jimarass Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά, η κύπρος πως γίνεται και είναι τόσο πλούσια? Γιατί δεν είναι πχ και η μυτιλήνη το ίδιο??? Τι παράγουν και εξάγουν ???
Mika Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Κυριο αγαθο εξαγωγης ειναι οι τραγουδιστες για Γιουροβιζιον
deminho11 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Οι Κυπρέοι είναι τόσο πλούσιοι γιατί όταν έγινε ο χωρισμός το κράτος μοίρασε πολλές εκτάσεις γης στου ελληνο-κυπρέους. Τώρα αυτοί έχουν ξεσκιστεί να τις πουλάνε κυρίως σε Άγγλους... Επίσης υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ξέπλημα χρήματος... Η νομοθεσία είναι τέτοια που το επιτρέπει και έτσι όλη η Κύπρος έχει γεμίσει οφ σόρ εταιρείες. Επίσης έχουν και σωστή φορολογία στους μισθούς, όχι όπως εμείς.... όσο πιό πολλά παίρνεις τόσο λιγότερα θα δίνεις για φόρους!!!
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Με βάση πιο κριτήριο θεωρείς ότι η Κύπρος "είναι τόσο πλούσια ?"
deminho11 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Με βάση πιο κριτήριο θεωρείς ότι η Κύπρος "είναι τόσο πλούσια ?" Φέτος είχε αύξηση της οικονομίας της κατα 8%. Το οποίο ήταν μεγαλύτερο απο το προσδοκόμενο...
Apoll Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Η Κύπρος επίσης εξάγει γεωργικά προϊόντα. Σε κάθε ράφι ενός Super Market, θα βρω κάτι Κυπριακό (Αγγλία). Από φρούτα και λαχανικά, μέχρι Κρασιά, λάδια και τυριά. Επίσης και έχουν πλυμηρίσει την Ευρωπαϊκή (και μέσω του BBC World παγκόσμια) τηλεόραση και ραδιόφωνο, με διαφημίσεις για τον τουρισμό τους. Σε prime time slots, όπως και οι Τούρκοι, χρόνια τώρα. Επίσης πολλές Αγγλικές εταιρίες έχουν πάει εκεί πέρα μαζί με τους υπαλλήλους τους λόγω κόστους και καιρού. Μάλιστα η γυναίκα μου έχει 2 ζευγάρια φίλων που το έχουν κάνει αυτό τα τελευταία χρόνια, και όταν έρχωνται Αγγλία συζητάμε μαζί τους. Αυτές είναι οι επενδύσεις, και όχι ο τζόγος στο χρηματηστήριο...........
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Φέτος είχε αύξηση της οικονομίας της κατα 8%. Το οποίο ήταν μεγαλύτερο απο το προσδοκόμενο... Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος το Πακιστάν είχε μεγαλύτερο, ή σε κάθε περίπτωση κάπου εκεί.
costas_k Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά, η κύπρος πως γίνεται και είναι τόσο πλούσια? Γιατί δεν είναι πχ και η μυτιλήνη το ίδιο??? Τι παράγουν και εξάγουν ??? Δεν είναι πλούσια η Κύπρος.. η Ελλάδα είναι φτωχίια.. btw Κύπριος είμαι
deminho11 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Επίσης τα ΕΥΡΟ που δίνουμαι στο "άπορους" Κυπρέους είναι επίσης πολλά και η Ελλάδα τα έχει λίγα....
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά, η κύπρος πως γίνεται και είναι τόσο πλούσια? Γιατί δεν είναι πχ και η μυτιλήνη το ίδιο??? Τι παράγουν και εξάγουν ??? Γιατί έχουν πρωτεύουσα το Λονδίνο αγεωγράφητε.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Γιατί έχουν πρωτεύουσα το Λονδίνο αγεωγράφητε. Ωραίος ο Αιγέας!
