Nik0s Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Εχω 1 νεα μητρικη που υποστηριζει και σατα και ατα σκληρους. εχς 2 σκληρους εναν σατα και εναν ατα με ςινδοςσ και οι2 πανω. πως θα πω στα vista ποιος ειναι ο master kai poios o slave αφου δεν ανηκουν και οι 2 σκληροι στην ιδια καλωδιοταινια οπως παλια οι ide δισκοι ετσι ωστα να τους τζαμπερωσω? Ευχαριστω. Επισης το σατα καλωδιο μεταφορας δεδομενων ειναι ακριβς το ιδιος και για hdd kai gia dvdrw?
phanispal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Τον IDE θα τον έχεις master. Θα τους βάλεις και τους 2 και στο boot θα σε ρωτήσει ποιο από τα 2 λειτουργικά θες να φορτώσεις. Ναι, ίδιο είναι.
Nik0s Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 δεν θελω να με ρωταει ποιο λειτουργικο να φορτωσει. θελω να ξεκιναει το λειτουργικο που ειναι στον σατα δισκο και οχι το αλλο.
Λαλάκης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Λογικα μπορεις να πειραξεις το αρχειο boot.ini και να βγαλεις την επιλογη να μπει σε καποιο λειτουργικο
phanispal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Λογικα μπορεις να πειραξεις το αρχειο boot.ini και να βγαλεις την επιλογη να μπει σε καποιο λειτουργικο Ναι, αυτό θα σου έλεγα κι εγώ τώρα... Εννοείται οτι θα βάλεις 1ο τον sata δίσκο στο boot order.
Nik0s Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Βασικα εγω θελω το master slave setup να γινει με hardware τροπο και οχι μεσω ρυθμισης software ακριβως οπως στις ide καλωδιοταινιες που τζαμπερωναμε οποιον σκληρο θελαμε να ειναι πρωτευον και τον αλλον δευτερευον. Εδω ομως εχουμε εναν σατα και εναν ide δεν επφτουν πανω στο ιδιο καλωδιο.
phanispal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό που λες, δεν ξέρω αν γίνεται... Κάποιες μητρικές (π.χ. P5K) σου λένε σε ποιες sata θύρες να βάλεις δίσκους από τους οποίους θες να bootάρεις και σε ποιες να βάλεις δίσκους δεδομένων. Ίσως να γίνεται έτσι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο που θες να κάνεις εσύ...
Nik0s Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 οποιος ξερει λοιπον ας μας πει. Γενικα ενας δισκος που συνδεεται στην στα υποδοχη ειναι πιο γρηγορος και ποσο σε σχεση με εναν που συνδεεται στην ide?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.