MsquitoPrincess Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αρχιζω και εγω να καταλαβαινω οτι δεν κερδιζεις τιποτα με το να λες την γνωμη σου εδω μεσα. Ισχύει για την πλειοψηφία αυτών που ποστάρουν.Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που διαβάζουν και κάποιοι απ'αυτούς ίσως να μην έχουν σχηματίσει ακόμα άποψη.Ποτέ δεν ξέρεις =)
BaLsAmoMenos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Τελοσπαντων. Μπορει κανεις να βρει πια λεξη-λεξεις πηγαινει μετα απο αυτο: Το να πιστευεις σε ομιλουντα φιδια που τα τιμωρησε ο Θεος να σερνονται (πριν δηλαδη μπορει και να πεταγαν) και να τρωνε χωμα (ο Θεος εδω φαινεται αδυναμος γιατι τα φιδια δεν τρωνε χωμα οπως τα διεταξε να κανουν) ειναι _________ α) χαζο Β) λογικο γ) επιστημονικα αποδεδειγμενο δ) Θεικο Επισης φαρ οταν μπεις απαντησε μου και για το αλατι-γυναικα. Ειναι εξισου σημαντικο να αναφερθει οτι τα παιδια του Λωτ (και η συνεχεια της γενιας των αγαπημενων ανθρωπων του Γιαχβε) γινανε με τις κορες του αφου δεν υπηρχαν αλλοι αντρες οπως λεει και η ΠΔ.
teo64x Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Μα τι νόημα έχει ρε παίδες; Θα αντιπαρατεθούμε σε ιστοριούλες; Αν ο Θεός διέταξε το θάνατο κάποιου ή αν έγινε από το free will των ανθρώπων (χωρίς να μας έχει εξηγήσει λογικά κάποιος πώς διάολο γίνεται να υπάρχει free will). Ή θα αντιπαρατεθούμε με άτομα που κάνουν σημαία μια (απομονωμένη) φράση ενός επιστήμονα (όπως αυτή δημοσιεύθηκε σε μια εφημερίδα), όταν δεν έχουν ανοίξει καν ένα βιβλίο (σχετικό με την επιστήμη αυτού του ανθρώπου), που να περιέχει επιστημονικά διατυπωμένη φυσική και μαθηματικά; Για να γίνει τι; Να έβλεπα τουλάχιστον ένα λογικό επιχείρημα, κάτι προς συζήτηση, να πω οκ. Αντί να βλέπω ανούσιες χαζομάρες του τύπου "να τι είπε ο τάδε επιστήμονας", αν έβλεπα και πώς ο συνομιλητής μου έχει καταλάβει τι ακριβώς στηρίζει αυτός ο επιστήμονας και προσφερόταν όλο αυτό προς αντιπαράθεση, θα ήμουν διατεθειμένος να το μελετήσω και να αλλάξω άποψη. Αλλά ακόμα κι αν κανείς από όλους δεν άλλαζε άποψη, ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν ενδιαφέρον, διότι αντί να διαβάζουμε (α) κατεβατά για μαγισσούλες και δράκους ή (β) ποστ των 3 γραμμών που να λένε "ο hawking είπε ΑΥΤΟ, so stfu", το να διαβάζουμε κατεβατά με μαθηματικά και φυσική που να στηρίζουν σοβαρά την άποψή μας, θα ήταν εξαιρετικό, ακόμα κι αν ο ρυθμός ανάπτυξης του thread έπεφτε δραματικά (τουλάχιστον θα σκεφτόμασταν αντί να διαβάζουμε για παραμυθάκια). Θα κάναμε ένα ποστ την ημέρα, ίσως και ένα την εβδομάδα, αλλά στο μεταξύ θα ανατρέχαμε σε βιβλία, θα καθόμασταν να σκεφτούμε, θα αντιμετωπίζαμε κάτι challenging ρε γαμώτο. Δε θα αναλωνόμασταν στο αν ο Αδάμ έκανε τα παιδιά του με την Εύα, ούτε σε braincell-killing arguments που κρύβουν την άγνοια εξ ολοκλήρου πίσω από απυρόβλητες (υποτίθεται) απόψεις άλλων . Βεβαίως, δεν έχω (πια) την υπομονή να επιχειρηματολογήσω για κάποια θέματα που αφορούν τη φύση της συζήτησης. -Όπως το πόσο απέχει το να διαβάζεις φυσική από επιστημονικά βιβλία (ξέρετε, αυτά τα χοντρά με τις 5 βαρβάτες εξισώσεις ανά σελίδα) από το να διαβάζεις εκλαϊκευμένη φυσική (εστω και από τους ίδιους επιστήμονες) από