michmav Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Γεια χαρά σε όλους, θα ήθελα απο όποιον έχει τις γνώσεις απο php για να με βοηθήσει για να στήσω ένα forum. Έχω πακέτο hosting (UNLIMITED Hosting Space, UNLIMITED Site Bandwidth, Host UNLIMITED Domains, Unlimited Pop/Imap Email Accounts, SSH Access (Secure Shell), SSL, FTP, Stats, CGI, Ruby (RoR), Perl, PHP, MYSQL, Front Page Extensions, Free Domain Forever, Free Site Builder, Best Support in the Industry). Έχω ήδη ένα web site που το χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου (είμαι γραφίστας) και σκέφτομαι να στήσω ένα έξτρα forum, αλλά είμαι άσχετος απο php προγραμματισμό και τη διαρύθμιση του. Μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του..?
takistmr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μην πανικοβάλλεσαι!!! Τα πράγματα, ευτυχώς φρόντισαν οι προγραμματιστές του phpbb, είναι εύκολα. Καταρχήν πρέπει να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του phpbb η οποία αυτή τη στιγμή είναι η 3.0.4. Αν δεν έχεις κάνει ακόμα τότε κάνε κλικ εδώ. Αποσυμπίεσε το αρχείο που κατέβασες και το περιεχόμενό του ανέβασε το στον web server σου, σε ένα ξεχωριστό φάκελο (πχ. στο φάκελο forum). Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία της εγκατάστασης θα πρέπει να δημιουργήσεις μια βάση δεδομένων, μέσα στην οποία θα αποθηκεύονται τα δεδομένα του phpbb. Εδώ θα πρέπει να συμβουλευτείς την εταιρία host σου για να σου πουν πιο εργαλείο θα χρησιμοποιήσεις. Αυτό γίνεται συνήθως μέσα από το εργαλείο διαχείρισης του λογαριασμού σου. Αφού το κάνεις και αυτό τότε ανοίγεις στον web brownser σου την διεύθυνση της σελίδας σου (πχ. http://www.my-webpage.gr/) ακολουθούμενη από τον φάκελο που περιέχει τα αρχεία του phpbb (πχ. forum). Δηλαδή κάτι σε "http://www.my-webpage.gr/forum". Η εφαρμογή θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για αρχική εγκατάσταση και θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα. Αν ακολουθήσεις πιστά τα βήματα (οι οδηγίες που παρέχονται είναι ικανοποιητικές) δεν θα έχει πρόβλημα. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα σου ζητηθεί να διαγράψεις τον φάκελο "install" και αυτό ήταν. Το μόνο που μένει είναι να οργανώσεις με θεματικές ενότητες το φόρουμ. Επίσης, μπορείς να εφαρμόσεις και διάφορα skins/themes στο φόρουμ ώστε να βελτιωθεί το αισθητικό αποτέλεσμα και να εφαρμόζει και στο site σου. Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν κολλήσεις κάπου ξαναγράψε! Καλή τύχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.