tacticalcube138 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 καλα κοιτα και εγω μπορω να σου βρω τετοια sites http://www.answersingenesis.org/ http://www.apologitis.com/ . . . Φυσικά, αλλά άλλο οι φαντασιοπληξίες-παραληρήματα και άλλο οι επιστημονικές θεωρίες, καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Timour21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 μα φυσικα. απο οτι καταλαβα αυτοι που πιστευουν σε αυτα δεν πιστευουν ταυτοχρονα και στο θεο. υπο αυτη τη σκοπια μου φανηκε αστειο. το αν υπαρχουν η οχι δε σου λυνει κανενα υπαρξιακο προβλημα . Δεν ξέρω απο που προκύπτει αυτή η διαπίστωση, έχω γνωρίσει άτομα που πιστεύουν και στις 2 αυτές θεωρίες (θεός / εξωγήινοι) έχω γνωρίσει και άτομα που δεν πιστεύουν σε καμία απο τις 2. Και μια παρατήρηση, η εξωγήινη ζωή δεν προυποθέτει (απαραίτητα τουλάχιστον) νοήμοντα όντα, προυποθέτει απλά ύπαρξη ζωής. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να απαντηθεί στο (σχετικά) άμεσο μέλλον, σε κάποια απο τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη. Απο την στιγμή που βρέθηκε νερό, όλα είναι πιθανά.
FarCry Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δεν ξέρω απο που προκύπτει αυτή η διαπίστωση, έχω γνωρίσει άτομα που πιστεύουν και στις 2 αυτές θεωρίες (θεός / εξωγήινοι) έχω γνωρίσει και άτομα που δεν πιστεύουν σε καμία απο τις 2.Και μια παρατήρηση, η εξωγήινη ζωή δεν προυποθέτει (απαραίτητα τουλάχιστον) νοήμοντα όντα, προυποθέτει απλά ύπαρξη ζωής. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να απαντηθεί στο (σχετικά) άμεσο μέλλον, σε κάποια απο τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη. Απο την στιγμή που βρέθηκε νερό, όλα είναι πιθανά. εαν διαβασεις το κειμενο αυτο το συμπερασμα προκυπτει. και με τη λεξη εξωγηινων δεν εννοουν να βρουν κανενα βακτηριο. απλα εξηγησα γιατι εγω βρηκα αστειο το παραπανω κειμενο... Ο αστροναύτης της NASA Edgar Mitchell, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή του Apollo 14 και περπάτησε στο φεγγάρι, υποστήριξε πρόσφατα την ύπαρξη των εξωγήινων. Η δήλωση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική και έχει τεράστια βαρύτητα, αφού ο άνθρωπος αυτός έχει ήδη ταξιδέψει στο διάστημα και κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε διάρκεια περιπάτου στη Σελήνη (9 ώρες και 17 λεπτά, στην αποστολή του 1971), ενώ παράλληλα έχει πτυχίο στην Αεροναυτική Μηχανική και Διδακτορικό στην Αεροναυπηγική. Ο Edgar Mitchell δήλωσε επίσης πως η NASA έχει έρθει επανειλημμένως σε επαφή με τους εξωγήινους. http://www.otherside.gr/2008/08/existance-of-extraterrestrial-ufo-confirmed/ .............................................
Lucifer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ε σιγά, όσες φορές έχει δει εξωγήινο, άλλες τόσες έχει δει και το θεό.
