Προς το περιεχόμενο

Κύπρος

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά επειδή το γνωρίζω αρκετά καλά, οι μισθοί στην Κύπρο είναι σχεδόν διπλάσιοι απο τον βασικό μας, επίσης υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μα ΠΟΛΛΕΣ δουλειές και μόνο οι τεμπέληδες δεν βρίσκουν και επίσης πολλοί καταφεύγουν να έχουν και δεύτερη δουλειά καθαρίζοντας πολύ πάνω απο 2 χίλιαρο τον μήνα...

ΟΚ, και εγώ έχω ακούσει για αυτό. Παρόλα αυτά δε νομίζω ότι το τι έχουμε ακούσει ή ακόμα και το τι ξέρουμε εμείς για κάτι μπορεί να είναι κριτήριο για το αν είναι αλήθεια ή όχι. Νομίζω ότι ένας καλός δείκτης για το αν μια χώρα είναι πλούσια είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα και από ότι τουλάχιστον διαβάζω στο wikipedia (ας θεωρήσουμε ότι είναι αξιόπιστη πηγή) η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο από την Κύπρο.

Σημειώνω βέβαια την απορία μου αν΄αυτό το νούμερο προκύπτει από τα στατιστικά της συνολικής, ενιαίας και ομοούσιας (κάτι σαν την εκκλησία) Κύπρου οπότε τα πραγματικά νούμερα για την ελύθερη Κύπρο θα είναι μεγαλύτερα.

Μια εξήγηση που θα μπορούσε να διακιολογήσει τόσο τα νούμερα αυτά όσο και την εντύπωσή σου (και δική μου ως ένα βαθμό) είναι ότι υπάρχει μικρότερη ανισοκατανομή του πλούτου στην Κύπρο. Ίσως.

Εκτός αν δε μιλάμε για την κύπρο ως κράτος, ως σύνολο δηλαδή, αλλά "γιατί οι περισσότεροι Κύπριοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από τους περισσότερους Έλληνες"

μπα. Το αναποδο ειναι.

Δεν έχω κάποια προχειρη "απόλυτα έγκυρη" πηγή, ότι διαβάζω από το wikipedia γράφω. Εσύ πως καταλήγεις στο ανάποδο συμπέρασμα ?

Δημοσ.

Εγώ πάλι να προσθέσω με τη σειρά μου ότι έχουν 1000 μονιμους τουρίστες κάθε χρόνο για όλο το χρόνο οι οποίοι αφήνουν θεότρελλα λεφτά.Αυτοί είναι τα φαντάρια της ΕΛ.ΔΥ.Κ.Και δεν μιλάω απλά και μόνο για την καθημερινή κατανάλωση σε διατροφή,διασκέδαση αλλά και σε κάθε σειρά που επαναπατρίζεται τα hi-fi και άλλες οικοσκευές που φεύγουν από κει δεν λεγεται.Ένα ακόμη ατού που είχανε ήταν το νόμισμά τους.Πολύ δυνατό νόμισμα.Τώρα έχουν το καταραμένο το ευρώ.Μεγάλο ρόλο παίζει η νοοτροπία τους ειδικά στον τουρισμό.Δεν είναι σαν τα λαμόγια τα δικά μας που μόλις δουν τουρίστα τον ξεσκονίζουν άπαντες.Μετά άντε να ξανάρθει ο άλλος.Και άλλα πολλά που τα βλέπεις μόνο αν ζήσεις εκεί.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έλα τώρα, να μην ακούγονται αστειότητες, φαντάρια, τουρίστες και δεν συμμαζεύεται. Φαντάρους και τουρίστες έχουν όλα τα νησιά του Αιγαίου. Και έχουμε και ασύγκριτα περισσότερους φοιτητές κατ' αυτό το σκεπτικό, αλλά αυτά για μία πραγματική οικονομία είναι μάλλον δευτερεύουσας σημασίας.

Προσωπικά εγώ στα ναυπηγεία έχω δει κυπριακό καράβι-μπουρδ.. (στην κυριολεξία) που διοργάνωνε κρουαζιέρες και το πλήρωμά του ήταν Ρουμάνες, Βουλγάρες και Ουκρανέζες. Και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό μαύρο χρήμα για την οικονομία της Κύπρου. Επίσης για να είμαι απολύτως ειλικρινής αυτή η κυπριακή εγγλεζολαγνεία, ειδικά στην περίπτωσή τους που χύθηκε αίμα, εμένα με αηδιάζει λιγουλάκι. Σα να πουλάς και την μάνα σου μου φαίνεται το γεγονός. Προσπαθώ να φανταστώ πως θα ήταν οι χιλιάδες καλαμαράδες στην πλατεία Συντάγματος κουνώντας αμερικανικές σημαίες.

Δημοσ.
Δεν είναι πλούσια η Κύπρος.. η Ελλάδα είναι φτωχίια..

btw Κύπριος είμαι

ναι ρε μαγκα μπραβο το βρηκες! η ελλαδα ειναι φτωχη και η κυπρος χεστηκε στα ευρω ε .. λογικο μιας και μια ζωη η κυπρος εχει ανοιξει τα ποδια της και δεχεται οτι ναναι απο παρεμποριο ,λαθρεμποριο ,εταιριες offshore . Στρατο ΔΕΝ συντηρει αλλα η φτωχη ΕΛΛΑΔΑ στελνει και πληρωνει ΕΛΔΥΚ , μεταφορες υλικου και εγκαταστασεις . Εχει 2-3 μερη κιτς για διακοπες που μαζευεται εκει ολη η "αφροκρεμα" της αγγλικης ναιολαιας μιας και ειναι το αγαπημενο προτεκτορατο του ηνωμενου βασιλειου . Εργα ΔΕΝ κανει μιας και ολα ειναι πληρωμενα απο "περιεργα πακετα" ολο το νησι ειναι ενα χωραφι με 5 ευθειες. λεφτα για παιδεια ΔΕΝ δινει = ψιχουλα μιας και ολα τα κυπριωτακια πανε σε ιδιωτικα. Τα λεφτα απο που προερχονται? ΑΠΟ ΧΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ γης που τις εκμεταλευονται 2 μηνες και τους υπολοιπους κααθονται και τρωνε χαλουμια

επειδη δεν αξιζει να αναφερομαι και πολυ σε αυτους που στον πολεμο κρυβοντουσαν και ετρεχαν αλλοι να βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια παρτε κανα link για το τι εστι φτωχεια στην τσυπρο μας

τσυπρος 1

τσυπρος 2

τσυπρος 3

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 12 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 12 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Με λίγα λόγια...

ΕΣΟΔΑ

1)οφ-σορ/φορολογικός παράδεισος-------->έσοδα απο χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

2)τουρισμός 10 μήνες το χρόνο---------->έσοδα απο τουρισμό

3)πώληση εξοχικής κατοικίας σε ξένους-->αύξηση εσόδων απο τον τουρισμό λόγω διαμονής μεγαλύτερης διάρκειας

4)εμπόριο------------------------------>έσοδα λόγω πώλησης προιόντων σε τουρίστες(κυρίως)

ΔΑΠΑΝΕΣ

5)δεν έχει πολλά πανεπιστήμια, επιτρέπονται ιδιωτικά

6)δεν έχει πολλές δαπάνες άμυνας

7)φιλελεύθερο μοντέλο της οικονομίας με λίγο δημόσιο

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς.

Το γιατί δεν τα κάνουμε... δεν το γνωρίζω ειλικρινά!

Ίσως γιατί ο Αγγλόφιλος Γεώργιος Παπανδρέου πέθανε και ανέλαβε ο φιλοσοβιετικός γιόκας του.

Λόγω εμένα.Το μόντελιγκ που κάνω,καθώς και το τι προσφέρω ανεβάσει σε μεγάλο ύψος την οικονομία.

Βγήκαν τα φτυάρια παγανιά...

εγω αμα παω κυπρο τωρα θα δικαιουμαι αφορολογητο αυτοκινητο και ατοκο δανειο σαν προσφυγας που θεωρουμαι. αρκει να κατσω για καποιο χρονικο διαστημα .νομιζω 6 μηνες.

Λόγω εμένα.Το μόντελιγκ που κάνω,καθώς και το τι προσφέρω ανεβάσει σε μεγάλο ύψος την οικονομία.

λογω εμου λεμε. εισαι μονδελο?

εισαι μονδελο?

ναι έχει βγει και μίστερ πικπα

ναι έχει βγει και μίστερ πικπα

χαχα. κακιουλες.

εγω αμα παω κυπρο τωρα θα δικαιουμαι αφορολογητο αυτοκινητο και ατοκο δανειο σαν προσφυγας που θεωρουμαι. αρκει να κατσω για καποιο χρονικο διαστημα .νομιζω 6 μηνες.

Ποιος σας τα λεει αυτα και τα πιστευετε?

Kαι απο ποτε οι κοινοτικοι θεωρουνται προσφυγες?

Ποιος σας τα λεει αυτα και τα πιστευετε?

ξερεις κατι που δεν ξερω? το κυπριακο κρατος. τα ξαδερφια μου που μετα απο καιρο γυρισαν κυπρο μονιμα πηραν αμαξι αφορολογητο και δανειο ατοκο για να παρουν σπιτι. εγω ως προσφυγας απο τα κατεχομενα δικαιουμαι και αποζημιωση.

Τι αποζημίωση;

ξερεις κατι που δεν ξερω? το κυπριακο κρατος. τα ξαδερφια μου που μετα απο καιρο γυρισαν κυπρο μονιμα πηραν αμαξι αφορολογητο και δανειο ατοκο για να παρουν σπιτι. εγω ως προσφυγας απο τα κατεχομενα δικαιουμαι και αποζημιωση.

Εισαι Κυπρια? Αλλο αυτο.

Ετσι οπως το γραψες φανηκε σαν να εισαι απτην Ελλαδα και να "ακουσες" οτι ενας Ελληνας που θα παει εκει και θα μεινει 6μηνες δικαιουται αφορολογητο αμαξι, ατοκο δανειο για σπιτι γιατι θεωρειται προσφυγας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...