Προς το περιεχόμενο

Αγορά πρώτης κατοικίας και πόθεν έσχες

DIMI24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Ο πατέρας μου θέλει να μου αγοράσει σπίτι στο όνομά μου. Έχει τα χρήματα αυτή τη στιγμή.

Εγώ δεν δουλεύω ακόμα και δεν έχω εισόδημα. Θα είναι η πρώτη μου κατοικία. Τι φορολογία θα έχει; Θα έχω πρόβλημα με το "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ;

Βασικά ενδιαφέρομαι να μάθω ποιες λύσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή ώστε να αγοραστεί στο όνομά μου άμεσα.

Δημοσ.

Πρέπει να ρωτήσει ο πατέρας σου λογιστή. Ξέρω ότι μπορεί να σου κάνει δωρεά κάποια χρήματα που νομίζω δεν φορολογούνται,αλλά το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις.

Δημοσ.

Η πρωτη κατοικια ειναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ και απαλλασεται απο το ποθεν εσχες μεχρι ενος οριου ......

Νομιζω μεχρι 120 τμ και 200.000 ευρω για αγαμο ....

αλλα δεν ειμαι σιγουρος .....

Ρωτα καλυτερα εναν λογιστη .

Δημοσ.

ΚΑλύτερα να το πάρει στο όνομά του. Εσύ πρέπει να παντρευτείς πρώτα και αφού κάνεις παιδιά και δεις ότι ο γάμος θα κρατήσει, προχωράς σε γονική παροχή. Αλλιώς αν χωρίσεις και έχεις σπίτι, τότε κλάυτο!!

Δημοσ.
Τζιμάρα να κοιτάς την ημερομηνία λήξης πρώτα.

Απλά επειδή έχω δει πολλά γύρω μου, δε βλέπω το λόγω ναπροχωρήσει σε γονική παροχή. Τι διαφορά έχει αν παραμείνει στον πατέρα του?? Είναι πιο ασφαλές....Δεν βλέπωτο λόγο κάποιος να γράφει σε ένα 24χρονο ένα σπίτι......

Δημοσ.

Βασικά αν θυμάμαι καλά και απο την Πολιτική αγωγή, το σπίτι "παίζεται" μόνο όταν αυτό έχει αποκτηθεί/περατωθεί κατα την διάρκεια του έγγαμου βίου.Η γονική είναι ένα σενάριο που μπορεί να λάβει χώρα μελλοντικά,απο εκεί και πέρα τον λόγο έχει κάποιος Λογιστής, που είναι πιο αρμόδιος και φαντάζομαι γνωρίζει όλα τα επίμαχα "παραθυράκια".

Δημοσ.
Βασικά αν θυμάμαι καλά και απο την Πολιτική αγωγή, το σπίτι "παίζεται" μόνο όταν αυτό έχει αποκτηθεί/περατωθεί κατα την διάρκεια του έγγαμου βίου.Η γονική είναι ένα σενάριο που μπορεί να λάβει χώρα μελλοντικά,απο εκεί και πέρα τον λόγο έχει κάποιος Λογιστής, που είναι πιο αρμόδιος και φαντάζομαι γνωρίζει όλα τα επίμαχα "παραθυράκια".

Συνήθως ναι, αλλά μια ξαδερφη μου που ήθελε να χωρίσει, έδωσε ένα από τα σπίτια που είχε ΠΡΙΝ το γάμο. Όλα παίζουν . Αν όμως υπάρχει και παιδί, τότε το μισό σπίτι το χάνεις σιγουρα ΚΑΙ ΑΝ δε σε γουστάρει η γυναίκα, σε διώχνει και από το σπίτι........

• Super Moderators
Δημοσ.
Συνήθως ναι, αλλά μια ξαδερφη μου που ήθελε να χωρίσει, έδωσε ένα από τα σπίτια που είχε ΠΡΙΝ το γάμο. Όλα παίζουν . Αν όμως υπάρχει και παιδί, τότε το μισό σπίτι το χάνεις σιγουρα ΚΑΙ ΑΝ δε σε γουστάρει η γυναίκα, σε διώχνει και από το σπίτι........

Τόση σιγουριά ρε παιδί μου... Κράτα και μια πισινή.

1. Αν έχεις και παιδί χάνεις το μισό σπίτι; Αν δε σε γουστάρει σε διώχνει κιόλας; Μήπως δικαιούται να σε φτύνει και στη μάπα καθημερινά;

2. Ως αποκτήματα θεωρούναι μόνο τα κατά τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσης αποκτηθέντα.

Αν το έκανε αυτό η ξαδέρφη σου, ή γλύτωσε κάποιο άλλο ακίνητο ή έχει ηλίθιο δικηγόρο.

Λίγο χαλαρά. Τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα. Υπάρχει και το γκρίζο (κι άλλα χρώματα ενδιάμεσα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...