Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείτε να λύσετε πολλές απορίες σας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, να μάθετε πως λειτουργεί, αν είναι ασφαλές ή όχι, τι προβλέπει η νομοθεσία, να διαβάσετε την ακριβή μετάφραση της ανακοίνωσης του ΠΟΥ, καθώς και να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά τσιγάρα στο esmoke.gr ( http://esmoke.gr ). Το site έχει αναλυτικές οδηγίες χρήσης σε video καθώς και παραπομπές σε μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει και αποδεικνύουν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά πρέπει να το πάρουμε απόφαση όσοι θέλουμε να κόψουμε το κάπνισμα.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις μεθόδους είναι το κατά πόσο το επιθυμείς να κόψεις το κάπνισμα.

Έχω δει το θαύμα της φαρμακευτικής υποβοήθησης αλλά μετά από μερικούς μήνες δυστυχώς υποτροπή σε μερικούς που το ξεκίνησαν. (το έψαξα λόγο δουλειάς και με αφορμή προηγούμενη συζήτηση στο φόρουμ).

Τα σκευάσματα τύπου champix κλπ έχουν παρενέργειες του τύπου κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό. Επίσης ναυτία και ζάλη.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά τη γνώμη μου είναι μια βλακεία και μισή. Δύο γείτονές μου το πήραν και το επιδείκνυαν σαν κάτι το φοβερό. Αφού ρουφούσαν ιδιωτικά και δημοσίως αυτή τη βλακεία τελικά το γύρισαν στο κλασικό τσιγαράκι τους.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο εθισμός τη νικοτίνης, είναι το 50%. Το άλλο 50% είναι ο εθισμός στη κουλτούρα του καπνίσματος. Τσιγάρο με το καφέ, τσιγάρο όταν δεν έχω τι να πω με την παρέα, τσιγάρο ως αφορμή για διάλειμμα, εθισμός στο να κρατώ στα δάκτυλά μου κάτι κλπ κλπ

Παιδιά λόγο του ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω λίγα πράγματα... Εάν είστε νέοι και καπνίζετε μερικούς μήνες με λίγα χρόνια κάντε την προσπάθεια μόνοι σας και επειδή το θέλετε.... Κλειστείτε στο σπίτι για μια εβδομάδα ή κάντε βόλτες έξω και αποφύγετε καφέ, διακοπές και clubbing και φυσικά το κάπνισμα. Αυτό βοηθάει σε αρκετές περιπτώσεις.

Για αυτούς που είναι χρόνιοι φανατικοί καπνιστές θα πρότεινα την παραπάνω μέθοδο μαχαίρι και στη συνέχεια εάν δεν πετύχει τη φαρμακευτική μέθοδο. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως πάντα με ιατρική παρακολούθηση.

Υπάρχουν ευτυχώς πολλά κέντρα διακοπής του καπνίσματος σε πολλά Δημόσια Νοσοκομεία κλείστε ραντεβού.

Όπως είπα κοινός παρονομαστής όλων των μεθόδων είναι η θέληση και η επιθυμία να διακόψεις το κάπνισμα.

Άντε γιατί βαρέθηκα την οικονομική εκμετάλλευση του τύπου "ηλεκτρονικό τσιγάρο τώρα και στην Ελλάδα" στο μαγαζί τάδε....

Είμαι στη πρώτη μέθοδο ακόμη. Είμαι καθαρός για τρεις ημέρες.. :-)

Δημοσ.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά τη γνώμη μου είναι μια βλακεία και μισή. Δύο γείτονές μου το πήραν και το επιδείκνυαν σαν κάτι το φοβερό. Αφού ρουφούσαν ιδιωτικά και δημοσίως αυτή τη βλακεία τελικά το γύρισαν στο κλασικό τσιγαράκι τους.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο εθισμός τη νικοτίνης, είναι το 50%. Το άλλο 50% είναι ο εθισμός στη κουλτούρα του καπνίσματος. Τσιγάρο με το καφέ, τσιγάρο όταν δεν έχω τι να πω με την παρέα, τσιγάρο ως αφορμή για διάλειμμα, εθισμός στο να κρατώ στα δάκτυλά μου κάτι κλπ κλπ

Από τι έχω καταλάβει δεν είναι μόνο αυτά που ώθησαν τους γείτονες σου στο απλό τσιγάρο. Προβλήματα με μπαταρίες, ατομαιζερς, φίλτρα κτλ. και λές "Δεν κάνω ένα κανονικό να τελειώνουμε;"

Παιδιά λόγο του ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω λίγα πράγματα... Εάν είστε νέοι και καπνίζετε μερικούς μήνες με λίγα χρόνια κάντε την προσπάθεια μόνοι σας και επειδή το θέλετε.... Κλειστείτε στο σπίτι για μια εβδομάδα ή κάντε βόλτες έξω και αποφύγετε καφέ, διακοπές και clubbing και φυσικά το κάπνισμα. Αυτό βοηθάει σε αρκετές περιπτώσεις.

Εγώ από μέρους μου να συστήσω αυτό http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2641886

Άντε γιατί βαρέθηκα την οικονομική εκμετάλλευση του τύπου "ηλεκτρονικό τσιγάρο τώρα και στην Ελλάδα" στο μαγαζί τάδε....

Άτιμο πράγμα ο καπιταλισμός :lol:

Συγχαρητήρια. Ελπίζω να σου κάνω παρέα από αύριο :-)

Δημοσ.

Εγώ σε τρεις μέρες κλείνω χρόνο :-)

Το ξεπέρασα οριστικά και ησύχασα.

Αφού το έκοψα εγώ που πήγαινα τρία πακέτα ημερησίως για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια και ποιό λίγα τα προηγούμενα :confused: ε τότε όλα είναι εύκολα ή γίνονται.

Ούτε φάρμακα ούτε υποκατάστατα και άλλες σαχλαμάρες. Όλα για το εμπόριο είναι για να μην κλείσουν αυτόν τον άτιμο τον κύκλο με το τσιγάρο.

Ακολούθησα την πρώτη μέθοδο σχεδόν :lol: Απλά τις 3-4 πρώτες μέρες κάπνιζα από κάνα δύο τσιγάρα πρωί , μεσημέρι , βράδυ.Την πρώτη μέρα που ξύπνησα και δεν έκανα καν τσιγάρο με κέρασαν ένα τσιγάρο το μεσημέρι , το έκανα και σχεδόν μαστούροσα. Την μεθεπόμενη με ξανακέρασαν πάλι το μεσημέρι και ω του θαύματος. Δεν το δεχόταν ο οργανισμός μου. Πέθανα από το βήξιμο λες και ήταν η πρώτη φορά. Το πέταξα χωρίς να έχω κάνει ούτε το μισό.

Αυτό ήταν. Έλαβε τέλος εκεί.

Έψαχνα και εγώ να βρώ λύση με διάφορες σαχλαμάρες φάρμακα υποκατάστατα κλπ.

Μόλις το έκοψα κατάλαβα για τι κοροϊδία πρόκειται.

Δημοσ.

Κακα τα ψεματα, ηλεκτρονικα τσιγαρα, τσιχλες, γιατροι ειναι ολα

αλλοθι για να μην κοψουμε το ρημαδι το τσιγαρο.

Αποφαση χρειαζεται και τιποτε αλλο.

Η χοντρη χαρμανα ειναι τις πρωτες 7 - 10 μερες, οποιος αντεξει αυτο το διαστημα σχεδον τα καταφερνει.

Καθαρος 16 μηνες :-)

Δημοσ.

Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα, να πω ότι, απ' όσο ξέρω, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει άδεια από τον ΕΟΦ και, ως εκ τούτου, είναι παράνομο να πωλείται στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Η νικοτίνη που περιέχει το υγρό είναι παράνομο. Η συσκευή και το υγρό χωρίς νικοτίνη είναι νόμιμα. Επίσης απαγορεύεται να διαφημίζεται ως βοήθημα για την διακοπή.

• Moderators
Δημοσ.

Το ειχα παρει και εγω αυτο το τσιγαρο (ενα απο τα πολλα που υπαρχουν, τελος παντων gamucci λεγεται [ασχολιαστο λολ]) πριν εναν χρονο περιπου. Το κρατησα εναμιση μηνα περιπου, εχοντας μαζι μου και ενα πακετο κλασικα τσιγαρακια απο τα οποια εκανα 1-2 την ημερα. Επειτα ελαβα ενα μεηλ που περιειχε εναν συνδεσμο που ανεφερε μεταξυ αλλων πως δεν ειναι γνωστο κατα ποσο ειναι ασφαλεις τελικα οι αμπουλες νικοτινης που μπαινουν στο εν λογω τσιγαρο. Εκει ψιλο αγχωθηκα και μετα απο καποιες μερες απλα το εβαλα στην ακρη. Θα μου πεις, το τσιγαρο που καπνιζεις τωρα γραφοντας αυτο το ποστ ειναι λιγοτερο βλαβερο? Σαφως και οχι, αλλα θα προτιμουσα να ηταν ελεγμενο απο τον ΕΟΦ, η εν πασει περιπτωση να υπηρχε κατι επισημο για το θεμα. Αν και απο την αλλη μπορει οι παρενεργειες του μαραφετιου να βγηκαν απο τις καπνοβιομηχανιες τελος παντων μπερδεμενος ειμαι.

Τελος να πω πως πριν 3 χρονια το ειχα κοψει για 7 μηνες αλλα δυστυχως ξανακυλισα και το μετανιωνω περισσοτερο απο το γεγονος οτι το ειχα αρχισει πρωτη φορα. :)

Δημοσ.

Υπομονή μέχρι βδομάδα. Από κει και πέρα η άνεση.

Κόψε τελείως τους καφέδες να αυξηθούν οι ώρες ύπνου. Απασχόλησε τον εγκέφαλό σου με οποιαδήποτε λαλακία.

Αν είσαι σπίτι και δεν μπορεις άλλο, βγες έξω να περπατήσεις να πας οπουδήποτε.

Αυτό είναι το εύκολο, η δυσκολία είναι μετά από καιρό να μην κάνεις ΕΝΑ τσιγαράκι.

Καλή τύχη-επιτυχία.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γιατί κανεις δεν έχει σκεφτεί να βγάλει και επιλογή αυτών των μηχανημάτων σε σχήμα που να μην είναι τσιγάρο? :P

ένα μικρό κουτάκι, το βγάζεις τσιμπάς τη δόση σου το ξανακρύβεις.... απλά πράματα...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Tι ποσοστα επιτυχιας εχει ο βελονισμος και ποσο κοστιζει?

Αντε να το κοβουμε σιγα σιγα μπας και αντεχουμε πανω απο 10 λεπτα στο 8χ8 :-D

Δημοσ.

Ο βελονισμός κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 300€ αλλά τα ποσοστά επιτυχίας εξαρτώνται από το πόσο εσύ θέλεις να το κόψεις. Αν δεν έχεις θέληση, ο βελονισμός είναι τσάμπα λεφτά.

Μία φίλη μου η οποία κατέφυγε σε βελονισμό το έκοψε μαχαίρι για ένα μήνα και πριν 1 βδομάδα"ξανάκύλησε". Οπότε τα πάντα είναι θέμα εγκράτειας και προσωπικής χαλιναγώγησης των παθών μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...