Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βάλω εδώ μια και το τελευταίο JDM αγροτεμάχιο. Είχα το αδερφάκι του σε μαύρο παλιά και μου άρεσε πολύ, οπότε το τσίμπησα στο πρασινάκι του.

reZLAAb.jpg

1VxEksL.jpg

3Va8M59.jpg

Είναι το Seiko Selection SBTM319. Φθηνούλι και ομορφούλι, από τις περιπτώσεις GADA που το βάζεις και φεύγεις (ηλιακό, ραδιο-ελεγχόμενο, ζαφείρι αόρατο, 100m αδιάβροχο, perpetual calendar, αντιμαγνητικό, αντικραδασμικό κλπ κλπ).

Αυτή την φορά δεν θα το αφήσω να μου φύγει τόσο εύκολα.. 😅

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 18
  • Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Dante80 είπε

Είναι το Seiko Selection SBTM319. Φθηνούλι και ομορφούλι

Ερωτηματα απο οτι ξερω μονο Ιαπωνια υπαρχει , πως το πηρες με τι ηρθε και ποσο φορο πληρωσες ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, villasg said:

Ερωτηματα απο οτι ξερω μονο Ιαπωνια υπαρχει , πως το πηρες με τι ηρθε και ποσο φορο πληρωσες ?

Αγοράζω συνήθως μέσω amazon.co.jp ή Sakura Watches.

Σε μερικά ρολόγια στο amazon προπληρώνεις τον φόρο για το τελωνείο.

Ειδάλλως εκτελωνίζω μόνος μου, ένα 50άρι στην DHL για τα μεσιτικά, και όσο γράψει ο τελώνης όταν έρχεται εδώ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η αγορά έγινε μέσω Amazon, με προπληρωμή φόρου κατά την αγορά. Ο φόρος ήταν περίπου 53€ (import, duty and handling fees).

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω το GShock 5600. Επικό κομμάτι διαχρονικό. Δεν παθαίνει τίποτα. Πρόσφατα ανακάλυψα και την super αναβαθμισμένη έκδοση του. Το  GW-5000U-1ER

Εμφανισιακά δεν φαίνεται τίποτα. Είναι μια καλή αναβάθμιση σε όλους τους τομείς. Μόλις το πετύχω σε σοβαρή πτώση τιμής, θα το χτυπήσω!!!

image.png.23de0103a355eced07018bd86bc989aa.png

GW-5000U-1JF screw-down caseback

image.png.d4618c9da7119ad2611771ee74bfd01d.png

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, sphinxgr said:

Έχω το GShock 5600. Επικό κομμάτι διαχρονικό. Δεν παθαίνει τίποτα. Πρόσφατα ανακάλυψα και την super αναβαθμισμένη έκδοση του. Το  GW-5000U-1ER

Εμφανισιακά δεν φαίνεται τίποτα. Είναι μια καλή αναβάθμιση σε όλους τους τομείς. Μόλις το πετύχω σε σοβαρή πτώση τιμής, θα το χτυπήσω!!!

image.png.23de0103a355eced07018bd86bc989aa.png

GW-5000U-1JF screw-down caseback

image.png.d4618c9da7119ad2611771ee74bfd01d.png

Το είχα προ πενταετίας το συγκεκριμένο (στο JDM μοντέλο GW-5000-1JF πριν βγει η έκδοση U με τον led φωτισμό), είναι απλά εξαιρετικό!

zNSXtWw.jpg

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Το είχα προ πενταετίας το συγκεκριμένο (στο JDM μοντέλο GW-5000-1JF πριν βγει η έκδοση U με τον led φωτισμό), είναι απλά εξαιρετικό!

zNSXtWw.jpg

στο μεταξυ δεκαετία 90 τα είχαν όλα με σιδερένιο σκελετό και βιδωτό απο πίσω κ με τιμές εκεί στα 50€. Τωρα για ακριβώς το ίδιο, θέλουν 200+ €

Με 50€ παίρνεις με μούφα πλαστικό και βιδωτό με βίδες απο πίσω. Με τέτοιο σκελετό ήταν τα 90s. Τυχαία φωτό απο το διαδίκτυο

image.png.3b735fe4426db3b045f20f59ebbac127.png

image.png.31f74230ca09341c0eac3f4436f9fae4.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Vacheron Constantin Les Cabinotiers Solaria Ultra Grand Complication με  41 complications!

Τέλειο μπορώ να πω!

The Les Cabinotiers Solaria Ultra Grand Complication not only has 41(!) complications but manages to squeeze them into an 18K white gold case with a 45mm diameter and a 14.99mm profile. It seems like the folks at Vacheron were determined for the watch to be less than 15mm thick. The new manufacture caliber 3655 has 1,521 components and 13 patent applications pending. It also contains 204 jewels and ticks away at 21,600 beats per hour. Despite its mind-boggling complexity, the caliber also offers 72 hours of power when fully wound.

Image_20250411_130108.jpg.76efe15396232d2de52b10275933ab30.jpg

Image_20250411_130133.jpg

Image_20250411_130128.jpg

Επεξ/σία από BlackRose56
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βάλουμε ένα ακόμα φτηνούλι JDMακι και εδώ. 37μισάρι με απλή μπαταρία αυτή την φορά, αλλά και πάλι ζαφείρι με anti-reflective εσωτερικό.

bXnLxKT.jpeg

9LLg2ql.jpeg

YQwY3Rv.jpeg

Επίσης, το χειρότερο μπρασελέ που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια, η Seiko Ιαπωνίας το διαφημίζει γιατί "αλλάζεις μόνος σου τους κρίκους". Έχει pins με ελατήρια μέσα που αντί να κλειδώνουν με την παραμικρή κίνηση πετάγονται έξω (μαζί με τον κρίκο λολ).

OASG7f6.jpeg

7UzVeR2.jpeg

Είναι όμως κλασσικούλι το άτιμο, ωραίο σαμπανιζέ καντράν (δεν βγαίνει καλά τώρα το απόγευμα το χρώμα).

Θα του κοπανίσω κανένα δερμάτινο της προκοπής (20αρια lugs ευτυχώς) και βλέπουμε.  :)

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seiko Speedtimer Panda SSC813, με διάμετρο 39+ cm και συμμαζεμένα lugs, όπως άλλωστε συνηθίζει η Seiko σε sport σειρές, πολύ άνετο με εξαιρετικές διαστάσεις συμβατές με καρπούς ποικίλων μεγεθών, ηλιακό μηχανισμό, κρύσταλλο ζαφείρι, 100m αδιάβροχο και καλή ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος που συναντά κανείς στη σειρά Prospex. spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

Επεξ/σία από Silkcut
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Silkcut said:

Seiko Speedtimer Panda SSC813, με διάμετρο 39+ cm και συμμαζεμένα lugs, όπως άλλωστε συνηθίζει η Seiko σε sport σειρές, πολύ άνετο με εξαιρετικές διαστάσεις συμβατές με καρπούς ποικίλων μεγεθών, ηλιακό μηχανισμό, κρύσταλλο ζαφείρι, 100m αδιάβροχο και καλή ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος που συναντά κανείς στη σειρά Prospex.

Να το χαρείς, καλοφόρετο!

Το συγκεκριμένο το είχα παλαιότερα (στην JDM έκδοσή του) σε κιτρινοκροκί, είναι πράγματι πολύ μαζεμένο και άνετο. Από τις περιπτώσεις ρολογιών που το ρυθμίζεις μια φορά και το ξεχνάς.

rkvZfjO.jpg

Το μόνο κουλό που θυμάμαι είναι πως το βούρτσισμα στο μπρασελέ δεν ταιριάζει καθόλου (μα καθόλου λέμε)με το αντίστοιχο της κάσας. Είναι σαν να το πήρες από άλλο ρολόι.

Δεν έχω ιδέα πως το υπολόγισαν αυτό στην Seiko, πάντως το ίδιο πρόβλημα είχε και ο άλλος Speedtimer που είχα στο παρελθόν (και χρησιμοποιεί το ίδιο μπρασελέ). Εδώ φαίνεται περισσότερο:

yMrMmLv.jpg

ZCM1y8W.jpg

Δεν έχω ιδέα πως το σκέφτονταν οι τύποι λολ. Τουλάχιστον το μπρασελέ είναι πράγματι πολύ άνετο, μας έχουν συνηθίσει σε χειρότερα σε αυτά τα budget οι Ιάπωνες...

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
Δημοσ.

Kαλησπέρα. Το κροκί θα ήταν η επιλογή μου αν δεν ήθελα έναν panda style χρονογράφο. Πραγματικά ερωτεύσιμο. Σε ό,τι αφορά το μπρασελέ, έχεις απόλυτο δίκιο. Το βούρτσισμα δε συναρμόζει με το βούρτσισμα της κάσας, είναι παντελώς παράταιρο. Το ίδιο συμβαίνει και με την νεότερη σειρά 911 Speedtimer της Seiko, τη λεγόμενη go large, την οποία επίσης περιεργάστηκα δια ζώσης. Το αντίστοιχο panda το απέρριψα όμως αφενός λόγω φαρδιάς στεφάνης, αφετέρου γιατί το καντράν είναι ασημί sunburst με ασημί δείκτες, συνδυασμός που μείωνε το ευανάγνωστο του πράγματος και μου φαινόταν κάπως φθηνό σαν ορισμένα κινέζικα homage (όχι ότι τα κινέζικα είναι άσχημα ρολόγια, κάθε άλλο), ενώ το 813 έχει ένα ωραίο λευκό γαλακτερό με texture. Η άλλη επιλογή ήταν το ρετρoμοντέρνο bi-compax Rallygraf  της Υema, άλλης φιλοσοφίας χρονογράφος.

• Like 1
Δημοσ.

Χαιρετε,

Πολυ ωραιο θεμα, τυχαια επεσα πανω του. Μου αρεσει αυτο το ρολοι. Μηπως ξερει καποιος πως μπορω, απο που, να το αγορασω? Εκει που το βρηκα λεει Ελλαδα δεν στελνει. Ιδανικα θα ηθελα καποιον ευκολο τροπο, να ειναι ολα μεσα στην τιμη, ωστε να μην τρεχω σε τελωνεια και λοιπα μιας και δεν ειμαι ιδιαιτερα σχετικος. 

Ευχαριστω!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...