άρθρα σε εφημερίδες (αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, η δεύτερη σου κάθεται εντελώς ντεκ**λέ). Ε ναι, όταν το πρωί ασχολείσαι με την εξίσωση Schrodinger, το βράδυ όταν συζητάς με κάποιον που όταν ακούει Schrodinger γνωρίζει μόνο κάτι living/dead γάτες είναι χαζό... That's life. -Ούτε θα κάτσω να επιμείνω ώστε τα άτομα που επικαλούνται διάσημους επιστήμονες να μου διατυπώσουν και να στηρίξουν τις απόψεις των επιστημόνων τους οποιούς επικαλούνται πάνω στο θέμα. Η άγνοιά τους φαίνεται ήδη στο ότι δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, παρόλο που αν θυμάμαι καλά το ξαναζήτησα (στο παρόν thread) για να ξέρω σε τι ακριβώς πρέπει να απαντήσω (γιατί στο επιχείρημα "μ' αυτόν δε δε μπορείς να διαφωνήσεις", όπως και να το κάνουμε, δεν έχω να απαντήσω). Αν δε θέλετε να μιλήσετε για κάτι, για οποιονδήποτε λόγο, το σέβομαι πρώτος απ' όλους - αλλά από το να μη θέλετε να μιλήσετε για κάτι μέχρι το να μας απαγορεύετε να διαφωνήσουμε ενώ ταυτόχρονα δε μας διαψεύδετε με επιχειρήματα, υπάρχει μια άβυσσος. Άδικος κόπος δηλαδή. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2009 από teo64x
jimarass Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Τελοσπαντων. Μπορει κανεις να βρει πια λεξη-λεξεις πηγαινει μετα απο αυτο: α) χαζο Β) λογικο γ) επιστημονικα αποδεδειγμενο δ) Θεικο Επισης φαρ οταν μπεις απαντησε μου και για το αλατι-γυναικα. Ειναι εξισου σημαντικο να αναφερθει οτι τα παιδια του Λωτ (και η συνεχεια της γενιας των αγαπημενων ανθρωπων του Γιαχβε) γινανε με τις κορες του αφου δεν υπηρχαν αλλοι αντρες οπως λεει και η ΠΔ. Φίλε μου τα πράγματα τα βλέπεις όπως εσύ θες. Αν ήταν τόσο απλά, τότε θα είχαμε την απόδειξη πως δεν υπάρχει θεός. Οι ιστοριούλες που αναφέρεις είναι ιστοριούλες. Έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε ανθρώπους του 2-3000 πχ. Επίσης, για να τελειώνουμε, όσοι είναι θρήσκοι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, δεν έχουν αποδείξει κάτι. Πιστεύω ΔΕ σημαίνει ΞΕΡΩ ή ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. Και εγώ άντε να συμφωνήσω με τη λογική σου. Εσύ μπορείς να αποκλείσεις ότι σε αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει δημιουργός? Εγώ πάντως, όπως και κάθε νοήμον ον του 2000μχ (για το 5000μχ δεν ξέρω), για να μη κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί αστείος, αφήνει και μια πιθανότητα να υπάρχει ένας δημιουργός του σύμπαντος ο οποίος λογικά θα πρέπει να έχει επικοινωνήσει με τα κτήσματά του. Ότι η νοημοσύνη και ΚΥΡΙΩΣ η συνείδηση δεν είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός συνένωσης σούπας σωματιδίων, αλλά μια ενεργειακή κατάσταση ενός σύμπαντος που ξεκίνησε με κάποια "δυναμική" ενσωματωμένη στους νόμους που το διέπουν.....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ......ΠΙΣΤΕΥΩ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ Τώρα οι ιστοριούλες και οι μαλακιούλες είναι για να λέμε και να λέμε......... Λες και αυτοί που έγραψαν τη βίβλο περιέγραφαν κανένα λειβάδι και όχι πράγματα ασύλυπτα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και επομένως δεν είχαν δικαίωμα λάθους, παρεκτροπής ή ρομαντικής φαντασίωσης....
