Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παντως ειναι σιγουρο οτι η ανωτερη δυναμη που λενε δεν ειναι της βιβλου και των ηρωων της

Σίγουρο για μας, για κάποιους άλλους καθόλου... :-)

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

για τους επιστήμονες λεω. και για τους ζηλωτες της βιβλου, οτι σας λεμε ειναι "αλληγορικό" και οχι κυριολεκτικά, δηλαδη οπου δεν μας βολεβει τα αλλαζουμε, η πιστευουμε σε ενα μερος μονο ?

Δημοσ.

1) Υπάρχει θεός!

2) Σε καμία άλλη θρησκεία, δεν αναφέρει ο "θεός" της ότι (Εγώ είμαι το Α και το Ω)

3) Αν πραγματικά κάποιος από αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο, έχει διαβάσει την Αγία Γραφή (γιατί οι περισσότεροι λένε, λένε, λένε αλλά ούτε τι λέει δεν ξέρουν)

πως εξηγεί αυτά που λέει ότι θα γίνουν και τα βλέπουμε να γίνονται;

4) Όσοι λένε ότι ο Θεός δεν υπάρχει η τέλος πάντων δεν είναι αυτός που λένε ότι είναι, έχουνε κάτσει ποτέ να τον ζητήσουν στην ζωή τους;

5) Θα αναφερθώ και λίγο σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο Χριστός, δεν αναστήθηκε αλλά πήραν το σώμα του από εκεί...

Τότε οι Ιουδαίοι όταν κάποιος πέθαινε, τον τύλιγαν με τα σάβανα και βάζανε κάποια αρώματα και διάφορα άλλα και ερχόταν το σάβανο και πέτρωνε, έτσι λάτρευαν τους νεκρούς, ο Χριστός λοιπόν, όταν αναστήθηκε και πήγαν μέσα στον τάφο, αυτό που βρήκαν ήταν το σάβανο κανονικά με την μορφή του σώματος του Χριστού που είχε πάρει επειδή είχε πετρώσει και το μόνο που έλειπε ήταν το μέρος του κεφαλιού από το σάβανο για να φαίνεται μέσα ότι είναι κούφιο! τίποτα δεν έγινε τυχαία!!!

Δημοσ.

Nα ρωτήσω μια μ@λ@κί@;

Τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο τι τρώτε;

Δημοσ.

5) Θα αναφερθώ και λίγο σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο Χριστός, δεν αναστήθηκε αλλά πήραν το σώμα του από εκεί...

Τότε οι Ιουδαίοι όταν κάποιος πέθαινε, τον τύλιγαν με τα σάβανα και βάζανε κάποια αρώματα και διάφορα άλλα και ερχόταν το σάβανο και πέτρωνε, έτσι λάτρευαν τους νεκρούς, ο Χριστός λοιπόν, όταν αναστήθηκε και πήγαν μέσα στον τάφο, αυτό που βρήκαν ήταν το σάβανο κανονικά με την μορφή του σώματος του Χριστού που είχε πάρει επειδή είχε πετρώσει και το μόνο που έλειπε ήταν το μέρος του κεφαλιού από το σάβανο για να φαίνεται μέσα ότι είναι κούφιο! τίποτα δεν έγινε τυχαία!!!

Απόδειξη γι'αυτό που λες υπάρχει? Ή έστω ιστορική αξιόπιστη αναφορά?

Οσο αναστήθηκε ο Ιησούς άλλο τόσο αναστήθηκε και ο Οσιρις αλλά και ο Μίθρα στα προχριστιανικά χρόνια.

Μέχρι του αποδείξεως του εναντίου βέβαια... μπορεί ξαφνικά να πεταχθεί ο Οσιρις και να μας πει "ρε **λάκες λάθος θεό πιστεύετε!!!"

Δημοσ.

Νομίζω ότι μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί αυτό το τόπικ ες αει χωρίς να καταλήξει κάπου, προφανώς και δεν μπορεί να καταλήξει κάπου σε ότι αφορά την ύπαρξη ή όχι του Θεού. Από την άλλη, όλες οι απόψεις έχουν ενδιαφέρον, ακόμα και οι πιο "φανατισμένες" (δεν λέω ακραίες γιατί στην περίπτωση αυτή δεν μπορώ να ορίσω το ακραίο). Μια κουβέντα για τους μύθους, ως τέτοιους αντιμετωπίζω και τα περιεχόμενα της Βίβλου (προτιμώ την μυθοπλασία του Τόλκιν!). Συνήθως οι μύθοι βασίζονται σε υπαρκτά γεγονότα, πρόσωπα, καταστάσεις. Βασίζονται, δεν περιγράφουν ακριβώς. Έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πιστεύω, να προσπαθείς να ανακαλύψεις αυτά ακριβώς τα γεγονότα που τροφοδότησαν τον εκάστοτε μύθο, πχ θυμάμαι τη φοβερή εκπομπή (bbc νομίζω) για την Έξοδο και τη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Η δική μου η άποψη για τον Θεό εδώ και χρόνια περικλείεται στις παρακάτω κουβέντες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, όμως θα ήθελα πολύ να υπάρχει (=ελπίδα,επίγνωση ασημαντότητας, φόβος θανάτου ίσως και λοιπά κλασσικά).

Δημοσ.
Ο τζιμάρας δεν λέει ότι ο Θεός είναι κάποιος που αναφέρεται σε κάποια θρησκεία,απλά λέει ότι πιστεύει ότι υπάρχει ένας δημιουργός

+1

Πρέπει να είσαι ο πρώτος που με έχει καταλάβει. Τόσο πολύπλοκα τα λέω πια????!!!!!

Δημοσ.
+1

Πρέπει να είσαι ο πρώτος που με έχει καταλάβει. Τόσο πολύπλοκα τα λέω πια????!!!!!

Tα λεμε κ αλλοι φιλε μου , αλλα μαλλον καποιοι ,για καποιους λογους ,δεν θελουν να καταλαβουν τι λεμε.:rolleyes:

Δημοσ.
O αθεισμος, (αν υπαρχει τετοια εννοια) δεν ειναι δογμα.

Ειναι αποτελεσμα στοιχειωδους λογικης.

:-)

Αθεϊσμός

Φιλοσοφική θεωρία που αρνείται την ύπαρξη του Θεού. (Εγκυκλοπαίδεια Γιοβάνη).

Η αθεϊα ως φιλοσοφικό δόγμα. (Μέγα Λεξικό Όλης της Ελληνικής Γλώσσης, Δ. Δημητράκου).

Στα παραπάνω, παρατηρούμε, ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ "αθεϊας" και "αθεϊσμού". Στην περίπτωση της Αθεϊας, ο άνθρωπος απλώς δεν πιστεύει σε θεό, επειδή δεν είναι πεπεισμένος αν ο Θεός υπάρχει. Όμως ΔΕΝ δογματίζει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος αυτός, (ο άθεος), στην πραγματικότητα ανήκει στον αγνωστικισμό, γιατί δεν είναι δογματικός, όπως ο Αθεϊστής. (Για τις δύο ομάδες του Αγνωστικισμού, έχουμε ήδη αναπτύξει αρκετά σε ξεχωριστό άρθρο).

Ο Αθεϊστής λοιπόν, σε αυτό διαφέρει από τον "άθεο". Στο ότι είναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ. Δεν λέει: "δεν πιστεύω επειδή δεν έχω πεισθεί". Λέει: "Είμαι πεπεισμένος ότι θεός δεν υπάρχει". Η απιστία του δηλαδή, περιγράφεται με δογματικό και θετικό τρόπο, και όχι με αρνητικό και αγνωστικιστικό, όπως του απλού άθεου. Ο Αθεϊστής, έχει αποδεχθεί μια σαφή δογματική θέση, και ανήκει σε ένα φιλοσοφικό σύστημα. Δεν στερείται ιδεολογίας στο ζήτημα περί Θεού, αλλά ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, το ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Σε αυτό είναι πεπεισμένος και κατηγορηματικός. Μάλιστα, καθώς ο Αθεϊστής αρνείται ότι υπάρχει θεός, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, μια "εντύπωση", μια "ιδέα", για το τι είναι θεός. Αυτό απέχει πολύ από το αφαιρετικό "δεν ξέρω" του απλού άθεου - αγνωστικιστή. Και όλους αυτούς τους λόγους, και το λεξικό του Δημητράκου, όπως είδαμε, τον αναφέρει ως: "φιλοσοφικό ΔΟΓΜΑ". Άρα, η φιλοσοφία μπορεί να έχει δόγματα!