MiltoZ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Αν δεχθούμε ότι το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες που ο καθένας έχει εκατομμύρια άστρα και πλανήτες, όπως επίσης και το ότι έχει και μία σχετική ηλικία, οι πιθανότητες να υπάρχουν εξελιγμένες μορφές ζωής σε κάποιον άλλον πλανήτη είναι αναμφίβολλα σημαντικές. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση επί του θέματος αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες της στατιστικής, εκτός αν είμαστε κι εμείς οπαδοί ανθρωποκεντρικών κοσμοθεωριών και πιστεύουμε ότι όλα γίνονται για την πάρτη μας. Παρόλαυτά, οι μαρτυρίες ανθρώπων για εξωγήινους θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δημιουργήματα της φανατσίας τους. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
jimarass Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Αν δεχθούμε ότι το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες που ο καθένας έχει εκατομμύρια άστρα και πλανήτες, όπως επίσης και το ότι έχει και μία σχετική ηλικία, οι πιθανότητες να υπάρχουν εξελιγμένες μορφές ζωής σε κάποιον άλλον πλανήτη είναι αναμφίβολλα σημαντικές. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση επί του θέματος αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες της στατιστικής, εκτός αν είμαστε κι εμείς οπαδοί ανθρωποκεντρικών κοσμοθεωριών και πιστεύουμε ότι όλα γίνονται για την πάρτη μας. Παρόλαυτά, οι μαρτυρίες ανθρώπων για εξωγήινους θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δημιουργήματα της φανατσίας τους. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. ΜΗ κουράζεστε! Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα υπό συνθήκες να υπάρξει ζωή, μας αρκεί! Το αν θα την εντοπίσουμε, λιγάκι σημασία έχει για τη φιλοσοφία και μεγάλη για τη στατιστική!! PS Τώρα θα αρχίσω να μαλώνω με τους θρήσκους!!
FarCry Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Αν δεχθούμε ότι το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες που ο καθένας έχει εκατομμύρια άστρα και πλανήτες, όπως επίσης και το ότι έχει και μία σχετική ηλικία, οι πιθανότητες να υπάρχουν εξελιγμένες μορφές ζωής σε κάποιον άλλον πλανήτη είναι αναμφίβολλα σημαντικές. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση επί του θέματος αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες της στατιστικής, εκτός αν είμαστε κι εμείς οπαδοί ανθρωποκεντρικών κοσμοθεωριών και πιστεύουμε ότι όλα γίνονται για την πάρτη μας. Παρόλαυτά, οι μαρτυρίες ανθρώπων για εξωγήινους θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δημιουργήματα της φανατσίας τους. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. δεν διαφωνισα με αυτο. απλα λεω οτι οκ εστω οτι υπαρχουν εξωγηινοι. και? δε μας λυνουν το υπαρξιακο προβλημα. οποτε η πιστη σε αυτους μικρη σημασια εχει (για μενα) βεβαια δε μπορεις να πεις οτι υπαρχουν σιγουρα ή οτι πρεπει να υπαρχουν εξαιτιας της στατιστικης υπεροχης γιατι αυτο αποτελει παραδοξο της επιστημης εξαιτιας της ελλειψης ενδειξεων για να στηριξουν αυτη την υποθεση ο tacticalcube138 πριν μιλησε οτι υπαρχει εγγενες bug του συστηματος και πρεπει να το δεχθουμε ετσι apriori επειδη δηλαδη αυτο αποδειξε το θεωρημα της μη πληροτητας του γκεντελ χωρις να χρειαζεται να υποθεσουμε οτι υπαρχει θεος. ναι αλλα τοτε θα πρεπει να σταματησουμε να ψαχνουμε για την καλυτερη κατανοηση του κοσμου ολου. οπως δηλαδη ετεθη προηγουμενως Από μια άλλη άποψη το θεώρημα αυτό δείχνει πως για να μπορέσει να καταλάβει πλήρως το σύμπαν