Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καποιος ρωτησε πιο πανω για τα κριτηρια.. το μυστικο συστατικο ειναι ενα χαρτι που λεγοταν "Εξατομικευμένη παρέμβαση" και το οποιο το επαιρνες απο τον οαεδ και το πηγαινες στο πολιτικο γραφειο του βυσματος σου.. και μετα ολα ακολουθουσαν την πορεια τους..

Αποκλείεται. Αυτοι που μείνανε 5 χρόνια στα stage μείνανε γιατι δεν έκανε κανεις άλλος αίτηση και έτσι επειδη υπήρχε έλλειψη τους ανανεώνανε τις συμβάσεις (just plaking).

και κατι ακομα.. τα παιδια που ηταν/ειναι σε stage στην πλειοψηφια τους, δουλευαν.. εβγαζαν δουλεια.. οχι αστεια. ειδικα σε οργανισμους και γραφεια με απιστευτο χαρτομανι.. αυτο το εκμεταλευτηκαν πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι και εκει που τα εξυναν3 ωες στο 8ωρο τους.. ξαφνικα βρεθηκαν να τα ξυνουν 6 ωρες.. οντως τα stage ηταν η ευτυχια του μονιμου..

Σίγουρα ισχύει αυτο που λες αλλα δεν αφορά όλους τους stagers (δεν μιλαω για τα χοντρα βύσματα). Υπήρχαν stagers που μπηκαν με πολιτικη παρέμβαση (και ποιος δεν μπηκε θα μου πεις) χωρίς να υπάρχει κάποια ανάγκη και επομένως δημιουργήθηκε θέση για αυτούς. Συνεπώς καθόντουσαν. Μαζι με τα ξερά λοιπον καίγονται και τα χλωρα, αυτο ειναι αλήθεια.

Επίσης για πες μας κατι, έγραφε πουθενα η σύμβαση που υπέγραψες οτι θα πάρεις μόρια? Διοτι αν δεν στο είχανε τάξει γραπτώς (οπου αν το κάνανε φταίνε οι τοτε υπουργοι) τοτε δεν μπορω να καταλάβω γιατι λυσάνε οι stagers για την αδικία με τα μορια. Προσωπικα δουλευω στον ιδιωτικο τομεα και αν έχω μάθει κατι τελεια τόσα χρόνια ειναι πως ότι συμφωνώ πρέπει να το παίρνω γραπτώς και υπογεγραμμένο.

Τέλος για πές μου : Όλοι οι συνάδελφοι σου συμπεριλαμβανομενου και του ευατού σου, εισασταν παιδια που δεν είχατε στον ηλιο μοίρα και συνεπώς αυτα τα 400-450€ τα είχατε τοσο πολυ μεγαλη ανάγκη που τρέξατε να πάρετε αυτο ποσό; ή μήπως μπήκατε εκ του πονηρού με απωτερο σκοπο την μονιμοποίηση;

Τι χαρτιά ειχαν τα παιδια που ήταν εκει μέσα; Ήταν τόσο δύσκολο να βρουν δουλειά που η απογνωση τους έκανε να πανε στα stage με βαριά καρδιά; ή μήπως βαριόντουσαν να κοπιάσουν και είχαν το μυαλό τους στο πως θα κάθονται μια ζωή (aka δημόσιο);

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κοιτα να δεις.. συμβασεις ποτε δεν ανανεωντουσαν.. απλα τελειωναν και καπακι σου εβγαζαν καινουρια. τα πολυ χοντρα βυσματα τελειωναν πχ στις 10/7 και αρχιζαν την καινουρια στις 11/7 .. βεβαια αρκετα παιδια το εκαναν αυτο και επειδη ειχαν την στηριξη εκ μεσου ( δλδ απο την υπηρεσια οπου βρισκοντουσαν, ο διευθυντης ζητουσε απο τον οαεδ να βγει νεα συμβαση για τα παιδια που ηθελε.. με την αιτιολογια οτι ηταν "αναγκαιοι" στην υπηρεσια..)

στην συμβαση που υπεγραψα εγω, αποσο θυμαμαι δεν εγραφε κατι για μορια.. θα το κοιταξω και θα σου πω συντομα. στο δημοσιο δεν χρειαζεται να το παρεις υπογεγραμμενο.. καταλαβαινεις οτι ολα γινονται πισω απο την πλατη.. ηταν κοινο μυστικο η ολη φαση και ο ΑΣΕΠ φυσικα μεχρι σημερα δεχεται τον ενα χρονο που εκανα σαν προυπηρεσια .. για την συνεχεια δεν ξερω..

εγω πηγα για τα μορια βασικα . τπτ αλλο μιας και ηξερα οτι δεν επαιζε να γινει κατι με το προγραμμα αυτο ε

παιρνα τα 500 ευρω. δουλευα μεχρι τις 2 και μετα 2,30-6,30 πηγαινα σε ιδιωτικη εταιρια part time και τσεπωνα και απο εκει αλλα 400 .. 8,30-6,30 = 900 ευρω.. ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ..

εκει που ημουν εγω ειμασταν 8 ατομα .. καλα παιδια τα περισσοτερα με χαρτια απο ιεκ μεχρι πτυχιο ΑΕΙ. κανα δυο ηταν βαμμενα κομματοσκυλα..ειπα πιο πανω οτι εβγαζαν δουλεια. οι δημοσιοι εκαναν αυτο που λες.. ξυσιμο και καθησιο.

Δημοσ.
Δηλαδή εσύ τι έχεις να προτείνεις, να καταργήσουμε κάθε είδους εξετάσεις και να γίνονται τα πάντα με βύσμα;

εγώ απλά λέω πως το σύστημα δεν δίκαιο και "αξιοκρατικό', είναι διατρητό. Στην ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε δε βλέπω γιατί είναι αθέμιτο το μέσο. Επειδή εσύ δεν το χεις? Δεν είσαι καλύτερη από μας που κάνουμε ζαβολιές. Και μέσο να χες θα το χρησιμοποιούσες. Εγώ δεν έχω αλλά λέω τι θα έκανα. Δεν είμαι υποκριτής.

