dvp_32 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Παιδιά καλησπέρα, έχω παλιό pc και το Nod είναι το μόνο antivirus από αυτά που έχω δοκιμάσει που δεν μου τρώει ταχύτητα. Τελευταία εγκατέστησα την έκδοση 4 και επειδή κάνει ένα start up scan μου τρώει μνήμη. Ξέρει κανείς πως μπορώ να απενεργοποιήσω την συγκεκριμένη λειτουργία?
GiOrGoSk21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Από τότε που βγήκε η v3 του nod32 το είχα αυτό.Είχα παίξει πολύ με τις ρυθμίσεις και δεν έβγαλα άκρη.Μάλλον όταν σκανάρει services(κρυφά των Windows και μη),dlls κλπ που ξεκινούν στο startup,σκαλώνει σε κάποιο που ξεκινάει την εργασία του και μέχρι να την ολοκληρώσει,το σύστημα σέρνεται.Γι'αυτό αν παρατηρήσεις,αν το αφήσεις για 2-3 λεπτά,μετά όλα λειτουργούν κανονικά,προφανώς γιατί τέλειωσε το σκανάρισμα. Η μόνη λύση που εφάρμοσα από τότε και συνεχίζω να έχω,είναι να πας στις ρυθμίσεις του nod32 στο Setup-->Advanced Setup(ή έχοντας ανοιχτό το παράθυρο του nod32,πατάς το F5)-->Antivirus and antispyware-->Real-time file system protection κι εκεί στο δεξί πλαίσιο με τις ρυθμίσεις ξε-τικάρεις την επιλογή "Start Real-time file system protection automatically". Έτσι όταν μπαίνεις στα Windows,θα ξεκινάει το nod32 αλλά θα είναι απενεργοποιημένο το scan του και δε θα σέρνεται το pc στο startup.'Επειτα,για να ενεργοποιήσεις πλήρως την προστασία του nod32,θα κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιό του στο system tray-->Open window-->Protection Status κι εκεί θα κλικάρεις πάνω στο κόκκινο κείμενο(λέει:"Start real-time file system protection").
pc_admin Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Giorgossk21 το να απενεργοποιεις τελειως την προστασια απο ιους εστω και για λιγο δεν ειναι λυση.Φαντασου να την ξεχασει απενεργοποιημενη και να το θυμηθει οταν εχει τσιμπισει τον ιο... Το nod32 v4 εχει ρυθμιση για το scan οταν ξεκινανε τα windows ,αλλα καλο ειναι να αφησεις να το κανει ,οπως επισης και το scan επειτα απο update. Πας στο κατω αριστερα που λεει display : stanandar mode και το κανεις advanced mode. μετα πας στα tools ---> scheduler και ξετσεκαρεις το automatic startup file check (εχει 2 θα επιλεξεις αυτο που διπλα λεει system startup) - τελος
GiOrGoSk21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Το καταλαβαίνω αυτό που λες και δε διαφωνώ.Κι εγώ το δέχομαι ως έσχατη λύση γι'αυτό το πρόβλημα.Πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά να ενεργοποιείς το realtime protection και μετά να κάνεις τη δουλειά σου.Προσωπικά όμως ποτέ δε σκάλωσα σ'αυτό,αφενός γιατί είναι ένα απλό κλικάρισμα μόνο κι αφετέρου είναι τρόπος ζωής για μενα όταν ξεκινάνε τα Windows να ενεργοποιώ πάντα το Nod32,ποτέ δεν το ξεχνάω.Επειδή όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι(οπότε κι ο dvp_32 παίζει να μην έχει καμία σχέση με τον GiOrGoSk21),καλά κάνεις και τα αναφέρεις. Τις επιλογές στο scheduler που σωστά προτείνεις και ξέχασα να αναφέρω,τις είχα δοκιμάσει εξ'αρχής όταν αντιμετώπιζα το πρόβλημα και-περιέργως-δεν έπιασαν τόπο.Μπορεί όμως να ήταν αποκλειστικά δικό μου πρόβλημα,οπότε dvp_32 πριν κάνεις αυτά που είπα,δοκίμασε αυτό που προτείνει ο pc_admin.
MastroGiannis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Το Kaspersky έχει επιλογή μετά από πόσα λεπτά να ξεκινήσει το scan. Για ψάξ' τη μήπως έχει και το nod32 καμιά τέτοια ρύθμιση έτσι ώστε να δώσεις περιθώριο στο λειτουργικό να φορτώσει τα αρχεία του ανενόχλητο.
flik Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Όπως και να χει το πράγμα παιδια, το σκανάρισμα αρχείων κατα την εκκίνηση το υπολογιστή είναι βασική λειτουργία... Μήπως σκανάρει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα μπορείς να το βάλεις να μην ξεκινάει αυτόματα? Ή να βάλεις καμιά επιλογή τουλάχιστον με μειωμένα heuristics..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.