπορεί να έχει διεισδύσει κάτι στον Η/Υ από την κάρτα, ειδικά αφου΄δεν πήρα αρχεία από αυτήν...

Δημοσ.

Λοιπον να ξερεις το 1ο πραγμα που κανουν τα τροξαν ειναι να καταστρεφουν την επαναφορα ,λοιπον κατεβασε το SUPERanti-spyware,καντο update :P . τρεξτο σε ασφαλη λειτουργια. μπες στο Ιντερνετ και γραψε το ονομα του trojan μηπως και υπαρχουν βηματα για να το αφαιρεσεις. στην χειροτερη ...format.

Δημοσ.

Κατα 'ρχάς Καλως ήρθες.

Εφόσον μπορείς να κάνεις εγκατάσταση προγραμμάτων σε safe mode τότε δοκίμασε αυτό που σου είπε Ippotas, επίσης αν δεν κάνει κάτι δοκίμασε και το spybot http://fileforum.betanews.com/detail/Spybot_Search_and_Destroy/1043809773/1

το οποίο είναι και .free.

Εαν δεν καταφέρεις κάτι με αυτό το τρόπο υπάρχει και η δεύτερη λύση .

Μπορείς με το δισκάκι των windows να κάνει repair μόνο τα system files δίχως να πειραχτούν τα προγράμματά σου και ότι άλλο έχεις μέσα στο pc.

Εαν επίσης πάλι δε καταφέρεις κάτι τότε . υπάρχει το φορματ στον C μόνο έτσι ώστε να μην χάσεις τίποτε περισσότερο απο τα αρχεία σου.

Δοκίμασε και λάβε υπόψιν σου αυτά και πες μας

Δημοσ.

Και το πρόβλημα συνεχίζεται...

Μπήκα σε Safe Mode.

Σύνδεση στο Internet γιοκ...

Κατεβάζω το spybot το γράφω σε cd (από το laptop) και το βάζω στον άλλο υπολογιστή για να το εγκαταστήσω.

Πήρα τα μάτια μου και έφυγα, δεν το εγκαθιστά γιατί δεν έχει γραμμή ιντερνετ (δεν συνδέετε το μηχάνημα στο internet δηλαδή, γιατί το lap μια χαρά συνδεδεμένο είναι-απόδειξη ότι σας γράφω από εδώ τώρα :fear: )

Καμία συμβουλή επάνω σε αυτό;;;;

(Όσο για το να κάνω repair, δεν έχω το cd των Windows :( )

Δημοσ.
Βοηθήστε με αν μπορείτε, καθώς η επανεγκατάσταση στην παρούσα φάση είναι σχεδόν απορριπτέα (αναρίθμητες οικογενειακές φωτογραφίες μέσα και τραγούδια πού δεν έχω προλάβει να τα κάνω κάπου back-up).

Παρένθεση: Το μόνο θετικό είναι ότι στον C είναι όλα τα προγράμματα, ενώ στον D όλα τα αρχεία,

Άρα δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις επανεγκατάσταση. Μόνο το C θα φορμάρεις.

Η επανεγκατάσταση θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο απ' όσο θα χρειαστεί η επαναφορά του συστήματος σε υγιή κατάσταση.

αλλά το το αρνητικό είναι πού θα ξαναβρώ όλα τα προγράμματα μετά

Από τα πρωτότυπα cd. Ή θα κατεβάσεις freeware από το internet.

Δημοσ.

...καλά στα λέει (και) ο gdp77...

(ποιά προγράμματα είναι αυτά που "δεν μπορείς να ξαναβρείς" - πες για να προτείνουμε freeware στη θέση τους)

Και κάτι ακόμη : ΔΕΝ είναι λογική το "θα χάσω αρχεία τόσων ετών". Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις αντίγραφά τους. Κι αν κι ο δίσκος είναι κι αυτός άλλων τόσων ετών, μπορεί όσο τα μιλάμε να πάθει κανένα ζαβλάκωμα (ελπίζω να μη γίνω μάντης κακών).

Με λίγα λόγια, κάνε αντιγραφά των σημαντικότερων σου αρχείων (σε άλλο δίσκο, ή δισκάκια DVD), OYTΩΣ Ή ΆΛΛΩΣ, και προχώρα σε επανεγκατάσταση λειτουργικού (ο D θα μείνει ανέπαφος anyway). Όσο για cd....κάπου θα βρεις :-)

*..όταν μπήκες σε safe,,,,ΕΠΕΛΕΞΕΣ "with network support" ή το απλό safe mode" ; Αν όχι, καθόλου περίεργο που δεν έχεις σύνδεση...

