Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@deorum

Προφανώς και δεν ισχύει αυτό που λες.

Για τον κλάδο κύριας σύνταξης ο εργοδότης δίνει 13,33% του μισθού, ο εργαζόμενος 6,67% και το κράτος 10%. Όταν όμως δε δουλεύεις κάποιες ημέρες τότε έχεις λιγότερα ένσημα (νομίζω για ένα πλήρη μήνα είναι 22). Συνεπώς μπορεί το ποσοστό να μην αλλοιώνεται, όμως αλλάζει το ΠΟΣΟ ανάλογα με τα ένσημα.

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
@deorum

Προφανώς και δεν ισχύει αυτό που λες.

Για τον κλάδο κύριας σύνταξης ο εργοδότης δίνει 13,33% του μισθού, ο εργαζόμενος 6,67% και το κράτος 10%. Όταν όμως δε δουλεύεις κάποιες ημέρες τότε έχεις λιγότερα ένσημα (νομίζω για ένα πλήρη μήνα είναι 22). Συνεπώς μπορεί το ποσοστό να μην αλλοιώνεται, όμως αλλάζει το ΠΟΣΟ ανάλογα με τα ένσημα.

Αγαπητέ είμαι βοηθός σε λογιστήριο.

Αν πάρεις 1000 μικτά ευρώ σε έναν μήνα (μιλάω για ΙΚΑ) τότε παίρνεις στην τσέπη 840 (16% κρατήσεις). Ο εργοδότης πληρώνει άλλα 30% περίπου στο ΙΚΑ. Αυτά δεν αλλάζουν, είναι φίξ.

Αν τώρα αυτά τα 1000ευρώ μικτά που πάρεις, μοιρασθούν είτε σε 10 ημ/σθια (10 ένσημα) με 100ευρώ την μέρα είτε σε 25 ημ/σθια (μάξιμουμ) με περίπου 35ευρώ την μέρα. Ίδια λεφτά πληρώνεσαι και ίδιες εισφορές πληρώνει και ο εργοδότης. Στην μία όμως παιρνεις 10 ένσημα, στην άλλη 25. Ελπίζω να το διευκρίνησα.

Όπως και να έχει το είπες και μόνος σου. Τα λεφτά είναι βάσει του μισθού. Οι μέρες που δουλεύεις καθορίζουν τα ημ/σθια, και όχι τα λεφτά που παίρνεις. Ο φίλος πιο πάνω είπε πως δούλεψε 140 μέρες και του κολλήσαν 21 ημ/σθια. Ο εργοδότης δεν κερδίζει χρήματα αν σου κολλήσει λιγότερα ημ/σθια. Δεν το έκαναν για να κλέψουν κανέναν, είναι θέμα λαλακίας. Κερδίζουν αν δηλώνουν λιγότερα απο όσα πέρνεις. Άλλο κεφάλαιο αυτό.

Δημοσ.

Κοίτα δεν είμαι λογιστής, αλλά αν ήθελα να σκεφτώ πονηρά θα έλεγα ότι αν δηλώνω όλα τα ημερομίσθια σε ένα μήνα θα πληρώσω και ένα στάνταρ ποσό ως εργοδότης, επειδή υπάρχει ελάχιστος μισθός. Δεν μπορώ πχ να δηλώσω με μισθό 300 ευρώ όλα τα ένσημα σε ένα μήνα. Από την άλλη αν κρύβω ένσημα μπορώ να δίνω τα ελάχιστα καθαρά που δικαιούται ο εργαζόμενος και επειδή του κλέβω ένσημα να γλυτώσω εισφορές. Είναι αυτό το άλλο κεφάλαιο που έλεγες και το ποσό που αναφερόμουν εγώ.

Δημοσ.
Κοίτα δεν είμαι λογιστής, αλλά αν ήθελα να σκεφτώ πονηρά θα έλεγα ότι αν δηλώνω όλα τα ημερομίσθια σε ένα μήνα θα πληρώσω και ένα στάνταρ ποσό ως εργοδότης, επειδή υπάρχει ελάχιστος μισθός. Δεν μπορώ πχ να δηλώσω με μισθό 300 ευρώ όλα τα ένσημα σε ένα μήνα. Από την άλλη αν κρύβω ένσημα μπορώ να δίνω τα ελάχιστα καθαρά που δικαιούται ο εργαζόμενος και επειδή του κλέβω ένσημα να γλυτώσω εισφορές. Είναι αυτό το άλλο κεφάλαιο που έλεγες και το ποσό που αναφερόμουν εγώ.

Ξεφεύγουμε απο το θέμα μας, αλλά γίνεται να παίρνεις 25 ένσημα και να έχεις 300ευρώ μισθό (τρόπος του λέγειν ίσως είναι 400 οκ). Με μερική απασχόληση. Με ωρομίσθιο. Υπάρχουν τρόποι.

Δημοσ.
Ξεφεύγουμε απο το θέμα μας, αλλά γίνεται να παίρνεις 25 ένσημα και να έχεις 300ευρώ μισθό (τρόπος του λέγειν ίσως είναι 400 οκ). Με μερική απασχόληση. Με ωρομίσθιο. Υπάρχουν τρόποι.

Για δες το καλύτερα. Όταν είσαι με μερική απασχόληση παίρνεις τις ημέρες αναλογικά με το ωράριο εργασίας. Κάνω λάθος;

Δημοσ.
Για δες το καλύτερα. Όταν είσαι με μερική απασχόληση παίρνεις τις ημέρες αναλογικά με το ωράριο εργασίας. Κάνω λάθος;

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=15714

Ναι κάνεις λάθος. Παραθέτω παραπάνω ένα πολύ ενδιαφέρον topic για τα ένσημα της μερικής απασχόλησης. :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Προς τους μηδενικούς λογαριασμούς που γράφτηκαν για να μας ενημερώσουν για τον "αγώνα" των πονηρούληδων να τρυπώσουν στο δημόσιο:

Καλά (τρόπος του λέγειν, κάκιστα, αλλά μέσα σε αυτή την κοινωνία δεν είναι να έχεις σοβαρές απαιτήσεις) κάνετε και "διεκδικείτε" μια θεσούλα στο δημόσιο, για να ασελγήσετε κι εσείς στο κομμάτι που σας αναλογεί στο ημιθανές κουφάρι του Ελληνικού κράτους. Μπράβο σας. ΑΛΛΑ, μη μου θέτετε ως επιχείρημα το ότι "όλοι κλέβουν". Συνένοχο στη λαμογιά δε θα με κάνετε. Μόλις τώρα έκοψα απόδειξη για 50 ευρώ δουλειά και το 39% μου το παίρνει το κράτος. Οπότε, ΟΧΙ, λαμόγια και κλέφτες ΔΕΝ είμαστε όλοι, ούτε πάμε ΟΛΟΙ να χωθούμε στο δημόσιο για να βρούμε το μήνα που θρέφει τους έντεκα. Όχι γιατί με πτυχίο 8,5, τρεις ξένες γλώσσες και δύο μεταπτυχιακά δε θα μπορούσα να μαζέψω "μόρια" να χωθώ, αλλά γιατί δε ΘΕΛΩ στη σαπίλα και το θάνατο της δημιουργικότητας να έχω "μερίδιο".

Τη σιωπή της συνενοχής μην την περιμένετε από εμένα. Και δε λέγεται "Ονειρούπολη" αυτό στο οποίο ζω, λέγεται Ελλάδα του τεράστιου κράτους και των ορδών των δημοσίων υπαλλήλων, των κρατικών επιχειρήσεων που με τα μονοπώλια βγαίνουν "κερδοφόρες" (γιατί χρεώνουν ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ για να καλύψουν τα έξοδά τους, κι αυτά βέβαια μέχρι να δοκιμάσει τις αντοχές του σφιγκτήρα μας ο μέσος της νοητής παλάμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε, μαντέψτε, το λογαριασμό για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις ΔΕΝ τον πληρώνουν αυτοί που τις μασούλησαν αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΣ), Ελλάδα της βουλευτικής ασυλίας και της μονιμότητας αυτών που βολεύουν οι βολευτές, και είναι ο τόπος που γεννήθηκα και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να εγκαταλείψω (αυτό για να μην πεταχτεί κανένας Άρειος και μου πει αν δε μου αρέσει να πάω αλλού...)

Οπότε, κάποιος που πήγε να τρουπώσει, να λέει υποκριτή ΕΜΕΝΑ που παλεύω μόνος μου, ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ. Δεν είναι επιχείρημα το "κλέβουν όλοι, να κλέψω κι εγώ", μιζέρια είναι, βλακεία και πορεία προς την αυτοκαταστροφή. Είναι η νοοτροπία που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ζητούν:

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης

- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.

in.gr

Γελάω. Γελάω όμως. Σε φάση, μακάρι να ήμουν εγώ αυτός που θα τους έδινε τα 3.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Quoted for emphasis...

Δημοσ.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ohhh a man's dream born in 1980 living his myth in Greece 2010.

It's hopeless.

Δημοσ.

Λέτε να 'χουν φτιάξει και γκρουπάκι στο facebook; Παίζει τρελά. =ρ

Πάντως χωρίς να επικροτώ τη κίνηση τους και γενικά την όλη φάση με το δημόσιο-stage κλπ αναρωτιέμαι για ποιό λόγο ο άλλος ο μαλάκας ο Έλληνας που δουλεύει για 700 ευρώ όλη μέρα δεν κυνηγάει τα δικαιώματα του ρε γαμώτο. Μήπως επειδή θα χάσει τη δουλειά του; Μπορεί όπως λέει ο σνουμπ να έχει φτάσει η Ελλάδα με αυτή τη νοοτροπία σε αυτή τη κατάσταση αλλά όμως δε βλέπω να διορθώνεται και τίποτα προς το καλύτερο. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται σε μεγάλες εταιρείες των μεγαλουπόλεων, τι κυρίλα και γραβατιές παίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όμως της επαρχίας μιας και έχω αρκετά καλή εμπειρία πάνω σε αυτές πιστεύω πως πρέπει για παράδειγμα να έχουν απαραίτητα ένα βέγγο για όλες τις δουλειές (καλή ώρα - άμα σου αρέσει φάτο άμα δε σου αρέσει θα βρω άλλο μαλάκα) και μια γκομενίτσα να της χαϊδεύουμε το μπουτάκι.

Θα μου πεις που δουλεύεις τώρα εσύ. Δουλεύω σε μια αξιοπρεπέστατη δουλειά και ο κολλητός μου που κουβαλάει κιβώτια με μπύρες είναι σε καλύτερη φάση με τον εργοδότη του. Όσοι διαφωνείτε προφανώς δεν έχετε ιδέα για το τι μαλακία και γυφτιά διακρίνει όλους αυτούς τους δήθεν ψευτο επιχειρηματίες που είναι μόνο για το φαίνεσθαι τίποτα άλλο. Ή απλά εκεί που μένετε - όσοι εργάζεστε- έχετε καβατζώσει θεσάρα και είστε μεγαλοστέλεχος με τα ατσαλάκωτα gant πουκαμισάκια σας, ο εργοδότη σας σας μιλάει στο πληθυντικό και δουλεύετε αυστηρότατο 8ωρο.

Δε θα κερδίσω ποτέ μου μια θέση στο δημόσιο είτε επειδή δεν έχω τα απαραίτητα προσόντα αν το πάμε αξιοκρατικά είτε επειδή δεν έχω κουμπάρο βουλευτή απλά κάπου κάπου έρχομαι στη θέση αυτών που θέλουν 3 παρά 25 να έχουν την εφημερίδα τους και τη παντόφλα τους με το μισθό τους κάθε μήνα και τη κυρίλα τους...και γενικά ρε παιδί μου να παίρνουν 700 για παράδειγμα αλλά να ξέρουν ότι μετά τις 3 το μεσημέρι θα κάνουν και 5 πράγματα για πάρτη τους. Εγώ-εσύ αυτός τώρα τι; Ήρθα να φάω το ξεροκόμματο και θα πάω να συνεχίσω. Δε παλεύετε ρε. Με τίποτα. Φεύγω πάω για το παντεσπάνι μου...

Α...και....ο απολογισμός όταν ανοίγεις τη πόρτα του σπιτιού σου το βράδυ...

''another day shot to hell. " :cry:

Δημοσ.

Στενοχωριεμαι. Στενοχωριεμαι πολυ. Σε φαση, να σου δωσω τα δικα μου να'χεις να κάνεις την δουλεια σου.

Δημοσ.

Στενοχωριεμαι. Στενοχωριεμαι πολυ. Σε φαση, να σου δωσω τα δικα μου να'χεις να κάνεις την δουλεια σου.

Δηλαδή εσύ επικροτείς τη συγκεκριμένη ενέργεια των λαμόγιων του STAGE?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...