Timour21 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέσα σε όλα αυτά περιγράφει μήπως αν ο θεος "έφτιαξε" και άλλους ανθρώπους πλην του αδαμ και της έυας, ή έγινε της αιμομιξίας το κάγκελο? Απο μικρός την έχω την απορία...
Tenshi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέσα σε όλα αυτά περιγράφει μήπως αν ο θεος "έφτιαξε" και άλλους ανθρώπους πλην του αδαμ και της έυας, ή έγινε της αιμομιξίας το κάγκελο? Απο μικρός την έχω την απορία... Πάει χεράκι-χεράκι με τον κατακλυσμό,την κιβωτό και τον Νώε.Πέταγε πέτρες πίσω του και φύτρωναν άνθρωποι...ναι σε λέω!
Toufas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 μην βιασετε τον αγγελο, βιαστε την κορη μου!
telegamesvg Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Πέταγε πέτρες πίσω του και φύτρωναν άνθρωποι...ναι σε λέω! Εκατσες ποτε να αναρωτηθεις μηπως υπαρχει καποιος αλλος συμβολισμος πισω απο αυτη την φραση ? Οταν π.χ ο Δευκαλιων πεταγε πετρες επειτα απο προτροπη των θεων και φυτρωναν ανθρωποι μηπως θελει να δειξει το αυτοχθωνο ενος λαου ? ή κατι αλλο ?
Lucifer Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Υπάρχει κάπου μια λίστα (θεόπνευστη κατά προτίμηση) με το τι είναι ξεκάθαρο και σαφές και κυριολεκτικό κτλ και τι είναι συμβολικό στη Βίβλο; Ή κάθε αιώνα που η επιστήμη θα κάνει μια ανακάλυψη που θα γκρεμίζει και άλλα κοσμογονικά παραμυθάκια θα γίνεται ακόμα ένα κεφάλαιο/ψαλμός/βιβλίο της "συμβολικό" κατά βούλησιν της ανθρώπινης, πολύ ανθρώπινης, εκκλησίας;
Tenshi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Εκατσες ποτε να αναρωτηθεις μηπως υπαρχει καποιος αλλος συμβολισμος πισω απο αυτη την φραση ? Οταν π.χ ο Δευκαλιων πεταγε πετρες επειτα απο προτροπη των θεων και φυτρωναν ανθρωποι μηπως θελει να δειξει το αυτοχθωνο ενος λαου ? ή κατι αλλο ? Περίεργο...στην δικιά μου περίπτωση φύτρωναν σπασμένα τζάμια,πεσμένοι σοφάδες και καρούμπαλα. Λές να έκανα κάτι λάθος ο Χριστιανισμός (και κάθε θρησκεία) βασίζεται στους συμβολισμούς για να καλύψει το αυτονόητο,την αδυναμία να εξηγήσει γεγονότα που μπορεί να ανήκουν (μπορεί και όχι) στην σφαίρα της φαντασίας.
telegamesvg Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Περίεργο...στην δικιά μου περίπτωση φύτρωναν σπασμένα τζάμια,πεσμένοι σοφάδες και καρούμπαλα.Λές να έκανα κάτι λάθος Λαθος κανεις με τον αγενη τροπο που απαντας . Υπάρχει κάπου μια λίστα (θεόπνευστη κατά προτίμηση) με το τι είναι ξεκάθαρο και σαφές και κυριολεκτικό κτλ και τι είναι συμβολικό στη Βίβλο; Ή κάθε αιώνα που η επιστήμη θα κάνει μια ανακάλυψη που θα γκρεμίζει και άλλα κοσμογονικά παραμυθάκια θα γίνεται ακόμα ένα κεφάλαιο/ψαλμός/βιβλίο της "συμβολικό" κατά βούλησιν της ανθρώπινης, πολύ ανθρώπινης, εκκλησίας; Μα δεν μιλω για την Βιβλο. Για τον Δευκαλιωνα μιλησα . Τον συμβολισμο των αρχαιων κειμενων - παραδοσεων ,δεν τον εχει αρνηθει ουτε και αυτη η ιδια η επιστημη . Αλλωστε η επιστημη ειναι μεσον ,εργαλειον της φιλοσοφιας.
Lucifer Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Η φιλοσοφία βέβαια ήταν ανέκαθεν προνόμιο των χορτάτων και η χόρταση επιτυγχάνεται ευκολότερα με το τρακτέρ παρά με το αλέτρι, οπότε γενικά σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο είναι λίγο κουτό να μετράμε αν η φιλοσοφία ή η επιστήμη την έχει μεγαλύτερη.
The_Judas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέσα σε όλα αυτά περιγράφει μήπως αν ο θεος "έφτιαξε" και άλλους ανθρώπους πλην του αδαμ και της έυας, ή έγινε της αιμομιξίας το κάγκελο? Απο μικρός την έχω την απορία... Ακόμη δεν έχεις καταλάβει? Οταν κάτι ακούγεται μη επιστημονικό ή λάθος είναι συμβολικό! Μόνο τα μεγάλα κεφάλια της θεολογίας μπορούν να τα κατανοήσουν... οταν όμως κάτι ακούγεται σωστό τότε δεν είναι συμβολικό αλλά πρέπει να το λαμβάνουμε υπ'οψιν κυριολεκτικά.
telegamesvg Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Η φιλοσοφία βέβαια ήταν ανέκαθεν προνόμιο των χορτάτων και η χόρταση επιτυγχάνεται ευκολότερα με το τρακτέρ παρά με το αλέτρι, οπότε γενικά σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο είναι λίγο κουτό να μετράμε αν η φιλοσοφία ή η επιστήμη την έχει μεγαλύτερη. Δεν νομιζω να εκανα εγω κατι τετοιο . Ισα ισα που τοσο καιρο λεω οτι ειναι οι πλευρες του ιδιου νομισματος . Αλλωστε δεν υπηρξε ποτε φιλοσοφος που κατεδικασε καποια επιστημη . Ισα Ισα , ακομη και τον ορο επιστημη ο Πλατων νομιζω τον χρησιμοποιησε για πρωτη φορα .
Lucifer Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μια ερώτηση, εντελώς καλοήθης όσο και αν ακούγεται διαφορετικά: αν σου πάρουν τους αρχαίους Έλληνες, τι θα μείνει από 'σένα;
De@th L0rd Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν οτι κάποιος που είναι άθεος έχει κάποια "πιστεύω" όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό.Και θα προσπαθήσει να τα υπερασπιστεί όπως και ένας θεοσεβούμενος.Άθεος δε σημαίνει ανήθικος ή σατανιστής ή αναρχικός.Το να μη πιστεύεις σε ανώτερες οντότητες δεν είναι κάτι το σπουδαίο ούτε πρόκειται να τιμωρηθείς στους πύρινους λάκους της κολάσεως.Αν εσείς οι θρησκευόμενοι κρίνετε τους άθεους και τους υπενθιμίζετε κάθε 3 και λίγοπόσο λάθος κάνουν να σας θυμίσω πως κι εσείς είστε άθεοι προς άλλους λαούς ή αρχαιότερες θρησκείες.Ή μήπως πιστεύετε στον Σεθ,τον Δία,τον Θορ και τις βαλκυρίες; Δεν το βρίσκετε παράλογο να πιστεύετε στους παραπάνω;Ε λοιπον έτσι παράλογο βρίσκουν και οι άθεοι το να πιστεύουν στο Θεό σας. που δεν έχει κ ένα όνομα γμτ.
teo64x Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 που δεν έχει κ ένα όνομα γμτ. Όποιος ενδιαφέρεται, του στέλνω το όνομα με PM.
telegamesvg Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μια ερώτηση, εντελώς καλοήθης όσο και αν ακούγεται διαφορετικά: αν σου πάρουν τους αρχαίους Έλληνες, τι θα μείνει από 'σένα; Θα απαντησω ειλικρινα και εξισου καλοηθης . Προφανως εννοεις τι θα μεινει απο εμενα αν μου παρουν το θεατρο, την μουσικη , τις τεχνες , την φιλοσοφια , τις επιστημες κ.λ.π ? Οτι θα μεινει και σε εσενα κ σε ολους μας .Ενα μεγαλο τιποτα . Γιατι τιποτα δεν θα ηταν το ιδιο χωρις το φως της Μεγαλης Ελλαδας του πολιτισμου κ των επιστημων . Και επισημαινω οτι αυτα δεν τα υποστηριζω εγω , αλλα κορυφαιοι Ευρωπαιοι ολων των εποχων.
De@th L0rd Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Όποιος ενδιαφέρεται, του στέλνω το όνομα με PM. Αν το όνομα είναι Χριστός σόρρυ αλλά δεν μετράει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα