@@sos@@ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μα γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι οτι οι θεσεις αυτες δε φτιαχτηκαν για εξελιχθουν σε μονιμοποιηση? Ευτυχως δηλαδη που ειχε γινει προβλεψη ωστε να μη στοιχειοθετουνται τετοια δικαιωματα. Ειναι σα να νοικιαζω εγω ενα σπιτι με συμβολαιο ενος ετους και με τη ληξη του συμβολαιου αντι να πω ευχαριστω και να ψαξω να βρω κατι αλλο να απαιτω χωρίς όρους και προϋποθέσεις να μεινω μονιμα στο σπιτι... Επισης τα πτυχια και οι γλωσσες μπραβο τους που τα εχουνε, να τα χρησιμοποιησουν για να διεκδικησουν θεσεις στον ιδιωτικο τομεα ή σε αλλες θεσεις του δημοσιου οταν και αν υπαρξουν μαζι με τους υπολοιπους ανεργους.Συμφωνώ σε αυτό που λες...αλλά κοίτα το ....αστείο (sic)της υπόθεσης ... όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι ...όλα εκτός από το κυβερνών ...που συμφωνούσε ...προεκλογικά στην μονιμοποίηση αυτών ....και αντί να ζητήσουμε ...εξηγήσεις ...από όλους αυτούς ...τα ...βάζουμε ..με τους εργαζόμενους .
Tenshi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνώ σε αυτό που λες...αλλά κοίτα το ....αστείο (sic)της υπόθεσης ... όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι ...όλα εκτός από το κυβερνών ...που συμφωνούσε ...προεκλογικά στην μονιμοποίηση αυτών ....και αντί να ζητήσουμε ...εξηγήσεις ...από όλους αυτούς ...τα ...βάζουμε ..με τους εργαζόμενους . Επειδή όλα τα κόμματα απαρτίζονται απο απατεώνες,δέν σημαίνει οτι και εμείς είμαστε (ή θα πρέπει να είμαστε) το ίδιο.
skimnos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μα γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι οτι οι θεσεις αυτες δε φτιαχτηκαν για εξελιχθουν σε μονιμοποιηση? Ευτυχως δηλαδη που ειχε γινει προβλεψη ωστε να μη στοιχειοθετουνται τετοια δικαιωματα. Ειναι σα να νοικιαζω εγω ενα σπιτι με συμβολαιο ενος ετους και με τη ληξη του συμβολαιου αντι να πω ευχαριστω και να ψαξω να βρω κατι αλλο να απαιτω χωρίς όρους και προϋποθέσεις να μεινω μονιμα στο σπιτι... Επισης τα πτυχια και οι γλωσσες μπραβο τους που τα εχουνε, να τα χρησιμοποιησουν για να διεκδικησουν θεσεις στον ιδιωτικο τομεα ή σε αλλες θεσεις του δημοσιου οταν και αν υπαρξουν μαζι με τους υπολοιπους ανεργους. είναι σα να λες δηλαδή ότι εσύ στον ιδιωτικό τομέα θα ήθελες να ήσουνα με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις (για 5-7 έτη πχ) και όχι με μία αορίστου χρόνου. Θα ήθελες δηλαδή να σε έδιωχνε μετά από 5 χρόνια και να μη πάρεις και κάποια αποζημίωση; όσο για το β΄ σκέλος συμφωνώ για όταν είσαι νέος. πες το όμως και σε άτομα άνω των 40-45 να δούμε μπορούν να ξεκινήσουν μια άλλη καριέρα;;; επαναλαμβάνω δεν είναι σωστή η γενίκευση. ας έκαναν μια διαλογή, π.χ. ένα μικρό ποσοστό να διορίζεται με βάση τη προϋπηρεσία και την ηλικία και ένα μεγαλύτερο με μοριοδότηση-γραπτούς διαγωνισμούς. όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι... Αντ΄αυτού βέβαια αναστέλλονται για το 2010 οι περισσότερες προσλήψεις μονίμων. Δηλ. θα καλύψει τα όποια κενά με άλλους συμβασιούχους;;; ας δούμε κι αυτό για τους άνεργους της ολυμπιακής και την ''αξιοκρατία''... http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=103964
parisb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 είναι σα να λες δηλαδή ότι εσύ στον ιδιωτικό τομέα θα ήθελες να ήσουνα με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις (για 5-7 έτη πχ) και όχι με μία αορίστου χρόνου. Θα ήθελες δηλαδή να σε έδιωχνε μετά από 5 χρόνια και να μη πάρεις και κάποια αποζημίωση; όσο για το β΄ σκέλος συμφωνώ για όταν είσαι νέος. πες το όμως και σε άτομα άνω των 40-45 να δούμε μπορούν να ξεκινήσουν μια άλλη καριέρα;;; επαναλαμβάνω δεν είναι σωστή η γενίκευση. ας έκαναν μια διαλογή, π.χ. ένα μικρό ποσοστό να διορίζεται με βάση τη προϋπηρεσία και την ηλικία και ένα μεγαλύτερο με μοριοδότηση-γραπτούς διαγωνισμούς. όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι... Αντ΄αυτού βέβαια αναστέλλονται για το 2010 οι περισσότερες προσλήψεις μονίμων. Δηλ. θα καλύψει τα όποια κενά με άλλους συμβασιούχους;;; Μα γιατι φτιαχνεις σεναρια? Εγω στον ιδιωτικο χωρο ξερω τι συμβαση εχω υπογραψει! Αν υπογραψω μια εξαμηνη συμβαση ξερω οτι σε 6 μηνες θα φυγω. Αν ειμαι σε αοριστου και η εταιρια μου δε με χρειαζεται θα με απολυσει και θα παρω οτι προβλεπει ο νομος. Αν ειμαι με αοριστου ΠΑΛΙ εχω υπογραψει μια συμβαση και ξερω τις υποχρεωσεις μου και τα δικαιωματα μου. Παμε στο αλλο. 40χρονοι-45χρονοι stagers? Δε γραφουμε στα ανεκδοτα εδω... Επισης αν υπαρξουν απαιτησεις για θεσεις και προκυρηχθουν θεσεις να κανει την επιλογη οπως προβλεπει ο νομος. Και ο νομος δεν προβλεπει ειδικη μεταχειριση για τους stagers. Θες να σου πω οτι πρεπει οι 45χρονοι που ειπες πρεπει να προηγουνται? Θα στο πω. Πρεπει η προηυπηρεσια να μετρησει? Ναι. Αλλα ΟΧΙ λογω stage, γιατι τα stage ειχαν συγκεκριμενο σκοπο και ευτυχως τα ληξανε. Γιατι δεν αποδεχεστε την αληθεια? Οτι ζητατε ενα νομικο ρουσφετι, δε με νοιαζει τι σας ταξανε, οπως δεν νοιαζει κι ολους τους αλλους που σας τη λενε. Grow up...
Praetorianos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Αφού μπορείτε με ευκολία να ξεχωρίσετε τα ζώα που τρώτε ρε, γιατί δεν έχετε μάθει ακόμα να ξεχωρίζετε τις συμπεριφορές τους και τις υιοθετείται; Τρέφω πολύ πρωτόγονα αισθήματα γι' αυτούς που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους και ψάχνουν διορισμό από την πίσω πόρτα. Αν κάποιος διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ ή μου πάρει την δουλειά αξιοκρατικά θα του πω μαγκιά του. Για τα υπόλοιπα ζωάδια δεν με καίει. Και για τους ηθικολόγους, ναι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, ναι κι αυτοί θύματα εκμετάλλευσης είναι όμως δεν είμαι τόσο ανώτερος για να με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου κι εγώ να τους λέω μπράβο. όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι ...όλα εκτός από το κυβερνών ...που συμφωνούσε ...προεκλογικά στην μονιμοποίηση αυτών ....και αντί να ζητήσουμε ...εξηγήσεις ...από όλους αυτούς ...τα ...βάζουμε ..με τους εργαζόμενους . Ναι γιατί η εξουσία δεν διορίστηκε από άλλη χώρα ή άλλο πλανήτη. Εκλέχτηκε και προσφέρει ό,τι θέλει ο λαός κι αφού ο λαός γούσταρε και γουστάρει αυτά θα τα βάλω με αυτούς. Και τώρα που αυτή η κυβέρνηση θέλει να τα κόψει τι εξηγήσεις να της ζητήσω? Εφόσον αυτή τη στιγμή σε αυτό το θέμα το έκανε το ρημαδοκαθήκον της έστω και καθυστερημένα, αναγκαστικά τις εξηγήσεις μένει να τις ζητήσω από τους υπόλοιπους. Αυτό το πάντα φταίνε οι από πάνω, οι από δίπλα, οι άλλοι γενικότερα κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει..
DrLo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Προσωπικά αν ήμουν διοικητής μιας "δημόσιας ΑΕ" ή υπηρεσίας θα μοριοδοτούσα τους stagers αρνητικά. Για πιο λόγο να θέλω στη δουλειά μου ανθρώπους χωρίς καμία φιλοδοξία και όραμα, καμένους από μία νοοτροπία δεκαετιών που αξιολογούν τον εαυτό τους στα 350-400 ευρώ + πια πιθανή καρεκλίτσα στο δημόσιο, ανθρώπους που αποδεδιγμένα έπεσαν θύματα στο παρελθόν (και γιατί να θέλω στη δουλειά μου ανθρώπους που πέφτουν θύματα)? Γιατί να πιστέψω ότι αν τους μονιμοποιήσω θα αλλάξουν μυαλά και θα ενδιαφερθούν για τη δουλειά τους και δεν "θα αράξουν επιτέλους"? Η μοριοδότηση των stagers είναι ότι πιο παράλογο μπορώ να σκεφτώ.
mangepsamin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ρε, μην μιλάτε ρε, τουλάχιστον για το θεό, τσίπα γ@μω δεν σας έχει μείνει? Να μου πεις που, η τελευταία χάθηκε μεταξύ 1000ου και 1001ου σκυψίματος/γλειψίματος σωβρακοφανέλας μπας και μπείτε πουθενά αλλά τουλάχιστον κάνατε τη μ@λ@κια σας, δεν έπιασε, σας ξεβρακώσανε, φύγετε ήσυχα ήσυχα και next time να είστε πιο προσεκτικοί. Είστε ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ. Μη τα βάζετε και κάνετε διαδηλώσεις. Να πάτε να βρείτε αυτόν που γλύψατε και να τον σαπίσετε στο ξύλο.Αλλά δεν έχετε τα Cohones. Γιατί ακόμα έχετε την ελπίδα "Μήπως μπούμε".WAKE UP AND SMELL THE COFFEE. όμοιος ομοίω αεί πελάζει όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι ...όλα εκτός από το κυβερνών ...που συμφωνούσε ...προεκλογικά στην μονιμοποίηση αυτών ....και αντί να ζητήσουμε ...εξηγήσεις ...από όλους αυτούς ...τα ...βάζουμε ..με τους εργαζόμενους .Μπραβο ακομα μια φορα.Ειναι αυτοι που διαχρονικα μας εξαπάτησαν με τις υποσχεσεις τους,γιατι και η μοριοδοτηση ηταν νομοθετημενη και μας κοροιδευαν για τις παγιες και διαρκεις αναγκες. Επειδή όλα τα κόμματα απαρτίζονται απο απατεώνες,δέν σημαίνει οτι και εμείς είμαστε (ή θα πρέπει να είμαστε) το ίδιο. VS Ναι γιατί η εξουσία δεν διορίστηκε από άλλη χώρα ή άλλο πλανήτη. Εκλέχτηκε και προσφέρει ό,τι θέλει ο λαός κι αφού ο λαός γούσταρε και γουστάρει αυτά θα τα βάλω με αυτούς. Και τώρα που αυτή η κυβέρνηση θέλει να τα κόψει τι εξηγήσεις να της ζητήσω? Εφόσον αυτή τη στιγμή σε αυτό το θέμα το έκανε το ρημαδοκαθήκον της έστω και καθυστερημένα, αναγκαστικά τις εξηγήσεις μένει να τις ζητήσω από τους υπόλοιπους. Αυτό το πάντα φταίνε οι από πάνω, οι από δίπλα, οι άλλοι γενικότερα κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει.. Nα τα βαζετε ομως με αυτους που φταινε πραγματικα,το σαμαρι δεν σας φταιει σε τιποτα.
Dosas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Με το δημόσιο έλλειμα να είναι εκεί που είναι, με τις σκληρές πιέσεις από Κομισιόν για μείωση κρατικών δαπανών,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ, εσείς θέλετε μονιμοποίηση στο δημόσιο. Γιατί δεν σας νοιάζει τίποτε άλλο, ο ευατούλης σας νοιάζει, και ας πάει η χώρα για πτώχευση. Αλλά και αυτός μάλλον δεν σας νοιάζει γιατί ποιός εργαζόμενος βάζει ρουσφέτια και γλύφει για θέση με μισθό 500 ευρώ, έλεος. Στην οικοδομή να πάτε να δουλέψετε θα βγάζετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα διπλάσια. Αλλά μάλλον εκεί χρειάζεται να δουλέψεις, δεν μπορείς να τα ξύνεις όλη μέρα.
skimnos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μα γιατι φτιαχνεις σεναρια?Εγω στον ιδιωτικο χωρο ξερω τι συμβαση εχω υπογραψει! Αν υπογραψω μια εξαμηνη συμβαση ξερω οτι σε 6 μηνες θα φυγω. Αν ειμαι σε αοριστου και η εταιρια μου δε με χρειαζεται θα με απολυσει και θα παρω οτι προβλεπει ο νομος. Αν ειμαι με αοριστου ΠΑΛΙ εχω υπογραψει μια συμβαση και ξερω τις υποχρεωσεις μου και τα δικαιωματα μου. Παμε στο αλλο. 40χρονοι-45χρονοι stagers? Δε γραφουμε στα ανεκδοτα εδω... Επισης αν υπαρξουν απαιτησεις για θεσεις και προκυρηχθουν θεσεις να κανει την επιλογη οπως προβλεπει ο νομος. Και ο νομος δεν προβλεπει ειδικη μεταχειριση για τους stagers. Θες να σου πω οτι πρεπει οι 45χρονοι που ειπες πρεπει να προηγουνται? Θα στο πω. Πρεπει η προηυπηρεσια να μετρησει? Ναι. Αλλα ΟΧΙ λογω stage, γιατι τα stage ειχαν συγκεκριμενο σκοπο και ευτυχως τα ληξανε. Γιατι δεν αποδεχεστε την αληθεια? Οτι ζητατε ενα νομικο ρουσφετι, δε με νοιαζει τι σας ταξανε, οπως δεν νοιαζει κι ολους τους αλλους που σας τη λενε. Grow up... όπως λες και εσύ στη δουλειά που είσαι ΞΕΡΕΙΣ τι έχεις υπογράψει και ΞΕΡΕΙΣ τι δικαιούσαι σε κάθε περίπτωση. Έτσι λοιπόν και όλοι οι συμβασιούχοι (δεν μιλάω αποκλειστικά για στειτζ-δεν είναι όλοι οι συμβασιούχοι στέιτζερς...) ΗΞΕΡΑΝ ότι η προϋπηρεσία στο Δημόσιο προσαυξάνεται εδώ και 5 χρόνια. Και έρχεται μια ωραία πρωϊα και μια άλλη κατάσταση τα καταργεί ΠΑΡΑΥΤΑ. Μεταβατική περίοδος δεν μπορούσε να υπάρξει; Λέω εγώ τώρα... Ναι φίλε μου υπάρχουν συμβασιούχοι (δεν είναι όλοι οι συμβασιούχοι στέιτζερς...) 40 και 45 και πιο πάνω που καμία ρημάδα ρύθμιση δεν τους έκανε αορίστου χρόνου (σημ. όταν ζητάνε κάποιοι μονιμοποίηση αναφέρονται σε σύμβαση αορίστου χρόνου) και τώρα θα πάνε και στο σπίτι τους... Και κάτι άλλο φίλε μου: τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια υπάρχει σειρά από ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και εθνικές δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες τονίζεται το αυτονόητο. ότι όταν έχεις διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις στον ίδιο φορέα, τότε καλύπτεις πάγιες ανάγκες και επιβάλλεται η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. @Dosas το έλλειμμα αγαπητέ φίλε δεν το δημιουργήσαμε εγώ κι εσύ...Ας πάνε να τα βρουν εκεί που ξέρουν ότι πήγαν. Δεν έχω καμμία αντίρρηση να μπει μια τάξη στο δημόσιο. ΑΛΛΑ αναρωτιέμαι πως θα μπει αυτή τάξη όταν παγώνουν οι προσλήψεις μονίμων του επόμενου έτους και θα προσλαμβάνονται και ΠΑΛΙ συμβασιούχοι (άλλου χρώματος ίσως)....
mangepsamin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Γιατί δεν σας νοιάζει τίποτε άλλο, ο ευατούλης σας νοιάζει, και ας πάει η χώρα για πτώχευση. Και πως παει η χωρα,απο μονη της;Στον αυτοματο πιλοτο ειναι;Να πληρωσουν αυτοι που την εφεραν σε αυτη την θεση.Και εμεις ζουμε σε αυτην την χωρα,δεν ζουμε αλλου.Ποιος ομως εχει το θαρρος να βγει και να πει την αληθεια απο αυτους;Εμενα με νοιαζει να πραξουν αυτα που ελεγαν δεν μου αρεσει η εξαπάτηση. Αλλά και αυτός μάλλον δεν σας νοιάζει γιατί ποιός εργαζόμενος βάζει ρουσφέτια και γλύφει για θέση με μισθό 500 ευρώ, έλεος. Στην οικοδομή να πάτε να δουλέψετε θα βγάζετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα διπλάσια. Αλλά μάλλον εκεί χρειάζεται να δουλέψεις, δεν μπορείς να τα ξύνεις όλη μέρα.Τωρα τι μπορει να απαντησει καποιος σε τετοια επιχειρηματα;Δεν σου ευχομαι ποτε να τραβηξεις τετοιο ζορι για να επιβιωσεις εσυ και το σπιτι σου,οπως εγω. Αν ειχα βυσμα να εισαι σιγουρος πως δεν θα τραβουσα τετοιο ζορι
Tenshi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Αν ειχα βυσμα να εισαι σιγουρος πως δεν θα τραβουσα τετοιο ζορι Αν είχες common sence να είσαι σίγουρος/η οτι δέν θα τραβούσες τέτοιο ζόρι... Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2009 από Tenshi
Praetorianos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ρε mangepsamin το τελευταίο που θέλω είναι να εκνευριστείς με αυτά που διαβάζεις και να αποχωρήσεις από την κουβέντα, τουλάχιστον έτσι ακούμε και την αντίθετη άποψη για να μην ακούγονται ανακρίβειες εδώ μέσα. Όμως εφόσον βρίσκεσαι "στη γωνία" θα έπρεπε να χρησιμοποιείς επιχειρήματα και κοινή λογική όπως είπε ο Tenshi παραπάνω για να πείσεις. Γιατί αυτά: Μπραβο ακομα μια φορα.Ειναι αυτοι που διαχρονικα μας εξαπάτησαν με τις υποσχεσεις τους,γιατι και η μοριοδοτηση ηταν νομοθετημενη και μας κοροιδευαν για τις παγιες και διαρκεις αναγκες. Nα τα βαζετε ομως με αυτους που φταινε πραγματικα,το σαμαρι δεν σας φταιει σε τιποτα. Και πως παει η χωρα,απο μονη της;Στον αυτοματο πιλοτο ειναι;Να πληρωσουν αυτοι που την εφεραν σε αυτη την θεση.Και εμεις ζουμε σε αυτην την χωρα,δεν ζουμε αλλου.Ποιος ομως εχει το θαρρος να βγει και να πει την αληθεια απο αυτους;Εμενα με νοιαζει να πραξουν αυτα που ελεγαν δεν μου αρεσει η εξαπάτηση. δεν είναι τίποτα από τα δυο. Όπως είπα και παραπάνω οι πολιτικοί έδιναν στο λαό αυτά που τους ζητούσε, που απαιτούσε για την ακρίβεια. Και αυτοί που ζητούσαν με την βοήθεια αυτών που είχαν την δύναμη να το κάνουν, μετέτρεψαν τα προγράμματα stage σε μπ0υρδ3λο, έκαναν τους 6 μήνες 2 χρόνια, τα προγράμματα εκμάθησης σε κανονική δουλειά και έδωσαν και μοριοδότηση για να πουλήσουν το όνειρο της μονιμοποίησης. Δεν είδα κανένα από αυτούς τους αδικημένους stagers να βγει να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση. Υπέμεναν στωικά το αγγούρι γιατί περίμεναν την μέρα της μονιμοποίησης, που όταν ερχόταν θα έκαναν απόσβεση τα χαμένα χρόνια. Επίσης γιατί να πράξουν αυτά που έλεγαν οι πολιτικοί εφόσον ήταν στραβά? Εφόσον ήσουν stager σου αρέσει η εξαπάτηση, ανεξαρτήτως αν δεν σου αρέσει η μονομερής εξαπάτηση. Αν γενικά ήσουν αδιάφθορος άνθρωπος, sorry κιόλας, αλλά θα έπρεπε την μέρα που σου πρότειναν να δουλέψεις λίγο παραπάνω, να τους τρίψεις το χαρτί στη μούρη και να αποχωρήσεις από την δουλειά σου δίνοντας την ευκαιρία και σε κάποιον άλλον να πάρει τη θέση σου. Όχι τα καλά και τα συμφέροντα μόνο. Άρα αυτά τα ψευτοσυναισθήματα που βγάζετε στις τηλεοράσεις, κρατάτε τα για τον εαυτό σας. Επίσης να πάω να ζητήσω τα ρέστα από ποιον πολιτικό? Από τον τωρινό που για μια φορά έκανε το αυτονόητο και τα κατάργησε ή από τον προηγούμενο που την ωρα που του μιλάω θα μου δείχνει την μάζα των 50.000 από κάτω και θα μου σηκώνει τα χέρια ψηλά? Σε ένα τέλειο κόσμο σίγουρα ο αδιάφθαρτος πολιτικός, έναν έναν που παρακαλούσε για ανανέωση σύμβασης και έκανε λόγο για μονιμοποίηση θα έπρεπε να τον πετάει από το μπαλκόνι. Έλα όμως που δεν ζούμε σε τέτοιο κόσμο. Εδώ είμαστε ό,τι θέλει ο λαός. Και μόλις πάει να ισιώσει ο γυαλός ας τον ξαναστραβώσουμε γιατί εμείς γουστάρουμε να αρμενίζουμε στραβά. Δεν σου ευχομαι ποτε να τραβηξεις τετοιο ζορι για να επιβιωσεις εσυ και το σπιτι σου,οπως εγω.Αν ειχα βυσμα να εισαι σιγουρος πως δεν θα τραβουσα τετοιο ζορι Αστείο. Οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα επιβίωσης δεν πάει σε ανασφάλιστη δουλειά με 500 ευρώ. Υπάρχουν με καλύτερα λεφτά δουλειές με ασφάλιση και με ακόμα καλύτερα χωρίς. Όποιος θέτει ζήτημα επιβίωσης στα stage αυτομάτως χάνει και την σοβαρότητα έναντι του συνομιλητή του. Κι αν από την άλλη εννοείς ότι όταν έμπαινες στο δημόσιο θα λυνόταν το πρόβλημα επιβίωσης σου και πάλι θα είχες άδικο γιατί εκμεταλλεύτηκες ένα εκπαιδευτικό μέσο για να πιάσεις εσύ δουλειά. Κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι ηλίθιος ή αμόρφωτος που προσπαθεί the other way.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ρε, και ποιός τους αφαιρει το δικαιώμα να μιλήσουν ρε ;Τσίπα δεν σας έχει μείνει ρε να μην βλέπετε πίσω από τον εγωισμό σας ρε . Αφού μπορείτε με ευκολία να ξεχωρίσετε τα ζώα που τρώτε ρε, γιατί δεν έχετε μάθει ακόμα να ξεχωρίζετε τις συμπεριφορές τους και τις υιοθετείται; .....Μη ...μη αναπνέετε κιόλας .... και ξοδεύετε τον αέρα μας ...εμάς των κεφαλαιοκρατών . Ναι είμαι πολύ κεφαλαιοκράτης.Φοιτητής που ζω με πενταροδεκάρες και ελπίζω σε κάτι καλύτερο μόλις βγώ γιατί τραβάω πολύ ζόρι τώρα.Αλλά ξέχασα στη γλώσσα των "αναρχικών" υπάρχει πάντα το άσπρο-μαύρο.Τι κάθομαι και σου απαντάω,εσύ συμφωνείς και με τις "σέχτες". Αρκετοί δηλαδή που σπουδάζουν κ δεν έχουν το δημόσιο και τη κουτάλα στον ορίζοντα,είναι κεφαλαιοκράτες μή σου πω και μεγαλοεργοδότες. Obvious troll is obvious.
Lucifer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Αν ειχα βυσμα να εισαι σιγουρος πως δεν θα τραβουσα τετοιο ζορι Μην ανησυχείς, δεν σε κατηγόρησε κανείς για κατοχή ηθικής.
@@sos@@ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Τρέφω πολύ πρωτόγονα αισθήματα γι' αυτούς που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους και ψάχνουν διορισμό από την πίσω πόρτα. Αν κάποιος διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ ή μου πάρει την δουλειά αξιοκρατικά θα του πω μαγκιά του. Για τα υπόλοιπα ζωάδια δεν με καίει.Μάλλον δεν το έπιασες καλά ... να μην εκνευρίζεσαι,τότε με τα ρε λέω για να καταλαβαίνεις κιόλας....τα πρωτόγονα αισθήματα φύλαξε τα ....για εκεί που πρέπει ...γιατί αν σου βγαίνουν ...σαν βέλασμα...κάτι ...προς το πρόβατο ..μου κάνει ...Και για τους ηθικολόγους, ναι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, ναι κι αυτοί θύματα εκμετάλλευσης είναι όμως δεν είμαι τόσο ανώτερος για να με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου κι εγώ να τους λέω μπράβο. Δεν υπάρχει καμία ηθικολογία,απλά δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι παίζεται με την ανασφαλή εργασία σε κοινωνικό επίπεδο. Η εργασιακή ανασφάλεια είναι ο πρώτος"πολιορκητικός κριός" ακολουθεί μετά ο ... βιτριολισμός. Αυτό το πάντα φταίνε οι από πάνω, οι από δίπλα, οι άλλοι γενικότερα κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει..Φταίνε πάνω απ'όλα όσοι φέρνουν αυτά τα μοντέλα εργασίας.Και για να καταλάβεις το αίσχος τους δεν τα καταργούν στον ιδ.τομέα. Δεν είδα κανένα από αυτούς τους αδικημένους stagers να βγει να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση. Υπέμεναν στωικά το αγγούρι γιατί περίμεναν την μέρα της μονιμοποίησης, που όταν ερχόταν θα έκαναν απόσβεση τα χαμένα χρόνια. Μάλλον ...,και συγγνώμη κιόλας,είχες στραμμένο το βλέμμα σου αλλού. Και μόλις πάει να ισιώσει ο γυαλός ας τον ξαναστραβώσουμε γιατί εμείς γουστάρουμε να αρμενίζουμε στραβά. Ναι είμαι πολύ κεφαλαιοκράτης.Φοιτητής που ζω με πενταροδεκάρες και ελπίζω σε κάτι καλύτερο μόλις βγώ γιατί τραβάω πολύ ζόρι τώρα.Αλλά ξέχασα στη γλώσσα των "αναρχικών" υπάρχει πάντα το άσπρο-μαύρο.Τι κάθομαι και σου απαντάω,εσύ συμφωνείς και με τις "σέχτες". A..πληβείος λοιπόν ...γιατί από ότι γράφεις ...σε έκανα ...για πατρίκιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα