Lucifer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Έχω βάσιμες υποψίες ότι πολλά ανωμαλιάρικα κόλπα γίνονται στα γυναικολογικά ιατρεία με παράλληλο εξευτελισμό της ανθρώπινου σώματος.Καί τα κάνουν αυτά σε ανθρώπους πού είναι "απόντες". Για πες, τι υποψιάζεσαι.
anterovgaltis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Το λαθος σου ειναι η παυλα μεταξυ επιστημονικης και επαγγελματικης και φυσικα η συσχετιση στο μυαλο σου των 2 αυτων εννοιων. Αναφερθηκα στο απορρητο το οποιο διδασκεται στις ιατρικες σχολες σαν μαθημα ή σαν μερος ενος μαθηματος. Η μη τηρηση του σημαινει ή την κακη εως και καθολου κατανοηση των διαταξεων και των αντιστοιχων νομων (που σημαινει επιστημονικη ανεπαρκεια) ή την εκ προθεσεως παραβιαση του που ειναι ακρως αντιεπαγγελματικο.
Absinthe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Αναφερθηκα στο απορρητο το οποιο διδασκεται στις ιατρικες σχολες σαν μαθημα ή σαν μερος ενος μαθηματος. Η μη τηρηση του σημαινει ή την κακη εως και καθολου κατανοηση των διαταξεων και των αντιστοιχων νομων (που σημαινει επιστημονικη ανεπαρκεια) ή την εκ προθεσεως παραβιαση του που ειναι ακρως αντιεπαγγελματικο. Απο ποτε η μη κατανοηση των διαταξεων και των αντιστοιχων νομων σημαινει επιστημονικη ανεπαρκεια? Για τον αντιεπαγγελματισμο να συμφωνησω αλλα η επιστημη ειναι αλλο πραγμα. Ερωτησουλα. Τον Χαουζ τον θεωρεις επιστημονα?
geovard Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Οι γιατροί καί οι δικηγόροι υπάρχουν επειδή η ανθρώπινη φύση είναι ατελής. - Γιώργος! -
anterovgaltis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Απο ποτε η μη κατανοηση των διαταξεων και των αντιστοιχων νομων σημαινει επιστημονικη ανεπαρκεια? Για τον αντιεπαγγελματισμο να συμφωνησω αλλα η επιστημη ειναι αλλο πραγμα. Ερωτησουλα. Τον Χαουζ τον θεωρεις επιστημονα? Οπως προειπα το δικαιο διδασκεται. Αρα ειναι μερος της εκπαιδευσης του γιατρου. Το να μην εχεις βαλει στο κεφαλι σου τι σημαινει ειναι επιστημονικα λαθος. Απλα εχει υποτιμηθει στις μερες μας απο πολλους. Η μη σωστη κατανοηση του μπορει να εκθεσει την προσωπικοτητα του ασθενους κατι για το οποιο οι γιατροι ορκιζονται, πληρωνονται, και απο πολλους (οχι αδικα καποιες φορες) θαυμαζονται. Αλλο γιατρος και αλλο κατοχος ιατρικων γνωσεων και τεχνικων. Ο Χαουζ ειναι φανταστικο προσωπο ενος σηριαλ. Η ζωη στα νοσοκομεια πιστευω δεν εχει καμια σχεση με αυτα που δειχνει.
Absinthe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Οπως προειπα το δικαιο διδασκεται. Αρα ειναι μερος της εκπαιδευσης του γιατρου. Το να μην εχεις βαλει στο κεφαλι σου τι σημαινει ειναι επιστημονικα λαθος. Απλα εχει υποτιμηθει στις μερες μας απο πολλους. Η μη σωστη κατανοηση του μπορει να εκθεσει την προσωπικοτητα του ασθενους κατι για το οποιο οι γιατροι ορκιζονται, πληρωνονται, και απο πολλους (οχι αδικα καποιες φορες) θαυμαζονται. Αλλο γιατρος και αλλο κατοχος ιατρικων γνωσεων και τεχνικων. Ο Χαουζ ειναι φανταστικο προσωπο ενος σηριαλ. Η ζωη στα νοσοκομεια πιστευω δεν εχει καμια σχεση με αυτα που δειχνει. Αυτο που περιγραφεις στην πρωτη σου παραγραφο, ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ λαθος. Αυτη την τηλεοπτικη περσονα (η οποια σε παρομοια περιπτωση, θα ειχε φωναξει και τα καναλια να βλεπουν, ειμαι βεβαιος) ετσι οπως την εχει φανταστει ο σεναριογραφος τη θεωρεις επιστημονα?
anterovgaltis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Αυτο που περιγραφεις στην πρωτη σου παραγραφο, ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ λαθος. Αυτη την τηλεοπτικη περσονα (η οποια σε παρομοια περιπτωση, θα ειχε φωναξει και τα καναλια να βλεπουν, ειμαι βεβαιος) ετσι οπως την εχει φανταστει ο σεναριογραφος τη θεωρεις επιστημονα? Μαλλον συμφωνουμε οτι διαφωνουμε Τωρα τι να πω για το σηριαλ και οτι θα ειχε φωναξει κα τα καναλια. Οταν ο σεναριογραφος θα σκεφτει ενα τετοιο περαστικο το συζηταμε.
evabb Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_9899.html μην μου ριξετε μπαν
Lomar Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 jesus fucking christ, αμέρικα γίναμε με τους ψευτο-πουριτανούς/ηθικολόγους/πατριώτες/δε συμμαζεύεται. αυτός που πήγε εκεί να του το βγάλουν απο τον πρωκτό του, ήξερε πως ο σοδομισμός δε κάνει και πολύ καλό, αλλά παρόλα αυτά το παράκανε. αν δεν του το βγάζανε θα είχε ενα σωρό προβλήματα (πιστεύω), άρα ο άνθρωπος που θα σε σώσει, ας πει οτι διάολο θέλει, δεν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει, αλλά να γίνεις καλά. αν τώρα την παραπάνω επέμβαση μπορούσε να την κάνει μόνο ενας συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος τυγχάνει να είναι και μεγάλος μαλάκας, τι θα σκεφτόταν ο ασθενής; άσε μη γίνω ρεζίλι και δε γ@μιεται ας πεθάνω; εδώ ο μέσος έλληνας ξεφτιλίζεται κάθε μέρα συνειδητά στις μεσημεριανές εκπομπές και στα διάφορα τηλεπαιχνίδια, εδώ θα κωλόσει; απο τη μια κλαιγόμαστε που δε κάνουν τη δουλειά τους, απο την άλλη πως δεν είναι σοβαροί... δε λέω να μην τους κράζουμε, όντος μαλακία αυτό που έκαναν, αλλά όπως πολύ σωστά προανέφεραν πολλάκις πάρα πολλά άτομα, είναι άσχετο και τραγικά άκυρο να κρίνουμε την επιστημονικότητα και την αξία ενός επαγγελματία απο τον χαρακτήρα του, τον επαγγελματισμό του ναι, αλλά οι ικανότητες του είναι άλλο πράγμα και σίγουρα δεν επηρεάζονται απο το καλαμπούρι. ps: η φάση μου θυμίζει την ανάλογη με τις μπατσίνες που αμέσως άρχισε το κράξιμο απο παντού, λες και τέτοιες "αθώες" μαλακιούλες δεν έχουμε κάνει όλοι απο γυμνάσιο-λύκειο-3ο βάθμια εκπαίδευση.
Absinthe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μαλλον συμφωνουμε οτι διαφωνουμε Τωρα τι να πω για το σηριαλ και οτι θα ειχε φωναξει κα τα καναλια. Οταν ο σεναριογραφος θα σκεφτει ενα τετοιο περαστικο το συζηταμε. Καταλαβα. Τη θεωρεις.
freedubus Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Θα γράψω μια προσωπική μου εμπειρία. Πρίν 2 χρόνια έκανα μια επέμβαση στη μύτη μου, η οποία ήταν σε κακό χάλι. Σπασμένη σε 3 σημεία, τελείως στραβό διάφραγμα, από το δεξί ρουθούνι δεν ανέπνεα καθόλου και απο το αριστερό ελάχιστα έως καθόλου. Επειτα από συζητήσεις με το γιατρό μου (κορυφαίος ΩΡΛ) και άλλους, κατάλαβα οτι ήταν μια επέμβαση απλή μεν, απαιτούσε ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς δε, για να είναι καλό το αποτέλεσμα. Τη μέρα της επέμβασης, με πάνε στο χειρουργείο κλπ., έρχεται η αναισθησιολόγος, μου πατάει το σέο και χάνομαι. Μετά ψιλοξύπνησα σε κάποια φάση και θυμάμαι σαν μέσα από ομίχλη να βλέπω το κεφάλι του γιατρού από πάνω μου και να ακούγεται μια περίεργη μουσική. (θα σας πώ μετά γι αυτό). Λοιπόν όταν τέλειωσε η επέμβαση και άρχισα να συνέρχομαι από την ολική νάρκωση (σαν να είμαι σε μια μαύρη θάλασσα και να παλεύω να σωθώ αλλά αυτή να με ξανατραβάει μέσα) άκουγα πάλι αυτή τη μουσική, και τον