πρέπει να το θεωρήσει παρατηρώντας το από μια θέση έξω απ' αυτό. Μέσα στο σύμπαν υπάρχουν όρια για την κατανόηση του. Μήπως λοιπόν είναι ανώφελο να ψάχνουμε για να βρούμε όλες τις απαντήσεις για τον Κόσμο μας; μήπως τα μυστικά του Κόσμου είναι καλά κρυμμένα για τις οντότητες που είναι μέσα σε αυτόν; http://www.physics4u.gr/articles/2008/Goedel.html αυτο παλι δε το δεχομαι. τοτε να σταματησουμε τις επιστημες. μου φαινεται καπως ματαιοδοξη αυτη η αποψη. επισης για μενα παντα βρισκω οτι η τελολογια χρειαζεται γιατι αυτο δινει και ενα νοημα στη ζωη σου. εχεις ενα σκοπο, ενα προορισμο, για καποιο λογο γεννηθηκες και για καποιο λογο θα πεθανεις και καταστεις υπευθυνος για οτι εκανες σε αυτη τη ζωη που σου δωθηκε. δεν βρισκω κατι κακο πανω σε αυτη τη φιλοσοφια ουτε και ειπα σε κανενα να τη δεχτει αν δε την ασπαζεται. δεν υπαρχει σωστο η λαθος. ο καθενας παιρνει τον δικο του δρομο και τον διαβαινει Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2009 από FarCry
tacticalcube138 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Bug είναι το μυαλό σου, όχι το σύστημα. "Ο Αϊνστάιν με τη θεωρία της σχετικότητας έθεσε ένα όριο - την ταχύτητα του φωτός - στη ροή κάθε σήματος που μεταφέρει πληροφορίες. Ο Χάιζενμπεργκ με τη θεωρία της κβαντομηχανικής έθεσε όριο στην ακρίβεια των μετρήσεων στο μικρόκοσμο - δεν μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς τη θέση, την ενέργεια και την ορμή των σωματιδίων όταν επιχειρούμε να τα παρατηρήσουμε. Τέλος ο Γκέντελ με το θεώρημα της μη πληρότητας έδειξε ότι υπάρχει ένα όριο στη γνώση μας για το κάθε τι, γιατί πάντα θα απαιτούνται περισσότερα στοιχεία που αναγκαστικά θα μας δίνονται μόνο απ' έξω από το υπό μελέτην σύστημα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ποτέ δεν θα συλλάβουμε το σύνολο των μαθηματικών αληθειών με μια πεπερασμένη ή αναδρομική λίστα καθαρά τυπικών αξιωμάτων." http://www.physics4u.gr/articles/2008/Goedel.html Επίσης σε προηγούμενο σχόλιό μου έγραψα το προφανές: η επιστήμη τροφοδοτεί την τεχνολογία και αυτή μας βοηθάει να ζούμε άνετα. Την υπευθυνότητα μην την μπερδεύεις με την τελολογία σου. Το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" μας έφερε το μεσαίωνα. Δεν δόθηκε σε κανέναν ζωή, δεν χρωστάμε σε κανέναν τη ζωή μας, ούτε καν στους γονείς μας, δεν έχουμε ανάγκη από νταβατζήδες και κατευθυντήριες γραμμές για να ζήσουμε ήρεμα και ευτυχισμένα. Η γη δεν μας δόθηκε από τους γονείς μας, την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Άρα και οι γονείς μας την δανείστηκαν από εμάς. Για τις προηγούμενες απαντήσεις που έδωσα βουβάθηκες.. και καλά έκανες. (μην με ρωτήσεις ποιες, ψάξε να τις βρεις μόνος σου) Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2009 από tacticalcube138
jimarass Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Bug είναι το μυαλό σου, όχι το σύστημα. "Ο Αϊνστάιν με τη θεωρία της σχετικότητας έθεσε ένα όριο - την ταχύτητα του φωτός - στη ροή κάθε σήματος που μεταφέρει πληροφορίες. Ο Χάιζενμπεργκ με τη θεωρία της κβαντομηχανικής έθεσε όριο στην ακρίβεια των μετρήσεων στο μικρόκοσμο - δεν μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς τη θέση, την ενέργεια και την ορμή των σωματιδίων όταν επιχειρούμε να τα παρατηρήσουμε. Τέλος ο Γκέντελ με το θεώρημα της μη πληρότητας έδειξε ότι υπάρχει ένα όριο στη γνώση μας για το κάθε τι, γιατί πάντα θα απαιτούνται περισσότερα στοιχεία που αναγκαστικά θα μας δίνονται μόνο απ' έξω από το υπό μελέτην σύστημα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ποτέ δεν θα συλλάβουμε το σύνολο των μαθηματικών αληθειών με μια πεπερασμένη ή αναδρομική λίστα καθαρά τυπικών αξιωμάτων." http://www.physics4u.gr/articles/2008/Goedel.html Επίσης σε προηγούμενο σχόλιό μου έγραψα το προφανές: η επιστήμη τροφοδοτεί την τεχνολογία και αυτή μας βοηθάει να ζούμε άνετα. Την υπευθυνότητα μην την μπερδεύεις με την τελολογία σου. Το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" μας έφερε το μεσαίωνα. Δεν δόθηκε σε κανέναν ζωή, δεν χρωστάμε σε κανέναν τη ζωή μας, ούτε καν στους γονείς μας, δεν έχουμε ανάγκη από νταβατζήδες και κατευθυντήριες γραμμές για να ζήσουμε ήρεμα και ευτυχισμένα. Η γη δεν μας δόθηκε από τους γονείς μας, την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Άρα και οι γονείς μας την δανείστηκαν από εμάς. Για τις προηγούμενες απαντήσεις που έδωσα βουβάθηκες.. και καλά έκανες. (μην με ρωτήσεις ποιες, ψάξε να τις βρεις μόνος σου) Επειδή κάποιοι μάθανε λίγο φυσική και μαθηματικά και όπως είπα πριν νομίζουν ότι πιάσανε τον παπά από τα αρχ^%δια, αν και ΣΥΜΦΩΝΩ με τα περισσότερα από όσα λες, θα σου θέσω ένα ωραίο ερώτημα: Ο κόσμος είναι 4στατος σωστά? Εμείς με τις αισθήσεις μας αντιλαμβανόμαστε 3 διαστάσεις. Τα πάντα γύρω μας ουσιαστικά είναι 4στατα αντικείμενα των οποίων εμείς βλέπουμε την προβολή τους στο 3στατο χώρο. Σωστά μέχρι εδώ? Ωραία. Άρα χάνουμε ουσιαστικά μια διάσταση. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό? είναι σα να σου λέω ότι εσύ καταλαβαίνεις τι γίνεται στην πλευρά ενός κύβου και χάνεις όλον τον άλλο κύβο. Δηλαδή με λίγα λόγια, αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται σε λιγότερο από 1% του σύμπαντος. Το άλλο 99% το χάνεις αν και περιγράφεται πλήρως από τα μαθηματικά. Επομένως σε αυτό το 99% χωράνε πολλά πράγματα που άνετα πχ περνάνε μέσα από τοίχους........ Για τη φύση αρχίζουμε και μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να αγγίξουμε ΚΑΝ τις έννοιες της ζωής και του συνειδητού. Πρώτα πρέπει να μάθουμε ΤΙ είναι φωτόνιο. Να μάθουμε την "ουσία " του γιατί οι λέξεις "ενέργεια" και "φωτόνιο" είναι ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Δεν ξέρουμε ΚΑΝ τι είναι κενός χώρος. Τι είναι δύναμη. Τα πάντα απλά τα περιγράφουμε σύμφωνα με το ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. Δεν ξέρουμε ΓΡΙ για το τι είναι. πχ η Δημοκρατία είναι ΕΝΝΟΙΑ. ΤΟ Quark τί είναι? Σωματίδιο? Δηλαδή???? Από τι είναι φτιαγμένο? Από μάζα και ενέργεια? Και τι είναι μάζα? Τι είναι ενέργεια? Τι είναι μποζόνιο Χιγκσ που ίσως δίνει τη μάζα? Οπότε ας ξεκαβαλήσουμε εμείς οι επιστήμονες και ας κοιτάξουμε την μεγάλη στραβομάρα μας, όπως κάποτε είπε και ο Αινσταιν: Ξέρουμε για τον κόσμο όσα το ψάρι για τη στεριά!! Μη φτάνουμε στην άλλη άκρη της όχθης από το λάθος, δηλαδή τη θρησκολατρεία, γιατί γινόμαστε ίδιοι. Ας αφήσουμε τους εκμηδενισμούς και ας περιοριστούμε στον αφυπνισμό εκεί που χρειάζεται. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2009 από jimarass
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Τζιμάρα, γενικά εγώ έχω καλή αίσθηση του χρόνου. Πρώτον αυτό, δεύτερον πας να καταπιαστείς με τον διαχωρισμό φιλοσοφικής έννοιας και λεκτικού αντικειμένου, τη στιγμή που μερικά ποστ πίσω ρωτάς "αφού το dna δεν αντιγράφεται και βλέπεις με τα μάτια σου, εσύ δεν είσαι; εσύ δεν θα είσαι μετά από ατύχημα, θα είσαι κάποιος άλλος από εσένα" και λοιπά τέτοια ιδιοφυή. Και λίγο παραπίσω λες σε κάποιον να αφήσει τη φιλοσοφία επειδή "δε σκαμπάζει". Λυπήσου. Έσω άνθρωπος.
jimarass Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Τζιμάρα, γενικά εγώ έχω καλή αίσθηση του χρόνου. Πρώτον αυτό, δεύτερον πας να καταπιαστείς με τον διαχωρισμό φιλοσοφικής έννοιας και λεκτικού αντικειμένου, τη στιγμή που μερικά ποστ πίσω ρωτάς "αφού το dna δεν αντιγράφεται και βλέπεις με τα μάτια σου, εσύ δεν είσαι; εσύ δεν θα είσαι μετά από ατύχημα, θα είσαι κάποιος άλλος από εσένα" και λοιπά τέτοια ιδιοφυή. Και λίγο παραπίσω λες σε κάποιον να αφήσει τη φιλοσοφία επειδή "δε σκαμπάζει". Λυπήσου. Έσω άνθρωπος. Ρε Lucifer άσε τις γενικολογίες που μόνο εσύ καταλαβαίνεις και αν θες απάντα. Διερευνιτική συζήτηση κάνουμε και ο καθένας λέει την άποψή του. Δεν είπε κανένας ότι τα ξέρει όλα. ΑΠΟΨΕΙΣ λέμε. Για το παράδειγμα που ανέφερες, απλά είπα πως η δομή του εγκεφάλου δε φτάνει για να εξηγήσει την ύπαρξη κάποιου αφού αν πάω και αλλάξω τις συνάψεις, θα αλλάξουν μεν οι νοητικές ικανότητες αλλά θα παραμείνει ο ίδιος. Άρα η λογική ότι "ο καθένας μας υπάρχει εδώ , σε αυτό το σώμα, και όχι εκεί, εξαρτάται από την τυχαιότητα της ύλης και μόνο", ΔΕΝ στέκει! Υπάρχει και κάτι άλλο, ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΑ, το οποίο καθορίζει ότι αν 10 πρωτείνες συναντηθούν τυχαία εδώ θα βγει η Μαρία, έξυπνη ή ηλίθια, και ΟΧΙ η Κατίνα. Νομίζω τώρα το εξήγησα για ηλίθιους!!
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Λες "θα παραμείνει ο ίδιος". Γιατί; Τι είναι αυτό που μας ταυτοποιεί; Χρησιμοποιείς όρους που αυθαίρετα θεωρείς ξεκάθαρους (εγώ, εσύ, ίδιος, εαυτός) και τη λες στους άλλους σχετικά με την κατ' εσέ ανεπάρκειά τους να συλλάβουν φιλοσοφικές έννοιες. Ναι, πράγματι, τα εξηγείς για ηλίθιους.
jimarass Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Λες "θα παραμείνει ο ίδιος". Γιατί;Τι είναι αυτό που μας ταυτοποιεί; Χρησιμοποιείς όρους που αυθαίρετα θεωρείς ξεκάθαρους (εγώ, εσύ, ίδιος, εαυτός) και τη λες στους άλλους σχετικά με την κατ' εσέ ανεπάρκειά τους να συλλάβουν φιλοσοφικές έννοιες. Ναι, πράγματι, τα εξηγείς για ηλίθιους. Αν εσύ πάθεις εγκεφαλική βλάβη ή ψυχική βλάβη θα πάψεις να είσαι ο Lucifer και θα γίνει Γιάννης? Δε θα αλλάξουν ΜΟΝΟ οι ικανότητές σου ή και η συμπεριφορά σου?Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να βρεθείς στη θέση μου να πληκτρολογείς και εγώ να πάρω τη δική σου ένα πράγμα?? Εγώ αυτό που λέω είναι πως ΔΕΝ ξέρουμε τι είναι αυτό που μας ταυτοποιεί! Πιθανώς να είναι η πολυπλοκότητα, αλλά και πάλι θα πρέπει να δούμε ποιος/τι/πως ορίστηκε το σύνολο των ταυτοτήττων, έστω και απείρων.....
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δε μου απαντάς. Προσπάθησε, μόνο στην αρχή πονάει.
insomniaK Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Χαμογελώ... Ρε Lucifer θεριό, τα έχεις διαβάσει όλα τα ποστς σε αυτό το θέμα..; Φτου φτου να μη σε ματιάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα