lamarko Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 παιδιά έκανα έναν πρόχειρο έλεγχο για macbook 2,4 και είδα ότι από αμερική θα μου κοστίσει 1188 ευρώ ενώ από ελλάδα 1586. η διαφορά ειναι κάπως μεγάλη. απλά σκέφτομαι πώς θα γίνει να το περάσω από τελωνείο χωρίς να το πάρουν χαμπάρι και να μη το ανοίξουν.γιατι τότε θα πληρώσω φόρο. είχε κανεί καμία τέτοια εμπειρία?πως μπορώ να το φέρω χωρίς τελωνείο(να πληρώσω εννοώ)
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο... θα το είχαμε κάνει όλοι αν δεν ήταν για το τελωνείο...ο μόνος ακίνδυνος τρόπος είναι να στο φέρει γνωστός σου από Αμερική...
Greek-Chater Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Εγω θα παρω το macbook pro to 2.53 to alu απο Καναδα με 1800 ευρω μαζι με την επεκταση εγγυησης ... θα μου το φερει ενας γνωστος ... αλλα μηπως ξερει κανεις αν ο φορτιστης του που θα ειναι για χαμηλοτερη ταση του καναδα δηλαδη .. αν θα μπορει να λειτουργει και στην ελλαδα η θα θελει να αγορασω αλλον>?
lamarko Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 σε εμένα τελικά θα μου το φέρει μία φίλη από hong kong που τα έχουν αφορολόγητα...
mindtrapper Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Εξαρτάται αν ο φορτιστής που έχει υποστηρίζει και το 220v που έχουμε εδώ. Σε μερικές συσκευές είναι μόνο 110v (αν δεν κάνω λάθος). Σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί ένα απλό βύσμα. Θα πρέπει να μπει adaptor μπροστά (είναι λίγο κουμούτσα). Σε κάθε περίπτωση όταν το πάρεις πάρε τον φορτιστή και πήγαινε σε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά (αυτά που έχουν μέσα καλώδια, φις κτλ.) Εκεί θα δουν τι χρειάζεσαι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Εγω θα παρω το macbook pro to 2.53 to alu απο Καναδα με 1800 ευρω μαζι με την επεκταση εγγυησης ... θα μου το φερει ενας γνωστος ... αλλα μηπως ξερει κανεις αν ο φορτιστης του που θα ειναι για χαμηλοτερη ταση του καναδα δηλαδη .. αν θα μπορει να λειτουργει και στην ελλαδα η θα θελει να αγορασω αλλον>? Εξαρτάται αν ο φορτιστής που έχει υποστηρίζει και το 220v που έχουμε εδώ. Σε μερικές συσκευές είναι μόνο 110v (αν δεν κάνω λάθος). Σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί ένα απλό βύσμα. Θα πρέπει να μπει adaptor μπροστά (είναι λίγο κουμούτσα). Σε κάθε περίπτωση όταν το πάρεις πάρε τον φορτιστή και πήγαινε σε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά (αυτά που έχουν μέσα καλώδια, φις κτλ.) Εκεί θα δουν τι χρειάζεσαι. Πληροφοριακά, όλα τα laptops της Apple έχουν φορτιστές που λειτουργούν σε τάση από 100V μέχρι 240V - λογικό γιατί τα laptop είναι "διεθνή" προϊόντα. http://www.apple.com/macbook/specs.html
Greek-Chater Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 ναι αλλα εγω δεν θα εχω ευρωπαικο βισμα σωστα?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 ναι αλλα εγω δεν θα εχω ευρωπαικο βισμα σωστα? Σωστά. Οπότε ή παίρνεις (από κάποιον μεταπωλητή Apple στην Ελλάδα) έναν φορτιστή με ευρωπαϊκό βύσμα ή παίρνεις από ένα απλό ηλεκτρολογίο έναν αντάπτορα που 'μετατρέπει' το αμερικάνικο βύσμα σε ευρωπαϊκό. Η δεύτερη λύση είναι σαφώς πιο φτηνή.
giorgos_k Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Και για να σου φύγει οποιαδήποτε αμφιβολία, πρόσφατα αγόρασα για λογαριασμό φίλου μου ενα MBP απο Αμερική μέσω ebay , ήρθε με αμερικάνικο φορτιστή προφανώς κ με ενα κοινό ανταπτοράκι όπως είπε κ ο paredwse όλα ok!
kpartsi Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Σωστά. Οπότε ή παίρνεις (από κάποιον μεταπωλητή Apple στην Ελλάδα) έναν φορτιστή με ευρωπαϊκό βύσμα ή παίρνεις από ένα απλό ηλεκτρολογίο έναν αντάπτορα που 'μετατρέπει' το αμερικάνικο βύσμα σε ευρωπαϊκό. Η δεύτερη λύση είναι σαφώς πιο φτηνή. Η πρώτη λύση στοιχίζει 80 ευρώ!!!!
Greek-Chater Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 1.20 Forever... Παιδια το MacBook Pro 2.53 απο Καναδα θα μου βγει 1600 ευρω!
memtsas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 ε και γιατι τοση χαρα ρε φιλε?? εμενα το ιδιο μοντελο(default configuration),μεσα νοεμβρη, μαζι με AppleCare, Remote, DVI adaptor μου βγηκε 1.712Ε απο Γερμανια. δε το λεω για να στην "πω¨ απλα σου λεω οτι δεν ανακαλυψες και την αμερικη.... και προσεχε μην εχεις κανενα προβλημα με φορτιστη. καναδα εχουν 220 ή 110 βολτ οπως αμερικη???? α και για το τελωνειο που λετε. αν παραγγειλεις κατι απο αμερικη και πεις στην εταιρια να το παραδωσουν σε μια διευθυνση αμερικανικη(πχ σε ενα φιλο σου). απο εκει μετα συννενοησε με το φιλο σου να σου το στειλει χωρις την αποδειξη μεσα.....(η αποδειξη με γραμματακι κανονικο σε φακελο ερχεται, ανεξαρτητα). στο τελωνειο για να δουνε τι ειναι μεσα στο δεμα, το ανοιγουν ετσι δεν ειναι??? αν τωρα εσυ εχεις δασκαλεψει το φιλο σου να γραψει πανω απο το κουτι κατι του στυλ. "αγαπητε τακη, φροντισε την επομενη φορα που θα ερθεις να με δεις αμερικη, να μην ξεχασεις το λαπτοπ σου φευγοντας. ελπιζω να ξαναερθεις συντομα, περασαμε τοσο ωραια!!!" ή τελος παντων καμια χαζομαρα τετοιου στυλ, μπορουν να στο κρατησουν και να σου κανουν μανουρες???? μια ιδεα λεω..... μπορει να ειναι και χαζομαρα...
Greek-Chater Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 ε και γιατι τοση χαρα ρε φιλε?? εμενα το ιδιο μοντελο(default configuration),μεσα νοεμβρη, μαζι με AppleCare, Remote, DVI adaptor μου βγηκε 1.712Ε απο Γερμανια. δε το λεω για να στην "πω¨ απλα σου λεω οτι δεν ανακαλυψες και την αμερικη.... και προσεχε μην εχεις κανενα προβλημα με φορτιστη. καναδα εχουν 220 ή 110 βολτ οπως αμερικη???? α και για το τελωνειο που λετε. αν παραγγειλεις κατι απο αμερικη και πεις στην εταιρια να το παραδωσουν σε μια διευθυνση αμερικανικη(πχ σε ενα φιλο σου). απο εκει μετα συννενοησε με το φιλο σου να σου το στειλει χωρις την αποδειξη μεσα.....(η αποδειξη με γραμματακι κανονικο σε φακελο ερχεται, ανεξαρτητα). στο τελωνειο για να δουνε τι ειναι μεσα στο δεμα, το ανοιγουν ετσι δεν ειναι??? αν τωρα εσυ εχεις δασκαλεψει το φιλο σου να γραψει πανω απο το κουτι κατι του στυλ. "αγαπητε τακη, φροντισε την επομενη φορα που θα ερθεις να με δεις αμερικη, να μην ξεχασεις το λαπτοπ σου φευγοντας. ελπιζω να ξαναερθεις συντομα, περασαμε τοσο ωραια!!!" ή τελος παντων καμια χαζομαρα τετοιου στυλ, μπορουν να στο κρατησουν και να σου κανουν μανουρες???? μια ιδεα λεω..... μπορει να ειναι και χαζομαρα... Δεν καταλαβες ... θα παει στην αμερικη και θα ερθει ξανα για 5 μερες .... απο που το πηρες εσυ απο την Γερμανια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.