εξής διάλογο μεταξύ γιατρού, νοσοκόμας, και νοσοκόμου: Γιατρός: "Λοιπόν εγώ φεύγω, ετοιμάστε τον και μην αρχίσετε πάλι τις μαλακίες ε." Νοσοκόμα: "Γιατρέ να τις κλείσουμε αυτές τις αηδίες που ακούς τόση ώρα;" Γιατρός: "Κάνε ο,τι θές, εγώ φεύγω" (σταματάει η μουσική) Νοσοκόμα (χαιδεύοντας μου το στήθος): "Πω πω! Τι γυμνασμένο που είναι το παλικάρι! Κοίτα μύες!" Νοσοκόμος: "Σιγά το φλώρο! Ξέρεις τι λένε για τους μπόντι ε; Εγώ μόνο ένα μυ έχω γυμνασμένο πάνω μου (εννοώντας προφανώς τον παργαλάτσο του) και σε κάνω καλά με αυτόν ο,τι ώρα θές! Αλλά δε μου κάθεσαι!" Εγώ: "...γελάω μέσα στη νάρκωση γιατί το άκουσα..." Νοσοκόμα: "Σταμάτα ρε σ' ακούει δε τον βλέπεις που γελάει;" ...και συνέχισαν με διάφορες μαλακιούλες που δε θυμάμαι. Λοιπόν αφού ξύπνησα για τα καλά, έμαθα οτι ο γιατρός χειρουργεί τους ασθενείς ακούγοντας πάντα παραδοσιακά ριζίτικα κρητικά τραγούδια (αυτή ήταν η μουσική που άκουγα) γιατί τον βοηθούν να συγκεντρωθεί! Στην προκειμένη περίπτωση, το αποτέλεσμα ήταν άριστο, καθώς η μύτη μου από εκεί που ήταν μια διασταύρωση τεθλασμένης γραμμής και βουλωμένης αποχέτευσης, μετά την επέμβαση θύμιζε μύτη γλυπτού του Μικελάντζελο. Και τα ελεεινά αστειάκια μεταξύ των νοσοκόμων δε με πείραξαν, ίσα ίσα που με βοήθησαν να ξυπνήσω από τη νάρκωση. Οπότε εμένα προσωπικά δε με νοιάζει τι συνήθειες έχει, και τι λέει ο κάθε επαγγελματίας όταν εργάζεται, αρκει να κάνει σωστά τη δουλειά του και να είναι σωστό το αποτέλεσμα. Τώρα όοολα τα άλλα, δεν πιστεύω οτι είναι απαραίτητα αναληθή, αλλά είναι τόσο διαστρεβλωμένα, εξογκωμένα και υπερβολικά που πλέον τα θεωρώ ουρμπανιές και γραφικές φήμες τύπου Ευαγγελάτου, και μου θυμίζουν το παλιό σκετσάκι των ΑΜΑΝ, με το χειρούργο Καλυβάτση που έραψε τον ασθενή και ξέχασε μέσα τα κλειδιά του και το δερμάτινο μπουφάν δώρο της γυναίκας του.
leftermann Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 ε, εντάξει, κι εγώ αν μου χάιδευε ένα γκομενάκι το πέτρινο στήθος μου, ενώ κάποιος βλακούλης με αποκαλούσε φλώρο, δεν θα το έπαιρνα και στραβά. Αντίθετα, αν έβλεπα στο νετ βίντεο με έναν απόγονο του Ιπποκράτη να βγάζει από τον πάτο μου μια λαστιχένια μαλαπέρδα, μισοαφήνοντάς την μέσα μέχρι να βγάλουν ωραίες φωτό καμιά δεκαπενταριά μαλαγκουραίοι, ε, θα ψιλοστράβωνα λίγο... Είμαι και λίγο νευρικός είναι αλήθεια, δύσκολος χαρακτήρας...
phsonia Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Θα συμφωνήσω με τον freedubus (γιατί είναι γυμνασμένο το παλληκάρι...:-)πλάκα κάνω). Είναι σίγουρο ότι πολλοί από μας δε θα ήθελαν να κάνουν το επαγγέλμα τους. Κάθε δουλειά με ζόρι έχει ένα CODE χαλάρωσης και τώρα τι να πεις ότι από μόνοι μας υπάρχει περίπτωση να μειώσουμε το image μας (βλέπε τύπο στο χειρουργείο).Επιπλέον κάποιος το είπε παραπάνω : αυτός που το έστειλε στη δημοσιότητα είναι ΟΚ ?
freedubus Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 ε, εντάξει, κι εγώ αν μου χάιδευε ένα γκομενάκι το πέτρινο στήθος μου, ενώ κάποιος βλακούλης με αποκαλούσε φλώρο, δεν θα το έπαιρνα και στραβά. Κι όμως θα έπρεπε. Γιατί το να χαιδέψει ένας τύπος στο χειρουργείο το σφριγηλό στήθος μιας γυναίκας ασθενούς, θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση. Και το στήθος, είναι ΚΑΙ στους άντρες ερωτογενής περιοχή. Δε μπορούμε να διαχωρίζουμε τα γεγονότα κατά τρόπο σεξιστικό. Οπότε; Μια νοσοκόμα με παρενόχλησε σεξουαλικά στο χειρουργείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.