Προς το περιεχόμενο

Καρτέλ στα online καταστήματα υπολογιστών - Αντιδράστε τώρα!

SMIRNOFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Western Digital Caviar Blue 640 GB, 3 Gb/s SATA, 16 MB Cache, 7200 RPM

τιμή από 53,10 στο πλαισιο και 53,30 στο e-shop

μέσα σε 10 λεπτά 67.79 στο plaisio και 67,83 στο e-shop

plaisio http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120727

e-shop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709

πολύ γέλιο....αν κάνετε refresh οι τιμές αλλάζουν κάθε λίγο

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ας σταματήσουμε τις αγορές για λίγο καιρό τότε,δεν πουλάνε που δεν πουλάνε γενικά,θα αρχίσουν να τα κατεβάζουν πιο γρήγορο από ότι τα ανέβασαν :D(θέλω να πιστεύω..)

Δημοσ.

lol, πριν κανα μισαωρο εγραψα το ιδιο, σε καποιο αλλο ποστ..

ειχα σκοπο να το αγορασω εχθες και μπαινω σημερα και βλεπω αυτο.

Αντε γεια ρε, δε το παιρνω τωρα, μεχρι να ξαναπεσει

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1132539&catalog=19&category=69977505

το αγορασα απο το πλαισιο στα 219

για 2 ημερες το προιον εμφανιστηκε στο e-shop με τιμη 169

κατευθειαν το 2μερο εκεινο το πλαισιο προσφερε το προιον στα 170 ευρω για αγορα μεσω ιντερνετ

Οταν το προιον εξαντληθηκε στο e-shop το πλαισιο επανεφερε και παλι την τιμη στα 219

για γελια η για κλαματα????εγω παντως τα κλαψα τα 50 ευρω που εδωσα παραπανω!!!

Δημοσ.

Αν δεν αγοράζουμε όλοι μαζί θα ρίξουμε τις τιμές?

Αγοράζουμε σύμφωνα με τις τιμές, σύμφωνα με το τι θέλουμε (και ας είναι ακριβό), ή σύμφωνα με τι χρειαζόμαστε?

Αν δεν πουλάνε πολύ θα ρίξουνε τις τιμές ή ένα μαγαζί που πουλάει πολύ μπορεί να ρίξει τις τιμές? Το σουπερ μάρκετ έχει καλύτερη τιμή απο το μπακάλικο? Γιατί αφου δεν αγοράζουμε απο το μπακάλικο, γιατί δεν ρίχνει τις τιμές πιο πολύ απο το σούπερμαρκετ, με αυτή τη λογική. Γιατί τα μικρά μαγαζάκια δεν έχουν καλύτερες τιμές λοιπόν, αφού όλοι μας απέχουμε απο αυτά, και πουλάνε ελάχιστα?

Αν απαντήσετε ξεκάθαρα σε αυτά τα ερωτήματα τότε... ΟΚ. Αλλά δυστυχώς όλα τα άλλα είναι αστεία.

Δημοσ.

τωρα που γραφω εχει 63 στο e-shop

αχαχχαχα:lol:

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος οτι στους περισσότερους είναι απαραίτητες οι 4870χ2, τα 24αρια μονιτορ, οι gtx295, οι i7 με τις πανάκριβες μητρικές τους, τα 1000αρια τροφοδοτικά και οι 300αρηδες ράπτορες...Ή μήπως είναι είδος πρώτης ανάγκης ο κάθε quad core με τις 2 κάρτες γραφικών; Εντάξει, κάποιοι επαγγελματίες τα χρειάζονται αλλά αυτοί είναι μειοψηφία...Μου φαίνεται λίγο ειρωνικό εν μέσω κρίσης να απελπιζόμαστε που πληρώσαμε λίγο παραπάνω ενα home theater, ή μια πανάκριβη κάρτα γραφικών....Μετα απο την 19 σελίδων αντίδραση εδω μέσα τι έγινε; Τις ρίξαμε τις τιμες;;; Το κλείσαμε το πλαισιο και το e-shop? Εδω υπαρχουν άτομα που αλλαζουν επεξεργαστες και καρτες γραφικών σαν τα πουκαμισα, για να παιζουν λιγο καλυτερα το crysis και απο την αλλη φωναζουν που τα μαγαζια αλλαζουν τις τιμες τους καθε 3 και λιγο. Αφου δεν υπαρχει ανταγωνισμος και εχουν μεινει 2 μονο μαγαζια να ελέγχουν την αγορά θα υποστούμε τις συνεπειες...Η θα ψαχνουμε καλύτερα. Κλασικη περιπτωση ο διασημος πλεον wd640gb. Όποιος συνθετει νεο υπολογιστη αυτόν θα βάλει. Λογικό δεν ειναι να σκαρφαλώσει η τιμή του;Δεν είναι ο μονος σκληρος της αγορας αυτός. Πάρτε κάποιον άλλον. Θα καταλάβετε διαφορα, ή θα ειστε (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) με ένα ρολοι στο χερι να μπεντσαρετε όλη την την ώρα;

Δημοσ.

μολις το ειδα , ειπα... μπα θα κανει λαθος..

λολ!! 63 τωρα το e-shop

εχει καταντησει αστειο..

εγω παντως θα περιμενω να πεσει, για να το αγορασω

σαν δημοπρασια στο ebay ειναι :lol:

Δημοσ.

Εγω θελω να γραψει παλι ο εξυπνακιας που μου λεγε οτι δεν υπαρχουν καρτελ και δεν φταιει το eshop και το plaisio,αλλα αυτοι που τους πουλανε τα προιοντα(coolermaster κ.τ.λ).

Δεν υπαρχουν ελεγκτικοι μηχανισμοι για να μας προστατεψουν. Ο καθενας βαζει οτι τιμη του γουσταρει. Οπως εγραψα σε αλλο τοπικ ,η αντιπροσωπεια της dell στην Αμερικη πουλαει την 2209WA στα 300 δολλαρια με ΦΠΑ και η αντιπροσωπεια της dell στην Ελλαδα την πουλαει στα 405 ΕΥΡΟ! Για αυτους που θα υποστηριξουν οτι φταινε τα μεταφορικα οφειλω να σας πληροφορησω οτι η ιδια η dell υποστηριζει οτι τα μεταφορικα ειναι 35 ευρο. Θεωρητικα η οθονη επρεπε να κοστιζει 300-310 ευρο στην Ελλαδα,αλλα οι κυριοι ειναι κλεφτες

Δημοσ.
Είμαι σίγουρος οτι στους περισσότερους είναι απαραίτητες οι 4870χ2, τα 24αρια μονιτορ, οι gtx295, οι i7 με τις πανάκριβες μητρικές τους, τα 1000αρια τροφοδοτικά και οι 300αρηδες ράπτορες...Ή μήπως είναι είδος πρώτης ανάγκης ο κάθε quad core με τις 2 κάρτες γραφικών; Εντάξει, κάποιοι επαγγελματίες τα χρειάζονται αλλά αυτοί είναι μειοψηφία...Μου φαίνεται λίγο ειρωνικό εν μέσω κρίσης να απελπιζόμαστε που πληρώσαμε λίγο παραπάνω ενα home theater, ή μια πανάκριβη κάρτα γραφικών....

δε μιλαμε για τα πανακριβα και αυτους που τα περνουν και ειναι ποσοστο 5-10% mihalakis! Όσο για ενα quadcore δεν ειναι πολυτελεια, πχ. ο q9550 ενας καλος επεξεργαστης ειναι και τον εχουν κανει μετοχη :mad:

Μετα απο την 19 σελίδων αντίδραση εδω μέσα τι έγινε; Τις ρίξαμε τις τιμες;;; Το κλείσαμε το πλαισιο και το e-shop?