Δημοσ.
...Και κάτι ακόμη : ΔΕΝ είναι λογική το "θα χάσω αρχεία τόσων ετών". Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις αντίγραφά τους. Κι αν κι ο δίσκος είναι κι αυτός άλλων τόσων ετών, μπορεί όσο τα μιλάμε να πάθει κανένα ζαβλάκωμα (ελπίζω να μη γίνω μάντης κακών).

Με λίγα λόγια, κάνε αντιγραφά των σημαντικότερων σου αρχείων (σε άλλο δίσκο, ή δισκάκια DVD), OYTΩΣ Ή ΆΛΛΩΣ, και προχώρα σε επανεγκατάσταση λειτουργικού (ο D θα μείνει ανέπαφος anyway). Όσο για cd....κάπου θα βρεις :-)

*..όταν μπήκες σε safe,,,,ΕΠΕΛΕΞΕΣ "with network support" ή το απλό safe mode" ; Αν όχι, καθόλου περίεργο που δεν έχεις σύνδεση...

Στο 1ο θα σου απαντήσω ότι ο Η/Υ είναι αγορά Ιανουάριος 2008, απλά τα είχα σε άλλον και τα μετέφερα σε αυτόν όλα τα αρχεία. Με πολύ κόπο και χρόνο :shifty:

Στο 2ο θα σου απαντήσω ότι πολύ σωστά έκανες την παρατήρησή σου περί Safe Mode σε Δικτυο καθώς από το άγχος δεν το πρόσεχα καθόλου.

Όλα οκ, μπήκα Ασφαλή λειτουργία με Δίκτυο λοιπόν, έβαλα και το spybot βρήκε 22 επικίνδυνα αρχεία, τα έκανα διαγραφή άμεσα (δε με νοιάζει ακόμα και φωτος να ήταν)

Στο καπάκι έβαλα το Ad-aware και έκανε δεύτερο έλεγχο, βρήκε 55 επικίνδυνα αρχεία (πολλά εκ των οποίων mpu-lists και SweetIm messnger και ένα windows sys32 trojan) απευθείας διαγραφή.

Αυτό που με προβληματίζει ακόμα όμως είναι ότι βάζω το Avast! κάνει σάρωση, πάλι βρίσκει 1 ιο (πετάει τον συναγερμό κλασσικά) και μόλις πατάω διαγραφή μου λέει ότι δεν είναι ασφαλές να το διαγράψει το αρχείο ενόσω λειτουργεί ο Η/Υ και αν θέλω να κάνω επανεκκίνηση να σαρώσει και διαγράψει εκεί.

Επιλέγω ναι και εδώ είναι το κουφό... :-(

Μου πετάει Keyboard Error και δεν σαρώνει τίποτε...

Καμία ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει fellows?

Πριν το ρίξω στα Lexotanil!!! :rolleyes:

Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Στο 1ο θα σου απαντήσω ότι ο Η/Υ είναι αγορά Ιανουάριος 2008, απλά τα είχα σε άλλον και τα μετέφερα σε αυτόν όλα τα αρχεία. Με πολύ κόπο και χρόνο :shifty:

? ...δεν την κατάλαβα τον λόγο της διευκρίνησής σου (πάντως εγώ στο προηγούμενο ποστ τόνιζα την ανάγκη που έχεις, κι ας μην την...καταλαβαίνεις -όπως όλοι μας- να έχεις ΠΑΝΤΑ backup των ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ σου αρχείων.)

Όλα οκ, μπήκα Ασφαλή λειτουργία με Δίκτυο λοιπόν, έβαλα και το spybot βρήκε 22 επικίνδυνα αρχεία, τα έκανα διαγραφή άμεσα (δε με νοιάζει ακόμα και φωτος να ήταν)

...φωτός ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να ήταν...:-) (ενημερωτικά)

Στο καπάκι έβαλα το Ad-aware και έκανε δεύτερο έλεγχο, βρήκε 55 επικίνδυνα αρχεία (πολλά εκ των οποίων mpu-lists ...εμ βέβαια, διότι spybot και ad-aware πάντα πάνω-κάτω τα ίδια βρίσκουνε, και το ad-aware "κλασσικά" έχει "τσιμπήσει" και τα mru ως low threats kai "φουσκώνει" τον...φαινόμενο αριθμό "προβλημάτων"

και SweetIm messnger ...εδώ σόρι αλλά θες ξύλο :-) (ΔΕΝ κατεβάζουμε "τζαμπέ emoticon packs", γιατί είναι φουλ στα spyware )

και ένα windows sys32 trojan ...."δωράκι" από sweetim κατά πάσα πιθανότητα) απευθείας διαγραφή.

Αυτό που με προβληματίζει ακόμα όμως είναι ότι βάζω το Avast! κάνει σάρωση, πάλι βρίσκει 1 ιο (πετάει τον συναγερμό κλασσικά) και μόλις πατάω διαγραφή μου λέει ότι δεν είναι ασφαλές να το διαγράψει το αρχείο ενόσω λειτουργεί ο Η/Υ ...άστο να λέειιιιιιι άαααααααστο να λέειιιι-ι-ι-ι.... :-) Eσύ δοκίμασε να το διαγράψεις και αν θέλω να κάνω επανεκκίνηση να σαρώσει και διαγράψει εκεί. (μπορείς να κα΄νεις και το άλλο : Σημείωσε το όνομα του μασκαρά όταν τον βρίσκει ο Αβάσταχτος, και (σε απλό safe mode), βάλ' το στο search των Win. Όταν βρεις σε ποιό φάκελο αράζει, πάνε και σβύσ' τον manually )

Επιλέγω ναι και εδώ είναι το κουφό... :-(

Μου πετάει Keyboard Error και δεν σαρώνει τίποτε... ...Γουάτ; !:rolleyes:

Σόρι μπατ άι πρίζον μπρέικτ γιου...Αρχίζει σκανάρισμα το Avast ΠΡΙΝ ανοίξουν τα Win - σε 'κεινο το γαλάζιο φόντο - και σου λέει Keyboard error ; Έχεις φωτομηχανή να πάρεις πικ να την ανεβάσεις να το δούμε ; Γιατί δεν το καταλαβαίνω αυτό το keyboard error ΠΟΥ βγαίνει, και μου φαίνεται "αδιανόητο" να είναι στο περιβάλλον λίγο πριν κάνουν log-on τα Win...Kαι τί κάνει αφού ΔΕΝ σαρώνει;Log on στα Win ;

Πριν το ρίξω στα Lexotanil!!! :rolleyes:

Mπα καμμιά μπύρα και κανένα τσιγάρο φτάνουν :-)

Κι αν έχεις χάσει τ' Avast και τα πασχάλια, δοκίμασε και τούτο : Πάνε στη σελίδα του Panda antivirus και κάνε ένα online scan. Μπορεί και να το σβύσει (ή θα σου το υποδείξει για να το κάνεις manually)

Ευχαριστώ :-)

Χαλαρά και θα βρεθεί η άκρη ;)

Δημοσ.
Χαλαρά και θα βρεθεί η άκρη ;)

Την διευκρίνιση την έκανα επειδή μου είπες παραπάνω

Κι αν κι ο δίσκος είναι κι αυτός άλλων τόσων ετών, μπορεί όσο τα μιλάμε να πάθει κανένα ζαβλάκωμα (ελπίζω να μη γίνω μάντης κακών).
;)

Μου πετάει Keyboard Error και δεν σαρώνει τίποτε... ...Γουάτ; !

Σόρι μπατ άι πρίζον μπρέικτ γιου...Αρχίζει σκανάρισμα το Avast ΠΡΙΝ ανοίξουν τα Win - σε 'κεινο το γαλάζιο φόντο - και σου λέει Keyboard error ; Έχεις φωτομηχανή να πάρεις πικ να την ανεβάσεις να το δούμε ; Γιατί δεν το καταλαβαίνω αυτό το keyboard error ΠΟΥ βγαίνει, και μου φαίνεται "αδιανόητο" να είναι στο περιβάλλον λίγο πριν κάνουν log-on τα Win...Kαι τί κάνει αφού ΔΕΝ σαρώνει;Log on στα Win ;

Πριν το ρίξω στα Lexotanil!!!

Mπα καμμιά μπύρα και κανένα τσιγάρο φτάνουν

Κι αν έχεις χάσει τ' Avast και τα πασχάλια, δοκίμασε και τούτο : Πάνε στη σελίδα του Panda antivirus και κάνε ένα online scan. Μπορεί και να το σβύσει (ή θα σου το υποδείξει για να το κάνεις manually)

Κάνει επανεκκίνηση, σταματάει στο γαλάζιο φόντο, βγάζει τις τελίτσες και μετά από λίγο Error Keyboard. (το υπόλοιπο μηνυμα αύριο γιατί δεν είμαι στον Η/Υ αυτή την στιγμή)

Και αφού δεν σαρώνει, ναι κάνει login κανονικά στα win.

Τσιγάρα καπνίζω ήδη και πολλά, μπυρίτσες πίνω ήδη και αρκετές, οπότε λέω για να ξεβαρεθώ να το γυρίσω στα lexotanil :-(

Δημοσ.

Κατα 'ρχάς δοκίμασε αν έχεις κάποιο άλλο πληκτρολόγιο ... αν έχεις ασύρματο συνιστώ να δοκιμάσεις με ενσύρματο. εαν και πάλι σου κάνει το ίδιο πρόβλημα μόνο στο scan τότε μπές κανονικά στα windows κάνε απο κει scan μέχρι να σου βγάλει ξανά το ίδιο αρχείο .

δες ποιό είναι ..σημείωσέτο κάπου και εντόπισε σε ποιό φάκελο είναι ακριβώς.. μην επιλέξεις να κάνει delete on reboot..

αφού βρείς το αρχείο τότε μπορούμε να κάνουμε 2 πράγματα ακόμα.

1) κατεβάζεις το hijack this http://www.majorgeeks.com/download3155.html και προσπαθείς να κάνεις delete on reboot το συγκεκριμενο αρχείο μέσω αυτού του προγράμματος ..(αν δεν ξέρεις πώς πες το να σου πώ.)

2)Δοκίμασε να το βρείς και πάτα διαγραφή αν σου πεί ότι δεν διαγράφεται κτλ τότε δοκιμάζεις το (......)[έχει κολήσει το μυαλό μου και δέ μπορώ να θυμηθώ το πρόγραμμα]

Είναι απο τα προγράμματα που μπορείς να διαγράψεις ένα αρχείο όταν η κανονική διαγραφή δε στο επιτρέπει.[θα τρελαθώ έχει κολήσει το μυαλό μου]:shock:

Ελπίζω να το θυμηθεί κάποιος και να με ξεκολήσει και να βοηθήσει εσένα.

Αν πάλι δε καταφέρεις κάτι τότε σώσε τα αρχεία απο τον C που μπορεί να χρειάζεσαι και Format is the best way ...;)

Δημοσ.

2)Δοκίμασε να το βρείς και πάτα διαγραφή αν σου πεί ότι δεν διαγράφεται κτλ τότε δοκιμάζεις το (......)[έχει κολήσει το μυαλό μου και δέ μπορώ να θυμηθώ το πρόγραμμα]

Μήπως εννοείς το Unlocker το έχω δοκιμάσει και κάνει δουλειά.

Μια άλλη λύση για να διαγράψει το αρχείο που θέλει είναι να μπουτάρει απο ένα live cd δες στο ubcd4win.com για το πως φτίαχνεις live windows cd. Εμένα με έχει σώσει αρκετές φορές.

Δημοσ.

Keyboard Error 99.9% δεν φταίει το keyboard αφού το pc postάρει κανωνικά

αν θες απεγνωσμένα να το σβήσεις βρες ποιο αρχείο είναι ( το Path ) και κότσαρε τον δίσκο του desktop στο laptop και άλλαξέ του τα φώτα :lol:

Δημοσ.

Μήπως εννοείς το Unlocker το έχω δοκιμάσει και κάνει δουλειά.

ναι φίλε μου αυτό είναι είχα κολήσει

Keyboard Error 99.9% δεν φταίει το keyboard αφού το pc postάρει κανωνικά

αν θες απεγνωσμένα να το σβήσεις βρες ποιο αρχείο είναι ( το Path ) και κότσαρε τον δίσκο του desktop στο laptop και άλλαξέ του τα φώτα :lol:

και όμως φίλε μου μου έχει τύχει με ασύρματο πληκτρολόγιο να bootarei το pc και μόλις μπώ στα windows να μην ανταποκρίνεται ..

ή να βγάζει error λόγω του πληκτρολογίου..και σε KVM περίπτωση με ενσύρματο οπότε καλό είναι να μην αποκλείουμε κάποια πράγματα εστω και αν είναι 0,1% να συμβεί..

γιατί 0,1% > 0%

Δημοσ.

το ασύρματο το είχες συγχρονίσει με τον δέκτη του ? μπαταρίες είχε ?

σε Kvm αλλάζει το θέμα γιατί το pc βλέπει keyboard και mouse πάντα πάνω του οπότε μπορεί να σου έφταιγε από τα καλώδια του kvm μέχρι τις μπαταρίες του keyboard

δεν το απέκλεισα όπως είδες και είπες αλλά επειδή με hardware ασχολούμε σου λέω ξανά αν είχε πρόβλημα το keyboard θα το έβγαζε το pc στο post και αν ήταν ρυθμισμένο να περνάει τα error απλά στα win δεν θα έπαιζε

αλλά τεσπα δεν θα αρχίσω πάλι τα ίδια όπως έκανα γνώμη σου, γνώμη μου και τέλος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...