Τα λεφτά των stage δίνονται από τις εισφορές των εργαζομένων , από τις δικές μας εισφορές δηλαδή και έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε

Αν δλδ δεν πηγαίναν στα stage και πηγαίνανε στις τσέπες των κομματανθρώπων δε θα μας πείραζε? Η αν οι συμβάσεις γίνονταν "νόμιμα"? Απλά μας νοιαζουν τα "κομματόσκυλα", γιατί δε βρισκόμαστε στη θέση τους. Δε μας νοιάζει αν φεύγουν τα λεφτά, αλλά ποιος τα παίρνει. Δε μας νοιάζει η ανασφάλιστη εργασία (κουβεντα για τα stage στον ιδιωτικό τομέα που και κει μπαίναν κομματ΄σκυλα), μας νοιάζει που ο άλλος βρήκε δουλειά και μεις δεν έχουμε. Γιατί αν πραγματικά νοιαζόσασταν για αξιοκρατία, με αυτά που έχουμε δει όλοι στον ιδιωτικό τομέα, θα το 'χατε κάνει τούμπανο. Αλλά είπαμε, η υποκρισία ζει κ βασιλεύει. Δε μας νοιάζει να χουμε εμείς δουλειά, μας νοιάζει να μην έχει ο άλλος. Οπου δεν φτάνει η αλεπού...

Δημοσ.
εγώ απλά λέω πως το σύστημα δεν δίκαιο και "αξιοκρατικό', είναι διατρητό. Στην ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε δε βλέπω γιατί είναι αθέμιτο το μέσο. Επειδή εσύ δεν το χεις? Δεν είσαι καλύτερη από μας που κάνουμε ζαβολιές. Και μέσο να χες θα το χρησιμοποιούσες. Εγώ δεν έχω αλλά λέω τι θα έκανα. Δεν είμαι υποκριτής.

Για μια ακόμα φορά κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια. Κι επειδή το χεις ξαναπεί 50 φορές ότι το "σύστημα δεν είναι δικαιο/αξιοκρατικό" κλπ, και με βάση τη λογική σου ότι, αφού πολλοί κάνουν παρανομίες στον χ τομέα γιατί να μην κάνουμε κι εμείς στον ψ, να σε ρωτήσω το εξής: Τι γίνεται με τους ανθρώπους που έχουν μέσο και ΔΕΝ το αξιοποιούν γιατί θέλουν να είναι εντάξει; Όχι γιατί είναι υποκριτές, όχι γιατί δεν θα τους βόλευε αλλά γιατί θέλουν να είναι εντάξει. Θα τους ρίξεις μια μούτζα και θα τους πεις "όρσε ρε π@π@ρα αφού όλα σκατά είναι σ' αυτό το κράτος είσαι και μεγάλος μ@λ@κς που δεν κάνεις κι εσύ τη λαμογιά αφού μπορείς"; Γιατί, αφού στέκεσαι τόσο στον άνθρωπο και όχι στο σύστημα, δεν υπερασπίζεσαι το δίκιο αυτής της μερίδας ανθρώπων που αδικούνται πολύ περισσότερο;

Αν δλδ δεν πηγαίναν στα stage και πηγαίνανε στις τσέπες των κομματανθρώπων δε θα μας πείραζε? Η αν οι συμβάσεις γίνονταν "νόμιμα"? Απλά μας νοιαζουν τα "κομματόσκυλα", γιατί δε βρισκόμαστε στη θέση τους. Δε μας νοιάζει αν φεύγουν τα λεφτά, αλλά ποιος τα παίρνει. Δε μας νοιάζει η ανασφάλιστη εργασία (κουβεντα για τα stage στον ιδιωτικό τομέα που και κει μπαίναν κομματ΄σκυλα), μας νοιάζει που ο άλλος βρήκε δουλειά και μεις δεν έχουμε. Γιατί αν πραγματικά νοιαζόσασταν για αξιοκρατία, με αυτά που έχουμε δει όλοι στον ιδιωτικό τομέα, θα το 'χατε κάνει τούμπανο. Αλλά είπαμε, η υποκρισία ζει κ βασιλεύει. Δε μας νοιάζει να χουμε εμείς δουλειά, μας νοιάζει να μην έχει ο άλλος. Οπου δεν φτάνει η αλεπού...

Bold 1: Μας πειράζει.

Bold 2: Σε παρακαλώ να μιλάς για λογαριασμό σου και μόνο. Άντε, γιατί το να θεωρείς ότι όλοι είναι σαν εσένα καταντάει γραφικό πλέον. Και ΦΥΣΙΚΑ και μας νοιάζει το ότι φεύγουν τα λεφτά. Αλλά θα κατηγορήσουμε εξίσου και αυτόν που τα έδωσε - και που ένας λόγος που ανήκει στο κυβερνητικό παρελθόν είναι κι αυτός - και αυτόν που τα πήρε.

Bold 3: Μάλιστα. Δηλαδή και τα 25-30-40-δεν ξέρω πόσα άτομα εδώ μέσα που διαφωνούν με αυτό που συμβαίνει είναι άνεργα και ζηλεύουν τους stageάδες. Το ακούσαμε και αυτό.