Και τι είναι "δόγμα";

Δόγμα

Έτσι λέγεται κάθε θεμελιώδης θεωρητική αρχή ενός θρησκευτικού ή άλλου συστήματος, που δεν επιτρέπει αντίρρηση από αυτούς που την παραδέχονται. (Εγκυκλοπαίδεια Γιοβάνη).

Δεν υπάρχει λοιπόν αντίρρηση, ότι ο Αθεϊσμός είναι φιλοσοφικό σύστημα. Μήπως όμως αυτό σημαίνει ότι δεν είναι θρησκεία; Με άλλα λόγια, μήπως ένα φιλοσοφικό σύστημα, είναι κάτι διαφορετικό από τη θρησκεία, όπως ισχυρίζονται οι αθεϊστές που ενίστανται στη θέση μας, περί του αθεϊσμού ως θρησκείας;

http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/a8_thrisk2.htm

FarCry, λυπάμαι, αδυνατείς να καταλάβεις κάτι απλό.

και εσυ αδυνατεις να καταλαβεις ενα πραγμα. δεν με νοιαζει με ποιον τροπο ο καθε επιστημονας αναφερει τη λεξη θεος. απαξ ιστορικα η χρηση της λεξης ισοδυναμει με την αναφορα σε κατι το υπερφυσικο, αποδεκτο απο τους επιστημονες ως ο ορισμος της λεξης, το αντικειμενο που χρησιμοποιουν αποκτα την ιδια ιδιοτητα.

αλλιως δε θα χρησιμοποιουσαν τη λεξη θεος αλλα το πατζαρι. αν θες το αποδεχεσαι. τελος

no comment.....και ακομα δεν ηρθαν οι ζεστες :P

Δημοσ.
απαξ ιστορικα η χρηση της λεξης ισοδυναμει με την αναφορα σε κατι το υπερφυσικο,

Δεν ειναι καθολου ετσι . Δεν υπηρχε καν η εννοια του υπερ ή μετα φυσικου !

Δημοσ.
και εσυ αδυνατεις να καταλαβεις ενα πραγμα. δεν με νοιαζει με ποιον τροπο ο καθε επιστημονας αναφερει τη λεξη θεος. απαξ ιστορικα η χρηση της λεξης ισοδυναμει με την αναφορα σε κατι το υπερφυσικο, αποδεκτο απο τους επιστημονες ως ο ορισμος της λεξης, το αντικειμενο που χρησιμοποιουν αποκτα την ιδια ιδιοτητα.

αλλιως δε θα χρησιμοποιουσαν τη λεξη θεος αλλα το πατζαρι. αν θες το αποδεχεσαι. τελος

"Τέλος"; Με τι background το λες αυτό εσύ σε εμένα αγαπητέ FarCry, ενώ στην παρούσα συζήτηση δεν έχεις απαντήσει λογικά σε τίποτα από αυτά που σου έχω θέσει; Μαζέψου.

Λυπάμαι που, ενώ αδυνατείς να διαβάσεις και να κατανοήσεις μια απλή πρόταση, μίλησα σαν να μπορούσες κι εσύ να επιχειρηματολογήσεις. Τώρα γίνεται ακόμα πιο σαφές το γιατί δεν απάντησες σε μερικά post που έκανα στο παρόν thread τις προηγούμενες μέρες: δεν κατάλαβες στο ελάχιστο καν τι αφορούσαν.

Δημοσ.
Δεν ειναι καθολου ετσι . Δεν υπηρχε καν η εννοια του υπερ ή μετα φυσικου !

ενταξει μωρε εσυ εκει κολλησες. κατι που δεν υποκειται στους νομους της φυσης. αμαν :P

"Τέλος"; Με τι background το λες αυτό εσύ σε εμένα αγαπητέ FarCry, ενώ στην παρούσα συζήτηση δεν έχεις απαντήσει λογικά σε τίποτα από αυτά που σου έχω θέσει; Μαζέψου.

σε πια αναφερεσαι? σε αυτα περι του free will? νομιζω οτι σου απαντησα.....κανονικα δεν θα επρεπε να με ειχες ρωτησει γιατι απανταει η θρησκεια αλλα μαλλον δε το καταλαβες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...