BaLsAmoMenos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αντε παλι τα ιδια. 1) Δεν ειμαι αθεος. Πιστευω οτι ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχει Θεος. Σιγουρα ΔΕΝ ειναι ο Γιαχβε. 2) Η Βιβλος δεν ειναι ιστοριουλες ειναι 'ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ'. Ο Θεος την εγραψε. Μην μου μιλας για ανθρωπους και ρομαντικες παρεκτροπες.
jimarass Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αντε παλι τα ιδια. 1) Δεν ειμαι αθεος. Πιστευω οτι ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχει Θεος. Σιγουρα ΔΕΝ ειναι ο Γιαχβε. 2) Η Βιβλος δεν ειναι ιστοριουλες ειναι 'ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ'. 1)Οκ, απλά πιάστηκα από το ποστ σου και απευθύνθηκα σε αεριτζήδες. 2)ΠΟΥ το ξέρεις? επειδή στο είπαν?? ΚΑι πως αποδεικνύεις ότι το ΚΟΡΑΝΙ δεν είναι?? Όλοι οι μουσουλμάνοι ηλίθιοι είναι???
elven Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ο τζιμάρας δεν λέει ότι ο Θεός είναι κάποιος που αναφέρεται σε κάποια θρησκεία,απλά λέει ότι πιστεύει ότι υπάρχει ένας δημιουργός
FarCry Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Όχι, δεν τη χρησιμοποιεί κατά αυτό τον τρόπο. Νιώσε. Ψάξε λίγο να βρεις τις θέσεις του ανθρώπου για να καταλάβεις αν είναι υπέρ θεών και θρησκειών. αυτα γραφει το κειμενο που παρεθεσες. εσυ τι συμπερασμα θα εβγαζες? θα σου ελεγε ο αλλιως νιωσε και ψαξε οταν εσυ πετας ενα κειμενο για να απαντησεις σε καποιον αλλο? ο ιδιο λεει οτι εκανε profound point και μας εξηγησε γιατι χρησιμοποιησε τη λεξη θεος και την ιστορικοτητα της. ε δε μπορει να δινει ως εξηγηση της λεξης κατι που δεν υποκειται στους νομους της φυσης και μετα να μας λεει οτι ειναι ενα σιναθροισμα μαθηματικων εξισωσεων, διοτι το latter ειναι αντιφατικο του former. πως να το κανουμε δηλαδη προσεξε και ο αθεισμος ειναι δογμα is really just "an abstract principle of order and harmony", a set of mathematical equations αυτο το πραγμα που αναφερει ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΤΕΛΟΣ
liopyr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 προσεξε και ο αθεισμος ειναι δογμα O αθεισμος, (αν υπαρχει τετοια εννοια) δεν ειναι δογμα. Ειναι αποτελεσμα στοιχειωδους λογικης.