Bold 4: Κι εδώ φυσικά φάσκεις κι αντιφάσκεις. Πιο πάνω κοπανάς ότι "ζηλεύουμε" που οι άλλοι έχουν τη δουλειά και τώρα λες ότι δεν μας νοιάζει να έχουμε εμείς δουλειά. Αυτό που μας νοιάζει, εν τέλει, είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια προϋπηρεσία, κι αυτό δεν γίνεται αν κάποιος ξεκινήσει πρόγραμμα stage για ένα εξάμηνο και καταλήξει να μείνει εκεί πέντε χρόνια. Γιατί έτσι στερεί την ευκαιρία σε άλλα 9 άτομα να αποκτήσουν κι αυτά τη δική τους. Κι επίσης αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το να αποκτήσει αυτήν την προϋπηρεσία με έννομα μέσα. Και μετά να βάλει τον πισινό του κάτω και να ψάξει για μια κανονική δουλειά.

Αυτά τα ολίγα. Νομίζω όμως ότι το χουμε σκίσει το θέμα και άκρη δεν βγάζουμε παίδες. Και το μόνο δίκιο που μπορώ να αποδώσω στον Afentiko7 είναι το εξής: Όσο πιο πολύ ασχολούμαστε, τόση αξία δίνουμε στο θέμα. Με το να μιλάμε εδώ, δεν κάνουμε κάποια αλλαγή. Είναι σαν να δίνουμε βάση σε ένα πρόβλημα του οποίου η λύση είναι αυτονόητη και άρα ουδείς λόγος συντρέχει να συζητάμε για αυτούς που, λόγω ιδίου συμφέροντος, δεν θέλουν να την αποδεχτούν. In my humble opinion of course :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν είσαι ο μόνος που δουλεύει σε αυτό το forum. Δουλεύω παράλληλα με την σχολή από τα 19 μου ( ποτέ κάτω από 30 ώρες και έχω φτάσει και τις 60 ώρες ανά βδομάδα), έχω και τώρα μία δουλειά και ψάχνω και δεύτερη να μαζέψω λεφτά να κάνω master. Έπαθα και έμαθα που λένε και πλέον απαιτώ τα νόμιμα , μαθαίνω τι δικαιούμαι σε μισθούς και ένσημα ως εργαζόμενη για να μη με πιάνουν κορόιδο κ.λ.π. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δουλεύουν, οπότε μην υπερηφανεύεσαι που δουλεύεις ως μεταφραστής ( πληροφορική δεν έλεγες ότι πας?!) και κάνεις ιδιαίτερα ( ελπίζω όχι μαύρα ε;).Στον ιδιωτικό τομέα ανά πάσα στιγμή μπορείς να μείνεις άνεργος οπότε μην προσβάλλεις ανθρώπους που διαβάζουν το topic και ενδεχομένως είναι άνεργοι, το ότι είναι άνεργοι δεν σημαίνει ότι είναι και ανίκανοι.

Στην οικογένεια δεν έχω κανέναν δημόσιο υπάλληλο, ασχολούνται οι περισσότεροι με εμπόριο και ελεύθερα επαγγέλματα. Δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά γιατί δεν υπάρχουν δουλειές και οι περισσότερες είναι κακοπληρωμένες άρα έχουν βιώσει για τα καλά την κρίση. Οπότε και ίχνος ανθρωπιάς να μην είχα και να μη με ενδιέφερε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά και μόνο από καθαρά οικονομική σκοπιά οικογενειακώς δεν μας συμφέρει να μην έχουν δουλειά οι άνθρωποι.

Το ό,τι αποκαλούμαστε και υποκριτές όσοι δεν θέλουμε να σπαταλιέται το δημόσιο χρήμα σε θέσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί ποτέ, δόθηκαν με κομματικά κριτήρια, με μισθό πείνας και χωρίς ένσημα ( η κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και όχι προαιρετική) είναι εξωφρενικό. Καθόμαστε και επιχειρηματολογούμε για πράγματα, αυτονόητα.:X

Επεξ/σία από black_widow
Δημοσ.
Εσύ μπορείς να μου απαντήσεις στις παρακάτω 3 σαφείς ερωτήσεις;

1)Ήσουν παραπάνω απο 6 μήνες στα stage;

2)Αν ναι γιατί σε ανανεώσανε και 2η,3η ή 38η φορά;

3)Είχε λιγότερες αιτήσεις απο ανθρώπους που θα δουλέυανε πρώτη φορά σε αυτά απο ότι οι θέσεις;

πχ θέλανε 7 άτομα και οι αιτήσεις απο ανθρώπους που ΔΕΝ είχαν ξαναδουλέψει σε stage ήταν 6 οπότε αναγκαστικά ανανέωναν εσένα;

1)Eιμαι 26 μήνες

2)Γιατι με εκριναν απαραιτητο για την θεση που κατεχω

3)Αν διαβαζες παραπισω δεν θα εκανες αυτη την ερωτηση,εδω ελεγα σε φιλους μου για να πληρωσουν κενες θεσεις και δεν ερχοταν κανεις.

Πως έμεινε εκεί μετά το πέρας του 6μηνου;

Για ποιο 6μηνο μιλάς αφού οι πρώτες συμβάσεις τους ήταν 18μηνες???Και δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείται τόσο το stage, το θύμα δηλαδή, και δεν κατηγορείται το κράτος που χρησιμοιποίησε τέτοιες μεθόδους για να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου???

Είσαι κοπέλα;

Δεν βρήκα κάτι άλλο σημαντικό να ρωτήσω.