Sellers Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Γιατί έχουν πρωτεύουσα το Λονδίνο αγεωγράφητε. Χαχαχαχα... Αυτό ρε μλκ φεύγει και σαν ανέκδοτο απο μόνο του... Να ξέρεις σε όσους θα το πω, θα λέω ότι είναι δικό μου...
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον στα χαρτιά το κατά κεφαλή εισόδημα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από αυτό στην Κύπρο. Γι αυτό ρώτησα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η Κύπρος είναι πλούσια. Επίσης θέλω να βάλω ένα ερώτημα προς προβληματισμό. Όταν μιλάμε γι Κύπρο για ποιούς ακριβώς μιλάμε ? Αν μιλάμε για το σύνολο της Κύπρου (και μόνο γι αυτή μπορούμε να μιλάμε σεβόμενοι την πάγια Κυπριακή θέση ότι η Κύπρος είναι ΜΙΑ και είναι το σύνολο του νησιού) τότε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και το φτωχό κομμάτι της Κύπρου, αυτό στο βορρά. Αλήθεια τα στατιστικά που ανακοινώνονται αφορούν την συνολική Κύπρο ή την ελέυθερη μόνο. Θα ήταν πολύ "χοντρό" να πει κάποιος ότι πετώντας το βαρίδι της βόρειας Κύπρου, και το δημογραφικό κομμάτι των Τουρκοκυπρίων το υπόλοιπο κομμάτι της Κύπρου μπόρεσε να "τρέξει" περισσότερο ? Επίσης δε ξέρω για τη Μυτιλήνη αλλά δε θα με παραφένευε αν η Ρόδος, η Κέρκυρα ή η Χίος ήταν πιο πλούσιες (κτα κεφαλήν πάντα) από την Κύπρο.
deminho11 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον στα χαρτιά το κατά κεφαλή εισόδημα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από αυτό στην Κύπρο. Γι αυτό ρώτησα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η Κύπρος είναι πλούσια. Επίσης θέλω να βάλω ένα ερώτημα προς προβληματισμό. Όταν μιλάμε γι Κύπρο για ποιούς ακριβώς μιλάμε ? Αν μιλάμε για το σύνολο της Κύπρου (και μόνο γι αυτή μπορούμε να μιλάμε σεβόμενοι την πάγια Κυπριακή θέση ότι η Κύπρος είναι ΜΙΑ και είναι το σύνολο του νησιού) τότε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και το φτωχό κομμάτι της Κύπρου, αυτό στο βορρά. Αλήθεια τα στατιστικά που ανακοινώνονται αφορούν την συνολική Κύπρο ή την ελέυθερη μόνο. Θα ήταν πολύ "χοντρό" να πει κάποιος ότι πετώντας το βαρίδι της βόρειας Κύπρου, και το δημογραφικό κομμάτι των Τουρκοκυπρίων το υπόλοιπο κομμάτι της Κύπρου μπόρεσε να "τρέξει" περισσότερο ? Επίσης δε ξέρω για τη Μυτιλήνη αλλά δε θα με παραφένευε αν η Ρόδος, η Κέρκυρα ή η Χίος ήταν πιο πλούσιες (κτα κεφαλήν πάντα) από την Κύπρο. Βασικά επειδή το γνωρίζω αρκετά καλά, οι μισθοί στην Κύπρο είναι σχεδόν διπλάσιοι απο τον βασικό μας, επίσης υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μα ΠΟΛΛΕΣ δουλειές και μόνο οι τεμπέληδες δεν βρίσκουν και επίσης πολλοί καταφεύγουν να έχουν και δεύτερη δουλειά καθαρίζοντας πολύ πάνω απο 2 χίλιαρο τον μήνα...
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον στα χαρτιά το κατά κεφαλή εισόδημα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από αυτό στην Κύπρο. Γι αυτό ρώτησα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η Κύπρος είναι πλούσια. μπα. Το αναποδο ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.