Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή FONTS από non UNICODE σε UNICODE

stelrp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλα τους insomniacs, και καλή χρονιά !

Ψάχνω ένα τρόπο να μετατρέψω ορισμένες μη Unicode γραμματοσειρές σε Unicode ώστε να είναι εφικτή η χρήση τους σε προγράμματα όπως το Word,

Από όλες τις εφαρμογές που έχω δοκιμάσει φαίνεται πως μόνο το Corel Draw δέχεται τις παλαιού τύπου fonts με την προϋπόθεση ότι κατά την εισαγωγή ΑΠΛΟΥ κειμένου έχουμε ήδη αλλάξει με Alt-Shift σε ελληνικά. Πολλοί γραφίστες εξακολουθούν να χρησιμοποιουν τις παλιές fonts χωρίς κανένα πρόβλημα. Στα άλλα προγράμματα όμως φαίνονται τετραγωνάκια ή όπως στο Word αυτόματα αλλάγει η γραμματοσειρά σε Arial ή Times New Roman αν και στην γραμμή τίτλου εμφανίζεται το παλιό όνομα της non Unicode γραμματοσειράς.

Επισυνάπτω μερικά σχετικά αρχεία που βρήκα στο Internet και που θα ήθελα να μετατρέψω σε Unicode,

Επίσης, δεν ξέρω αν πωλούνται ελληνικές γραμματοσειρές Unicode και από που,

Πάντως και οι παλιές που υπάρχουν είναι αρκετά καλές και θα ήταν κρίμα να μην μπορεί να ανακτηθεί ο υπέροχος σχεδιασμός τους.

Ψάχνοντας στο Internet βρήκα πολλά προγράμματα μετατροπής του κειμένου, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει, το ζητούμενο είναι η μετατροπή της γραμματοσειράς δηλαδή του TTF αρχείου.

Ευχαριστώ

AG-VIVIS.zip

hellasarc.zip

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόγραμμα που μπορεί να κάνει αυτόματα τέτοια μετατροπή, αλλά μπορεί να γίνει χειροκίνητα με έναν font editor, όπως π.χ. το Fontlab. Θέλει βέβαια δουλειά, αλλά γίνεται (έχω κάνει αρκετές τέτοιες μετατροπές).

Ίσως ο μετατροπέας TransType ("Universal Font Converter") να μπορεί να κάνει τέτοια μετατροπή, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω τι γίνεται με τις κωδικοποιήσεις και τους ελληνικούς χαρακτήρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...