τα λεμε για να βγαλουμε το αχτι μας, και να ξυπνησουμε μερικους που δεν την ψαχνουν και πολυ την αγορα και ειναι μελη του insomnia.gr

Εδω υπαρχουν άτομα που αλλαζουν επεξεργαστες και καρτες γραφικών σαν τα πουκαμισα, για να παιζουν λιγο καλυτερα το crysis και απο την αλλη φωναζουν που τα μαγαζια αλλαζουν τις τιμες τους καθε 3 και λιγο.

sory αλλα λαθος, εγω για παραδειχμα εχω τον επεξεργαστη 1χρονο και και τον προηγουμενο τον ειχα 2,5-3 χρονια, και η καρτα γραφικων που ειχα την ειχα 2 χρονια, δε λεμε να περνεις τις ποιο ακριβες. Στης μεσαιας κλιμακας τιμΕν ΒΛΕΠΕΙς ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 30 ΕΥΡΩ τα οποια σε εξοργιζουν γιατι αμα τα βαλεις αθροιστικα σε ολα τα παρτς βγενει κανα 150-200ευρω.τα ακριβα παρτς τα ξεκινουν απο 500ευρω οπου δεν τα παιρνει κανενας και πεφτουν συνεχεια,και μολις φτασουν σε τιμη αγορασιμη 200-230ευρω, εκει αρχιζουν τα παιχνιδια τιμων.Ξερουν οτι το 60%+ των πελατων κυνηγα τα καλα σε λογικες τιμες, κοιτουν λοιπον που στρεφονται οι προτιμησεις του κοινου και αρχιζει το ματς βλεπε wd 640giga :shock::shock: :lol:

Αφου δεν υπαρχει ανταγωνισμος και εχουν μεινει 2 μονο μαγαζια να ελέγχουν την αγορά θα υποστούμε τις συνεπειες...

να παραγγελνουμε και απο εξωτερικο οπου βρισκουμε φθηνοτερα,στο τελος θα αγανακτησει ο κοσμος και καλα θα κανει να βγαζει το χρημα εξω αν εδω δεν βαλουν μυαλο!

Λογικό δεν ειναι να σκαρφαλώσει η τιμή του;Δεν είναι ο μονος σκληρος της αγορας αυτός. Πάρτε κάποιον άλλον. Θα καταλάβετε διαφορα, ή θα ειστε (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) με ένα ρολοι στο χερι να μπεντσαρετε όλη την την ώρα;

σε αυτο συμφωνω απολυτα! εχω τον http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1187805 και παρεπιπτωντος εκανε 58 ευρω. Ειναι εντελος αθορυβος και πολυ καλος, και οι hitachi ειναι καλοι.Εγω τουλαχιστο στους σκληρους δοκιμαζω ολες τις μαρκες.σκληρος ειναι, τσογος ειναι οτι κατσει.Το πλαισιο πρεπει να προσεξει να μην μπει σε αυτη την πολιτικη γιατι θα χασει!

αυτο που ειπαν και οι αλλοι ποιο κατω ,εμπαργκο.Να παιρνετε τα απολυτος απαραιτητα και να κοιτατε ολα τα μαγαζια e-gate steel.gr you.gr κλπ, να μοιραζεται ο ανταγωνισμος.

sory για τα πολλα που εγραψα!

Δημοσ.

Λοιπόν, εγώ θα πω κάποια πράγματα που πιστευω, τα πιστεύω γιατι έτσι θέλω και γιατι η λογικη μου ειναι αρρωστημενη. Επομενως οσοι γελάσετε και τα δειτε θετικα, καλώς, αλλιώς δε με νοιαζει... Δε θα μπω στον κόπο να τα αποδειξω, και αυτο γιατι ολοι πρεπει να εχουμε κατα νου πως ζουμε στην Ελλάδα, και εδω ΟΛΑ μπορουν να συμβουν...

Πρωτα απ'ολα, ναι σίγουρα υπαρχει καρτέλ στο θέμα των τιμών σε ότι αφορά τις μεγάλες εταιρείες (χονδρικης-λιανικης), ειτε αυτές εμπορευονται γάλατα και γιαουρτια, ειτε προφυλακτικα, είτε τους καινουργιους Intel i7. Και να μην το θέλαμε αυτό, θα συνέβαινε γιατι είναι μεγαλοκαρχαρίες, γιατι προσπαθουν να εχουν κερδος, γιατι, γιατι, γιατι.... (Αν και τώρα μου ήρθε φλασια οτι μπορει να μην είναι ακριβώς καρτέλ, απλά υπερβολικά πιεστικος ανταγωνισμός (βλέπε εταιρείες κινητης τηλεφωνίας), αλλα δεν το εχω επεξεργαστει ακόμα αυτο το ενδεχομενο). Δεν με νοιάζει αν φταίνε και οι προμηθευτές ή ο οποιοσδήποτε μεσάζων, αλλά και για να το πάρουμε και αλλιώς, εγώ ως Ελληνας πολίτης ΑΠΑΙΤΩ το προϊόν να φτάνει σε μένα όσο το δυνατόν φθηνότερο, και επιπλέον, η Ελληνική αγορά να είναι εφάμιλλη με τις Ευρωπαϊκές, χωρίς τα γνωστα Ελληνικά νταβαντζιλήκια που πληρώνουμε. Δευτερον, με τα ατομα που εχω γνωρίσει τον τελευταιο καιρό, και τα οποια ειναι συμφοιτητές μου σε μια σχολη σχετικη με Η/Υ και τεχνολογια (δεν χρειαζεται συγκεκριμενη αναφορά), έχω απηυδήσει. Πέραν του ότι ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ (απύθμενα) να ψάξουν αλλού μπας και βρούνε καλυτερες τιμές, ψάχνουν και αγοράζουν μόνο από E-shop, πηγαινουν και αγοράζουν αβέρτα μηχανήματα, με i7 και 2 καρτες γραφικών (ναι ζηλευω!) τη στιγμή που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ πως να ZIPαρουν ένα αρχείο!!!! Και κάτι λίγο off-topic: εν γένει, είναι άχρηστος ένας 2-πύρηνος, 4-πύρηνος ή 666-πύρηνος ή ακόμα και ένας 64-bitος επεξεργαστής, αν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το λογισμικο που θα τον αξιοποιησει. Επομένως, και εφόσον δεν υπάρχει ακόμα ενα "νορμάλ" και "εμπορικο" λειτουργικο σύστημα, σουιτα γραφείου ή παιχνίδι που να αξιοποιεί στο έπακρο αυτές τις τεχνολογίες-τέρατα, (που στο κάτω-κάτω τις πληρώνεις για να τις αξιοποιήσεις, και όχι για να φας 5 μηνιάτικα) δεν είναι αναγκαίες!! Έχω μια GeForce 4200-Ti 64Mb, και παίζει άψογα (σχετικό είναι πάντα...:rolleyes:) το DOOM 3! Δηλαδή τι παραπάνω χρειάζομαι; Με τα σημερινά δεδομένα, μια κάρτα γραφικών της τάξης των 130-150€ μπορεί άνετα να παίξει τα αντίστοιχα παιχνίδια (πχ Far Cry 2), γιατι να πάρω 2 τέρατα των 300€ έκαστο;

Επιπλέον, ο Έλληνας όπως ανάφέρθηκε και σε κάποιο προηγούμενο πόστ, νομίζει ότι με το PC του θα είναι και ο πρώτος. Ότι θα τον προσκυνάνε. Το ίδιο που συμβαίνει και με το αμάξι, το σπίτι, ακόμα και τη δουλεια του πολλές φορές. Δε σκεφτεται ότι δεν έχει να φάει. Οτι τον δουλευουν ψιλο γαζι, πρώτα απ'όλα οι πολιτικοί, μετά οι εταιρείες, και τελικά δουλευομαστε και αναμεταξύ μας προσπαθώντας να δειχτούμε στους άλλους. Διαβάζοντας το thread απο την αρχή, το 80% των ποστ ήταν διαφωνίες και αναμάσημα των ίδιων σκέψεων. Οι πιο πολλοί (κι εγω μαζί, δυστυχως το παραδέχομαι), σε 2 μέρες, αν όχι αυριο κιολας, θα σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε μια νέα αναβάθμιση ή θα αγοράσουμε ένα νέο γκάτζετ. Και η πλάκα ποια είναι: παρόλο που τελικά πολλοι μπορεί να μην αγοράσουμε απο e-shop ή Πλαίσιο, αυτά τα 2 θα είναι τα πρώτα μέρη που θα ψάξουμε, η πρώτη εντύπωση που λένε... Η άποψη μου για την λύση της όλης κατάστασης είναι η εξής: Ξεχάστε οτι υπάρχουν καρτέλ, μαρτέλ, και πρασινα άλογα. Την επόμενη φορά προτιμήστε το φθηνότερο. Γιατί αυτός που θα το έχει φθηνότερα απ'όλους δεν είναι κότσος. Βγάζει κέρδος, και ζεί από αυτο. Άρα οι μεγαλοεταιρείες όταν πουλάνε με καπελο 20-30-50€ βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος. Γιατι να τα φανε αυτοι; Αυτοι που στο κάτω-κάτω είναι και υπευθυνοι για την τωρινη οικονομικη κατάσταση; Το φθηνότερο μπορεί να μην είναι απαραίτητα μέσω Ιντερνετ. Άρα θα κάνουμε και μια βόλτα, θα μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη του "συνοικιακου" καταστήματος, θα κάνουμε και τα παζάρια μας (ως γνωστοι Έλληνες)... Κατόπιν, δε χρειάζεται να έχουμε μηχάνημα των 2000€. Είναι σχεδον σίγουρο ότι θα "πεθάνει" χωρίς να έχει χρησιμοποιθεί ποτέ περισσότερο από το 50% των δυνατοτήτων του. Ας καθυστερήσουμε την αναβάθμιση μας 2 μήνες. Τα κομμάτια που θέλουμε, κατα κανόνα θα είναι εως και 50€ φθηνότερα μετά από ένα 2-μηνο. Αν δεν χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ αναβάθμιση τότε να ΜΗΝ την κάνουμε! Είναι πιο χρήσιμη η εξόφληση 3 (η και περισσότερων:rolleyes:) δόσεων από την πιστωτική μας, παρά ένας καινούργιος τετραπύρηνος! Τέλος, κάθε φορά που διαπιστώνουμε λαμογιά, κράξιμο παντού! Υπάρχουν μεγάλα περιοδικά (πχ RAM αυτό μου ήθε τώρα στο μυαλό δεν κάνω spam!:P), φορουμ, το ΙΝΚΑ, ακόμα και τα κανάλια, αν οι αναφορές πληθύνουν. Στην τελική ας φουσκώσουμε και λίγο τα γεγονότα. Αυτοί για να μην σου κάνουν μια επισκευή που είναι στην εγγύηση, σου ζαλίζουν τα κάκαλα με χίλιες δυο ιστορίες... Όχι το πείραξες, όχι το χτύπησες, όχι του μίλησες άσχημα... Με το να ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ όμως, και να λέμε "ωχ, αδελφέ... ενταξει έδωσα και 30€ περισσότερα... μόνο το τρέξιμο που θα 'κανα...", τα πράγματα γίνονται χειρότερα, εμείς Αμερικανίζουμε (παρ'όλο που σατιρίζουμε και κοροιδευουμε τη συμπεριφορά τους), και τελικά οι εταιρείες εξακολουθούν να μας πηδ...νε, γιατι τους δείχνουμε (με τη συμπεριφορά μας), πως κατα βάθος μας αρέσει κιόλας...! Αυτα... :rolleyes:

Υ.Γ. Το Πλαίσιο πάντα μας τον έπιανε, δεν είναι καινούργιο χούι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...