Προς το περιεχόμενο

Καρτέλ στα online καταστήματα υπολογιστών - Αντιδράστε τώρα!

SMIRNOFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...Λοιπόν...

Βλακεία μια, οκ.

Βλακεία δυο, παραπάει.

Έλεγα μπας έστω δεν μαζέψεις τα προηγούμενα, αλλά εσύ το απλώνεις κι όλα.

Κάτσε τουλάχιστον και ξεστραβώσου με όσα σου είπαν οι άλλοι, άμα εγώ σου μεταδίδω εμπάθεια.

Όχι ότι έχει σημασία, γιατί αν καταλάβαινες ότι δεν είναι εμπάθεια, αλλά τσατίλα πάνω απ' όλα για το αρχικό σου θράσος να με πιάσεις στο "στόμα" σου, συν τις κατοπινές μπούρδες για να κάνουμε να μπήξουμε και υπογραφές να μαζέψουμε, θα τα συμμάζευες.

Σκοτίστηκα άμα δε σου κόβει εσένα ότι το ότι σε κάνει ό,τι θέλει η αγορά, και είναι και νομοταγής.

Όπως σκοτίστηκα για το ότι δεν σου κόβει πως το να ξέρεις ότι σε παίζει όπως θέλει, δεν αρκεί να πας να το φωνάξεις έξω από το ΙΝΚΑ, ή όπου αλλού νομίζεις - μιας και δεν ξέρεις καν πού - ότι μπορείς να προσφύγεις ως θιγόμενος. Πέτα και τις πέτρες που έλεγες.

Αυτό όμως που μου τη δίνει, είναι η βλακεία σου να υποθέτεις διάφορα, όπως το να υποθέτεις ότι είμαι ωχαδερφιστής, ότι στα τέτοια μου για σας, είτε γιατί έχω φράγκα, είτε γιατί είμαι καθίκι, μέχρι και η βλακεία σου να νομίζεις ότι επειδή γίνεσαι κατανοητός χωρίς οξείες -ΕΣΤΩ, δεν υπάρχει θέμα για τον άλλον - καταννοητός γίνεσαι και με greeklish και με κεφαλαία. Και το "εξηγείς" κι από πάνω, πως το κάνεις για κέρδος χρόνου...

Όταν λέει ο άλλος ότι ΕΤΣΙ, ΔΕΝ θα καταφέρετε κάτι, δεν είναι επειδή είναι ωχαδερφιστής.

Όταν ο άλλος έχει ξεσκιστεί να γράφει ενίοτε και μακροσκελέστατα ποστ σε κάποιον, μπας και τον βοηθήσει και δεν χρειαστεί να τα σκάσει σε τεχνικό, χωρίς καν να ξέρει το οικονομικό επίπεδο αυτού που πάει να βοηθήσει (και μερικές φορές ΑΚΟΜΑ κι όταν το βλέπει), δεν είναι στα τέτοια του.

Ακόμα και εσένα, ένα "δύσκολο" για 'μενα βράδυ περασμένη βδομάδα προσπαθούσα να ξεστραβώσω, σχετικά με του "τί εστί εξωτερικός σκληρός" - παρ' όλο μάλιστα που έδειχνες να είχες ήδη πάρει την απόφασή σου. Κι όταν σε κάποια φάση λόγω συνθηκών έχασα ένα pm που θα σου έστελνα, παρ' όλ' αυτά δεν σ' έγραψα, και έστω και αργότερα σου ζήτησα αν μπορούσες να ξαναστείλεις το τελευταίο σου - γιατί το είχα χάσει ΚΑΙ αυτό. Λες και σου χρώσταγα τίποτα (και δεν πήρα κι απάντηση). Αυτά γιατί με τσίτωσες περί "ωχαδερφισμού" και στατετοιαμουδισμού.

Πληροφοριακά δε, ούτε κατά διάννοια έχω τα φράγκα που βλακωδώς πέρασε βιαστικά ως πιθανή υπόθεση από το μυαλό σου. Ενδεικτικά , από έναν P4 στα 1.8 γράφω, κι αυτός "τυχερό" ήτανε. Τζάμπα μηχάνημα που θα πήγαινε για πέταμα. Πριν απ' αυτόν πόσταρα από P3 στα 900. Τζαμπέ κι αυτός. Και κάνω και δουλειά μ΄αυτόν. Kαι δεν παίζω καν παιχνίδια - επειδή σου μπήκε εσένα ότι δεν μου κόβει ότι για άλλους είναι μέρος της δουλειάς τους.

Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ όμως όσων "παρακολουθούν το hardware", EINAI oι gamers του Συντάγματος που έλεγα. Άρα δικαίως το πέταξα.

Τέλος, αν ξαναβιαστείς να βγάλεις "συμπεράσματα" για 'μενα,

Δεν ηταν καν δικο σου σκεπτικο. Αναπαρηγαγες τον κλασικο ωχ-αδερφισμο
σε πήρε και σε σήκωσε κανονικά.
  • Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

[offtopic] Και καπου εδω το θεμα μπορει να κλειδωσει, μιας και ακρη

δεν βγαλαμε ουτε καν μεταξυ μας και λυση δεν προκειται να βρουμε

αφου οπως πανε τα πραγματα θα "πιαστουμε στα χερια".[/offtopic]

Δημοσ.
καταννοητός γίνεσαι και με greeklish και με κεφαλαία

Το ιδιο ειναι τα greeklish και τα κεφαλαια με το να μην βαζεις τονους? Δυσκολευεσαι εστω και λιγο να διαβασεις αυτα που γραφω? Αν το παμε ετσι και εσυ δεν μπορεις να συνταξεις σωστα μια προταση και δυσκολευομαι να σε καταλαβω....

Βλακεία μια, οκ.

Βλακεία δυο, παραπάει.

Έλεγα μπας έστω δεν μαζέψεις τα προηγούμενα, αλλά εσύ το απλώνεις κι όλα.

Κάτσε τουλάχιστον και ξεστραβώσου με όσα σου είπαν οι άλλοι, άμα εγώ σου μεταδίδω εμπάθεια.

2 ατομα ειστε που εχετε διαφορετικη αποψη. Οι υπολοιποι κραζουμε τα καταστηματα και τις ''υπογειες'' συμφωνιες τους.

Ακόμα και εσένα, ένα "δύσκολο" για 'μενα βράδυ περασμένη βδομάδα προσπαθούσα να ξεστραβώσω, σχετικά με του "τί εστί εξωτερικός σκληρός" - παρ' όλο μάλιστα που έδειχνες να είχες ήδη πάρει την απόφασή σου

Ημουν σε διλλημα για αγορα εξωτερικου ή εσωτερικου και με αυτα που εγραψες(κακο συντακτικο που ελεγα) δεν με βοηθησες καθολου. Τι σχεση ομως εχουν τα pm μας με το δημοσιο φορουμ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΟΣ

Τέλος, αν ξαναβιαστείς να βγάλεις "συμπεράσματα" για 'μενα,

σε πήρε και σε σήκωσε κανονικά.

μπρρρρρ τωρα φοβηθηκα.... Ρε αντε ξυστα τα μπουτια σου που θα μας απειλησεις και απο το πληκτρολογιο. Περαστικα και να σκεπαζεσαι το βραδυ

• Moderators
Δημοσ.

Κλασικοι ελληνες...

Αφου το ξερετε, οτι και να λετε/λεμε δε προκειται να υπαρξει πραγματικο μποϊκοταζ των 2 μεγαλων καταστηματων. Δεν υπαρχει συννεοηση μα ουτε και οργανωση εδω που ζουμε.

Γιαυτο φατε τωρα που τους κ@@@@ωσε την αυξηση... (κι εγω μεσα εννοειται).

Τελεια παυλα.

Μας κακοφαινεται, αλλα ετσι ειναι...

Δημοσ.
Είμαστε σίγουροι ότι το eshop είναι της Quest? Αν ναι, ποιός ο λόγος ύπαρξης του U που έχει και τη στάμπα της Quest?

Πάντως η quest, και στο b2b έχει ανεβάσει τιμές τώρα τελευταία.

Απο το επισημο site του Eshop

Το e-shop.gr, το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1998 από τρεις φοιτητές του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π. και παραμένει ιδιωτική εταιρία με τους ίδιους τρεις μετόχους.

Xαχαχαχαχαχα ας γελασω!

Εχει ιδεα κανενας τι κεφαλαιο χρειαζεται κανεις για να ανοιξει μια τετοια επιχειρηση?

Δεν μιλαω για το Site που τα εξοδα του ειναι αστεια σε σχεση με τα κερδη του

Ενα νεο καταστημα δεν μπορει να εχει μεγαλο αποθεμα στην αποθηκη του(μηδενικο μην πω..)ειδικα στον τομεα Hardware γιατι οι τιμες στα περιφερειακα και ειδικα με την εξελιξη της τεχνολογιας συνεχως περνουν την κατιουσά..(Ασχετα αμα τωρα κανουν τις ταρζανιες τους και επεξεργαστη 3ετιας τον ανεβαζουν..)Αρα αμα σου μεινει stock την εβαψες!(Δεν το λεω εγω ειναι γνωστο σε οποιον παει να κανει ενα ανοιγμα στην συγκεκριμενη αγορα!)

Το You ειναι σχετικα καινουργια επιχειρηση με κραχτη την Quest καμοια σχεση με τα Eshop Points που κυρια δουλεια τους ειναι η διανομη αποθηκευση και εγω δεν ξερω τι αλλο.

Τα you ειναι καθαρα λιανικης πωλησης και δεν στηριζεται τοσο στο καθαρα Web Sales Only κομματι.

Οσο για το Eshop και την Quest καθημερινη επαφη με προμηθευτες της Quest ειχα..μαθετε κατι παραπανω απο προσωπικες εμπειριες που μοιραζομαι μαζι σας.

Και στα τρια παραδειγματα σχετικα με την Quest:ACS Q-Telecom Eshop δεν εχω πεσει εξω αν καποιος μπορει ας με διαψευσει.

Αλλωστε φανταστητε το Eshop να εφερε απο την αρχη την σφραγιδα της Quest.Ο καθε χονδρεμπορος που αγοραζε Parts απο την Quest μολις εβλεπε οτι ο ιδιος ο προμηθευτης του σκοτωνε την τιμη και τα περιθωρια κερδους του μηδενιζονταν θα της εκοβε και την καλημερα και θα εψαχνε απο αλλου την ακρη..

Και ας γυρισουμε στο παραμυθακι του Eshop τρεις φοιτητες εστω και του ΕΜΠ (που η δουλεια τους ειναι να φτιαχνουν γεφυρες και ουρανοξυστες)πηγαν μια ωραια μερα σε ολες τις εταιριες και μαζευαν προσφορες και οποιος τους εκανε την καλυτερη τον διαλεγαν?

Με τι κεφαλαιο ξεκινησαν?

Ποσες πωλησεις μπορει να εκανε τουλαχιστον τον πρωτο χρονο?

Τι πιστωτικο οριο ειχε?

Πληρωνε σε τριμηνες ή εξαμηνες επιταγες?

Αν ειναι να ανοιξω και εγω το Sotosgl shop που θα εχω και ετοιμη πελατεια απο το Insomnia μιας και ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα...

• Moderators
Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα, αλλα αν δεν υπαρχουν τα αντιστοιχα λινκς-αποδειξεις, δε μπορω να πιστεψω απλυτως τιποτα απο τα λεγομενα σου.

Δημοσ.
Ωραια ολα αυτα, αλλα αν δεν υπαρχουν τα αντιστοιχα λινκς-αποδειξεις, δε μπορω να πιστεψω απλυτως τιποτα απο τα λεγομενα σου.

Πιστευε οτι θες δεν ειμαι εδω για να σας πουλησω μουρη ουτε για να κανω μαθημα οικονομoλογιας σε κανεναν.

Θες Links για τις κρυφες συμφωνιες μεταξυ Quest Eshop Πλαισιου?

(Αν υπαρχουν βεβαια)

Μηπως να ποσταρω και μερικα links για την παραγκα στο ποδοσφαιρο,για το χρηματιστηριο,για τα Ιμια,για το Βατοπαιδιο και τις συντεταγμενες στο Google Earth που κρυβεται ο Billaden?

Αυτο που ζητας ειναι αδυνατον για πολλους και διαφορους λογους λες και υπηρχε περιπτωση καθε εταιρια να διακυνδηνευσει να χασει τα πολυτιμα λεφτακια της για να ενημερωθεις εσυ ο απλος καταναλωτης για το τι γινεται στην αγορα..

Δεν θες να με πιστεψεις?Δεν θα κατσω και να κλαψω.Πες οτι ειμαι ενας τρελαρας που βλεπει συνομοσιες παντου και εχω μπερδεψει τα μπουτια μου λεγοντας τους παραλογισμους μου σε οποιο Forum βρω.Ας τελειωσει εδω ο κυκλος της αμφισβητησης δεν εχω κατι παραπανω να προσθεσω τωρα σας αφηνω γιατι το FBI η CIA η NSA το NATO η KGB η QUEST το ESHOP και ο Bruce Willys εντοπισαν την τοποθεσια μου και ερχονται να με συλλαβουν!

Ήδη ακουω τα ελικοπτερα!

• Moderators
Δημοσ.

Εμενα τι με απασχολει ποιανου ειναι το e-shop ή το αν ειχαν κεφαλαιο και που το βρηκαν οι 3 ιδρυτες του.

Εγω θυμαμαι το e-shop οταν ηταν ακομα ενα και μοναδικο καταστημα στο Χαλανδρι οπου δεν ειχε ουτε τρομερη ποικιλια ουτε τιποτα, αλλα εξαιρετικες τιμες.

(εποχη 2004...)

Οποτε γιατι να μη ξεκινησε οντως απο 3 ευρηματικους νεους? Πρεπει sony και καλα η Quest να το φτιαξε?

Δημοσ.
Εμενα τι με απασχολει ποιανου ειναι το e-shop ή το αν ειχαν κεφαλαιο και που το βρηκαν οι 3 ιδρυτες του.

Οποτε γιατι να μη ξεκινησε οντως απο 3 ευρηματικους νεους? Πρεπει sony και καλα η Quest να το φτιαξε?

Δεν αντιλεγω αλλα ξερεις ποσοι ευρηματικοτατοι νεοι εχουν κανει αναλογες προσπαθειες και ποσοι απο αυτους εχουν αποτυχει?

Θα μου πεις μπορει τα παιδια να ειχαν το αστρο,να ειναι χρονια μπροστα σε θεματα Marketing πιστευεις ομως ειλικρινα οτι μονο αυτο αρκει?

Χωρις σπρωξιμο και απατεωνια δεν πας πουθενα δλδ παραεισαγωγη,μαυρα και αλλα πολλα..στην Ελλαδα ειμαστε μην ξεχνιωμαστε...

Εμεινα 4 χρονια στον χωρο αυτο και ειδα αρκετα(δεν λεω πολλα γιατι παλι θα βγει καποιος να με κραξει..) για να ξερω κατι παραπανω και να εχω αποψη αλλα δεν ειμαι εγω το θεμα μας εδω ειπα αυτα που ξερω εκφρασα την γνωμη μου τελος..

Και πως σε 5 χρονια το Eshop εχει τζιρους εκατομυριων και ειναι και στο χρηματηστηριο?Οχι οτι με νοιαζει μαγκια τους αλλα τετοιο κατορθωμα επρεπε να ειχε μπει στο βιβλιο Guiness και να ειναι ολη μερα στα περιοδικα και τις εφημεριδες να δινουν συνεντευξεις(δεν ξερω αν υπαρχει και καμοια ελευθερη θεση σε κανενα Πανεπιστημιο να διδαξουν Marketing :P )

Αμφισβητησε με οσο θες αλλα αν συνεχιστει αυτο βλεπω να γεμιζουμε 100 σελιδες και να αρχισουμε να λεμε γιατι δεν βαζεις τόνους και γιατι δεν παμε με μολοτοφ να καψουμε Πλαισιο και Eshop

Χωρις παρεξηγηση παιδια αλλα εχει βαρυνει πολυ το κλιμα σε αυτο το Thread...

• Moderators
Δημοσ.

Χαλαρα, ουτε εγω βαζω τονους ;) (θα μας καψουν μαζι :P )

Δεν ειπα οτι τωρα δε συνεργαζεται με εισαγωγεις, οπως η Quest, αλλα οτι αποκλειεται να ειναι ΤΗΣ Quest.

Φυσικα και χρειαζονται ολα οσα ειπες, απλα γιατι να μην ΞΕΚΙΝΗΣΕ απο 3 ευρηματικα ατομα? (και στη πορεια και απατεωνιες και μαυρες εισαγωγες και ατομα για marketing και ο,τι αλλο θες να εκανε).

Δημοσ.

Το ότι έχει βασικό ίσως προμηθευτή υλικού την Quest δεν πάει να πει ότι είναι και ιδιοκτήτης του. Από εκεί και πέρα, η Quest, αν δεν κάνω λάθος είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Ελληνικής αγοράς, συνεπώς, αναμενόμενο είναι να έχει συμφωνίες με τα μεγαλύτερα καταστήματα.

Δεν κρίνω τις λογικές που εφαρμόζει περί αγοράς, απλά θέτω κάποιες σκέψεις μου. Η αγορά είναι "ελεύθερη" όπως και εμείς ;-)

Και πως σε 5 χρονια το Eshop εχει τζιρους εκατομυριων και ειναι και στο χρηματηστηριο?

Έχει μπει το e-shop στο χρηματιστήριο? Έχω μείνει πίσω...

Δημοσ.
Απο το επισημο site του Eshop

Το e-shop.gr, το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1998 από τρεις φοιτητές του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π. και παραμένει ιδιωτική εταιρία με τους ίδιους τρεις μετόχους.

Xαχαχαχαχαχα ας γελασω!

Μπορεί να ισχύει το εξής... 3 φοιτητές με πλούσιους μπαμπάδες έβαλαν απο 500.000 ευρώ ο καθένας και ξεκίνησαν μια επιχείρηση, η οποία έγινε επιτυχημένη στην πορεία :-)

Εννοείται οτι χωρίς κεφάλαιο δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τέτοιου είδους κατάστημα. Το πως κατάφεραν να κάνουν παραεισαγωγές και να ρίξουν τις τιμές τόσο χαμηλά δεν είναι γνωστό. Το μόνο σίγουρο είναι οτι ήταν οι πρώτοι που προώθησαν την ιδέα του e-shoping στην Ελλάδα σε μια εποχή που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και ανοργάνωτο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα οτι σχετίζονται με την quest.

Γιατι άλλωστε να σαμποτάρει τον εαυτό της η quest αλλά και τα you? Οι τιμές της σε σχέση με τo eshop δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Δημοσ.

Υπάρχει καρτέλ μεταξύ όλων των μεγάλων αλυσίδων πληροφορικής . Πριν μερικούς μήνες ερευνούσα την αγορά ενός VAIO .

Και ενώ στο διαδίκτυο οι τιμές παίζανε έως και 200 ευρώ στο συγκεκριμένο μοντέλο μαντέψτε τι διαφορά υπήρχε μεταξύ των τριών μεγαλύτερων καταστημάτων πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη (Πλαίσιο, Media Markt, Multirama) . 1,5 ευρώ !!! Τόσο έπαιζε η τιμή ενός μοντέλου που είχε περιθώριο κέρδους 200 ευρώ τουλάχιστον!

Όποιος νομίζει ότι αυτό είναι τυχαίο συγνώμη αλλά είναι ηλίθιος .

Δημοσ.

Πάιδες μην ξεχνάμε και την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ. Έχει ανέβει πάρα πολύ το δολλάριο τον τελευταίο καιρό. Και όπως όλοι χαιρόμασταν όταν το ευρώ ήταν 1.6 δολάρια και είχαν πέσει όλες οι τιμές στα ηλεκτρονικά, τώρα πρέπει να προσγειωθούμε.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι δεν υπάρχει καρτέλ. Όταν 2 επιχειρήσεις έχουν τόσο μεγάλο μερίδιο της αγοράς, στην Ελλάδα, είναι αυτονόητο ότι θα τα συμφωνήσουν κάπως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...