Προς το περιεχόμενο

Kαταθεση στο Ταχυδρομικο ταμιευτηριο το 1950 ?

atonioz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρηκα προσφατα ενα βιβλιαριο καταθεσεων του πατερα μου στο Ταχυδρομικο ταμιευτηριο. Ειχε καταθεσει το 1950(!!!!) 100δρχ σε μια μεγαλη διαφημιστικη καμπανια που εκανε το ΤΤ τοτε για επιτοκια επενδυσεις κλπ. Το ερωτημα μου ειναι το εξης : Ο λογαριασμος μπορει να υπαρχει ακομα? Αν τον εχουν κλεισει λογω αδρανειας εχουν το δικαιωμα αυτο? αν ειναι ακομα ανοιχτος τι λεφτα μπορει να εχουν μαζευτει? Ειμαι ολιγον τι ασχετος με το συγκεκριμενο...ρωταω εδω , μην παω στο ΤΤ κ με κοιτανε σαν να ειμαι τρελος :-D

Δημοσ.

πάνε άνετος και ωραίος στο ταμιευτήριο, και σαν να μην τρέχει τίποτα, δώσε στον ταμία το βιβλιάριο και πες απλά "θα ήθελα να μου ενημερώσετε το βιβλιάριο, παρακαλώ". Βρες έναν τρόπο με το κινητό σου να τραβήξεις σε βίντεο την αντίδρασή του μόλις δει καλά το βιβλιάριο! Μετά ανέβασέ το στο youtube, να το δούμε κι εμείς, θα έχει πολλή πλάκα!

• Super Moderators
Δημοσ.
Βρηκα προσφατα ενα βιβλιαριο καταθεσεων του πατερα μου στο Ταχυδρομικο ταμιευτηριο. Ειχε καταθεσει το 1950(!!!!) 100δρχ σε μια μεγαλη διαφημιστικη καμπανια που εκανε το ΤΤ τοτε για επιτοκια επενδυσεις κλπ. Το ερωτημα μου ειναι το εξης : Ο λογαριασμος μπορει να υπαρχει ακομα? Αν τον εχουν κλεισει λογω αδρανειας εχουν το δικαιωμα αυτο? αν ειναι ακομα ανοιχτος τι λεφτα μπορει να εχουν μαζευτει? Ειμαι ολιγον τι ασχετος με το συγκεκριμενο...ρωταω εδω , μην παω στο ΤΤ κ με κοιτανε σαν να ειμαι τρελος :-D

Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σε περίπτωση μακροχρόνιας αδράνειας, τα δε χρήματα που έχει μέσα αποδίδονται στο Δημόσιο.

Αν προλάβω, θα το ψάξω να παραθέσω ακριβώς τη διάταξη.

Δημοσ.
Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σε περίπτωση μακροχρόνιας αδράνειας, τα δε χρήματα που έχει μέσα αποδίδονται στο Δημόσιο.

Σιγά μην δεν υπήρχε... :-)

Δημοσ.

Νομίζω σκέφτονταν πέρυσι να περάσουν κάτι τέτοιο αλλά δεν άκουσα κάτι. Το σκεπτικό ήταν γιατί να τα κρατάει και να τα τοκίζει η τράπεζα και να μην τα πάρει το δημόσιο ώστε να πιάσουν τόπο (θεωρητικά πάντα)

Δημοσ.

Πρόβλημα με αγροτική τράπεζα

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=157822

...ειχα να χρησιμοποιήσω περίπου 2 ετη..Δεν τον κινούσα διοτι ειχα αλλους λογαριασμούς για τα έξοδα μου κ δεν χρειάστηκε να βγαλω απο εκεινον χρήματα..Πριν κανα μηνα χρειαστηκα καποια χρηματα,...

Ανενεργός τραπεζικός λογαριασμός

http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=868&Itemid=76

Καταναλωτής άνοιξε λογαριασμό ταμιευτηρίου, το καλοκαίρι του 1994.Ο λογαριασμός, από το 1995, παρέμενε ανενεργός.Το Νοέμβριο του 2007, ζητώντας ενημέρωση για το λογαριασμό, ο καταναλωτής, διαπίστωσε πως το υπόλοιπο

.................. είχε μηδενιστεί. .....

το αίτημα του καταναλωτή έγινε δεκτό, στις 31/1/2008 και του επιστράφηκαν τα 186.20 ευρώ.

Αντιδρούν οι τράπεζες στη δήμευση των λογαριασμών. Τι προβλέπει ο νόμος του 1942!

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50206

Κατοχικός νόμος (ΝΔ 1195/1942) προβλέπει την παραγραφή υπέρ του Δημοσίου καταθέσεων εφόσον δεν έγιναν απαιτητές από τους δικαιούχους για 20 χρόνια. Νομικοί κύκλοι εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο κρίνεται σήμερα συνταγματικός. Σήμερα, οι τράπεζες περνούν σε αδράνεια λογαριασμούς που δεν έχουν κινηθεί για διάστημα από 12 μήνες και άνω και ακολουθεί έγγραφη ενημέρωση του πελάτη.

Εχει κάποιος συνάδελφος το Ν.Δ.1195/1942

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=60895

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπράβο random, αυτό το νομοθετικό διάταγμα είχα υπ' όψιν μου.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το ψάξω, thanks to you... :-)

Δημοσ.

ξεχασαμε ομως οτι εχουν υποχρεωση να ενημερωσουν τον-τους δικαιουχους.σε μια ιδια περιπτωση ,οταν ταξιδευε νεαρος ο πατερας μου ειχε ανοιξει εναν λογαριασμο στην ολλανδια.μετα απο καμποσα χρονια και ενω ειχε ξεχαστει ο λογαριασμος του ηρθε ειδοποιηση απο την citybank οτι υπαρχει ενας λογαριασμος και τι θα ηθελε να τον κανει.φυσικα του αποδοθηκαν ολοι οι τοκοι και τον εκλεισε.το χρονικο διαστημα πρεπει να ηταν πανω-κατω 20+ χρονια ,αφου να σκεφτειτε ηταν πλεον συνταξιουχος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...