@lucifer

Επειδη τα στοιχηματα πεφτουν βροχη μπορεις να μας ενημερωσεις για κατι,αν γίνεται;

Ποιας ηλικιας εισαι ;:-)

Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει μία απάντηση στο θέμα που έχει ερωτηθεί από πολλούς στο πώς ανανεώνονταν οι συμβάσεις μετά το 6 μηνο. Τα λεφτά των stage δίνονται από τις εισφορές των εργαζομένων , από τις δικές μας εισφορές δηλαδή και έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε. Το ότι κάποιοι των stage βγάζανε πολύ παραπάνω δουλειά από τους μόνιμους όπως λέτε δεν αποτελεί επιχείρημα για την μονιμοποίησή τους. Οι πρακτικάριοι στα καταστήματα δημόσιας τράπεζας που έκανα πρακτική τρέχουν και δεν φτάνουν, πάρα πολύ δουλειά + τα θελήματα που κάνουν για τον κάθε υπάλληλο εκεί μέσα και με το που τελειώσει η 6μηνη σύμβαση τους ξέρουν ότι θα φύγουν και ότι αφού δεν τρέχει διαγωνισμός αυτήν την περίοδο δεν θα μπουν στην τράπεζα. Να παραπονεθούν και αυτοί δηλαδή, δεν το ξεραν αυτό από πριν;

Έχετε την εντύπωση πως τα stage 2 μήνες πριν λήξουν οι συμβάσεις τους έτρεχαν σε πολιτικά γραφεία και εκλιπαρούσαν για ανανέωση? Όχι δεν γινόταν κάτι τέτοιο. Οι ανανεώσεις γινόντουσαν αυτόματα 1 με 2 εβδομάδες πριν λήξουν οι συμβάσεις και γινόταν για όλους. Εκμετάλλευση γινόταν και τίποτα παραπάνω μέχρι να τα αναγκάσουν σε "οικειοθελή αποχώρηση"...Όσοι, λοιπόν, άντεξαν αυτό τον εξευτελισμό ΝΑΙ θεμελίωσαν δικαίωμα για μόνιμη εργασία. Αν δεν αποτελεί το γεγονός ότι εργάζονται στο ίδιο πόστο πολλά χρόνια και κάλυπταν τις ανάγκες των υπηρεσιών τους τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει επιχείρημα για μονιμότητα? Όταν οι άδειες των μονίμων κανονίζονταν με βάσει τις άδειες των stage τι άλλο θα μπορούσε να μαρτυρήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι κάλυπταν πάγιες ανάγκες και ολόκληρα πόστα?

Όσον αφορά το παράδειγμα με την τράπεζα και την πρακτική που κάνουν οι σπουδαστές από ΤΕΙ αποτελεί τελείως διαφορετικό θέμα!!!Καταρχήν για ποια δημόσια τράπεζα μιλάτε??? Την Εθνική? Έχω την εντύπωση πως έπαψε να είναι δημόσια εδώ και καιρό! Αλλά όπως και να έχει οι σπουδαστές κάνουν όντως πρακτική άσκηση 6 μήνες καθώς είναι υποχρεωμένοι από τις σπουδές τους. Όχι πως δεν υπάρχουν περιπτώσεις που πρακτικάριοι έμειναν στην εργασία που είχαν κάνει την πρακτική τους. Εδώ μιλάμε, όμως, για άτομα με πτυχία, για άτομα δηλαδή που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, και δουλεύουν για πάνω από ένα 6 μηνο. Μην παραλληλίζετε ατυχή παραδείγματα.

Τα stage αποτελούν μία "σύγχρονη" μορφή εργασίας που μοναδικό στόχο είχαν να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου και τίποτα παραπάνω. Αποτελούν ένα νέο κύμα συμβασιούχων όπως τόσα άλλα!

Αλλά δυστυχώς με τα λίγα που διάβασα εδώ μέσα το μοναδικό πρόβλημα των περισσοτέρων είναι ο χρωματισμός, μπλε, πράσινοι, κόκκινοι και τίποτα άλλο!!Κομματόσκυλα τους ανεβάζετε κομματόσκυλα τους κατεβάζετε!!! Δεν καταλαβαίνετε πως αυτοί είναι τα θύματα!

Και τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι μεμπτό το γεγονός ότι καθόντουσαν για τα μόρια? Αυτά τα μόρια δεν τα διακαιούνταν μόνο τα stage από το 2004 και έπειτα αλλά και τα stage πριν το 2004 και στην τελική αν όπως λέτε ήξεραν τι υπέγραφαν τώρα τι ζητάνε εύκολα θα μπορούσαν να σας απαντήσουν ότι "ναι, υπογράφαμε σύμβαση χωρίς ένσημα, ναι, υπογράφαμε 500 Ευρώ μισθό, ναι, δεν είχαμε επιδόματα ούτε δώρα ούτε άδειες αλλά ξέραμε ότι υπογράφαμε και για αυτή την προσαύξηση που τώρα μας την καταργούν" , καταργούν δηλαδή ένα κεκτημένο δικαίωμα!!! Και έχει και συνέχεια, βέβαια, το πράμα!!!

Είμαι υπέρμαχος της αξιοκρατίας αλλά είμαι και υπέρμαχος των δικαιωμάτων και των κεκτημένων!!! Και στην τελική αναρωτιέμαι αν μπορούμε να μιλάμε για αξιοκρατία σε μία κοινωνία που δεν ευημερεί, σε μία κοινωνία που πολλοί ζουν στο όριο της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει!!! Με ποιο τρόπο να εφαρμοστεί η αξιοκρατία όταν υπάρχουν χιλιάδες πτυχιούχοι και αξιόλογοι άνθρωποι μορφωμένοι? Απλά αναρωτιέμαι δεν θέλω να παρεξηγηθώ ότι πολεμάω την αξιοκρατία.

Δημοσ.
1)Eιμαι 26 μήνες

Προφανώς,αφού βγάζεις δουλειά για το μόνιμο προσωπικό.Το θέμα είναι οτι δέν σε έκρινε "το κράτος" απαραίτητο,άλλα η κυρα Μαριγούλα που λιμάρει τα νύχια της (εκτός αν το κράτος είναι η κυρα Μαριγούλα και δέν το έχουμε πάρει πρέφα).

Ποιας ηλικιας εισαι ;:-)

Λίγο respect, για τον άνθρωπο που ενδέχεται να σε σε πετύχει στο χειρουργικό τραπέζι...:P

Δημοσ.
Δεν πάω να κάνω τίποτα προσωπικό, απλά δεν μπορώ τα άτομα που τσουβαλιάζουν, that's all. Τώρα αν νομίζεις ότι η υποτιθέμενη απειλή σου με τρόμαξε, θα σου πω ότι δεν είμαστε στην Γ' Λυκείου. Αν θες να γράψεις κάτι, γράψτο - αλλά και μόνο ο τρόπος με τον οποίο αντιδράς μου αρκεί για να μην μπορεί να με επηρρεάσει οτιδήποτε κι αν γράψεις.

Έχουν παρακολουθήσει και τα 2 αδέρφια μου καθώς και άλλοι 3 φίλοι μου, οπότε το μώκο να το πεις σε κάποιον που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται, σε παρακαλώ. Δεν μιλάω για να μιλάω, και καλά θα κάνεις να μην το κάνεις ούτε εσύ.

Υ.Γ. Afentiko7, μόλις γύρισα από τη δουλειά. Υπάρχουν πολλά τα οποία θα μπορούσα να γράψω, αλλά δεν έχω το κουράγιο αυτήν τη στιγμή ν' απλώσω ακόμα ένα σεντόνι και δεν ξέρω κι αν αξίζει τον κόπο. Αν αύριο έχω την όρεξη βέβαια, μπορεί και να αλλάξω γνώμη :)

Την αποψή μου για τον ρόλο των μεταπτυχιακών σπουδών την παρερμήνευσες επειδη ποτέ σου δεν έχεις ασχοληθεί με έρευνα και με την "φιλοσοφία" τέτοιου είδους σπουδών.

Θεωρείς οτι τσουβαλιάζω τα πράγματα γιατί δεν έχεις "χορέψει" τον καρσιλαμά ενός μάστερ.. Ασε τα αδέλφια σου λοιπον και τους φίλους σου ή τον γνωστό του γνωστού σου και πάει λέγοντας.

Τα μαστερ αγαπητή στην ελλάδα αποτελούν στόχο , ως επι των πλείστων , ελληναράδων που θέλουν μόνιμες θέσεις στο δημόσιο. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο, για αυτό βλέπεις προγράμματα με διαδικασίες επιλογών και ροής ενός τέτοιου προγράμματος , για γέλια και για κλάματα. Ως εκ τούτου δεν δεχομαι οτι αυτές οι σπουδές, ειδικά όταν ΔΕΝ είναι συναφείς , αποτελούν πιο σημαντικό κριτήριο για μια οργανική θέση , όταν αυτή έχει καλυφθεί για ανεχτό χρονικό διάστημα από εργαζόμενο με σύμβαση ή μέσο stage, με τις στοιχειώδεις σπουδές. Κατάλαβες τώρα;

Δημοσ.
1)Eιμαι 26 μήνες

3)Αν διαβαζες παραπισω δεν θα εκανες αυτη την ερωτηση,εδω ελεγα σε φιλους μου για να πληρωσουν κενες θεσεις και δεν ερχοταν κανεις.

1) 26 μήνες ανασφάλιστη με 500 ευρώ μισθό και υποτίθεται έκατσες γιατί δεν έβρισκες άλλη δουλειά; Σε κάποιο ποστ σου ανέφερες ότι ήσουν άνεργη πριν σε πάρουν στα stage . Βέβαια προσωπικα ξέρω αρκετά άτομα που δουλεύουν μαύρα και παίρνουν επίδομα ανεργίας, αυτό είναι άλλο θέμα βέβαια, δεν μπορώ να ξέρω αν ήσουν όντως άνεργη ή όχι. Τι στο καλό μέχρι πέρσι ( φέτος εχουμε πρόβλημα σοβαρό , γίνονται ελάχιστες προσλήψεις) τόσες αγγελίες είχε, πουθενά δεν έβρισκες κάτι καλύτερο; Για τα μόρια πήγες και την ελπίδα μήπως βρεις παραθυράκι για μονιμοποίηση ( διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κάλυψη τακτικών αναγκών κ.λ.π.).

2)Ουδείς αναντικατάστατος που λένε , πόσο μάλλον για θέσεις με χαρτούρα , πόσο καιρό χρειάζεται ένας άνθρωπος να μάθει να βγάζει φωτοτυπίες, να αρχειοθετεί κ.λ.π. Δεν είναι και πυρηνική φυσική πια.Τι θέση κατείχες πια και ήσουν τόσο απαραίτητη;

3) Μα γιατί δεν ήρθαν, είναι ευκαιρία μία θέση με 500 ευρώ και ανασφάλιστος, που θα ξαναβρίσκανε. Το πιο πιθανό ότι θέλανε μία θέση με καλύτερα λεφτά και ένσημα ( λογικό το βρίσκω) ασχέτως αν τα θέλανε τα μόρια ή όχι κατά βάθος ή ότι είναι τεμπέληδες και τους τα σκάνε οι γονείς τους, δεν τους ξέρω τους φίλους σου. Τι ωραία που καλύπτονταν οι θέσεις όμως ε; Κόμματα- φίλοι - ειδοποιούσαν αυτούς που θέλανε για να καλυφτούν οι θέσεις.

Που κολλάει η ηλικία του Lucifer στην συζήτηση; Αφήστε τα θεατρινίστικα και τις προσωπικές επιθέσεις και επιχειρηματολογείστε επιτέλους επί του θέματος.

Θα απαντήσω το βράδυ στους υπόλοιπους που θα έχω χρόνο.

Δημοσ.
1) 26 μήνες ανασφάλιστη με 500 ευρώ μισθό και υποτίθεται έκατσες γιατί δεν έβρισκες άλλη δουλειά;

5 χρόνια ανασφάλιστα κάποια άλλα stage με 580 Ευρώ (λόγω πτυχίου) έκατσαν γιατί δεν μπορούσαν να βρουν κάτι άλλο.....Εσύ (ο καθένας) γιατί κάθεσαι στην ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με 700 Ευρώ, να σε βρίζει κάθε μέρα το αφεντικό σου με μία δουλειά που δεν σου αρέσει, που δεν σου αναγνωρίζουν πτυχία, ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακά και πολλά πολλά άλλα??? Μήπως και εσύ δεν μπορείς να βρεις κάτι άλλο???? Το πρόβλημά σου και το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι τελικά αλλού!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Λυπάμαι, αλλά το μελό "δεν έβρισκα καλύτερα", δεν το πιστεύω.

Είναι φανερό πως οι άνθρωποι που επέμειναν σε αυτές τις θέσεις, το έκαναν γιατί προσδοκούσαν ότι θα μπορέσουν διά της πλαγίας να μονιμοποιηθούν. Αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αντιδρούν τώρα, με τόσο μένος, που ο στόχος κινδυνεύει να χαθεί. Αν απλώς τους ένοιαζε μια δουλειά, όλοι αυτοί που με τέσσερα κατοστάρικα έμεναν ανασφάλιστοι, θα είχαν πάει σε συνεργεία καθαρισμού, καθαριστήρια, οικοδομές, κομμωτήρια, ταχυφαγεία. Το ότι παρέμειναν εκεί οφείλεται στο όνειδος της νεώτερης Ελληνικής κοινωνίας που ονομάζεται μονιμότητα του δημοσίου. Αν δεν υπήρχε ο στόχος της μονιμοποίησης, κανείς δε θα ασχολούταν με μια δουλειά η οποία πληρώνει τόσα λίγα.

Δυστυχώς, το χάλι με το δημόσιο δεν έχει λύση. Όσο η τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου συνεχίζει να ταΐζει τις ορδές των αδιάφορων που σε στέλνουν από τον Άνα στον Καϊάφα οσάκις δυστυχήσεις και πέσεις στην ανάγκη να έρθεις σε επαφή με το αδηφάγο Ελληνικό κράτος, τόσο οι πολιτικοί θα βρίσκουν εύκολο(*) τρόπο να βολεύουν "ανέργους", "ημετέρους" και άλλα τερπνά. Είναι ντροπή, τη στιγμή που ο ιδιώτης και ο ελεύθερος επαγγελματίας στενάζει κάτω από φορολογίες της τάξης του 39%-45%, τη στιγμή που το Ελληνικό κράτος έχει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ, οσάκις του λείπουν λεφτά, να σε καλεί για κλεισμένες χρήσεις και να σε φορολογεί ΕΚ ΝΕΟΥ, να βλέπουμε ανθρώπους που μόνη τους φιλοδοξία είναι να βρουν το μήνα που θρέφει τους έντεκα, σε βάρος των συνανθρώπων τους. Δεν είναι μόνο ντροπή, είναι αυτοκαταστροφικό και βλακώδες, γιατί κάποια στιγμή η παραμύθα με το δανεισμό για να πληρώνονται οι ζημιές του δημοσίου θα λήξει.

(*) εύκολο μέχρι να τα πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μας ρίξει την πιστοληπτική ικανότητα στο Β, και τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου να έχουν αξία κατά τι μεγαλύτερη από το Softex με ίνες ακακίας, για να μην τραυματίζουμε τους γλουτούς μας όταν σκουπιζόμαστε.

Υ.Γ. Δεν είχα σκοπό να επανέλθω. Η σκέψη πως σκοτώνομαι στη δουλειά για να τρέφω τους κηφήνες του δημοσίου μου είναι εξαιρετικά οδυνηρή από μόνη της, χωρίς να θυμίζω στον εαυτό μου πως νέοι κηφήνες κρούουν την πόρτα του ετοιμόρροπου οικοδομήματος του δημοσίου. Όμως, το να βλέπω μηδενικά account να μπαίνουν και να μας λένε πως είμαστε τρελοί και πως λάθος καταλάβαμε, τους παρεξηγήσαμε και όχι δεν είναι έτσι, είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.

Δημοσ.
Έχετε την εντύπωση πως τα stage 2 μήνες πριν λήξουν οι συμβάσεις τους έτρεχαν σε πολιτικά γραφεία και εκλιπαρούσαν για ανανέωση? Όχι δεν γινόταν κάτι τέτοιο. Οι ανανεώσεις γινόντουσαν αυτόματα 1 με 2 εβδομάδες πριν λήξουν οι συμβάσεις και γινόταν για όλους. Εκμετάλλευση γινόταν και τίποτα παραπάνω μέχρι να τα αναγκάσουν σε "οικειοθελή αποχώρηση"...Όσοι, λοιπόν, άντεξαν αυτό τον εξευτελισμό ΝΑΙ θεμελίωσαν δικαίωμα για μόνιμη εργασία. Αν δεν αποτελεί το γεγονός ότι εργάζονται στο ίδιο πόστο πολλά χρόνια και κάλυπταν τις ανάγκες των υπηρεσιών τους τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει επιχείρημα για μονιμότητα? Όταν οι άδειες των μονίμων κανονίζονταν με βάσει τις άδειες των stage τι άλλο θα μπορούσε να μαρτυρήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι κάλυπταν πάγιες ανάγκες και ολόκληρα πόστα?

Όσον αφορά το παράδειγμα με την τράπεζα και την πρακτική που κάνουν οι σπουδαστές από ΤΕΙ αποτελεί τελείως διαφορετικό θέμα!!!Καταρχήν για ποια δημόσια τράπεζα μιλάτε??? Την Εθνική? Έχω την εντύπωση πως έπαψε να είναι δημόσια εδώ και καιρό! Αλλά όπως και να έχει οι σπουδαστές κάνουν όντως πρακτική άσκηση 6 μήνες καθώς είναι υποχρεωμένοι από τις σπουδές τους. Όχι πως δεν υπάρχουν περιπτώσεις που πρακτικάριοι έμειναν στην εργασία που είχαν κάνει την πρακτική τους. Εδώ μιλάμε, όμως, για άτομα με πτυχία, για άτομα δηλαδή που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, και δουλεύουν για πάνω από ένα 6 μηνο. Μην παραλληλίζετε ατυχή παραδείγματα.

