personGR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόοον. Αρκετά πρόσφατα (εδώ και κάνα μήνα δλδ) αντιμετωπίζω μια σειρά προβλημάτων με τον υπολογιστή μου. Σαν λειτουργικό είχα τα Windows Vista 32-Bit SP1 Ultimate. Εκεί λοιπόν που λέτε, πριν μπουτάρουν τα Windows, το σύστημα μου έβγαζε διάφορα errors τύπου 0xc0000κάτι, με εξήγηση πως τα Windows δεν μπορούσαν να booτάρουν για άγνωστες αιτίες - παράλληλα με παρότρυνε να κάνω repair την εγκατάσταση του λειτουργικού. Όμως κατά τη διάρκεια του boot μου έκανε απρόσμενα restarts, με αποτέλεσμα να μπορώ να ανοίξω πλήρως τον υπολογιστή μετά από 4, 5 restarts. Έκανα φορμάτ, πήγα σε Windows XP 32-bit Pro SP2, και τώρα αναγκάζομαι να κάνω restart πριν ακόμα βγάλει τα μηνύματα της motherboard (ή όπως τα λένε αυτά που βγαίνουν όταν ανοίξεις το pc). Συνολικά χρειάζεται κάπου στα 5 για να ανοίξει το σύστημα. Μόλις όμως ανοίξει, πετάει, σαν να μην τρέχει - τι μπορεί να συμβαίνει; Όλα αυτά τα προβλήματα εμφανίστηκαν αφού έβαλα νέα ram - μήπως έγινε καμιά μ@λακια με το mobo επειδή την έβαλα μόνος μου τις νέες μνήμες; (με την καθοδήγηση οδηγιών πάντοτε) Το σύστημα μου είναι το εξής: Asus P5Q Intel Core 2 Duo +8400 Sapphire Radeon 4850HD RAM (link)
Tenshi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μπες στο Bios και δές τα timings και την συχνότητα λειτουργίας που δουλεύουν οι μνήμες σου. Φαντάζομαι οτι απλά τοποθέτησες της μνήμες και δέν έκανες κάποια άλλη ρύθμιση,ετσι; Ενδεχομένως να είναι όλα στο auto,οπότε καλό θα ήταν να επέμβεις και να ρυθμίσεις χειροκίνητα της μνήμες σου.Όλα θα τα βρείς στην Ai Tweaker καρτέλα του Bios.DRAM Timing Control= 5-5-5-12 (αντι για Auto), DRAM frequency= DDR2-800mhz (αντι για Auto) και DRAM Voltage= 2.1 (αντί για Auto) Αν εξακολουθείς να έχεις προβλήματα μάλλον πάς για RMA...
personGR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μπες στο Bios και δές τα timings και την συχνότητα λειτουργίας που δουλεύουν οι μνήμες σου.Φαντάζομαι οτι απλά τοποθέτησες της μνήμες και δέν έκανες κάποια άλλη ρύθμιση,ετσι; Ενδεχομένως να είναι όλα στο auto,οπότε καλό θα ήταν να επέμβεις και να ρυθμίσεις χειροκίνητα της μνήμες σου.Όλα θα τα βρείς στην Ai Tweaker καρτέλα του Bios.DRAM Timing Control= 5-5-5-12 (αντι για Auto), DRAM frequency= DDR2-800mhz (αντι για Auto) και DRAM Voltage= 2.1 (αντί για Auto) Αν εξακολουθείς να έχεις προβλήματα μάλλον πάς για RMA... Τι είναι το RMA?
Tenshi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Return Materials Authorization(RMA).Με λίγα λόγια μιλάμε για τα ελαττωματικά προϊόντα που στέλνεις πίσω στην κατασκευάστρια εταιρία ή εγκεκριμένο αντιπρόσωπο (συνήθως το κατάστημα αγοράς) προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αστοχία υλικού.Όταν αυτό γίνει, συνήθως κάνουν αντικατάσταση με νέο προϊόν ή παρεμφερές.
personGR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Έκανα τις ρυθμίσεις που προτάθηκαν (εκτός από τα timings γιατί είχε μερικές επιλογές που πρώτη φορά έβλεπα) και σήμερα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και τις επόμενες μέρες! Tenshi σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις γνώσεις σου
Tenshi Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δέν κάνει τίποτα. Λογικά τα timings έχουν μπεί μόνα τους,άλλα καλό είναι να το επιβεβαιώσεις και με το CPU-Z (tab "Memory").
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.