Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Και κάτι τελευταίο:πριν από εσάς προσπάθησαν πάρα πολλοί(αρκετά πιο "δυνατοί" ας πούμε από εσάς) να "σβήσουν" την Ορθοδοξία,αλλά δεν μπόρεσαν.Αυτό δε το γράφω ως απειλή,απλά το αναφέρω.Εντάξει,εδώ θα πείτε το κλασσικό και γραφικό πλέον τους έκαψαν,τους σούβλισαν,τους σκότωναν κτλ. brainwashing ftw...
Lucifer Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Γενικά το να διαστρεβλώνεις τα δεδομένα ως έχουν δεν αποτελεί άποψη. Μετά το ποστ του παρεδώσε, η επιλογή σου να απέχεις είναι σοφή.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Επειδή βλέπω ότι υπάρχει πολύ μένος κατά της ΟΕ,δε θα μπω στην διαδικασία να κάτσω να το συζητήσω...Όχι επειδή δεν ξέρω να κάνω διάλογο ή δεν έχω επιχειρήματα και απόψεις,αλλά δε θα 'χει νόημα. Το όσα αναφέρθηκαν είναι προσωπικές απόψεις που δείχνουν όπως έγραψα συμπλέγματα. Αυτά πιστεύετε,αυτά γράφετε... Και κάτι τελευταίο:πριν από εσάς προσπάθησαν πάρα πολλοί(αρκετά πιο "δυνατοί" ας πούμε από εσάς) να "σβήσουν" την Ορθοδοξία,αλλά δεν μπόρεσαν.Αυτό δε το γράφω ως απειλή,απλά το αναφέρω.Εντάξει,εδώ θα πείτε το κλασσικό και γραφικό πλέον τους έκαψαν,τους σούβλισαν,τους σκότωναν κτλ. Καταλαβαίνω την ένδεια επιχειρημάτων και την έλλειψη σοβαρής απάντησης. Είναι φυσικά πολύ εύκολο να αποδίδεις το παραπάνω κείμενό μου σε απλό μίσος ή σε μένος. Δύσκολο θα'ταν να απαντήσεις και να επιχειρηματολογήσεις. Λες και με ενδιαφέρει η εκκλησία σου ή με απασχολεί τόσο πολύ ώστε να την "σβήσω" (όπως γράφεις). Μόνο ως κακόγουστο αστείο μεγαλομανών μπορώ να το εκλάβω - κι από κακόγουστα αστεία, η θρησκεία σου κι ο θεός σου μας έχουν χορτάσει. Θα μου πεις, οι χριστιανοί δεν έχετε συνηθίσει να επιχειρηματολογείτε αν δεν είστε σε θέση ισχύος ή όταν δεν απευθύνεστε σε κραυγάζοντα και αλαλλάζοντα πλήθη - πετάτε ένα "πίστευε και μη ερεύνα" ή "έτσι τα θέλει η χάρις του θεού" και θέλετε να καθαρίσετε... Εμ, πέρασε η εποχή που απευθυνόσασταν σε αμόρφωτους και ανίδεους χωριάτες και αγράμματους - τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Εδώ θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω τι είναι η ΟΕ που γράφεις και ξαναγράφεις. Η μόνη ΟΕ που υφίσταται στην ελληνική γλώσσα ως αρχικά είναι η Ομόρρυθμη Εταιρεία - και, κρίνοντας από την περιουσία της θρησκείας σου ανά τον κόσμο, μόνο ομόρυθμη εταιρεία δεν είσαστε, για ΑΕ σας κόβω. Εκτός κι αν δεν μιλάτε ελληνικά πια εσείς αλλά κανάν ειδικό κώδικα να σας καταλαβαίνουν μόνο οι "δικοί" σας, οι "καλοί χριστιανοί" (κι όχι οι άλλοι, οι "κακοί χριστιανοί"...). Βέβαια, το αποκορύφωμα του παραπάνω κειμένου σου είναι η φαιδρή και τρισμέγιστη μπούρδα "Αυτά πιστεύετε,αυτά γράφετε...". Τι λες βρε παιδί μου, τώρα με κατατρόπωσες! Δεν έχω λόγια να σου απαντήσω! Δηλαδή, για να καταλάβω, εσύ άλλα πιστεύεις κι άλλα γράφεις; Τι σοβαροφανής "απάντηση" είναι αυτή; Άσε με, σε παρακαλώ, να ερμηνεύσω: προφανώς δεν καταδέχεσαι να συνομιλείς ή να συνδιαλέγεσαι με κάποιους που δεν δέχονται ασυζητητί αυτά που υποστηρίζεις ε; Είναι η πεμπτουσία του διαλόγου - the christian way. Και είναι φυσικό να απαντάς έτσι γιατί αυτά που γράφω εγώ είναι "προσωπικές απόψεις" - ενώ, να υποθέσω ότι αυτά που γράφεις εσύ τι είναι; Αντικειμενικές απόψεις; Η υπέρτατη αλήθεια; Ή είναι κι αυτά... θεόπνευστα; Το ποιός έχει διάφορα συμπλέγματα, είναι, νομίζω, πλέον προφανές.
Timour21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Εντάξει μερικοί έχετε συμπλέγματα...Το δέχομαι.Μη το δείχνετε όμως. Καταρχήν +1000 σε αυτά που σου έγραψε ο paredose. Και να προσθέσω, οτι κάθε Έλληνας φορολογούμενος πολίτης ο οποίος καλείται (με το έτσι θέλω) να πληρώνει γι'αυτές τις χριστιανορθόδοξες μαλακίες (ταπεινή μου άποψη πάντα) έχει δικαίωμα και να ασκεί κριτική...καθώς και να λέει την γνώμη/σκέψεις του με τις ελευθερίες που του παρέχει το σύνταγμα τις Ελλάδας. Το αν προσβάλει εσένα (ή οποιοδήποτε άλλο "πρόβατο") μου είναι παντελώς αδιάφορο. Όπως είπαν και άλλοι αν δεν σου αρέσουν μην τα διαβάζεις.... Και ας γίνει επιτέλους αυτός ο διαχωρισμός Κράτους-εκκλησίας, ώστε να μην είμαι υποχρεωμένος εγώ να πληρώνω για την δική σου κατήχηση....ας πληρώνουν μόνο οι πελάτες.
elven Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο DeathBoy που τόσο κόπτεται για το σεβασμό που πρέπει να έχει η θρησκεία του δεν σέβεται τη δικιά μου,τον ματριξισμό
frenzy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Το ποιός έχει συμπλέγματα κατωτερότητας είναι φανερό. Ξέρεις, τους μη-χριστιανούς (είτε είμαστε άθεοι, είτε μουσουλμάνοι είτε ιππότες Τζεντάι) δεν μας απασχολούν τα βιλαέτια σας και τα τσανάκια που χωρίσατε ή δεν χωρίσατε. Αυτά τα γκρουπούσκουλα υπάρχουν μόνο στο δικό σας μυαλό. Για μας, ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες και ιεχωβάδες ή αντβεντιστές της έβδομης ημέρας είστε οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ζαριού. Ενός ζαριού που, δυστυχώς και έπειτα από εκατοντάδες χρόνια επιστήμης και ορθολογισμού, συνεχίζει να ορίζει μέρος της ζωής των ανθρώπων (είτε αυτοί είναι οπαδοί της δικής σας θρησκείας είτε όχι)... Οπότε καιρός να πάψει αυτή η καραμέλα για τους δήθεν "καλούς χριστιανούς" (οι ορθόδοξοι) και τους "κακούς χριστιανούς" (όλοι οι υπόλοιποι) που αναμασάτε εδώ. Δεχθείτε επιτέλους με παρρησία (την οποία φυσικά ποτέ δεν είχατε...) ότι είστε χριστιανοί ανεξαρτήτως ομαδοποίησης και φράξιας και, συνεπώς, υπόλογοι για όλες τις αλητείες και τα εγκλήματα που έχετε διαπράξει στο όνομα της θρησκείας σας. Τουλάχιστον οι μουσουλμάνοι δεν κρύβονται πίσω από τις διάφορες σέχτες τους (άσχετο αν σκοτώνονται μεταξύ τους για ασήμαντες διαφορές - άλλωστε σας αντιγράφουν, κι εσείς το ίδιο κάνατε μετά τους διάφορους διαχωρισμούς και τις ομαδοποιήσεις): το λένε καθαρά "είμαι μουσουλμάνος". Εσείς προσπαθείτε, ως γνήσια λαμόγια, να βγάλετε την ουρά σας απ' έξω: "α όοοοοχι, εγώ δεν είμαι απ' αυτούς που σφάξανε κόσμο" (λες και υπάρχουν τέτοιοι χριστιανοί!), "είμαι από τους άααααλλους, τους καλούς". Λες και υπάρχουν τέτοιοι... Όσο για το ανιστόρητο "η ορθόδοξη εκκλησία δεν είχε ιερά εξέταση", εξήγησέ μας: τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα; Δηλαδή τα εγκλήματα που διαπράξατε στο όνομα του θεού σας και των πιστών του δεν μετράνε; Πρέπει να είχατε και θεσμοθετημένο όργανο που να λέγεται "ιερά εξέταση" για να είσαστε υπόλογοι; Η δικιά σου παράταξη δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν; Εκτός κι αν όλοι οι δωδεκαθεϊστές και οι αγρότες στην ύπαιθρο αυτοκτόνησαν αυτοβούλως... Τέλος δεν θα σχολιάσω την απύθμενης άγνοιας πρόταση "Στο μεσαίωνα δεν υπήρχε η ΟΕ." Εδώ η εκκλησία κυβερνούσε ολόκληρη αυτοκρατορία τα πρώτα 350 χρόνια του Μεσαίωνα, πας να το αποσιωπήσεις και αυτό; Ή μήπως στο Βυζάντιο κυβερνούσαν οι Ινδουιστές; Ξέρεις από πότε μέχρι πότε διήρκησε ο Μεσαίωνας; Ή Μεσαίωνας είναι μόνο τα άλλα γκρουπούσκουλα κι όχι το δικό σου; Έχοντας μόλις χθες δει το Die Welle, θέλω να χειροκροτήσω.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Κάποιοι φοιτητές του ΑΠΘ έχουν να σχολιάσουν κάτι;Αν και νυν και παρελθοντικοί.Αλήθεια το ΑΠΘ έχει ανεπίσημο φόρουμ με μεγάλη συμμετοχή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.