Τα stage αποτελούν μία "σύγχρονη" μορφή εργασίας που μοναδικό στόχο είχαν να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου και τίποτα παραπάνω. Αποτελούν ένα νέο κύμα συμβασιούχων όπως τόσα άλλα!

Αλλά δυστυχώς με τα λίγα που διάβασα εδώ μέσα το μοναδικό πρόβλημα των περισσοτέρων είναι ο χρωματισμός, μπλε, πράσινοι, κόκκινοι και τίποτα άλλο!!Κομματόσκυλα τους ανεβάζετε κομματόσκυλα τους κατεβάζετε!!! Δεν καταλαβαίνετε πως αυτοί είναι τα θύματα!

Και τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι μεμπτό το γεγονός ότι καθόντουσαν για τα μόρια? Αυτά τα μόρια δεν τα διακαιούνταν μόνο τα stage από το 2004 και έπειτα αλλά και τα stage πριν το 2004 και στην τελική αν όπως λέτε ήξεραν τι υπέγραφαν τώρα τι ζητάνε εύκολα θα μπορούσαν να σας απαντήσουν ότι "ναι, υπογράφαμε σύμβαση χωρίς ένσημα, ναι, υπογράφαμε 500 Ευρώ μισθό, ναι, δεν είχαμε επιδόματα ούτε δώρα ούτε άδειες αλλά ξέραμε ότι υπογράφαμε και για αυτή την προσαύξηση που τώρα μας την καταργούν" , καταργούν δηλαδή ένα κεκτημένο δικαίωμα!!! Και έχει και συνέχεια, βέβαια, το πράμα!!!

Είμαι υπέρμαχος της αξιοκρατίας αλλά είμαι και υπέρμαχος των δικαιωμάτων και των κεκτημένων!!! Και στην τελική αναρωτιέμαι αν μπορούμε να μιλάμε για αξιοκρατία σε μία κοινωνία που δεν ευημερεί, σε μία κοινωνία που πολλοί ζουν στο όριο της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει!!! Με ποιο τρόπο να εφαρμοστεί η αξιοκρατία όταν υπάρχουν χιλιάδες πτυχιούχοι και αξιόλογοι άνθρωποι μορφωμένοι? Απλά αναρωτιέμαι δεν θέλω να παρεξηγηθώ ότι πολεμάω την αξιοκρατία.

Μπραβο σου.

Προφανώς,αφού βγάζεις δουλειά για το μόνιμο προσωπικό.Το θέμα είναι οτι δέν σε έκρινε "το κράτος" απαραίτητο,άλλα η κυρα Μαριγούλα που λιμάρει τα νύχια της (εκτός αν το κράτος είναι η κυρα Μαριγούλα και δέν το έχουμε πάρει πρέφα).

Λίγο respect, για τον άνθρωπο που ενδέχεται να σε σε πετύχει στο χειρουργικό τραπέζι...:P

Ξέρεις ποιος κρατα την σφραγίδα του κρατους ;

Πως μπορει σε κρισιμα ζητηματα που απτονται ακομα και στην ασφαλεια του κρατους να αποφασιζει;

Oσο για τον σεβασμο, αυτος κερδιζεται δεν χαριζεται.

1) 26 μήνες ανασφάλιστη με 500 ευρώ μισθό και υποτίθεται έκατσες γιατί δεν έβρισκες άλλη δουλειά; Σε κάποιο ποστ σου ανέφερες ότι ήσουν άνεργη πριν σε πάρουν στα stage . Βέβαια προσωπικα ξέρω αρκετά άτομα που δουλεύουν μαύρα και παίρνουν επίδομα ανεργίας, αυτό είναι άλλο θέμα βέβαια, δεν μπορώ να ξέρω αν ήσουν όντως άνεργη ή όχι. Τι στο καλό μέχρι πέρσι ( φέτος εχουμε πρόβλημα σοβαρό , γίνονται ελάχιστες προσλήψεις) τόσες αγγελίες είχε, πουθενά δεν έβρισκες κάτι καλύτερο; Για τα μόρια πήγες και την ελπίδα μήπως βρεις παραθυράκι για μονιμοποίηση ( διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κάλυψη τακτικών αναγκών κ.λ.π.).

2)Ουδείς αναντικατάστατος που λένε , πόσο μάλλον για θέσεις με χαρτούρα , πόσο καιρό χρειάζεται ένας άνθρωπος να μάθει να βγάζει φωτοτυπίες, να αρχειοθετεί κ.λ.π. Δεν είναι και πυρηνική φυσική πια.Τι θέση κατείχες πια και ήσουν τόσο απαραίτητη;

3) Μα γιατί δεν ήρθαν, είναι ευκαιρία μία θέση με 500 ευρώ και ανασφάλιστος, που θα ξαναβρίσκανε. Το πιο πιθανό ότι θέλανε μία θέση με καλύτερα λεφτά και ένσημα ( λογικό το βρίσκω) ασχέτως αν τα θέλανε τα μόρια ή όχι κατά βάθος ή ότι είναι τεμπέληδες και τους τα σκάνε οι γονείς τους, δεν τους ξέρω τους φίλους σου. Τι ωραία που καλύπτονταν οι θέσεις όμως ε; Κόμματα- φίλοι - ειδοποιούσαν αυτούς που θέλανε για να καλυφτούν οι θέσεις.

Που κολλάει η ηλικία του Lucifer στην συζήτηση; Αφήστε τα θεατρινίστικα και τις προσωπικές επιθέσεις και επιχειρηματολογείστε επιτέλους επί του θέματος.

.

Για τα 1-2-3 πηρες απαντηση απο demdeme

Δεν σε ειδα να σκουζεις το ιδιο ομως οταν ο lucifer μας αποκαλεσε κλεφτες

Δημοσ.
Την αποψή μου για τον ρόλο των μεταπτυχιακών σπουδών την παρερμήνευσες επειδη ποτέ σου δεν έχεις ασχοληθεί με έρευνα και με την "φιλοσοφία" τέτοιου είδους σπουδών.

Θεωρείς οτι τσουβαλιάζω τα πράγματα γιατί δεν έχεις "χορέψει" τον καρσιλαμά ενός μάστερ.. Ασε τα αδέλφια σου λοιπον και τους φίλους σου ή τον γνωστό του γνωστού σου και πάει λέγοντας.

Μάλιστα... Και φυσικά το ότι δεν έχω ασχοληθεί με έρευνα και τη φιλοσοφία του μεταπτυχιακού προκύπτει από την ενδελεχή γνώση σου για το ποια είμαι και το τι κάνω έτσι; Θεωρώ ότι τσουβαλιάζεις τα πράγματα γιατί θεωρείς και εσύ ότι όλοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και, να με συγχωρείς, αλλά όταν έχω τα παραδείγματα γύρω μου - και δεν αναφέρθηκα σε γνωστούς γνωστών - για ποιο λόγο ακριβώς να μην τα χρησιμοποιήσω; Τόσες μέρες έχω τρελαθεί να ακούω για παραδείγματα πολύ πιο απόμακρα από αυτά που ανέφερα "ξέρω άτομα stage που παράγουν έργο", "πολλοί έχουν πτυχία και γλώσσες" και "δεν μπήκαν όλοι με βύσμα".

Τα μαστερ αγαπητή στην ελλάδα αποτελούν στόχο , ως επι των πλείστων , ελληναράδων που θέλουν μόνιμες θέσεις στο δημόσιο. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο, για αυτό βλέπεις προγράμματα με διαδικασίες επιλογών και ροής ενός τέτοιου προγράμματος , για γέλια και για κλάματα. Ως εκ τούτου δεν δεχομαι οτι αυτές οι σπουδές, ειδικά όταν ΔΕΝ είναι συναφείς , αποτελούν πιο σημαντικό κριτήριο για μια οργανική θέση , όταν αυτή έχει καλυφθεί για ανεχτό χρονικό διάστημα από εργαζόμενο με σύμβαση ή μέσο stage, με τις στοιχειώδεις σπουδές. Κατάλαβες τώρα;[/b]

Μπορεί... Αλλά το "ως επί το πλείστον" δηλώνει ότι δεν ισχύει για όλους. Αν είχες διαβάσει τα posts μου θα έβλεπες ότι συμφωνώ μαζί σου - σ' αυτό - και άρα δεν είχα παρερμηνεύσει τίποτα. Το πρόβλημά μου με τα stage δεν έχει τόσο να κάνει με τα προσόντα ή όχι των ατόμων που χρησιμοποιούνται, αλλά με πράγματα που έχω ξαναπεί σε άλλα posts και δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβω. Και το πρόβλημά μου με εσένα είναι ότι είπες πως όλοι, κι όχι οι περισσότεροι, αγοράζουν τα μεταπτυχιακά τους και κάνουν διπλωματικές του κώλου. ΑΥΤΟ θεωρώ τσουβάλιασμα, αυτό θεωρώ απολυτότητα και αυτό ήταν το θεματάκι μου εξαρχής.

(Κι επειδή από δω ξεκίνησαν όλα, να θυμίσω το "τσουβάλιασμα" και την αρχική μου διαφωνία:

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από Φιλολογίνα

Και μόνο που λες ότι όλοι όσοι κάνουν μεταπτυχιακό το αγοράζουν και ότι οι διπλωματικές τους είναι του κώλου, δείχνει το δικό σου ποιον.

Πας να το κάνεις προσωπικό, πρόσεχε γιατί μπορώ να προχωρήσω σε σχετικό ξεβράκωμα δια της ατόπου .... δεν είναι δύσκολο.

Κατα τα άλλα , όταν θα μπεις ΚΑΙ ΑΝ θα μπεις ποτέ στην διαδικασία να παρακολουθήσεις μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ελλάδα , έλα μετά να μου πεις για τα κριτήρια επιλογής και την διαδικασία , μέχρι τότε μόκο.

)

Αν το θέμα σου είναι το σχόλιό μου για το "ποιόν" σου, το παίρνω πίσω δημοσία - όχι ότι αλλάζω γνώμη, αλλά σέβομαι το ότι μπορεί να σε ενοχλεί - αλλά αυτό το στυλ του "εγώ τα ξέρω όλα, κι εσύ δεν ξέρεις τίποτα", στο ξαναείπα, αλλού. Και πολύ θα ήθελα να μάθω εσύ τι μεταπτυχιακά και διδακτορικά έχεις κάνει και μιλάς με τόση σιγουριά και ασφάλεια για το τι τρέχει εκεί μέσα(και δεν μιλάω ειρωνικά).

Δημοσ.

Για τα 1-2-3 πηρες απαντηση απο demdeme

Μπορείς να κάνεις ένα απλό copy/paste από το post του demdeme στα σημεία που απαντάει στην black_widow; Γιατί εγώ απαντήσεις εκεί μέσα στο δικό της εύστοχο post δε βλέπω.

Σημαντική υποσημείωση: ο κόπος στον οποίο θα μπεις κάνοντας copy/paste δεν συνιστά για κανένα τρόπο υπόσχεση μονιμοποίησης στο forum ή προαγωγής σε moderator. Μη δω κανένα πανώ μετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...