adi32 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) -Ούτε θα κάτσω να επιμείνω ώστε τα άτομα που επικαλούνται διάσημους επιστήμονες να μου διατυπώσουν και να στηρίξουν τις απόψεις των επιστημόνων τους οποιούς επικαλούνται πάνω στο θέμα. Η άγνοιά τους φαίνεται ήδη στο ότι δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, παρόλο που αν θυμάμαι καλά το ξαναζήτησα (στο παρόν thread) για να ξέρω σε τι ακριβώς πρέπει να απαντήσω (γιατί στο επιχείρημα "μ' αυτόν δε δε μπορείς να διαφωνήσεις", όπως και να το κάνουμε, δεν έχω να απαντήσω) Φιλε μου επειδη βλεπω σε πειραζει πολυ η αναφορα σε επιστημονες σου λεω 1) Οτι εχω τελειωσει μαθηματικος 2) Τον ανεφερα για να σου πω οτι κανενας επιστημονας δεν εχει αποκλεισει την υπαρξη ανωτερης δυναμης κατι που με μεγαλη ευκολια πολλοι εδω μεσα υποστηριζουν οτι το εχουν αποδειξει αυτοι παραθετοντας και αστειακια απο το Youtube Αυτα ολα τα σστειακια οι κοτσανουλες οι ειρωνιες και οι βλακειουλες δε σε πειραξαν το μονο που σε πειραξε ειναι τι ειπε και πως το ειπε ο Χοκινγκ (Οταν σου λεω για ανωτερη δυναμη δε σου λεω ουτε για Αδαμ ουτε για Ευα ουτε για βιβλους ουτε για Ινδουισμο ουτε για παπαδες ουτε για το Χριστιανικο Θεο ουτε για τον Μωαμεθ ουτε για το Δια) Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2009 από adi32
Timour21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=992254&lngDtrID=252 (Οταν σου λεω για ανωτερη δυναμη δε σου λεω ουτε για Αδαμ ουτε για Ευα ουτε για βιβλους ουτε για Ινδουισμο ουτε για παπαδες ουτε για το Χριστιανικο Θεο ουτε για τον Μωαμεθ ουτε για το Δια) Για την ανώτερη δύναμη που αναφέρεις, πιστεύω οτι είναι λογικό να κρατάς (επιστήμονας ή μη) μια πισινή...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Κρίμα που δεν το πληροφορήθηκα νωρίτερα, θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
teo64x Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 αυτα γραφει το κειμενο που παρεθεσες. εσυ τι συμπερασμα θα εβγαζες? θα σου ελεγε ο αλλιως νιωσε και ψαξε οταν εσυ πετας ενα κειμενο για να απαντησεις σε καποιον αλλο? FarCry, λυπάμαι, αδυνατείς να καταλάβεις κάτι απλό. Φιλε μου επειδη βλεπω σε πειραζει πολυ η αναφορα σε επιστημονες σου λεω 1) Οτι εχω τελειωσει μαθηματικος 2) Τον ανεφερα για να σου πω οτι κανενας επιστημονας δεν εχει αποκλεισει την υπαρξη ανωτερης δυναμης κατι που με μεγαλη ευκολια πολλοι εδω μεσα υποστηριζουν οτι το εχουν αποδειξει αυτοι παραθετοντας και αστειακια απο το Youtube Αυτα ολα τα σστειακια οι κοτσανουλες οι ειρωνιες και οι βλακειουλες δε σε πειραξαν το μονο που σε πειραξε ειναι τι ειπε και πως το ειπε ο Χοκινγκ (Οταν σου λεω για ανωτερη δυναμη δε σου λεω ουτε για Αδαμ ουτε για Ευα ουτε για βιβλους ουτε για Ινδουισμο ουτε για παπαδες ουτε για το Χριστιανικο Θεο ουτε για τον Μωαμεθ ουτε για το Δια) Δε με πειράζει η αναφορά σε επιστήμονες. Απλά μου φαίνεται γελοίο που κάθισα να ασχοληθώ με άτομα που επικαλούνται μόνο φράσεις επιστημόνων, μάλλον χωρίς καν να γνωρίζουν από που προκύπτουν αυτές οι φράσεις. (Και δε μπορείς να πεις ότι δεν ήμουν ανοιχτός και υπομονετικός υπερβολικά ώρα για να με διαφωτίσεις - αρκεί να δεις την ημερομηνία στην οποία καταλήγει το λινκ του προηγούμενου ποστ μου.) Σε ό,τι αφορά την ίδια την άποψη του Hawking, πείσε τον εαυτό σου να μελετήσει πιο προσεκτικά από διάφορα κείμενά του το πώς χρησιμοποιεί τη λέξη "θεός" και θα συνειδητοποιήσεις προς τι η ένστασή μου. Αν ενδιαφέρεσαι βεβαίως να καταλάβεις ένα-δυο πράγματα. Αν δε γουστάρεις, πίστευε ό,τι θέλεις. Η αναφορά μου σε Αδάμ, Εύα κλπ δεν αφορούσε εσένα (όπως, φαντάζομαι, η αναφορά σου σε βιντέκια του YouTube δεν αφορούσε εμένα).
Toufas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 παντως ειναι σιγουρο οτι η ανωτερη δυναμη που λενε δεν ειναι της βιβλου και των ηρωων της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα