Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν ισχύει αν σκεφτείς ότι στις δυο πιο σημαντικές κοινωνικές επαναστάσεις την Γαλλική και την Ρωσική(του Φεβρουαρίου όχι του Οκτωβρίου) οι εξεγερμένοι αποφάσισαν την κατάργηση των θρησκειών και το κλείσιμο των εκκλησιών.Αρα είναι το εντελώς αντίθετο με αυτό που έγραψες.

Ο Πλάτωνας όπως έγραψα σε παραπάνω post δεν ήταν ενάντια στις θρησκείες, αν εννοείς όμως τους αρχαίους Ελληνες φιλοσόφους, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η ανακάλυψη των χειρογράφων τους οδήγησε στην Αναγέννηση και στον Διαφωτισμό που επηρέασαν τους λαούς στη Γαλλία για να εξεγερθούν.

Καλά για τη γυναίκα δεν θα επιμείνω εδώ γιατί δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ, απλά από όσα ξέρω, φαίνεται ότι η επιρροή της εκκλησίας ήταν πάντα καταλυτική στις γνώμες των ανθρώπων.

Αλλά ειδικά για τη δούλεία θα επιμείνω, ειδικά στα πρώτα Χριστιανικά χρόνια 300μχ και μετά....

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Αλλά ειδικά για τη δούλεία θα επιμείνω, ειδικά στα πρώτα Χριστιανικά χρόνια 300μχ και μετά....
Φαντάζομαι να γνωρίζεις ποιά αίρεση θεωρεί τον εαυτό της ως συνέχεια των πρωτοχριστιανών ?

«Μακάριοι οι πραείς ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.»

Τι κίνητρο για την δουλεία την απάθεια και τον παρασιτισμό !

Όσο για την δουλεία που αναφέρεσαι στα πρώτα χριστιανικά χρόνια πιστεύω να καταλαβαίνεις τι έπρεπε να κάνουν για να προσηλυτίσουν φτωχούς και αδαείς ανθρώπους .

Δημοσ.
Φαντάζομαι να γνωρίζεις ποιά αίρεση θεωρεί τον εαυτό της ως συνέχεια των πρωτοχριστιανών ?

«Μακάριοι οι πραείς ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.»

Τι κίνητρο για την δουλεία την απάθεια και τον παρασιτισμό !

Όσο για την δουλεία που αναφέρεσαι στα πρώτα χριστιανικά χρόνια πιστεύω να καταλαβαίνεις τι έπρεπε να κάνουν για να προσηλυτίσουν φτωχούς και αδαείς ανθρώπους .

Ναι ξέρω τι κάνανε. Πεθαίνανε από λιθοβολισμούς όσοι τολμούσανε να ξεστομίσουν ότι είναι χριστιανοί.....

Δημοσ.

Και οταν ανεβηκαν στην εξουσια....

Πεθαίνανε από λιθοβολισμούς όσοι τολμούσανε να ξεστομίσουν ότι δεν είναι χριστιανοί.....

Δημοσ.
Και οταν ανεβηκαν στην εξουσια....

Πεθαίνανε από λιθοβολισμούς όσοι τολμούσανε να ξεστομίσουν ότι δεν είναι χριστιανοί.....

Αυτό στη Δύση....

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος ? Γιατι νομιζω οτι καποιοι Εθνικοι δεν περναγαν και τοσο καλα τοτε. Και δεν ηταν λιγοι. Καποιος Αλαρυχος μου θυμιζει κατι. Μια βιβλιοθηκη καμενη, μια Ιερα Εξεταση που μετα πηγε και στην Δυση κτλ.

Και για κατσε λιγο. Απο την μια μας λες "δεν με νοιαζουν οι θρησκειες" και απο την αλλη μας το γυριζεις σε Ορθοδοξος. Αποφασισε.

Δημοσ.
Εισαι σιγουρος ? Γιατι νομιζω οτι καποιοι Εθνικοι δεν περναγαν και τοσο καλα τοτε.

Και για κατσε λιγο. Απο την μια μας λες "δεν με νοιαζουν οι θρησκειες" και απο την αλλη μας το γυριζεις σε Ορθοδοξος. Αποφασισε.

Εγώ απλά αναζητώ την αλήθεια. Όχι τη θρησκεία. Αλλά εδώ μέσα θα δεις όλα τα κουφά. Τόλμησε να πεις το αυτονόητο , δηλαδή ότι ο Αλέξανδρος ήταν ο σπουδαιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ ή ότι ο Βούδας ήταν ο σπουδαιότερος ψυχολόγος όλων των εποχών ή ότι ο Genghis Khan ο πιο σημαντική πολίτική μορφή της τελευταίας χιλιετίας......

Δημοσ.
Παλι μου το γυρισες. Δεν παιζει, θα αρχισω να μετραω.

Είναι εκείνο το δωμάτιο που λέγαμε με το μικρόφωνο...

Δημοσ.
Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας και μετά θα φτιάξουν πολλά....

Το καλύτερο πράγμα που έχεις πει σε αυτό το τόπικ...

Δημοσ.
Soudaice method παντως δεν υπαρχει farcry...

δεν υπηρχε περιπτωση να σε αφησω παραπονεμενο :-)

oriste.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...